Tidigare Nyheter: 2014 2015 2016 2017 2018

2019-03-03
Lag-VM
Idag (3/4) är det invigning i lag-VM, som spelas i Astana, Kazakstan. Sverige blev uttagna efter den fina insatsen i OS och är ett av de tio lagen. Laget består av Nils Grandelius, Hans Tikkanen, Erik Blomqvist, Axel Smith och glädjande vår egen Linus Johansson. Det skall bli roligt att följa deras framfart i den superhårda turneringen.

2019-03-03
Allskånskan
Allskånskans seriefinal mellan Helsingborgs SA och Limhamns SK slutade med en bekväm bortaseger med 6-2. Det blev 5-0 på de främsta borden med bl.a. Stellan Brynell, Christian Jepson och Osmani Peñalver.
Vårt andralag spelade hemma mot Malmö AS och förlorade med 2½-5½ trots en bra insats. Den avslutande ronden spelas i mitten av april.

2019-02-22
Veteran-KM
Särspelet i veteran-KM mellan Torgny Skogfeldt och Magnus Cedervall är färdigspelat. Magnus vann båda partierna och är klubbmästare för veteranerna.

2019-02-17
Malmömästerskapet
Under helgen har öppna Malmömästerskapet spelats i Limhamns SKs lokal med 20 deltagare. Turneringen var av bra klass och jämnt, den spelades över sju ronder.
Efter lördagens spel, så hade Martin Silwer, Malmö AS och Alexander Nord, Lunds ASK tagit en knapp ledning med 3½ poäng efter fyra ronden. Slutronden vann André Knudsen över sin klubbkamrat och det blev till slut en fyrdelad seger. Kvartetten bestod av Martin Silwer, Malmö AS, Peter Petkovic, Kristinebergs SK, André Knudsen, Malmö AS och Patrik Nilsson, Limhamns SK.
Nu under kommer det att bli särspel om den eftertraktade Malmömästartiteln.
De båda ratingpriserna vanns av André Knudsen och det andra delades mellan ungdomarna, Noah Gebre Hiwot och Christian Zeman båda från Malmö AS.
Glädjande var den stora antalet deltagande ungdomar, (10 stycken) och Elina Mamadova fick ett bra snabbschacks Elo. Övriga fyra limhamnsungdomar gjorde en bra insats mot de äldre "rävarna".
Slutresultat visas här.

2019-02-10
Elite Hotels Open i Växjö
Det blev en kvartett som vann i Elite Hotel Open i Växjö och en av dem var Christian Jepson med utmärkta 6½ poäng av 8. De andra tre vinnarna var GM Orest Gritsak, Ukraina, Tiger Hillarp Persson, Lunds ASK och Jung Min Seo, Stockholms SS. På en delad 5-13:e plats med 6 poäng kom bl.a. Stellan Brynell och Philip Lindgren i det 138 stora fältet.
Övriga sju från klubben, så gjorde både Maja Jepson och Ulf G. Andersson bra insatser i den Lilla Elite Hotel Open med bra plus i Elo för Maja samt Ulf erhöll en Elo-inteckning över fyra partier.

2019-02-10
Veteran-KM
Torsdags spelades den avslutande ronden i veteran-KM med 14 deltagare. Inför den ronden, så ledde Magnus Cedervall på 11 poäng före Torgny Skogfeldt 10½ och Arne Bjuhr 10. Magnus spelade mot Arne medan Torgny mötte Bengt Kvisth, så det fanns många scenarior gällande slutställningen. Efter tre timmars spel, så stod Arne inför ogarderad matt. Han var dock vid draget och tvingad att ta ut remischackarna. Under tiden hade Torgny fått upp en bättre ställning och vann en stund senare.
Slutställningen: Magnus Cedervall och Torgny Skogfeldt med 11½ poäng på de tretton ronderna. Imponerande! Därefter kom Arne Bjuhr 10½ poäng före Thomas Svensson 9 poäng efter en stark spurt och Pär Träff 8 poäng. Nu blir det först ett särspel över två långpartier med start på torsdag.
Slutresultat visas här.

2019-02-03
Allsvenskan
Det blev en lyckad helg för våra lag i allsvenskan.
Lunds ASK - Limhamns SK, 4 - 4
En match som svängde rejält, där vi var under press först och sedan var nära att ta bägge matchpoäng. Än en gång fick man se dråpliga tidsförbrukningar i onödan och det kostar ofta. Joel Eklund hade ett intressant vinstparti och räddade oss från nederlag.
Landskrona SK - Limhamns SK III, 1½ - 6½
En helgjuten och viktig matchseger för tredjelaget mot ett försvagat Landskrona. Nu är kontraktet i hamn hos "fiskeläget".
Limhamns SK IV - En Passant III, Svedala, 5½ - 2½
Lagledaren Mårten var helnöjd med fjärdelagets välförtjänta seger och de första matchpoäng. Grunden till var den goda uppslutningen av vårt veterangrupp.
Lunds ASK V - Limhamns SK V, 3½ - 1½
Femtelaget fick en dålig start på matchen med en man kort, men de kämpade på bra.

