Tidigare Nyheter: 2015 2016 2017 2018 2019

2020-03-15
Malmömästerskapet
Nu är särspelet om MM-titeln klar. Efter två särspels partier, så blev det ny Malmömästare nämligen Carlos Törnberg, Limhamns SK. Han höll remi i det första och ett väldigt långt parti som svart. Andra partiet var han verkligen illa ute, men lyckades vända och vinna partiet mot fjolårets mästare, Martin Silver, Malmö AS.
Alltså 1.5-0.5 till en av de yngsta Malmömästare genom tiderna.

2020-03-07
Ungdomsserien
Under lördagen avslutades Skånes SF sina ungdomsserier med hela 34 lag från 12 klubbar i de fem divisioner och den spelades på Olympiaskolan i Helsingborg.
I division 1 blev det en direkt avgörande match mellan Lunds ASK och Limhamns SK. Där Limhamn låg en matchpoäng efter inför den avslutande ronden. Det var två bra lag som hade en lång och spännande match. Limhamn lyckades vända den svåra matchbilden till en knapp matchseger och nu kan sista års juniorerna, Joakim Mörling, Carlos Törnberg och Adam Sniegon samt Karl Ekberg (som har ett år kvar) njuta av titeln "Skånska lagmästare".
Skånsk ungdomsschack har för tillfället många starka och talangfulla spelare. Bronset tog arrangörsklubben, Helsingborgs ASK, som hade en fin lördag med många framskjutna placering för sina fem lag.
Övriga seriesegrare blev, Eslövs SK (division 2), Limhamns SK II (division 3), SK Sandlöparen II (division 4) och Kristianstads SS II (division 5).

2020-03-05
Veteran-KM
Idag spelades sista ronden i veteran-KM. Det blir alltså särspel mellan Bengt Kvisth och Magnus Cedervall över två partier. Trea blev Arne Bjuhr, fyra Torgny Skogfeldt och femma Thomas Svensson.

2020-03-01
Allsvenskan
Idag spelades den näst sista ronden i allsvenskan och det blev två intressanta matcher mot LASK-lag.
Lunds ASK II - Limhamns SK II, 4 - 4
Trots en ledning på 3-0, så fick vårt andralag kämpa för att knipa en matchpoäng. I ishockey brukar man säga att 3-0 är den svåraste ledningen att ha och det stämde bra idag för Limhamnslaget. Nu ligger man på en tredjeplats inför den avslutande ronden.
Limhamns SK III - Lunds ASK III, 2 - 6
Det blev en klar förlust trots att poängplockaren Carlos tog sin sjätte raka vinst i årets allsvenskan. Man hade chans på ytterligare någon halva.

Det blev en lååång och trevlig dag.


2020-03-01
Skollags-DM
Skollags-DM spelades i Svedala under lördagen med fyra limhamnslag och våra arton ungdomar skötte sig bra.

2020-02-16
Malmömästerskapet
Det blev en omväxlande turnering med tyvärr endast 14 deltagare.
Till slut blev det en fyrdelad turneringseger för Martin Silwer (Malmö AS), Alexander Nord (Lunds ASK), Carlos Törnberg (Limhamns SK) och Jean-Clément Ulles (Lunds ASK) på 5 poäng av 7.
Ratingpriset delades mellan juniorerna, Damian Mora (Malmö AS) och Theodor Stedman (Lunds ASK) på utmärkta 3 poäng.
Övriga fyra limhamnare hade många fina partier t.ex. Max Nimander blev femma på 4½ och Lars-Eric Boregren som fick ett fint Elo-tal i snabbschack på över 1420.
Det var en trevlig helg i en god atmosfär.
Slutresultat visas här.

