Tidigare Nyheter: 2014 2015 2016 2017 2018

2019-12-20
Skinktävlingen
Den traditionella Skinktävlingen spelades under tisdagskvällen med 16 deltagare. Den var som vanligt spännande med många underhållande partier. Tävlingen hade en duo som tog imponerande 7 poäng av 8 och där kvalitetspoängen fick avgöra med ynka en halva och segraren blev Osmani Peñalver före GM Stellan Brynell. Därefter följde Carlos Törnberg (6), Joel Hogeman (5) och Joakim Mörling (4½). Alla gick hem nöjda med sina priser, speciellt de som hade haft nöjet att möta den nykorade Fidemästaren. Slutresultat visas här.

2019-12-15
Malmö Open och MSF Open
Under helgen har Malmö Open spelats för 49:e gången samt MSF Open. Årets tävlingar kom tyvärr under 200 strecket, nämligen 197 deltagare. Det var länge sedan man var på denna låga deltagarsiffran. Limhamns SK hade 19 deltagare och alla fullföljde som vanligt.
Det mest glädjande var att i de tre avslutande ronderna, som spelades som långpartier, hade vi resultatet +28,=11,-18. Visar att klubbens spelare vill verkligen utveckla sig som schackspelare!
Klubbens kvintett i MSF Open hade en utmärkt helg med nästan 100 plus i Elo samt att Anton och Elias fick fina Elo-inteckningar över tre partier. Bäst lyckades Pia Fransson som tog 6 poäng och blev delad trea i det 56 stora deltagarefältet. Daniel Peñalver erhöll 5,5 poäng vann ett ratingpris medan Anton Sigurdsson (5.0 poäng), Elias Seitzberg och Ulf G. Andersson tog 4.0 poäng.
Även i Malmö Open hade flera fina framgångar t.ex. GM Jonny Hector delad tvåa med 6,5 poäng och Karl Ekberg som verkligen var het under den andra halvan av tävlingen med många meriterande vinster och ett rejält Elo-plus.
Överlag en bra limhamnshelg.

2019-12-10
Blixt-KM
Under tisdagskvällen avgjordes blixt-KM med 10 deltagare och klubbmästare blev stormästaren Stellan Brynell. Klar tvåa kom FM Conny Holst.
Slutresultat visas här.

2019-12-08
Helgens tävlingar
Under helgen har LASK arrangerat Mragel Open över fem ronder med långpartier. Klubbens juniorduo Valentin Ostenfeld och Carlos Törnberg gjorde bra ifrån sig med utmärkta 4 poäng av 5. Det blev en delad andraplats efter segraren Johan Sivhed, Lunds ASK, som tog 4,5 poäng i det 29-manna stora startfältet.

Tyska ligan har haft spel i helgen med två ronder och både GM Jonny Hector, SG Turm Kiel och IM Linus Johansson, FC Bayern München hade en vinst och en remi. Nu ligger deras klubbar en bra bit från nedflyttningsstrecket.
Även GM Stellan Brynell har spelat i tredjeligan med sitt SF Schwerin och det blev en remi. Nu ligger man tvåa och skall på vårkanten möta serieledarna, SK Norderstedt.


2019-12-08
KM
Då har särspelet om KM-titeln spelats. Klubbmästare blev GM Stellan Brynell, som vann med 2-0 mot Max Nimander efter två intressanta partier.

2019-12-01
Allsvenskan
Bra kvalité på våra fyra lags matcher idag.
Limhamns SK II - Helsingborgs ASK, 3 - 5
En jämn och spännande match mellan två lag som har ambition att spela i superettan. Vårt andralag hade behövt lite stolpe in, så hade matchpoängen varit i hamn.
Limhamns SK III - Helsingborgs SS, 3 - 5
En match utan remier och lagen följdes åt till 3-3. Bra insats av vårt tredjelag, trots att man förlorade knappt.
Limhamns SK IV - Kristinebergs SK IV, 5 - 0
En säker matchseger av vårt starka fjärdelag som nästa år bör spela i division 3. Jag är också imponerad av Kristineberg som har fyra lag i allsvenskan.De har många nya ungdomar och är på stark frammarsch.
Lunds ASK VI - Limhamns SK V, 2 - 3
En jämn match, där vårt lag hade kommandot i den. Fin julläsning att studera serietabellerna för våra fem lag.

2019-11-26
Juniorallsvenskan
Under helgen spelades juniorallsvenskan i Mölnlycke med 27 deltagande lag fördelade över tre divisioner. Limhamns SK deltog med två lag och det var bra insatser över lag.
Förstalaget spelade i division 2 och var en av de tre favoriterna till att ta en av topp-2 platserna. Det skulle innebära en uppflyttning till division 1!
Vårt lag med Joakim Mörling, Carlos Törnberg, Karl Ekberg och Valentin Ostenfeld fick inte spelet att stämma till 100%. Nu blev det tre onödiga oavgjorda matcher och blev trea slagen med en partipoäng. Nu fallet halva laget för åldersgränsen, så det slutade ändå bra inför nästa års spel. Imponerande gjort av lagledaren Carlos.
Andralaget spelade i division 3 och ett sent återbud gjorde att fick spela utan reserv, som var målet. Vår kvartett Saida Mamadova, Nathalie Westin, Anton Sigurdsson och Elina Mamadova kämpade på bra, men hade problem med en timmes betänketiden. Det blev slutligen fem matchpoäng på de sex ronderna. En fullt godkänd insats.
Nästa år kanske vi ställer upp med ytterligare ett lag.

