Tidigare Nyheter: 2015 2016 2017 2018 2019

2020-12-20
Skinktävlingen
Lördag eftermiddag spelades Skinktävlingen med 19 deltagare på Lichess. Det blev tredelad seger, IM Stefan Schneider, GM Stellan Brynell och IM Linus Johansson med 8 poäng av 9. Det var underhållande spel med en del julklappsutdelning t.ex. lätta pjäser. Kenneth Westin belade fjärdeplatsen och endast två remier på 81 partier var också intressant.

2020-12-17
Swedish Rapid Chess, div 1
Onsdagen den 16 december avslutades den femte omgången och Limhamns SK tog en fin femteplats med våra sjutton deltagare. Det blir fortsatt division 1 spel i nästa omgång som startas den 13 januari.
Styrelsen önskar alla våra medlemmar en skön och lugn jul!

2020-12-10
Swedish Rapid Chess, div 1
Den tredje etappen spelades under onsdagskvällen den 9 december och förbättrade sin sjätteplacering i totalen. Det lutar åt fortsatt division 1 status för Limhamns SK och vi hade tolv deltagare, som gjorde prestation klart över vårt rating. Dessutom hade vi två unga debutanter, som har nyligen börjat träna i klubbverksamheten.
Det lovar gott inför vårens spel!

2020-12-03
Swedish Rapid Chess, div 1
Onsdagskvällen den 2 december kom Limhamns SK på en fin sjätteplats. Laget höjde sig ett bra snäpp jämför förra onsdagen och med de tio extra poängen denna gång, så passerade vi Helsingborgs ASK i totalen. Vi var fjorton spelare och det var en av anledningar till vår framgång. Nu ligger vi på rätt sida om nedflyttningsstrecket och bättre kan det bli!?

2020-11-26
Swedish Rapid Chess, div 1
Då har omgång 6 startat för klubblag i snabbschackstävlingen och det blev en mjukstart med sjundeplats av åtta lag i division 1. Vi blev tolv kämpar som deltog och förhoppningsvis blir det några mer nästa onsdag. Det behövs då det är två lag som blir nedflyttade.

2020-11-21
Swedish Rapid Chess, div 1
I onsdags avslutades den femte omgången snabbschackstävlingen för klubblag på Lichess. Trots att klubben deltog med tretton spelare, så fick vi kämpa i den nedre halvan och kom totalt på en femteplats. Nästa omgång startas nästa onsdag den 25 november.

2020-11-12
Veckans tävlingar
I tisdags arrangerade klubben Gåsatävlingen online på Lichess med betänketiden 5+0. Det blev nitton deltagare över de sju ronderna och Stellan Brynell vann på full pott i det starka startfältet. Därefter följdes kvartett med 5 poäng i resultatlistan: Christian Jepson, Philip Lindgren, Lars Åström och Jonathan Tops. Tävlingsledare var Mårten Ihd, som inte kunde finna någon remi i resultaten.
Vi räknar nog med att återkomma med Skinktävlingen och/eller Blixt-KM i december.

I onsdags spelades den tredje etappen i Swedish Rapid Chess Team och klubbens femton spelare imponerade med en säker silverplats. Amir Tadjerbashi var spelsugen och tog sju vinster och en remi.

Skånes SF meddelade idag att kommande lagtävlingar i november och december, ungdomsserien, allskånska serien samt distriktsserien är framflyttad till vårterminen.


2020-11-04
Swedish Rapid Chess, div 1
Dagens etapp blev det en klar uppryckning för oss med en femteplats och nästan 30 poäng mer än förra veckan. Vi var tretton spelare som deltog ikväll och det var bra. Det är totalt fem etapper i en omgång. Nästa onsdag är det nya partier.

2020-10-30
Caissa Open
Under två av de första dagarna på höstlovet, så har Caissa Open spelats i vår klubblokal. I denna grundskole schacktävlingen deltog 35 elever från fem klubbar i Malmöområdet. Klubben hade inte mindre än 25 deltagare med och intresset från våra flickor var bra med tio startande. Det blev nio pallplatser för Limhamns SK och vinnarna i respektive stadie var: Sayak Bardhan, Malmö AS, Theodor Stedman, Lunds ASK och Sebastian Olsson, Eslövs SK. Jag är mycket nöjd med klubbens ungdomars spel och viljan att bli ännu bättre. De verkar ha bra kamratkänsla med varandra och här följer några av ungdomars resultat.
I lågstadiet blev det silver till Arthur Klow, Lakshita Yadav tog bronset strax före en bra spurtande Lukas Lindgren Fussenegger.
Även i mellanstadiet var det många bra placeringar, bronset tog August Ahnfeldt Engdahl medan Olle Helmbäck blev fyra.
Våra duktiga högstadieelever Elias Seitzberg och Elina Mamadova tog silvret samt bronset.
Klart flest elever kom från Glasbrukskolan med sex deltagande flickor.
//Conny

2020-10-30
Swedish Rapid Chess, div 1
Den 28/10 startade en ny omgång på Lichess i snabbschack för lag och vi verkligen under representerad och efter halva speltiden låg vi klart sist.
Våra åtta kämpar kom mer in i tävlingen och var väldigt nära att gå förbi två lag på slutet.
Hoppas att vi nästa onsdag blir åtminstone fullt lag med tio spelare. Osmani kom in lite senare och tog fyra raka vinster med en prestationsratingnära 2700.
Nästa onsdag den 4 november kl. 19.30 behöver laget Er!