2020-02-10
GP-tävling
Under helgen har den femte GP-tävlingen spelats i Växjö med 219 deltagare och från Limhamns SK deltog åtta spelare.
Vår stormästare Jonny Hector belade en delad förstaplats med 6,5 poäng de åtta ronderna. Segrare blev Baduur Jobava med bäst kvalitetsboende och han har även bra smak angående SHL-hockeyn. Malmö Redhawks är bra, men Rögle BK gillar jag inte var hans kommentar efter tävlingen.
Dessutom lyckades både Patrik Nilsson och FM Conny Holst vinna var sitt ratingpris med de utmärkta 5.5 poäng. Många bra partier från de övriga limhamnsspelarna och Per Lindquist höstade in rejält med Elo i regnkaoset idag.

2020-02-02
Allsvenskan
Det blev hyfsade resultat för förstalaget trots bra spel under minisammandraget i Lund medan nästan full pott för våra övriga i klubblokalerna och vi fick totalt fem walk over vinster på de fyra matcherna, inte så roligt.
Limhamns SK - Lunds ASK, 3-5
Ett resultat som inte speglade matchen helt. Med några direkta drag i rätt läge, så hade 4-4 varit hamn.
Limhamns SK - Eksjö SK, 5-3
En viktig matchseger på den nedre halvan och den var dessutom säker.
Limhamns SK - Växjö SK, 3½-4½
En knapp förlust mot den stora överraskningen i elitserien och det kändes som onödigt. Nu krävs det ytterligare två matchpoäng för att stanna kvar i elitserien på de tre avslutande matcherna.
Limhamns SK II - Rödeby SK, 5½-2½
Två härliga matchpoäng och är kontraktet säkrat, så kan sikta på silvret i division 1.
Limhamns SK III - Åstorps SS, 6-2
Även tredjelaget har säkrat kontraktet efter en fin och imponerande matchseger mot ett jämnstarkt Åstorp.
Limhamns SK IV - Malmö SS II, 4½-½
Med den här klara matchseger, så har fjärdelaget vunnit den färdigspelade distriktsserien före vårt femtelag.
Limhamns SK V - Kristinebergs SK IV, 2-3
Årets säsong för vårt femtelag har varit en succé med en fin andraplats efter vårt fjärdelag.
Nästa säsong blir det division 3 igen för Limhamns SK IV.

2020-02-02
Masken/Ålen
Under lördagen spelades Masken/Ålen i Södra Sandby med ca. 60 deltagare. Tävlingen gick bra för vår yngreminior trio, som kom på den övre halvan. Magnus Sejersböl 4,5/7, Arthur Klow 4/7 och Erik Silander 3,5/7, de var nöjda med arrangemanget som sköttes av SK Sandlöparen.

2020-01-26
Allskånskan
Det blev en bra dag för våra tre lag i allskånskan.
Limhamns SK - Helsingborgs SS, 7½-½
En klar matchseger men det var hård kamp om alla viktiga partipoäng.
Inför den avslutande ronden har vi tre lag på sex matchpoäng och där leder Limhamns SK med 1,5 partipoäng före Lunds ASK och 7,5 partipoäng före Malmö AS. Den avslutande och högintressanta ronden möts Limhamns SK och Lunds ASK medan Malmö AS spelar borta mot Helsingborgs SS.
Lunds ASK III - Limhamns SK II, 2-3
En knapp, skön och viktig bortaseger för vårt andralag. Nu får man spela en direkt seriefinal mot Ängelholms SS på bortaplan i mars.
Limhamns SK III - Klippans SK, 2½-2½
Bortalaget fick lämna två walk over p.g.a sjukdomar, men var ändå nära att vinna matchen.

2020-01-25
Ungdomsserien
Idag spelades den näst sista omgången i ungdomsserien. Trots stor frånvaro i förstalaget så blev det en bra dag för våra lag. Limhamn I ligger på en säker silverplats och har möjlighet att vinna division 1 Division 3 är ett getingbo med fyra lag inblandad i uppflyttnings striden, däribland vårt andralag.
Division 4-gruppen med alla tio lagen spelade i vår klubblokal på V.Kalkbrottsgränd.
Det är utvecklande att möta nya spelare från när och fjärran i Skåneland. Tack alla för en trevlig förmiddag.