2019-11-26
Veteran-VM
Under 14 dagar har klubbens två juniorsenior, Ronny Kirppo och FM Conny Holst deltagit i senior-VM.
Med totalt 366 deltagare från 58 länder indelade i fyra grupper, M+50, M+65, W+50 och W+65, så var det ett imponerande tävling. Fin spellokal med härliga kristallkronor och underbar stämning med spelarna från när och fjärran.
Jag fick möta motståndare från åtta nationaliteter, Ukraina, Ryssland, Jamaica, England, Nederländerna, Luxemburg, Rumänien och svensken och klubbkamraten Ronny. Vi har båda nöjda efter 11 ronders spel med både poängskörden och vår spelnivå.
Det blev tillslut 6 poäng (+4=4-3) och en 51:a plats för mig och klart bästa (1955). De närmsta kom 58:a, Belmont, Mexico och 74:a, Bennett, Nya Zeeland.
Ronny tog 5 poäng (+1=8-2) och blev tvåa i remiligan efter sin motståndare i rond 1, IM Syrchikov, Ryssland som hade (+1=9-1). Det blev en fin 80:e plats av de 138 deltagare i vår grupp. Dessutom nästan 50 rating plus.
// Conny

2019-11-17
Allskånskan
Det var länge sedan som våra tre lag i allskånskan hade så övertygande resultat.
Limhamns SK I - Malmö AS I, 7½-½
Det blev en lång match där vinsterna ramlade in med jämna mellanrum. Överraskande och en imponerande seger och nu är man i serieledning!
Limhamns SK II - Malmö AS II, 4½-½
Även andralaget vann klart och det var mer väntat. Nu ligger man bra till de avslutande ronder under våren.
Limhamns SK III - Helsingborgs ASK II, 4½-½
Ytterligare en fin och klar matchseger av tredjelaget denna fina söndag med solglimtar och kallt i klubblokalerna, då alla satt i drag. Väderrapport kom från två av klubbens meteorologer.

2019-11-10
Allsvenskan
Alla våra tre lag som spelade borta idag gjorde imponerande resultat.
Malmö AS I - Limhamns SK II, 1½ - 6½
Vårt andralag vann säkert och stort mot ett ledarna i serien. VM-duon lyfter sina tyrolerhattar med förtjusning.
Malmö AS II - Limhamns SK III, 2 - 6
Att det starka tredjelaget skulle vinna var mer väntat. Det var länge sedan som klubben hade så starka lag i allsvenskan.
Distriktsmatchen
Limhamns SK V - Limhamns SK IV, 0 - 5
Trots bra motstånd av femtelaget, så var det erfarna fjärdelaget.

2019-11-06
Gåsatävlingen
Det blev en historisk tävling på tisdagskvällen när Gåsatävlingen avgjordes. Den hade 22 deltagare och den 11 spelare med 1900 eller mer i rating och är den starkaste i klubbens historia. Det var bra spel och inför den sjätte och avslutande ronden, så hade fem spelare chans till komma på en topp-2 plats. Du vann man en stor anka på nästan 3½ kg. Årets vinnare på bättre kvalitetspoäng blev Valentin Ostenfeld före Lars Åström och de hade 5 poäng. På 4½ poäng kom sedan Joakim Mörling och Stellan Brynell, därefter följde en kvartetten: Joel Hogeman, Max Nimander, Patrik Nilsson och den lovande 11-åringen August Ahnfeldt Engdahl med 4 poäng.
Fullständig resultatlista visas här.

2019-11-02
Caissa Open
Det blev 15 deltagare i lågstadiet, som spelades under tisdagen. Den vanns av Jakob Prochéus, SK Sandlöparen med utmärkta 6½ poäng av 7. Därefter kom en trio på 4½ och där avgjordes särskiljningen på kvalitetspoäng, Felix Hansen, Kristineberg SK blev tvåa och tredjeplatsen tog Gusten Karlsson Küng, Limhamns SK före klubbkamraten Oskar André.
Onsdagens tävling för mellan- och högstadiet blev välspelad och spännande med 23 deltagare. Högstadiet vanns av Damian Mora, Malmö AS på 4½ poäng på de sex ronderna före Eslövs SKs duon, Alexander Aindow (4 poäng) och Sebastian Olsson (3½ poäng).
Mellanstadiet vanns av Sigvard Åkesson, Malmö AS med 5 poäng och bättre kvalitetspoäng än tvåan, Elsa Andersson, Eslövs SK. Därefter följde en trio på 4½ poäng och det blev Noah Gebre Hiwot, Malmö AS (trea), Elias Seitzberg, Limhamns SK (fyra) och August Ahnfeldt Engdahl, Limhamns SK (femma).
Andra glädjeämnen var att Malmö Castle Chess Club debuterade i ungdomstävlingar med en trio samt det var inte mindre än sju flickor i mellanstadiet.
Slutresultat visas här.

2019-10-27
Allskånskan
Det blev tre spännande matcher för våra lag i allskånskan.
Eslövs SK - Limhamns SK, 2½-5½
En knapp men säker matchseger för vårt förstalag, som verkligen fick kämpa för varje halva.
Limhamns SK II - Kristianstads SS, 2½-2½
Andralaget låg närmast till matchsegern i en lång och jämn match.
Ystads SS - Limhamns SK III, 3-2
Även tredjelaget hade möjlighet att både knipa en eller två matchpoäng.

2019-10-27
Ungdomsserien
Under lördagen spelades ungdomsseriens alla divisioner och våra lag hade många bra resultat. Förstalaget har inlett division 1 med två segrar och det har också andralaget gjort i division 3. Våra övriga tre lag spelar i division 4 och det spelades många bra partier.

2019-10-20
Allsvenskan
Under helgen har vårt förstalag spelat i Uppsala med varierat resultat och spel.
Limhamns SK - SK Rockaden, 2½ - 5½
Onödigt stor förlust på fredagskvällen efter tidigt underläge. Man var sedan inte nära till att ta en matchpoäng.
Limhamns SK - Stockholms SS, 3 - 5
Matchen livesändes inte och det var en ojämn match av vårt lag och förlorade knappt.
Farsta SK - Limhamns SK, 1½ - 6½
De inledande matcherna förlorade representationslaget hela fyra partier per match och då är det svårt att ta matchpoäng. Dagens match undvek man förluster, så blev det en övertygande matchseger med lite medvind. En hyfsad start med två matchpoäng och bra partipoäng.
Limhamns SK II - SK Mumien, 6 - 2
Det blev en klar matchseger för andralaget mot ett svårspelat motstånd.
Limhamns SK III - Kristinebergs SK 3 - 5
En riktig bra match av tredjelaget, som inte var långt borta från att knipa en matchpoäng.
Limhamns SK IV - Lunds ASK VI, 3½ - 1½
En härlig start av fjärdelaget i division 4 och som vann säkert.
Kristinebergs SK III - Limhamns SK V, 2 - 3
En imponerande seger i deras borg av vårt femtelag. Nästa rond möts våra lag i division 4 i en liten ”seriefinal”.

