Tidigare Nyheter: 2012 2013 2014 2015 2016

2017-06-05
Klubbmästerskapet
Under helgen har klubbmästerskapet med två kvalgrupper avgjorts. Nu kommer klubbmästartiteln spelas mellan Joel Hogeman och Philip Lindgren medan bronspengen avgörs mellan Max Nimander och Conny Holst.
Ronlistor visas här.

2017-05-28
Deltalift Open
Deltalift Open avslutades på lördagskvällen i Hotel Tylösands fina lokaler. I den 14:e upplagan blev det femdelad seger, GM Tiger Hillarp Persson, GM Ralf Åkesson, GM Hans Tikkanen, GM Maxim Turov och IM Jonathan Westerberg på 6½ poäng av 8 möjliga.
Limhamnsstormästarna Stellan Brynell och Jonny Hector möttes i den sista ronden och efter lång kamp slutade partiet remi, vilket innebar en delad sjätteplats på 6 poäng.
Av övriga nio limhamnare, så utmärkte sig Patrik Nilsson med att knipa ett välförtjänt ratingpris med sina 5 poäng.

2017-05-26
GP-finalen
Under helgen 20-21 maj avgjordes Skånes SF´s GP-final i våra klubblokaler. Totalt var 55 ungdomar kvalificerade till de fyra åldersklasserna varav 37 deltog. Limhamns SK hade tre deltagare av de sju kvalificerade, som hade lämnat återbud av olika skäl.
Både Karl Ekberg och Nathalie Westin deltog i kadettklassen med bra resultat. Karl blev tvåa i finalen och belade en tredjeplats i totalen. Medan Nathalie blev fyra i finalen och även Elina Mamadova blev fyra i sin Yngre Miniorklassen.
Fina resultat av vår trio!

2017-05-15
Kadettallsvenskan kval
Under helgen har kadettallsvenskans kval spelats både i Västerås och Lund med endast 21 lag totalt. Efter flera års motarbete av riksförbundet gentemot de traditionella schackklubbarna, så är det absolut inte förvånande att siffrorna är så låga. Limhamns SK deltog med ett mycket ungt och talangfullt lag i Lund. Nio lag deltog på Katedralskolan och våra ungdomar vann två matcher, en oavgjord samt tre förluster. Det känns som de lärde sig en hel del i helgen! Laget bestod av 9 spelare, varav fem var flickor! En nöjd lagledare, Conny Krut.

2017-05-14
TePe Sigeman & Co Chess Tournament Nils Grandelius och Baadur Jobava delade seger med 3 poäng av 5.
Turneringen har startat och Nigel Short var enda vinnare i första ronden.
För att komma till live-sändning klicka här. Mellan den 10-14/5 spelas TePe Sigeman & Co Chess Tournament på HIPP i Malmö. Info om tävlingen kan läsas här eller på tävlingens hemsida.

2017-05-07
Kvibergspelen
Det blev en lyckad helg för vår deltagartrio i GP-tävlingen i Kvibergspelen, Göteborg. Vår duktige stormästaren Jonny Hector vann ensam på utmärkta 7 poäng av 8, alltså ingen förlust! I sista ronden försökte Hans Tikkanen via vinst mot Jonny knipa förstaplatsen. Jonny spelade verkligen inte defensivt i det intressanta partiet. Både Ulf Karlsson och Pia Fransson (den lilla gruppen) vann sina ratinggrupper klart. Ulf tog 5½ poäng och kom på en topp-20 plats samt rejält plus i Elo-påsen; medan Pia slutade också på 5½ poäng och spelade en direkt avgörande final i sista ronden, som hon dock förlorade.
Grattis och en trevlig hemresa!

