Tidigare Nyheter: 2013 2014 2015 2016 2017

2018-03-11
Allsvenskan
Inför den avslutande ronden i allsvenskan var våra lag på säker mark och det blev intressanta resultat för dem.
En Passant I, Svedala - Limhamns SK II, 4-4
En lång match där det kändes som vårt andralag styrde matchen, men det svängde rejält över till Svedalalaget. Efter avklarad tidskontroll så ledde de med 3½-1½, men det fanns möjlighet för oss att ta ytterligare 2-2½ partipoäng. I mitt parti fick jag kämpa i ett sämre torn och springarslutspel medan Joel kunde vinna sitt slutspel. Kvar var då Magnus som hade kvalité över mot ett starkt löparpar och det var ingen klar vinst. Det blev en fin tredjeplats i division 1 och nästa säsong skall vi försöka förbättra den placeringen.
Harplinge SS - Halmstad II - Limhamns SK III , 4½-3½
En man kort efter ett sent återbud, så kämpade tredjelaget på bra och hade liten chans att knipa en matchpoäng. Laget har gjort det bra med säker marginal till nedflyttningsstrecket och bör kunna utvecklas ytterligare till nästa säsong.
Malmö SS - Limhamns SK IV, 3½-4½
En jämn match där fjärdelaget lyckades knipa båda matchpoängen efter en rysare. Nu blev det en fin tredjeplats för laget.
Limhamns SK V - SK Sandlöparen, 1-4
Vårt femtelag har haft det svårt i årets distriktsserie och när dessutom uppslutningen bland breddspelarna inte varit bra. Har det tyvärr inte trillat in någon matchpoäng.

En bra sommarperiod, så spänner vi bågen högt! En nöjd överlagledare Conny.


2018-03-04
Allskånskan
Idag avslutades allskånskan med dubbla möten mot Malmö AS.
Limhamns SK I - Malmö AS I, 6½-1½
En spännande match där våra segersiffror sköts i höjden på slutet och det speglade absolut inte matchbilden. Vår målsättning var att bärga de två matchpoäng och inte försöka knapra in de 2½ partipoängen efter serieledarna, Lunds ASK I. Nu vann de mot Helsingborgs SA I med 5½-2½ och är därmed allskånska mästare 2018.
Malmö AS II - Limhamns SK III, 4½-3½
En jämn match där vårt tredjelag hade bra chanser att knipa en matchpoäng och då krävs det bl.a. att man "vilar på hanen" i de uppkomna slutspelen.

Bra avslutning på seriespelet med två jämna matcher för laget.


2018-02-25
Allsvenskan
Idag spelades den näst sista ronden i allsvenskan och det blev varierande resultat för våra lag. Det var svårt att få ihop fulla lag och det berodde bl.a. på sjukdomar och sportlovsresenärer. Den sista spelaren som ställde upp var Erik Berggren i lag 4, hemkommen på lördagskvällen från en skön skidresa!
Harplinge SS Halmstad - Limhamns SK II, 3½-4½
Det blev en jämn och hård match med endast ett remiparti. Tommy Nurmi lyckades avgöra matchen efter att motståndaren spelade för hårt på vinst. Båda lagen har klarat kontraktet och vårt andralag har en liten chans till en bronsplats.
Limhamns SK III - SK Mumien, 4-4
Även denna matchen var jämn och på slutet var vårt tredjelag väldigt nära att knipa bägge matchpoäng. Glädjande var att kontraktet är nu i hamn!
Limhamns SK IV - SK Bara Bönder, ½-7½
Ett väldigt starkt motståndare lag på besök samt att vårt fjärdelag var något försvagat , så förlustsiffrorna rann i höjden.
Malmö AS IV - Limhamns SK V, 5-0
Även lag 5 mötte ett starkt lag i division 4 och trots många bra försök, så lyckades man inte spräcka nollan.