2019-10-14
Skol-SM
Helgens skol-SM i Halmstad med totalt 325 deltagare varav 11 från Limhamns SK. Varav sju av dessa var debutanter och våra ungdomar skötte sig verkligen bra med härligt spel samt erhöll fin erfarenhet.
Carlos Thörnberg spelade i den äldsta gruppen (A) med många intressanta publikpartier mot starkt motstånd och det blev en fin sjätteplats.
Valentin Ostenfeld låg med i tätstriden i grupp B under hela turneringen efter starkt spel. Men en onödig förlust i sista ronden, så belade han en fjärdeplats.
August Ahnfeldt Engdahl tog en fin niondeplats i den starka Stockholms dominansen i grupp F.
Våra övriga åtta juniorer hade bara fem remier, men 26 vinster på deras ofta långa partier. Ett härligt bevis på deras starka vilja att bli bättre.
Härligt!
Resultat visas på schack.se.

2019-10-06
Allskånskan
Allskånskan började idag med alla våra tre lag.
Helsingborgs ASK - Limhamns SK 5,5-2,5
Det blev en säker seger hemmalaget i sin nya klubblokal. De hade samlat ihop alla sina toppspelare och vårt förstalag kom tidigt i underläge, men kämpade på bra.
SK Sandlöparen - Limhamns SK II 2-3
En spännande match i division 2 och där andralaget vann knappt men säkert.
Kristinebergs SK - Limhamns SK III 2,5-2,5
En bra match av tredjelaget, som dessutom hade mer på gång.

2019-10-06
Veteran-SM i snabbschack
SM i snabbschack för veteraner spelades i Göteborg under helgen och limhamnskvartetten, Conny Holst, Ulf Karlsson, Ronny Kirppo och
Björn Ansner visade II gott gry i spelet.
I 50-klassen vann Gösta Svenn, SK Kamraterna på imponerande 9 poäng på de 11 ronderna. Delad tvåa på 7,5 kom Matti Svenn, SK Kamraterna och Conny Holst, som dessutom lyckades med konststycket att spela fler remier än Björn Ansner!? Ulf tog 5,5 medan Ronny och Björn tog 5 poäng och vår klubbkamrat Bengt Kvisth behöver inte längre oroa sig för klubbens VM-spelare i november.
Enligt många antagonister, så var de klart imponerad av deras spel!?? //Conny

2019-09-29
Kvibergspelen
Idag avslutades GP i Kvibergspelen och det blev en femdelad seger för Jonny Hector med 6,5 på de åtta ronderna. En stark helg av Jonny, som hade ledningen inför de två avslutande ronderna med sina sex vinster.

2019-09-29
KM i snabbschack
Klubbmästerskapet i snabbschack avgjordes i klubblokalen med 12 deltagare. Tävlingen vanns säkert av Valentin Ostenfeld på utmärkta 4,5 poäng på de fem ronderna. Delad tvåa blev Ulf Karlsson och Ronny Kirppo med 3,5 poäng

2019-09-23
Skånska skolmästerskapen
Efter några två år i Helsingborg, så var skånska skolmästerskapet tillbaka på Mellanhedsskolan och det blev fina 97 deltagare i de fyra grupperna.
Limhamns SK hade inte mindre än 28 deltagare och det blev en bra lördag för våra duktiga ungdomar.

Juniorklassen (9 deltagare) vanns av Carlos Thörnberg med 4½ poäng på de fem ronderna före Hannes Wiege, Simrishamn, Jacob Jönsson, SK Sandlöparen och Rio Philips, Landskrona SK.

Även i kadettklassen (28 deltagare) blev det en limhamnsseger genom Valentin Ostenfeld, som tog 5 poäng - full pott. Närmast följde Lorik Sadiku, Kristinebergs SK, Jokubas Sauklys, Helsingborgs ASK och Asker Malmström, Malmö AS.

Miniorklassen (23 deltagare) vanns av Ludvig Morell, Lunds ASK på 5½ poäng av sex möjliga och närmaste förföljare var, Oliver Wu, Nörrebro SK, Köpenhamn, Noah Gebre Hiwot, Malmö AS och Gustav Arvidsson, En Passant.

Den yngsta klassen, Yngre Miniorer hade 37 deltagare och där fanns många duktiga spelare och efter hård kamp, så segrade Guanbo Cong, Kristinebergs SK med 6½ poäng på de sju ronderna. Därefter följde Oscar Morell, Lunds ASK, Luke Lyngsjö, En Passant och Zi Qian Xu, SK Sandlöparen.

Många av våra deltagare hamnade strax utanför pallen (topp-3) t.ex. Marcus Andersson (kadett), August Ahnfeldt Engdahl (minior) och Elina Mamadova (minior) samt i yngre minior Arthur Klow och Magnus Sejersböl Yttri.
Det mest glädjande var klubbens ungdomars spelglädje och framfart.


2019-09-23
Mumien Open
Under helgen har Mumien Open spelats i Lund med fyra långpartier i tre grupper. Åtta limhamnare deltog och det blev inte mindre än fem pallplatser till klubben! Dessa var Can Kabadayi och Ulf Karlsson i grupp 1 med 2½ poäng och grupp 2, Max Nimander och Christer Wahlgren även de med 2½ poäng medan Gunnar Wickström tog 3 poäng i grupp 3. Var det därför som solen sken över Limhamn under eftermiddagen?

2019-09-16
KMs kvalspel
Klubbmästerskapets kvalspel har avverkats under helgen över tre ronder Monrad med sex deltagare. Det har varit många intressanta och inte minst kamppartier. Kommande finalen kommer att spelas mellan Stellan Brynell, som tog full poäng och Max Nimander, som var obesegrad och tog två poäng. Bronsmatchen blir mellan Patrik Nilsson och Ronny Kirppo. De båda kommande senior-VM spelarna, Ronny och Conny, uppskattade den höga kvalitén på spelet. Det var en bra genomkörare för dem eftersom de har haft en tung träningsperiod bakom sig.
Rondlistan visas här.

2019-09-08
Vänskapsmatch mot Öbro SF
Det blev en efterlängtad matchseger för Limhamns SK mot Öbro SF igår med 21,5 - 20,5. Efter flera års förluster, så visade våra ungdomar vägen med segersiffrorna 9,5 -6,5. Lagen följdes åt ända in i slutsekunderna och där vi lyckades ta den extra halvan. Trevligt som vanligt och dessutom god mat i den 66:e upplagan mellan lagen.
Tack alla för en fin dag!
Slutresultat visas här.