Speciellt glädjande att våra ungdomar från Djupadalsskolan ställer upp och spelar bra i lagmatcherna, idag Elias och förra veckan Adam. Den gruppen är under stark frammarsch med sin fina bredd.


2019-02-03
Masken/Ålen
Under lördagen spelades även ungdomsturneringen Masken/Ålen i Södra Sandby och våra nio deltagare skötte sig bra, med många fina resultat. Ett trevligt inslag var tipsrundan under lunchrasten med många priser. Tack SK Sandlöparen, nu blir det säkert fler fina teckningar till reseledaren Krut!

2019-01-27
Allskånskan
Idag spelades den tredje ronden i division 1 och fjärde ronden i division 2 och det var bra resultat för våra tre lag.
Malmö AS - Limhamns SK, 1 - 7
Det var en säker matchseger för vårt starka förstalag och det kunde både blivit större och mindre segersiffror.
Limhamns SK II - Lunds ASK, 5 - 3
En imponerande match av andralaget mot ett starkt LASK- lag och det var rättvist. Det är bara att lyfta på hatten!
Klippans SK - Limhamns SK III, 3 - 2
Tredjelaget mötte ett bra Klippanlag på bortaplan och gjorde bra motstånd. Det fanns bra chanser att man hade knipit en matchpoäng och nu har man spelat klart i allskånskan efter fyra väl genomförda matcher

2019-01-20
Helgens tävlingar
Det varit intensiv schackhelg med flick-SM i Helsingborg och Skåneblixten i Lund.
Lördagen individuella blixttävlingen blev det stor framgång för klubben. Stellan Brynell vann på imponerande 11½ poäng av 12 före Carlos Thörnberg med 10 poäng, alltså en fin dubbel för Limhamns SK och svårtippad. Därefter kom Drazen Dragicevic, Lunds ASK 9½ poäng samt Martin Jogstad, Eslövs SK 9 poäng i det 29-manna startfältet.
Söndagens lagtävling lyckades Lunds ASK I vinna knappt före Limhamns SK i fyrlagsgruppen. Limhamnslaget bestod av Lars Åström, Martin Ollén, Patrik Liedbeck och Max Nimander.

Under hela helgen har Flick-SM spelats i Olympiaskolans matsal i Helsingborg med 102 deltagare från 30 traditionella schackklubbar. Limhamns SK hade tretton flickor på plats och var klart störst, dessutom skötte de sig bra både vid och sidan om brädet. Det är en fröjd att vara ledare för dessa entusiastiska och glada tjejer, som även skaffade sig många nya vänner från andra klubbar under helgen.
Grupp B hade vår duo Nathalie Westin och Maja Jepson inte marginalerna på sin sida, de tog fyra respektive tre poäng av 7.
Grupp C med hela 46 deltagare varav 10 från klubben, så var det många fina insatser. Elina Mamadova tog 5 poäng på de sju ronderna efter en stark spurt och den glädjande överraskningen, Molly Holgersson som tog 4½ poäng efter att förlorat ett spännande parti i den avslutande ronden på ett av toppborden. Våra övriga åtta flickor, Svea Ganrot, Rebecka Persson, Ellen Wennhall, Sofia Zamocka Chojnacki, Alma Persson, Saga Folestam, Nadia Wendt och Signe Ärlelid i mellanstadiegruppen, de flesta var debutanter gjorde många bra partier och lärde sig säkert mycket i helgen.
I den yngsta gruppen hade vår representant, Estelle Franklin, en skön upplevelse med många partier och inte minst att få möta schackkompisar från när och fjärran.
När pågatåget vid 15-tiden lämnade Knutpunkten med riktning mot Hylliestation, så var stämningen hög och på topp!!


2019-01-13
Allsvenskan
Det var verkligen många schacktävlingar under helgen, t.ex. danska och norska ligorna. De hade också sammandrag i dessa och det märktes vid Elitseriens minisammandrag i Eksjö.
Limhamns SK - Schack 08, Norrköping 5½ - 2½
Det blev en säker matchseger för vårt förstalag under lördagseftermiddagen.
Eksjö SK - Limhamns SK, 4 - 4
En omväxlande match där vårt förstalag inte kunde avgöra matchen.
Laget ligger nu på en fjärdeplats i den haltande tabellen och har stora chanser att hamna på en medaljplats.
Malmö AS - Limhamns SK II, 5 - 3
En jämn match där vårt andralag inte hade dagen och nu fick Malmö AS sina första matchpoäng.
Limhamns SK III - SK Bara Bönder, 5½ - 2½
En klar och viktig matchseger för tredjelaget i bottenstriden.
Kristinebergs SK II - Limhamns SK IV, 6 - 2
Det var inte oväntat att vårt fjärdelag skulle få det svårt mot ett bra andralag från Kristineberg. Förlustsiffrorna var klara men något i överkant.
Limhamns SK V - Lunds ASK VI, ½ - 4½
Femtelaget räckte inte till mot ett starkt lundalag, men det spelades flera intressanta partier.

Gå till senaste nyhet


Copyright © Limhamns SK 2019, all rights reserved