2018-02-18
Elitserien
Dagens skånederby mellan Limhamns SK - Lunds ASK 5-3 blev en lång och jämn match som väntat. Vi fick lite grepp om matchen via Mads Hansens och Martin Haubros vinster. Även om Jonny Hector förlorade vid tidskontrollen, så stod det 3-2 till oss.
Kvar var Philip Lindgren i ett svårt dubbel tornslutspel mot Drazen Dragicevic, Stellan Brynell hade offrat damen och fått torn och springare samt en farlig fribonde för den. Det såg lovande ut medan Christian Jepson hade dam och springare mot dam och torn samt tre mot två bönder utspridda över brädet. Det lutade då åt en knapp matchseger.
Drazen spelade för hårt och tappade ställningen samt två bönder och då var det 4-2 till Limhamn. Både Axel Smith och Hans Tikkanen kämpade väl mot Stellan respektive Christian, efter mer än 5½ timmes spel ebbade båda partierna ut i remi. Man kunde nästan ta på spänningen när dessa två partier höll på i slutet. En riktig publikmatch live i klubblokalen. En bra helg för vårt starka representationslag!

Malmö AS - Limhans SK. Dagens bortamatch mot Malmö AS slutade med en förlust på 3-5 och det var hård kamp på över fem timmar. Vi hade både fler och mindre halvor på gång, så Malmö AS vann rättvist. Vårt lag skall eloge för en väl genomförd match. Imorgon i vår klubblokal kommer Lunds ASK på besök.

Limhamns SK - Eksjö SK. Matchen slutade med en 5½-2½ seger efter mer än 5 timmar och ca. 85 drag innan Jonny fick kapitulera mot Heberla. En bra laginsats med lite medvind i det kritiska läget strax före tidsnöden. Det var trevligt att danskduon Mads Hansen och Martin Haubro fick vinna sina partier i sin debut i vår klubblokal. Lagledaren Philip var nöjd och ser fram mot kommande matcher i helgen.


2018-02-04
Allsvenskan
Idag spelades den femte ronden i allsvenskan och det blev lite "hemma bra men borta bäst" för våra lag.
Limhamns SK II - Åstorps SS, 2½-5½
Det blev en rättvis seger för våra gäster, men alldeles för stora segersiffror för dem. Vi hade svårt att pressa våra serieledarna och vinner man endast ett parti, så är det svårt att ta matchpoäng.
Knislinge SK - Limhamns SK III, ½-7½
Dagens stora glädjeämne när vårt tredjelag tog en säker storseger mot ett av topplagen och nu har vårt tredjelag nästan räddat kontraktet.
Lunds ASK IV - Limhamns SK IV, 2½-5½
Även fjärdelaget gjorde en bra match och har fast grepp om andraplatsen i serien.
Limhamns SK V - Ystads SS II, 1-4
Det såg länge ut som vårt femtelag skulle knipa sin första matchpoäng idag. Gunnars parti på förstabordet var värd ett bättre öde.

2018-01-28
Allskånskan
Limhamnslagen stod för tre välspelande matcher i den nästsista ronden i allskånskan.
Limhamns SK I - Helsingborgs SA I, 5-3
En lång och spännande match, där vi tog kommandot med både 1-0 och 3-2. Efter ytterligare 1½-2 timmars spel, så kunde segersiffrorna klara.
Lunds ASK I - Limhamns SK II, 5½-2½
Ett bra resultat av vårt andralag, som mötte ett Lundalag med ca. 200 mer i medelrating.
Limhamns SK III - Lunds ASK II, 4-4
Även tredjelaget tog kommandot i sin match och hade verkligen goda chanser att bärga båda matchpoäng.

2018-01-21
Skåneblixten
Skåneblixten avgjordes under två dagar på Katedralskolan i Lund. Under lördagen var det individuellt med totalt 63 deltagare i fem olika klasser. Limhamnsduon GM Stellan Brynell och Bengt Kvisth deltog i seniorklassen. Den vanns av Drazen Dragicevic, Lunds ASK med 11½ poäng av 12 före Stellan Brynell på 11 poäng medan Bengt hamnade på den nedre halvan.
Det innebar för Stellan att han fick även mottaga två priser, andraplatsen plus vinnare i veteran +50-gruppen, hans första i sin karriär.
Under söndagen spelades lagblixten för 4-manna och det blev sex lag. Man spelade dubbelrondigt och det blev en jämn turnering. Limhamnslaget bestod av idel starka blixtspelare, Conny Holst, Lars Åström, Carlos Thörnberg och Bengt Kvisth. Inför dubbelmötet mot Lunds ASK i rond 7 och 8, så hade både Limhamns SK och Helsingborgs ASK full matchpoäng. De senare hade vunnit mot Lunds ASK med 2 x 2½-1½, så det gällde att ta några matchpoäng mot Lunds ASK. Efter två spännande matcher där båda slutade 2-2, så hade vi allt under kontroll. Inför mötet med Helsingborgs ASK, så behövdes det endast tre matchpoäng. Den första matchen slutade med en knapp matchseger, 2½-1½, och nu räckte 2-2 med råge. Det blev en jämn match och Lars var då tvungen att nobba de haglande remianbuden, då vi låg under med 1-2. I en klar remiställning, så blev han mattad.
Slutställningen: 1) Helsingborgs ASK 18 mp 31 pp 2) Limhamns SK 16 mp 29 pp 3) Lunds ASK 14 mp 30 pp 4) Ystads SS 6 mp 16½ pp 5) SK Bara Bönder och 6) SK Sandlöparen.