2019-08-20
Senaste tävlingar
Klubben har haft aktiva medlemmar i Västsverige. GM Stellan Brynell har varit i Kinna hos SK Mark. Under lördagen gav han en simultangivning mot 21 motståndare och på söndagen spelades den traditionella turneringen - Schack i det gröna. I år blev det dock inomhus då vädret inte var behagligt. Man spelade en tolv ronders turnering med 43 deltagare och Stellan tog nio vinster och tre remier. Det blev en klar turneringsvinst före bl.a. Ingvar Andréasson och Rikard Winsnes båda från Alingsås SS.

Manhems schackvecka som arrangerades i Mölnlycke har GM Jonny Hector deltagit med en simultangivning, spelat i en GM-turnering och så avslutade han med deltaga i Göteborg Open. Det var en rejäl schackdos!
Även IM Martin Haubro och IM Philip Lindgren deltog i GM-turneringen. Ingen i vår limhamnstrio hade någon stor framgång.


2019-08-05
Cellavision Chess Open
Årets deltagarsiffran var 248 och Limhamns SK deltog med tretton spelare.
Vår stormästare Jonny Hector var med i tätstriden under hela tävlingen och erhöll 6 poäng på de åtta ronderna. Det blev en delad sjundeplats och bäste svenska spelaren. Utmärkta resultat hade IM Stefan Schneider och IM Christian Jepson som fick 5½ poäng.
Helgens limhamnare var >Martin Ollén som tog fina 5 poäng mot starkt mot motstånd, tre stormästare varav vinsten mot den ryska stormästaren Solozhenkin smäller högst.
Övriga sex limhamnare: Conny Holst, Peter Månsson, Per Lindquist, Magnus Cedervall, Patrik Nilsson och Max Nimander kämpade på bra och var endast någon halva från sin grupps ratingpris.
Vår trio som deltog i den lilla var Pia Fransson, Maja Jepson och Jörgen Ahr. Bäst gick det för Maja Jepson som både tog ett ratingpris och vann ett rondens skrällpris och det lyckades även Max Nimander och Martin Ollén.
Hård helg avverkad men lärorik förhoppningsvis.

2019-08-01
Xtracon Chess Open
Under eftermiddagen den 28/7 färdigspelades Xtracon Chess Open i Helsingör med 365 deltagare efter nio dagars spel. Limhamnskvartetten skötte sig verkligen bra och där både GM Jonny Hector och IM Christian Jepson hade en topp-20 placering inom räckhåll. Tyvärr blev det en förlust i sista rondens viktiga partier och erhöll 6,5 poäng på de tio ronderna medan vår danska medlem IM Martin Haubro avslutade med vinst och tog fina 7 poäng - sju vinster och tre förluster. Patrik Nilsson tog utmärkta 6 poäng och erhöll ett ratingpris i gruppen (1901-2000) samt tog ett rejält plus på Elo-talet. Det har varit en fröjd att följa dem och inte blev det sämre av de endast förmådde att spela totalt sex remipartier av 40 möjliga.

2019-08-01
Limhamns Hamnfestivalen
Limhamns Hamnfestivalen har varit under weekenden med ca. 50 tusen besökande. Limhamns Schackklubb har i samarbete med MKB haft simultangivning med vår starka IM Linus Johansson och öppet spel i helgen. Det har varit välbesökt med intresserade schackspelare från när och fjärran (t.ex. Georgien) samt folk i alla åldrar. Varmt, intensivt och inte minst härlig musik i bakgrunden har kännetecknat vårt arrangemang.

2019-07-28
Czech Open
Efter en veckas spel i Prag, så avslutades de 10-manna Bergergrupper. Mästargruppen vanns av IM Martin Lokander, Stockholms SS på 7,5 poäng före Joel Hogeman på 6 poäng med ett rejält plus på Elokontot. Joakim Mörling tog utmärkta 4,5 poäng.
I kandidatgruppen fick vår duo Karl Ekberg (4,5) och Adam Sniegon (3).
Caroline Lindberg Hansen tog 2,5 poäng i basgruppen.
Fina resultat av klubbens kvintett och bra träning inför höstens tävlingar.

2019-07-14
Schack-SM
Den 14/7 avslutades schack-SM i Eskilstuna och klubbens sextett har kämpat väl.
I SM-gruppen hade vi både GM Jonny Hector och IM Linus Johansson. De hade många omväxlande partier och Jonny avslutade med två spektakulära vinster. Det blev en delad andraplats med 5½ poäng på de nio ronderna medan Linus tog 3½ poäng. Linus var inte i toppform och inledde svagt med endast halv poäng på de tre första ronderna. Nu laddar han för simultangivningen i Limhamns Hamnfestival lördagen den 27 juli.
Pia Fransson har både spelat i weekend- och klass III med varierad resultat.
Amir Tadjerbashi och IM Stefan Schneider deltog i blixt-SM och hamnade i topp-20 i det stora startfältet med 7½ resp. 7 poäng på de elva ronderna.
Ett riktig fint SM hade vår nye medlem August Ahnfeldt Engdahl som blev sexa i schackfyranmästaren med 6½ av 8 i det 172 stora deltagarefältet. Är det fikan på måndagskvällen som har höjt din nivå, August?

2019-06-28
Nordiska Mästerskapet
Torsdags avslutades NM i Sarpsborg med 91 deltagare indelat två grupper.
Öppna gruppen blev det en suverän vinnare, GM Frode Urkedal, Norge med 8 poäng på de nio ronderna.
Seniorklasserna var ihop slagna till en grupp och i (+65) vann Jarl H Ulrichsen, 7½ poäng medan i (+50) vanns säkert av Kristian Eriksson, Sverige (Varbergs SK) med 6½ poäng före Trond Störe, Norge (6½) och Conny Holst (6).
Övriga två deltagande från Limhamns SK, Philip Lindgren (öppna) och Ronny Kirppo (+50) hade inte det riktiga flytet att bärga de extra halvpoängen som verkligen låg inom räckhåll.
Arrangemanget var verkligen av hög kvalité på Quality Hotel i Sarpsborg, fina spelförhållanden, den trevliga domartrion samt inte minst den goda maten.

Växjöspelen och Nordiska Mästerskapet
Under helgen spelades Växjöspelen med bl.a. klubbens duo, Ulf Karlsson och Patrik Nilsson som belade varsin en tredjeplats i sin grupp.