2020-01-22
Skåneblixten
Under lördagen spelades individuella Skåneblixten och det blev en stor dominans från våra spelare. Seniorgruppen blev det en dubbelseger med IM Christian Jepson före GM Stellan Brynell och det blev fina 11½ av 13 för dem. Valentin Ostenfeld vann i den kombinerade junior/kadett klassen i stor stil med 12 poäng på de tretton ronderna.
Lagtävlingen avgjordes på söndagen med 8 lag och blev det ett silver för Limhamns SK. Då laget coachades fel, man hårdbevakade Helsingborgs ASK och glömde bort Malmö AS som slank förbi.

2020-01-22
Skol-SM för flickor
Klubben hade 30 deltagare i helgens tävlingar. Flick-SM som spelades i fina lokaler på MyOffice deltog 14 flickor från Limhamns SK och det var den klart största truppen av de 30 deltagande klubbarna.
Årets tävling hade samlat 86 deltagare och det var överlag bra prestationer från våra flickor.
I Gymnasieklasser tog Nathalie Westin bronset med 6½ poäng av 10. Kajsa Nilsson, Nolereds SK segrade före sin klubbkamrat Johanna Nabbing.
I högstadiet spelade Ellen Wennhall bra med många långa duster på den nedre halvan i tjugotvåmannafältet. Gruppen vanns av Linnea Johansson-Öhman från Järfälla SS.
Mellanstadiets segrarinnan var Alva Ling Tran, Trojanska hästen med 7 poäng av 7. Den gruppen hade vi tio deltagande flickor, här var många med och kämpade om en topp-10 plats. En lite sämre slutrond, så grusades dessa planer och ett tag var mitt tränarjobb i fara. Efter en lång hemresa så var man återanställd av flickgänget. Elina Mamadova, Svea Ganrot och Desirée Peñalver var de som kom närmast målet.
Miriam Fernlund och Siri Rosenqvist var våra deltagare i lågstadiet. De var lite ovan vid tempot i början, men blev bättre och bättre ju längre tävlingen gick. Sol Andersson från Örgryte SS vann i den yngsta gruppen. Under lördagskvällen blev det besök i vattenpalatset "Lost City" eller Prisoner Island och alla somnade snabbt och lätt den kvällen.
Nästa års tävling blir förhoppningsvis på det välkända Limhamns Folkets Hus.

2020-01-13
Allsvenskan
Det blev flera fina resultat i dagens rond för våra fyra lag trots det ihärdiga regnandet.
Karlshamns SS - Limhamns SK II, 4½-3½
Det lutade åt en säker matchseger för andralaget och efter 3,5 timmes spel, så ledde man med 3,5-1,5. De tre återstående partierna lutade åt minst 1,5 partipoäng till oss. Tyvärr blev det tre överraskande förluster och en knapp matchförlust.
En Passant, Svedala - Limhamns SK III, 3½-4½
Tredjelaget stod för en skrällseger mot serieledarna och den var inte oförtjänt. Imponerande coachseger och det visar att tredjelaget hög kapacitet.
Kristinebergs SK III - Limhamns SK IV 2½-2½
Dagens viktiga matchpoäng för fjärdelaget att seriesegern är i Limhamns ägo. Trots att laget fick ett sent återbud på lördagskvällen, men minioren Elina Mamadova ställde upp kort varsel!
Malmö SS II - Limhamns SK V ½-4½
Även vårt femtelaget imponerar och är det enda laget som kan hindra vårt fjärdelag från seriesegern. Dagens match spelade tre av dreamteams lagledare genom tiderna, Lars Eric (Karpov) Boregren, Mårten Ihd och nuvarande Jörgen Ahr.

Gå till senaste nyhet


Copyright © Limhamns SK 2020, all rights reserved