2018-01-21
Skol-SM för flickor
Flick-SM har spelats i Västerås och Limhamns SK deltog endast med tre spelare, för att man hade radikalt skurit ner betänketiden i mellanstadieklassen. Vi i Limhamns SK satsar inte så hårt på sten, sax och påsepartier!? Klubben kommer att söka sig över sundet för att hitta något intressant turnering för vår stora grupp flickor i mellan- och lågstadiet. Klubben har nästan 200 flickor i dessa två klasser och är säkert störst i Sverige och dessa vill ju utveckla sig. Gymnasieklassen blev det en trio som tog 6 poäng av 7 och bäst särskiljning så segrade Louise Westin från klubben före Elizabeth Johansson, Eslövs SK och Brandy Paltzer, Täby SK. Saida Mamadova hamnade i mitten bland de nio deltagarna.
Nathalie Westin tog 4½ poäng av 7 och blev delad trea i högstadieklassen. Efter särskiljning blev det en femteplats för henne i den stora 16 spelare gruppen.

2018-01-14
Allsvenskan
Det blev en lyckad helg för Limhamnsspelarna både i allsvenskan och danska ligan! (klappande händer)
Malmö AS II - Limhamns SK II, 2½-5½
En spännande match där vårt andralag tog befälet efter ca. 3½ timmars spel, 1-1 blev 3½-1½. Dessutom hade vi lite mer på gång, så en säker matchseger med något för stora segersiffror.
Limhamns SK III - Oves SK, 4-4
En väl genomförd match av tredjelaget och slutresultatet speglade nog matchen, en viktig matchpoäng till kassan!
Limhamns SK IV - En Passant II, 5-3
Även denna matchen jämn och spännande efter 4 timmars spel stod det 2½-2½. En stark avslutning av trion, Lindquist, Kvisth och Wahlgren säkrade två sköna matchpoäng.
En Passat III - Limhamns SK V, 4-1
En klar förlust efter ett tidigt underläge för femtelaget.

I Danska ligan hade vi sex limhamnsspelare igång i tre olika lag och de hade bra resultat under helgens två ronder, fyra vinster och åtta remier och det lovar gott inför februaris minisammandrag i Elitserien.


2018-01-07
Allskånskan
Idag var det åter dags för en ny rond i allskånskan. Det blev dåligt betalt för våra två lag som spelade mot Helsingborgs SA. Förstalaget hade fri rond i division 1.
Helsingborgs SA I - Limhamns SK II, 4½ - 3½
Vårt andralag hade verkligen bra chanser att knipa minst en matchpoäng efter en spännande match.
Helsingborgs SA II - Limhamns SK III, 6½ - 1½, tyvärr släppte laget några halvor i onödan. Det blev en bra genomkörare inför nästa helgs matcher i allsvenskan.

2018-01-04
Mellandagstävlingar
Öbro Nytårs turnering spelades i mellandagarna och GM Jonny Hector vann återigen i det starka startfältet med utmärkta 6 poäng av 7. Våra nya danska spelarna i förstalaget, IM Mads Hansen och IM Martin Haubro hamnade strax därefter med 4½ poäng.

Skrombergas mellandagsturnering hade i år ett 45-års jubileum och den vanns av Anders Nilsson, Helsingborgs ASK med 7 poäng av 8. Fyra limhamnsspelare deltog och GM Stellan Brynell förlorade i sista rondens finalparti. Han fick därmed 5½ poäng och hamnade utanför prislistan medan Carlos Thörnberg avslutade starkt och tog 6 poäng samt ett ratingpris.
Tidshandicapen var verkligen inte att leka med.


Gå till senaste nyhet


Copyright © Limhamns SK 2018, all rights reserved