Nu till midsommar startas Nordiska Mästerskapet i Sarpsborg, Norge och klubben har en spelhungrig trio på plats. IM Philip Lindgren i den öppna klassen medan Conny Holst och Ronny Kirppo deltar i seniorklassen. Tävlingen spelas över nio ronder över en vecka, så det är vältrimmade grabbar som ställer upp.


2019-06-16
Köpenhamn Open
Idag var det åter dags för den populära Köpenhamn Open för skolschackselever i de fina lokalerna på Frederiksberg Rådhus. Årets deltagare antal var strax över 200 elever i de fyra spelklasserna. Årets Köpenhamnmästare, blir man om man vinner i Mesterklassen, blev för andra gången i historian en limhamnsjunior, denna gång Valentin Ostenfeld på utmärkta 6 poäng av 7 efter en inledande förlust i rond 1. Vem var den förra? Ju förr sju år sedan, Shayar Laibi.
Limhamnstruppen bestod i år av 16 deltagare under lördagens rusk väder i området.
Basisklassen, som bestod av fem grupper, hade vi många framskjutna placeringar, Svea Ganrot (trea), Elias Seitzberg (trea), Molly Holgersson (fyra) och Marcus Andersson.
Begynderklassen hade vi tre deltagare, som gjorde en bra resultat och Erik Silander blev tvåa i en av de fyra grupperna.
Överlag en fantastisk insats av våra ungdomar i en fin och härlig sammanhållning.
Skön sommar!

2019-06-09
Rolf Martens minnesturnering
Limhamnskvintett deltog i dagens Martens minnesturnering, som spelades över åtta ronder med 31 deltagare. Vår egen Christian Jepson segrade i stor stil med 7½ poäng, vilket var 1½ poäng före duon Martin Silwer, Malmö AS och Jacob Mejvik, Oves SK. Limhamnstrion Ulf Karlsson (ratingpris och delad fjärdeplats), Max Nimander (delad 10:a) och Valentin Ostenfeld (ratingpris och delad 10:a) hade också en bra dag i Lund. Medan Bengt Kvisth avslutade bra efter en riktig "slow start".

2019-06-02
Kristi Himmelsfärdshelg
Under långhelgen har det spelats Deltalift Open i Tylösand och Kronborg Chess Open i Helsingör. Klubben har haft tolv deltagande spelare med och det har varit en nyttig träning för dem.

I Deltalift Open blev det en delad fjärdeplats för Stellan Brynell, Jonny Hector och Christian Jepson på fina 6 poäng av 8. Vår septett gjorde en bra turnering utan större ändringar på Elo-talet.
Även trion, Pia Fransson, Ulf G Andersson och Jörgen Ahr skötte sig bra i Harplinge Mini Open utan att inkomst till Elokassan ökades.

I Helsingör var det 8-mannagrupper Berger som gällde över fyra dagar Can Kabadayi spelade i den högsta gruppen och tog starka 5 poäng av 7 samt ett rejält skutt över 2200. Imponerande Can efter ditt korta uppehåll! Även Christer Wahlgren kämpade på bra i sin grupp och fick en riktig skön genomkörare.


2019-06-02,
Skånes SFs Grand Prix
Under helgen (25-26/5) har det spelats den avslutande finaletappen i Skånes SFs Grand Prix i våra klubblokaler. Totalt var det 60 ungdomar in kvalade i de fyra åldersgrupperna. Det blev en lärorik helg för vår deltagande kvartett, Nathalie Westin i kadettklassen, Elina Mamadova och Svea Ganrot i miniorklassen samt Arthur Klow i yngre miniorklassen. Bäst i sammandraget blev Elina som blev totalfemma i sin klass. Tävlingsledare var de rutinerade, Stellan Brynell och Conny Holst.

2019-05-19
Helgen som gick
I Ballerup, Köpenhamn spelades Copenhagen Chess Challenge med nio ronder över fyra dygn. Vår representant var GM Stellan Brynell som tog utmärkta 6 poäng och det blev en delad fjärdeplats. Turneringen vanns av GM Chatalbasev på 7½ poäng.

I Lund deltog en kvintett från klubben i Mragel Open, som hade fem ronder på två dygn. Valetin Ostenfeld kom på en delad tredjeplats med fina 3½ poäng. Dessutom ett rejält plus i Elo och gick nu rejält över 1800. Övriga limhamnare hade det lite svårare och vilar sig säkert nu med ett skönt kallbad.


2019-05-14
Vårsnabben
Dagens Vårsnabben blev en spännande tävling och där sex spelare inför slutronden hade chans att vinna den eftertraktade fyllda picknick korgen. Årets segrare blev Mårten Ihd med bättre kvalitetspoäng än Max Nimander och Ulf Karlsson med 5 poäng på de sju ronderna. Därefter följde ytterligare en trio på 4½ poäng, nämligen Patrik Nilsson, Joel Hogeman och Joel Eklund.
Totalt deltog 12 spelare i årets turnering.
Slutresultat visas här.

2019-05-14
Kvibergspelen
Stormästaren Jonny Hector var klubbens enda representant vid helgens grand prix turnering i Göteborg, Kvibergspelen. Det blev till slut en fin delad fjärdeplats med 6 poäng av 8. Jonny inledde starkt med fem segrar följt av en remi mot slutsegraren Erik Blomqvist, SK Rockaden, Stockholm.

2019-05-05
Dagens händelser
Idag har det spelats en uppskattad simultanuppvisning på Malmö Live i samband med TePe Sigeman & Co Chess Tournament.
Det var de välkända ungdomarna Anna Cramling, Wasa SK och Philip Lindgren, Limhamns SK, som spelade mot 35 barn i åldersgruppen (ca. 7-10 år). De deltagande barnen kom från Helsingborgs ASK, Malmö AS och Limhamns SK och de var verkligen nöjda dagens äventyr. Det var många anhöriga, som var med i denna speciella schackfest i eftermiddags.

Kadettallsvenskans söderkval spelades på Järnåkraskolan i Lund under hela helgen. Limhamnslaget skötte sig bra med två inledande vinster och följt av fyra förluster. Tävlingen spelades över sex ronder med sexmannalag och vi hade följande ungdomar som deltog, Valentin Ostenfeld, Nathalie Westin, Adam Boijertz, Elias Seitzberg, Elina Mamadova, August Ahnfeldt Engdahl, Ellen Wennhall, Sofia Zamocka Chojnacki och Filip Sniegon.
De har kämpat bra, har haft trevligt och dessutom förkovrat sig mycket under helgens spel.
De tre lagen som kvalificerade sig till höstens final i Göteborg, var SS Manhem, Göteborg, Lunds ASK och En Passant, Svedala.
En nöjd Conny Holst.