2017-05-02
Senior lag-VM
Senior lag-VM avslutades på tisdagen i Kreta och det gick bra för de sju svenska lagen med en fin bronsplats för Sverige I (grupp 65+). Det var de verkligen värda efter fjolårets snöpliga bronsmiss i Tyskland. Laget bestod av IM Nils-Gustaf Renman, Dan Uddenfeldt, FM Nils-Åke Malmdin, Gunnar Hedin och lagkapten FM Bengt Hammar.
Sverige II i (grupp 50+) med Skånespelarna, Lars Grahn och Bengt Kvisth från Limhamns SK samt Torgny Olsson och Erik Andersson från En Passant, Svedala gjorde en bra turnering. De fick ihop 7 matchpoäng och inte mindre än 16 partipoäng! Dessutom tog flera av lagets spelare ett rejält skutt på Elo-listan.
Det har varit ett stort nöje att har följt Sverige-lagen i med och motgång.
Vi ses i Radebeul 2018!!
Conny "Krut" Holst

2017-05-02
Flick-NM
I helgen spelades flick-NM i Stockholm med Louise Westin i klass A. Louise kom på tredje plats med 3 poäng av 5; den enda svenska medalj i tävlingarna.

2017-05-02
Köpenhamn Skoleskak
Trots ruggigt och kallt vårväder i helgen, så värmdes man av många fina framgångar från klubbens medlemmar.

Under lördagen arrangerade Köpenhamn Skoleskak en ungdomstävling, Köpenhamn Open, i en trevlig och härlig atmosfär på det flotta Rådhuset i Frederiksberg.
Självklart så var även borgmästaren på plats och delade ut medaljer till de 215 deltagarna varav 19 från Limhamns SK (se bilden ovan).
Man hade fyra klasser, (Klar Parat) för de yngre 5 år - och man spelade med få pjäser per match. (Begynder) - för de som har spelat en tid och kan pjäsernas gång, (Basis) - för de som tidigare har deltagit i turneringar med klocka samt (Mester) - för de som vill spela om titeln mästare i Köpenhamn Open. För några år sedan tog Shayar Laibi denna fina titel! I år hade från klubben den välspelande Nathalie Westin.
Limhamns SK fick med sig ett guld och fyra brons i begynderklassen medan i Basisklassen blev det två snöpliga fjärdeplatser.


2017-05-02
Bundesligan
Under helgen avslutades den starka Bundesligan i Berlin. Vår starka och ungdomliga trio i FC Bayern München fick under lördagens spel bara "en sölle remi" i den viktiga nedflyttningsmatchen mot MSA Zugzwang 82. Det blev förlust med 3-5 efter sex remier.
Men på Valborgsafton visade vår trio en helt annan sida!! Två vinster av Philip och Stefan, deras första i årets serie (Grattis!) medan Linus räddade en viktig halva i matchens slutskede mot DJK Aufwärts Aaachen.
Man vann matchen med 5-3 och ligger nu på rätt sida om nedflyttningsstrecket inför måndagens spännande rond.
Trots dagens förlust för FC Bayern Munchen mot SG Trier med 3½ - 4½ och närmaste konkurrenten MSA Zugzwang 82 vann sin match och passerade dem. Blir man trots detta kvar i Bundesligan, då dagens motståndare hade meddelat att man drar sig ur division 1. Både Linus och Philip fick idag sitta på bänken medan Stefan förlorade. De var alla jättenöjda med vistelsen i Berlin och det bidrog bl.a. det underbara 5-stjärniga hotellet. 2017-05-01
Vårsnabben
Tisdags spelades Vårsnabben i vår klubblokal, snabbschacksturnering med tidshandicap. Stellan Brynell segrade säkert på 6½ poäng av 7 före för dagen en välspelande Carlos Thörnberg som hade 5 poäng.
Nu väntar vi bara på våren, så Stellan kan njuta i värmen med sin vunna picknickkorg.
Slutresultat visas här.

2017-04-22
Lag-VM för veteraner På måndag startar lag-VM för seniorer på Kreta och Sverige har totalt sju lag varav två i +50 - klassen. Sverige II består av fyra erfarna skånska spelare och det är bl.a. Lars Grahn och Bengt Kvisth från Limhamns SK. Det skall bli intressant att följa deras framgångar!
För att komma till tävlingens hemsida klicka här.

