Tidigare Nyheter: 2015 2016 2017 2018 2019

2019-01-22
Skåneblixten
Under lördagen spelades individuella Skåneblixten och det blev en stor dominans från våra spelare. Seniorgruppen blev det en dubbelseger med IM Christian Jepson före GM Stellan Brynell och det blev fina 11½ av 13 för dem. Valentin Ostenfeld vann i den kombinerade junior/kadett klassen i stor stil med 12 poäng på de tretton ronderna.
Lagtävlingen avgjordes på söndagen med 8 lag och blev det ett silver för Limhamns SK. Då laget coachades fel, man hårdbevakade Helsingborgs ASK och glömde bort Malmö AS som slank förbi.

2019-01-22
Skol-SM för flickor
Klubben hade 30 deltagare i helgens tävlingar. Flick-SM som spelades i fina lokaler på MyOffice deltog 14 flickor från Limhamns SK och det var den klart största truppen av de 30 deltagande klubbarna.
Årets tävling hade samlat 86 deltagare och det var överlag bra prestationer från våra flickor.
I Gymnasieklasser tog Nathalie Westin bronset med 6½ poäng av 10. Kajsa Nilsson, Nolereds SK segrade före sin klubbkamrat Johanna Nabbing.
I högstadiet spelade Ellen Wennhall bra med många långa duster på den nedre halvan i tjugotvåmannafältet. Gruppen vanns av Linnea Johansson-Öhman från Järfälla SS.
Mellanstadiets segrarinnan var Alva Ling Tran, Trojanska hästen med 7 poäng av 7. Den gruppen hade vi tio deltagande flickor, här var många med och kämpade om en topp-10 plats. En lite sämre slutrond, så grusades dessa planer och ett tag var mitt tränarjobb i fara. Efter en lång hemresa så var man återanställd av flickgänget. Elina Mamadova, Svea Ganrot och Desirée Peñalver var de som kom närmast målet.
Miriam Fernlund och Siri Rosenqvist var våra deltagare i lågstadiet. De var lite ovan vid tempot i början, men blev bättre och bättre ju längre tävlingen gick. Sol Andersson från Örgryte SS vann i den yngsta gruppen. Under lördagskvällen blev det besök i vattenpalatset "Lost City" eller Prisoner Island och alla somnade snabbt och lätt den kvällen.
Nästa års tävling blir förhoppningsvis på det välkända Limhamns Folkets Hus.

2019-01-13
Allsvenskan
Det blev flera fina resultat i dagens rond för våra fyra lag trots det ihärdiga regnandet.
Karlshamns SS - Limhamns SK II, 4½-3½
Det lutade åt en säker matchseger för andralaget och efter 3,5 timmes spel, så ledde man med 3,5-1,5. De tre återstående partierna lutade åt minst 1,5 partipoäng till oss. Tyvärr blev det tre överraskande förluster och en knapp matchförlust.
En Passant, Svedala - Limhamns SK III, 3½-4½
Tredjelaget stod för en skrällseger mot serieledarna och den var inte oförtjänt. Imponerande coachseger och det visar att tredjelaget hög kapacitet.
Kristinebergs SK III - Limhamns SK IV 2½-2½
Dagens viktiga matchpoäng för fjärdelaget att seriesegern är i Limhamns ägo. Trots att laget fick ett sent återbud på lördagskvällen, men minioren Elina Mamadova ställde upp kort varsel!
Malmö SS II - Limhamns SK V ½-4½
Även vårt femtelaget imponerar och är det enda laget som kan hindra vårt fjärdelag från seriesegern. Dagens match spelade tre av dreamteams lagledare genom tiderna, Lars Eric (Karpov) Boregren, Mårten Ihd och nuvarande Jörgen Ahr.

Gå till senaste nyhet


Copyright © Limhamns SK 2020, all rights reserved