2019-04-28
Schack 8:an
Under lördagen spelades den traditionella ungdomslagtävlingen på Spångholmskolan i Bara. Det deltog 10 lag varav två var kombinationslag och man spelade 7 ronder med 20 minuters partier.
Limhamns SK deltog med ett lag med nio spelare plus tre spelare till kombinationslag med Eslövs SK. Våra ungdomar visade god kampvilja och härlig lagkänsla, vilket jag uppskattar rejält.
Kombinationslaget med Eslöv gjorde en bra tävling och blev bästa kombinationslag och belade en fin hedrande fjärdeplats. Limhamnstrion som spelade i laget var, Adam Wendt, Nadia Wendt och Nils Ganrot. Vårt förstalag började storstilat med tre 4-4 matcher och en knapp matchseger med 4½-3½. Därefter fick de möta de tre starka topplagen, SS Manhem, Lunds ASK och Malmö AS, det blev tre klara matchförluster. Vårt lag bestod av, Marcus Andersson, Axel Thorén, August Ahnfeldt Engdahl, Sara Morén, Anna Jensen, Svea Ganrot, Molly Holgersson, Sofia Zamocka Chojnacki och Saga Folestam. Bra insatser av alla våra ungdomar konstaterade en nöjd lagledare.

Enda jag var missnöjd med är att hur de tre topplagen uppförde sig vid brädet, t.ex. ger varandra "high five" under spelets gång och att man hjälper varandra att påpeka att tiden var ute.
Dessutom tyckte lagledaren i Manhem att det är helt "normalt" i ungdomstävlingar. O my God! Vad tycker FIDE?
Jag saknar dig Mats Eriksson vid ungdomstävlingar.
// Conny Holst


2019-04-22
Påskhelgen
Många limhamnare har varit aktiva under påskhelgen. Påskturneringen i Norrköping, som ingår i GP-serien spelades över fyra dagar. Limhamnskvartetten fick sig en bra genomkörare med bl.a. sex långpartier på de åtta ronderna. GM Jonny Hector blev delad tvåa med 6½ poäng i det 124 stora startfältet och turneringssegrare blev GM Johan-Sebastian Christiansen, Norge på imponerande 7½ poäng. F.d. vice europamästaren Conny Holst hade en bra helg med 5½ poäng och en delad niondeplats. Ulf Karlsson hamnade i mitten av startfältet medan Ulf G. Andersson hade en lärorik helg i den lilla tävlingen (spelare under 1600 i rating).

Idag (22/4) spelades Påsksnabben i Kristianstad, en blixtturnering. Klubbens kvartett Joel Hogeman, Max Nimander, Carlos Thörnberg och Mårten Ihd belade platserna 4-7 i det 26-manna startfältet. Dessutom fick alla limhamnarna nöjet att möta den suveräna turneringsvinnaren, Tom Rydström, Växjö SK som tog maximala 12 poäng.


2019-04-22
Ungdomstävling
Malmö AS arrangerade en ungdomstävling, vårdraget, för låg- och mellanstadiet i lördags och det blev 41 deltagare varav 26 från Limhamns SK. Den genomfördes över sju ronder, så det blev en lång träningsdag för de nya. Remi procenten var väldigt låg och det berodde på de svårhanterliga slutspelen. I mellanstadiet fick våra ungdomar August Ahnfelt Engdahl och Elias Seitzberg imponerande fyra poäng. Medan limhamnstrion Adam Wendt, Magnus Yttri Sejersböl och Otto Moreau Welin blev delad tvåa i lågstadiet med fem poäng.
Fina insatser av alla våra duktiga ungdomar som belönades med ett fint pris. Trevlig påsk!

2019-04-14
Lund Open
Lund Open färdigspelades i tisdags och vår klubbkamrat, Anders Nylén vann finalpartiet mot Sten Sjödahl. En annan inblandad i tätstriden var Hampus Bensryd som spelade remi, så var segern klar för Anders med imponerande 5½ poäng av 7. Före trion Hampus Bensryd, Sten Sjödahl och Gunnar Finnlaugsson som tog 5 poäng.

2019-04-14
Allskånskan
Allskånskan avslutades idag,
Lunds ASK - Limhamns SK, 1 - 7
och vårt förstalag befäste därmed guldet med en säker seger idag. Dagens genidrag var att Tommy Nurmi spelade de vita pjäserna och visade vilken bra spelare han är. Även om några av våra ungdomar i laget trodde att han satt på fel sida vid brädet.
Eslövs SK - Limhamns SK II, 6 - 2
I den direkt avgörande matchen om vilket lag skulle bli nedflyttad, så hade hemmalaget mönstrat ett starkt lag. Trots detta så var det inte långt borta att vårt andralaget hade tagit de tre nödvändiga partipoängen. Nu får man visa i nästa års division 2-spel att de vill tillbaka omedelbart. Andralaget har haft en bra säsong mot de starka lagen i division 1.

2019-03-31
Elitserien
Det blev en stark avslutning för vårt förstalag i elitserien under helgen. Tre raka matchsegrar mot tre lag som också kämpade om bronset. Helgens lag bestod av GM Jonny Hector, IM Linus Johansson, IM Mads Hansen, GM Stellan Brynell, IM Christian Jepson, IM Philip Lindgren (lagledare), IM Stefan Schneider och IM Martin Haubro och tog ett välförtjänt lag-SM bronset.
Limhamns SK - Stockholms SS, 2½-5½
En säker seger efter en gedigen genomförd match och det var mer på gång.
Västerås SK - Limhamns SK, 3-5
Lördagens match blev också en klar seger, men nivån på spelet var lika bra som fredagens. Ändå en styrka att vinna så säkert!
SK Rockaden - Limhamns SK, 3½-4½
Den avslutande matchen var spännande och jämn mot ett riktigt bra lag. Vi behövde minst oavgjort för att bronset skulle vara hemma och strax efter tidskontrollen var det 4-2 till oss. Jonny Hector lyckades rädda den sista halvan i ett intressant parti.