2017-04-17
Påsktävlingar
Under fyra dagar har Påskturneringen spelats i Norrköping med tre limhamnsspelare.
GM Stellan Brynell blev delad tvåa med 6½ poäng av 8 och hade goda chanser att ta ytterligare en halva i sista ronden. Turneringen vanns av Hans Tikkanen, Lunds ASK. Vår andre spelare i huvudgruppen var Ulf Karlsson, som tog utmärkta 4 poäng med ett bra Elo-plus.
Pia Fransson deltog i den lilla gruppen och hade en hyfsad helg resultatmässigt.

Påsksnabben spelades idag (17/4) i Kristianstad med Knislinge SK som arrangör. Även här hade klubben tre deltagare. Turneringen spelades över 10 ronder med blixtpartier. Både Carlos Thörnberg och Max Nimander tog fina 6 poäng, den förstnämnde erhöll ett ratingpris. Mårten Ihd gjorde också en bra insats.


2017-04-09
Bundesligan
Våra ungdomar IM Linus Johansson och IM Philip Lindgren har i helgen spelat två matcher i Bundesligan med sitt FC Bayern München.
I den 12:e ronden som spelades idag, så såg de till att laget fick två nya och viktiga matchpoäng i nedflyttningsstriden. Linus vann och Philip säkrade matchsegern med sin remi, stod minimalt bättre.
Med sin vinst har Linus tagit 6 poäng på de 10 spelade matcherna mot idel stormästare. Han har just nu en prestationsrating på 2623. Grattis Linus, till den första GM-normen!!
Den avslutande sammandraget spelas i slutet av april.

2017-04-02
Vårdraget
Idag den 2 april spelades ungdomstävlingen Vårdraget på Malmö AS´s klubblokal. Totalt deltog 31 elever i de två åldersgrupperna, mellan- och lågstadiet. Limhamns SK hade 16 deltagare med och det blev många fina prestationer.
Erik Berggren knep silvret medan Harry Green blev fyra i mellanstadiet.(11 deltagare)
Lågstadiet hade (20 deltagare) och Elina Mamadova tog bronset medan Elias Seitzberg blev fyra.
Det var en trevlig turnering i en härlig atmosfär.
Två nöjda ungdomsledare, Olle Persson (MAS) och Conny Holst kunde njuta av sin födelsedag.

2017-03-26
Elitserien
Sammandraget i Elitserien har avslutas under helgen i Västerås. Det blev en fjärdeplats för Limhamns SK efter en tam avslutning i rond 9.
Eksjö SK - Limhamns SK, 4 - 4
En jämn match som väntat och hade vi haft marginalerna på vår sida, så hade blivit en knapp matchseger.

Kungstornet - Limhamns SK, 3½ - 4½
Matchhjälte blev Linus medan övriga sju spelade remi och det borde har blivit ytterligare någon halva.
Linus Johansson tog imponerande 7½ av 9 i årets elitserie och hade ett prestationsrating på 2631. Tyvärr mötte han endast två stormästare. så det blev ingen GM-norm.

Limhamns SK - Farsta SK, 4 - 4
Våra spelare verkade inte vara på hugget i matchens början och det såg inte bra ut. Trots det var laget väldigt nära att vinna matchen. Nu hade det behövts en seger på 5½-2½ för att säkra bronsmedaljen.

Under säsongen har vårt förstalag haft följande statistik, +23 =35 -14. Alltså man spelar väldigt mycket remier och är svårslagna.


2017-03-26
Öppna MM
Under helgen har även särspelet i öppna MM avgjorts mellan Joel Hogeman och Conny Holst. Den sistnämnde vann med 2-0 efter två riktigt hårda bataljer.

Joel har imponerat under årets seriespel med lag II i allsvenskan och lag I i allskånskan. Han hade 11 vinster och två remier på sina 13 partier!!


2017-03-19
Allsvenskan
Det blev en bra avslutning för lag 2 och 3 medan lag 4 och 5 hade det svårt idag.

Limhamns SK II - Helsingborgs SA, 5 - 3
Det blev en hård kamp mellan seriens två bästa lag och det första färdiga partiet blev klar efter mer än 3 timmars spel. Trots att det stod 2½-2½ efter tidskontrollen, så hade andralaget övertaget i matchen.