Det har varit en fröjd att följa lagets matcher med många trevliga och intressanta partier från cafeterian i spellokalen. Lagledare Philip, du kan sträcka på dig med dina härliga lagkänslan som finns i vårt populära representationslaget. Nästa säsong går vi väl efter ännu bättre placering?
Lunds ASK överraskade många och tog SM-guldet efter en thriller mot Wasa SK i den avslutande ronden.
Stort grattis från Limhamns SK.
Vill även passa på att tacka vår danskevän Kasper Jerwiarz som skötte livesändningen på ett imponerande sätt.
Avslutar med att tacka alla våra medlemmar som har hjälpt till med transporterna med material och fixat serveringen i cafeterian.


2019-03-24
Allsvenskan
Under helgen har vårt andra- och tredjelag av avslutat seriespelet i allsvenskan med BRAVUR! Dock var mitt tips inför helgen inte på samma nivå. Med bra uppslutning och riktigt starkt spel, så blev det tre matchsegrar av tre möjliga.
Representationslaget här får Ni stafettpinnen från oss lagledare i tvåan och trean till nästa helg, då elitserien avslutas i Rådhushallen.
Limhamns SK II - SS Manhem III, 6½ - 1½
Matchen spelades under lördags eftermiddag och andralaget vann säkert matchen. Segersiffrorna rann iväg på slutet, då vi i andralaget har några riktiga kämpar som lyckades "kräma ut" det lilla extra.
Limhamns SK II - Harplinge SS - Halmstad, 6 - 2
Även söndagens match hade ungefär samma förlopp och nu belade man en fin fjärdeplats. Nästa säsong så siktar vi lite högre eller hur?
Lunds ASK III - Limhamns SK III, 3½ - 4½
En jämn match mot serieledarna på bortaplan och där vårt tredjelag kunde avgöra i den tomma målburen genom Patrik Liedbeck, eftersom de var tvungna att vinna matchen.

2019-03-10
Allsvenskan
Dagens matcher i allsvenskan hade våra lag det besvärligt.
Örgryte SK - Limhamns SK II, 5 - 3
En match där vi hade många bra ställningar och det kändes som goda segerchanser. Det blev för många gåvor - julen varar väl till påskas!
Limhamns SK III - En Passant I, Svedala, ½ - 7½
Slutresultatet för tredjelaget speglade inte matchen mot det starka förstalaget från Svedala.
Lunds ASK IV - Limhamns SK IV, 5,5 - 2,5
En bra match av fjärdelaget, trots att man fick lämna två walk over.
Limhamns SK V - Malmö AS IV, 0 - 5
En kort man för vårt femtelaget som kämpade väl.

I lag-VM går det bra för Sverige och vår debuterande landslagspelare Linus Johansson har två vinster och två förluster. Det är starkt och imponerande.


2019-03-03
Lag-VM
Idag (3/4) är det invigning i lag-VM, som spelas i Astana, Kazakstan. Sverige blev uttagna efter den fina insatsen i OS och är ett av de tio lagen. Laget består av Nils Grandelius, Hans Tikkanen, Erik Blomqvist, Axel Smith och glädjande vår egen Linus Johansson. Det skall bli roligt att följa deras framfart i den superhårda turneringen.

2019-03-03
Allskånskan
Allskånskans seriefinal mellan Helsingborgs SA och Limhamns SK slutade med en bekväm bortaseger med 6-2. Det blev 5-0 på de främsta borden med bl.a. Stellan Brynell, Christian Jepson och Osmani Peñalver.
Vårt andralag spelade hemma mot Malmö AS och förlorade med 2½-5½ trots en bra insats. Den avslutande ronden spelas i mitten av april.

2019-02-22
Veteran-KM
Särspelet i veteran-KM mellan Torgny Skogfeldt och Magnus Cedervall är färdigspelat. Magnus vann båda partierna och är klubbmästare för veteranerna.

2019-02-17
Malmömästerskapet
Under helgen har öppna Malmömästerskapet spelats i Limhamns SKs lokal med 20 deltagare. Turneringen var av bra klass och jämnt, den spelades över sju ronder.
Efter lördagens spel, så hade Martin Silwer, Malmö AS och Alexander Nord, Lunds ASK tagit en knapp ledning med 3½ poäng efter fyra ronden. Slutronden vann André Knudsen över sin klubbkamrat och det blev till slut en fyrdelad seger. Kvartetten bestod av Martin Silwer, Malmö AS, Peter Petkovic, Kristinebergs SK, André Knudsen, Malmö AS och Patrik Nilsson, Limhamns SK.
Nu under kommer det att bli särspel om den eftertraktade Malmömästartiteln.
De båda ratingpriserna vanns av André Knudsen och det andra delades mellan ungdomarna, Noah Gebre Hiwot och Christian Zeman båda från Malmö AS.
Glädjande var den stora antalet deltagande ungdomar, (10 stycken) och Elina Mamadova fick ett bra snabbschacks Elo. Övriga fyra limhamnsungdomar gjorde en bra insats mot de äldre "rävarna".
Slutresultat visas här.

2019-02-10
Elite Hotels Open i Växjö
Det blev en kvartett som vann i Elite Hotel Open i Växjö och en av dem var Christian Jepson med utmärkta 6½ poäng av 8. De andra tre vinnarna var GM Orest Gritsak, Ukraina, Tiger Hillarp Persson, Lunds ASK och Jung Min Seo, Stockholms SS. På en delad 5-13:e plats med 6 poäng kom bl.a. Stellan Brynell och Philip Lindgren i det 138 stora fältet.
Övriga sju från klubben, så gjorde både Maja Jepson och Ulf G. Andersson bra insatser i den Lilla Elite Hotel Open med bra plus i Elo för Maja samt Ulf erhöll en Elo-inteckning över fyra partier.

2019-02-10
Veteran-KM
Torsdags spelades den avslutande ronden i veteran-KM med 14 deltagare. Inför den ronden, så ledde Magnus Cedervall på 11 poäng före Torgny Skogfeldt 10½ och Arne Bjuhr 10. Magnus spelade mot Arne medan Torgny mötte Bengt Kvisth, så det fanns många scenarior gällande slutställningen. Efter tre timmars spel, så stod Arne inför ogarderad matt. Han var dock vid draget och tvingad att ta ut remischackarna. Under tiden hade Torgny fått upp en bättre ställning och vann en stund senare.
Slutställningen: Magnus Cedervall och Torgny Skogfeldt med 11½ poäng på de tretton ronderna. Imponerande! Därefter kom Arne Bjuhr 10½ poäng före Thomas Svensson 9 poäng efter en stark spurt och Pär Träff 8 poäng. Nu blir det först ett särspel över två långpartier med start på torsdag.
Slutresultat visas här.