Limhamns SK III - SK Mumien, 4 - 4
En jämn match och oavgjort speglade matchen bra. Tredjelaget har stark spelnivå vid god uppslutning.

Ystads SS - Limhamns SK IV, 7 - 1
Vårt ungdomliga fjärdelag hade svårt motstånd idag. Någon eller några halvor var inom räckhåll.

Malmö AS III - Limhamns SK V, 7½ - ½
Femtelagets motståndare slog ett snitt i årets serie med över 50 poäng, så det blev en klar förlust. Lagledare Bengt knep en halva med mersmak.


2017-03-12
Allskånskan
Det blev bra resultat trots många återbud för våra lag i den avslutande ronden i allskånskan.
Limhamns SK - Lunds ASK, 4 - 4
En jämn match som väntat och där vi hade både chanser att både vinna och förlora den.

Malmö AS II - Limhamns SK II, 1 - 7
Starkt gjort av vårt andralag att vinna med så klara vinstsiffror mot Malmös aktivaste klubb!?

Helsingborgs SA II - Limhamns SK III, 4½ - 3½
Lagledare Mårten mottog två återbud på morgonkvisten, men tredjelaget visade fin kampglöd. Det var inte långt borta att man tog en matchpoäng.


2017-03-12
Stockholm Chess Challenge
Stockholm Chess Challenge avslutades på lördagen med dubbelrond och Philip Lindgren, låg bra till. Två förluster mot två starka stormästare så försvann chansen till en GM-norm. Nu blev det utmärkta 5 poäng av 9.

Stockholm Chess Challenge spelas under denna vecka med 9 ronder och det går bra för vår IM Philip Lindgren som har 3½ poäng efter rond 5.
För att komma till tävlingens hemsida klicka här.


2017-03-05
Skollags-DM
Lördagen 4 mars spelades skollags-DM i Södra Sandby. Mellanhedsskolan kom på en fin tredjeplats i mellanstadiet, 10 lag deltog. Laget bestod av Marcus Andersson, Neo Bjelvebo, Axel Thorén och Ellen Unbeck.

2017-03-05
Allsvenskan
Det blev en besvärlig dag för våra lag.
Åstorps SS - Limhamns SK II, 4 - 4
En match där båda lagen spelade på matchseger. När tre partier återstod efter tidskontrollen, så hade vi ett lite grepp med 3-2. Joel, helgens segernamn (Hogeman) manövrerade in vinsten (4-3) så behövdes bara en remi. Magnus hade chanser, men med knapp någon tid kvar mot ca. 10 minuter, så föll försvaret samman.

Harplinge SS/Halmstad II - Limhamns SK III, 4½-3½
Även i denna matchen hade vårt lag inte marginalerna på sin sida. Det fanns bra chanser att både knipa en eller två matchpoäng.

Limhamns SK IV - Lunds ASK III, 1½-6½
Det blev en klar förlust för vårt fjärdelag, men det var mer partipoäng på ingående. Godkänd match mot ett motstånd med ca. 225 mer i genomsnitt.

Limhamns SK V - En Passant II, Svedala, 1-7
Även lag 5´s motständare hade ett klart högre snitt, ca. 310 poäng. Daniel spräckte nollan med sin vinst och laget kämpade på bra.


2017-03-04
Elitserien/Allsvenskan
Limhamns SK representationslaget hade en svår bortamatch i dagens rond i Elitserien. Man mötte serieledarna Lunds ASK i skånederbyt, som hade fem stormästare och exakt 100 Elo mer i genomsnittratingen. Trots det var våra kämpande spelare närmast att vinna i 4-4 matchen med inte mindre än sex kampremier.
Det var en stor glädje att se Philip och Linus verkligen har höjt sig ytterligare ett snäpp. Gratulerar hela laget för en väl genomförd match!
//Conny Krut

2017-03-01
Malmömästerskapet
I helgen har öppna Malmömästerskapet avgjorts i vår klubblokal och det blev 18 deltagare.
Det blev en hård och intressant tävling och där David Lundberg, Lunds ASK segrade på 6 poäng av 7. Delad tvåa på 5 poäng kom limhamnsspelarna Joel Hogeman och Conny Holst med samma kvalitetspoäng, samma antal vinster och remi inbördes.
Ratingpriserna togs av Carlos Thörnberg, Limhamns SK och Christian Zeman, Malmö AS.
Den unga kvartetten från Malmö AS kämpade på bra och tog dessutom många fina vinster.
Fullständig resultatlistan visas här.
Det kommer att bli ett särspel om MM-titeln, då det gick att skilja på Joel och Conny.

2017-02-19
Skol-NM
Under helgen avgjordes Skol-NM i Drammen, Norge. Den ende skånska representanten i den 10-manna svenska truppen var vår Joakim Mörling i den äldsta gruppen. Det blev endast tre remier på de sex partierna, ringrostigheten lyste igenom.

2017-02-19
Bundesliga
Bundesligan har haft dubbla ronder i helgen och IM Linus Johansson tog sin första vinst medan IM Philip Lindgren fick nöja sig med en remi. Linus har nu +1 =3 -2 medan Philip +0 =4 -2 på de sex spelade matcherna för FC Bayern Munchen. Det är hårt men utvecklande för våra ungtuppar!!

2017-02-19
Skåne Open
Skåne Open spelades i Lund under helgen och endast två deltagare från klubben och det var juniorerna, Carlos Thörnberg och Daniel Peñalver. Det blev sju träningspartier och det blev bra resultat för dem.

2017-02-13
Veteran-KM
Årets veteranmästare blev Magnus Cedervall med imponerande 10½ poäng av 11. Arne Bjuhr tog andra platsen med 9 poäng före Sven E Nilsson (8½ poäng). För att komma till rondlistan klicka här

2017-02-13
Elite Hotels Open
GP-turneringen Elite Hotels Open i Växjö spelades under helgen med 12 deltagare från Limhamns SK.
Det blev många bra resultat av våra spelare utan att få den riktiga pricken över I:et. Både GM Stellan Brynell och IM Christian Jepson fick ihop 6 poäng av 8 och hamnade strax utanför prisbordet.
Patrik Nilsson fick ett ratingpris och flera av våra spelare skänkte tyvärr bort några onödig halvor i den sista ronden.
Flera av våra spelare gjorde ett bra Elo-resultat och Bengt Kvisth fick ett bra tillskott på sitt tal. Pia Fransson blev bäste dam i den Lilla Open med 5½ poäng och gav verkligen bort poäng. Två grova missar förstörde för en riktig bra topplacering.
Både Maja Jepson och Jonny Pennsäter gjorde bra turnering och har säkert fått en bra Elo-inteckning.

2017-02-05
Elitserien/Allsvenskan
Det blev bra resultat och fin uppslutning för våra lag i helgens matcher.
Malmö AS - Limhamns SK, 3½ - 4½
En jämn match med tillknäppt spel och endast med tre vinstpartier vid lördagsmatchen. Den viktigaste tog Stefan Schneider, som avgjorde matchen.
Limhamns SK - SS Manhem, 6½ - 1½
Både lag 1 och 2 spelade sina hemmamatcher på söndagen i Limhamns Folkets Hus. Det bjöds på bra spel av våra lag och dessutom fanns det nybakade kakor i cafeterian. Tack Maria! En väl genomförd match och nu "nosar" förstalaget på medaljerna i elitserien.
Limhamns SK II - SS Manhem III, 6 - 2
Även andralaget är med i racet om seriesegern och det märktes i spellokalen att många var rörda och imponerad av lagets framfart!
Limhamns SK III - En Passant, Svedala, 3 - 5
Lag 3 bjöd serieledarna på en motstånd och man ligger i mitten av gruppen.
Limhamns SK IV - Oves SK, ½ - 7½
Oves SK har bäddat för en ren seriefinal mot En Passant medan vårt kämpande fjärdelag får räkna med en nedflyttning till division 3.
SK Bara Bönder - Limhamns SK V, 5½ - 2½
En klar förlust för lag 5, som hade spelare som avböjde remianbud i damslutspelet. Det visar att man vill utvecklas och nästa år är det spel i distriktsserien.