2019-02-03
Allsvenskan
Det blev en lyckad helg för våra lag i allsvenskan.
Lunds ASK - Limhamns SK, 4 - 4
En match som svängde rejält, där vi var under press först och sedan var nära att ta bägge matchpoäng. Än en gång fick man se dråpliga tidsförbrukningar i onödan och det kostar ofta. Joel Eklund hade ett intressant vinstparti och räddade oss från nederlag.
Landskrona SK - Limhamns SK III, 1½ - 6½
En helgjuten och viktig matchseger för tredjelaget mot ett försvagat Landskrona. Nu är kontraktet i hamn hos "fiskeläget".
Limhamns SK IV - En Passant III, Svedala, 5½ - 2½
Lagledaren Mårten var helnöjd med fjärdelagets välförtjänta seger och de första matchpoäng. Grunden till var den goda uppslutningen av vårt veterangrupp.
Lunds ASK V - Limhamns SK V, 3½ - 1½
Femtelaget fick en dålig start på matchen med en man kort, men de kämpade på bra.

Speciellt glädjande att våra ungdomar från Djupadalsskolan ställer upp och spelar bra i lagmatcherna, idag Elias och förra veckan Adam. Den gruppen är under stark frammarsch med sin fina bredd.


2019-02-03
Masken/Ålen
Under lördagen spelades även ungdomsturneringen Masken/Ålen i Södra Sandby och våra nio deltagare skötte sig bra, med många fina resultat. Ett trevligt inslag var tipsrundan under lunchrasten med många priser. Tack SK Sandlöparen, nu blir det säkert fler fina teckningar till reseledaren Krut!

2019-01-27
Allskånskan
Idag spelades den tredje ronden i division 1 och fjärde ronden i division 2 och det var bra resultat för våra tre lag.
Malmö AS - Limhamns SK, 1 - 7
Det var en säker matchseger för vårt starka förstalag och det kunde både blivit större och mindre segersiffror.
Limhamns SK II - Lunds ASK, 5 - 3
En imponerande match av andralaget mot ett starkt LASK- lag och det var rättvist. Det är bara att lyfta på hatten!
Klippans SK - Limhamns SK III, 3 - 2
Tredjelaget mötte ett bra Klippanlag på bortaplan och gjorde bra motstånd. Det fanns bra chanser att man hade knipit en matchpoäng och nu har man spelat klart i allskånskan efter fyra väl genomförda matcher

2019-01-20
Helgens tävlingar
Det varit intensiv schackhelg med flick-SM i Helsingborg och Skåneblixten i Lund.
Lördagen individuella blixttävlingen blev det stor framgång för klubben. Stellan Brynell vann på imponerande 11½ poäng av 12 före Carlos Thörnberg med 10 poäng, alltså en fin dubbel för Limhamns SK och svårtippad. Därefter kom Drazen Dragicevic, Lunds ASK 9½ poäng samt Martin Jogstad, Eslövs SK 9 poäng i det 29-manna startfältet.
Söndagens lagtävling lyckades Lunds ASK I vinna knappt före Limhamns SK i fyrlagsgruppen. Limhamnslaget bestod av Lars Åström, Martin Ollén, Patrik Liedbeck och Max Nimander.

Under hela helgen har Flick-SM spelats i Olympiaskolans matsal i Helsingborg med 102 deltagare från 30 traditionella schackklubbar. Limhamns SK hade tretton flickor på plats och var klart störst, dessutom skötte de sig bra både vid och sidan om brädet. Det är en fröjd att vara ledare för dessa entusiastiska och glada tjejer, som även skaffade sig många nya vänner från andra klubbar under helgen.
Grupp B hade vår duo Nathalie Westin och Maja Jepson inte marginalerna på sin sida, de tog fyra respektive tre poäng av 7.
Grupp C med hela 46 deltagare varav 10 från klubben, så var det många fina insatser. Elina Mamadova tog 5 poäng på de sju ronderna efter en stark spurt och den glädjande överraskningen, Molly Holgersson som tog 4½ poäng efter att förlorat ett spännande parti i den avslutande ronden på ett av toppborden. Våra övriga åtta flickor, Svea Ganrot, Rebecka Persson, Ellen Wennhall, Sofia Zamocka Chojnacki, Alma Persson, Saga Folestam, Nadia Wendt och Signe Ärlelid i mellanstadiegruppen, de flesta var debutanter gjorde många bra partier och lärde sig säkert mycket i helgen.
I den yngsta gruppen hade vår representant, Estelle Franklin, en skön upplevelse med många partier och inte minst att få möta schackkompisar från när och fjärran.
När pågatåget vid 15-tiden lämnade Knutpunkten med riktning mot Hylliestation, så var stämningen hög och på topp!!


2019-01-13
Allsvenskan
Det var verkligen många schacktävlingar under helgen, t.ex. danska och norska ligorna. De hade också sammandrag i dessa och det märktes vid Elitseriens minisammandrag i Eksjö.
Limhamns SK - Schack 08, Norrköping 5½ - 2½
Det blev en säker matchseger för vårt förstalag under lördagseftermiddagen.
Eksjö SK - Limhamns SK, 4 - 4
En omväxlande match där vårt förstalag inte kunde avgöra matchen.
Laget ligger nu på en fjärdeplats i den haltande tabellen och har stora chanser att hamna på en medaljplats.
Malmö AS - Limhamns SK II, 5 - 3
En jämn match där vårt andralag inte hade dagen och nu fick Malmö AS sina första matchpoäng.
Limhamns SK III - SK Bara Bönder, 5½ - 2½
En klar och viktig matchseger för tredjelaget i bottenstriden.
Kristinebergs SK II - Limhamns SK IV, 6 - 2
Det var inte oväntat att vårt fjärdelag skulle få det svårt mot ett bra andralag från Kristineberg. Förlustsiffrorna var klara men något i överkant.
Limhamns SK V - Lunds ASK VI, ½ - 4½
Femtelaget räckte inte till mot ett starkt lundalag, men det spelades flera intressanta partier.

Gå till senaste nyhet


Copyright © Limhamns SK 2019, all rights reserved