2017-01-29
Allskånskan
Det blev omväxlande resultat i dagens allskånskans matcher.
Eslövs SK - Limhamns SK I, 2 - 6
En säker matchseger för förstalaget och det blev lite slarvigt spel på några bord.
Limhamns SK II - Malmö AS I, 3 - 5
Andralaget bjöd på bra motstånd och hade möjligheter på mer.
Lunds ASK II - Limhamns SK III, 6½ - 1½
Det blev en klar förlust för tredjelaget, men vi gav flera spelare chansen till lite matchrutin.

2017-01-22
Flick-SM
Louise Westin tog 8½ poäng av tio och blev segrare i Klass A. Saida Mamadova blev 4 med 5½ poäng.
I klass B tog Nathalie Westin fjärde platsen med 5 poäng av 8. Maja Jepson slutade strax efter med 4½ poäng.
Bäst placerade limhamnare i Klass C blev 12. Elin Pedersen med 5 poäng av 8. Ellen Unbeck och Ellen Wennhall slutade på nedre halvan i tabellen.
I Klass D slutade Elina Mamadova i mitten av tabellen med 5½ poäng av 11.

För att komma till tävlingens hemsida klicka här.

Denna helg spelas flick-SM i Torslanda. Limhamns SK är representerade med 8 flickor.
Klass A: Louise Westin och Saida Mamadova
Klass B: Nathalie Westin och Maja Jepson
Klass C: Ellen Unbeck, Ellen Wennhall och Elin Pedersen
Klass D: Elina Mamadova


2017-01-22
Skåneblixten
GM Stellan Brynell vann seniorklassen i Skåneblixten med 11½ poäng av 13. I samma grupp spelade 9. Anders Nylén (7½), 13. Magnus Cederwall (7) och 17. Bengt Kvisth (6).
I juniorklassen slutade Carlos Törnberg på andra plats med 9½ poäng av 11.
För att komma till resultatsidan klicka här.

2017-01-15
Allsvenskan
Det blev omväxlande resultat för våra lag i söndagens allsvenska rond.
Hisingsalliansen - Limhamns SK II, 2½ - 5½
Det var en hård match, där vi var länge under bra press. Efter 4-timmars spel stod det 1½-1½ och då började luta över till oss. Slutligen blev det klara 5½-2½, den så kallade "ketchupeffekten".
Oves SK - Limhamns III, 5 - 3
En bra match av tredjelaget och det fanns möjligheter till lite mer.
SK Mumien - Limhamns SK IV, 8 - 0
Otroligt att det blev full pott för SK Mumien och vårt fjärdelag bjöd verkligen på många onödiga och slarviga drag. Normal resultatet för denna match ca. 6-2.
Limhamns SK V - Lunds ASK IV, 1½ - 6½
En lärorik match för vårt orutinerat lag 5 och det finns chans till någon halva extra.

2017-01-08
Allskånskan
Det gick bra för våra tre lag i dagens rond i allskånskan.
Malmö AS II - Limhamns SK I, 0 - 8
Det blev en lång match och där vi lyckades vinna några klara remiartade ställningar efter fem timmars spel.
Eslövs SK - Limhamns SK II, 4 - 4
Det var en jämn match och Eslöv fick tyvärr lämna en walk over. Andralaget har med denna välbehövliga matchpoäng troligen säkrat kontraktet.
Limhamns SK III - Ystads SS, 2½ - 5½
Förlustsiffrorna för tredjelaget blev något förstora och speglade inte riktig matchen.

2017-01-08
ØBRO Nytår 2016
GM Jonny Hector vann turneringen "CXU Nytår 2016 (ØBRO)" med 6½ poäng av 7 före IM Kassa Korley (DEN). Tävlingen anordnades av Skakforeningen ØBRO och samlade 70 spelare.
För slutresultat klicka här.

Gå till senaste nyhet


Copyright © Limhamns SK 2017, all rights reserved