2020-10-24
Ungdomsserien
Klubbens alla fem lag spelade både en eller två matcher idag.
Limhamns SK I mot Helsingborgs ASK III slutade 2-2 efter att vårt lag räddade en matchpoäng på slutet. Dagens laguppställning var Anton Sigurdson, Nathalie Westin, Elias Seitzberg och Elina Mamadova.
Även andralagets match mot Hässleholms SK slutade 2-2, där Magnus Sejersböl spelade bra och fick en klart bättre ställning. Men sedan föll hans ställning ihop och Hässleholms SK kunde rädda en matchpoäng.
Övriga i laget var Arthur Klow, Gunduz Mamadov och Lakshita Yadav.
Våra tre lag i division 4 spelade mot varandra samt mot Kristianstads SS och de var klart bäst idag medan våra vara rätt så jämspelta.

2020-10-19
Elitserien och Distriktserie
Under weekenden har de tre avslutande ronderna i elitserien 2019/20 spelats i Växjö. Vårt representationslags kapten, Philip Lindgren, hade fått gräva långt på klubbens spelarlista.
Sju spelare kunde inte deltaga av olika anledningar, t.ex. Martin Haubro kämpade på bra om Danmarkstiteln (det blev 50% i det starka fältet), Linus Johansson jagade en stormästarenorm i Tyskland (det blev inget napp denna gång).
Burgsvik Alva SK - Limhamns SK, 2.5-5.5
En viktig matchseger, som innebar att kontraktet var i hamn. Därefter spelade vårt förstalag riktigt bra med två klara matchsegrar. Under helgen var det debut för våra nya klubbtröjorna, som kändes sköna och skrällvinster ramlade in i jämna mellanrum.
Västerås SK - Limhamns SK, 2-6 och
Wasa SK - Limhamns SK, 2-6
I dessa tre matcher hade laget bara en förlust och man använde tio spelsugna spelare.
Nästa gång Stellan har sin måndagsföreläsning, så har han ett brett partimaterial att välja på!!

I klubblokalen spelades på söndagen den första ronden i distriktsserien mellan Limhamns SK IV mot Limhamns SK V 4-1.


2020-10-11
Ungdomsserien och Allskånskan
Nu har seriespelet börjat under Skånes SFs regi.
Under lördagen spelades ungdomsseriens division 1 och 2 med totalt 11 lag. Limhamns SK har frivilligt tagit steget ner till division 2 efter att vi tappade inte mindre än fem toppspelare sedan ifjol. Nu blev det en klar matchseger mot En Passant med 3.5 - 0.5. Siffrorna speglar inte helt matchen, då vi fick lite extra betalt i några partier. Vi hade följande laguppställning; Karl Ekberg (kommer inte spela alla matcher), Anton Sigurdson, Nathalie Westin, Elias Seitzberg samt på bänken hade vi August Ahnfeldt Engdahl och Elina Mamadova.

Idag startade allskånska serien med tjugo lag över tre divisioner, ett nytt prydligt rekord. Alla matcherna genomfördes utan walk over förluster, så det var 108 spelsugna deltagare.
Limhamns SK II mötte Kristianstads SS medan Limhamns SK III spelade mot Lunds ASK III. Segersiffrorna blev något för stora med 4-1 och 4.5-0.5, i båda matcherna lyckades vi verkligen få riktigt bra betalt.


2020-10-07
Swedish Rapid Chess, div 1
Den fjärde och avslutande etappen i omgång 4 spelades ikväll med endast åtta spelare från klubben. Jag tror att det var första och sista gången som vi inte har alla leaders. Nu blev det 61 poäng och en sjätteplats, samt en femteplats i denna omgång. Många bra insatser av vår lilla skara, t.ex. Ulf Karlsson och Kenneth Westin.

2020-10-04
Rolf Martens minnesturnering
Under söndagen den 4 oktober spelades Rolf Martens minnesturnering i Lunds ASK klubblokal. Åtta ronders snabbschacks tävling med 28 deltagare varav en trio från Limhamns SK, som gjorde det bra. Segrare blev IM Christian Jepson, Limhamns SK med ledning från start till mål med 7 poäng. Därefter kom FM Mladen Gajic, Eksjö SK och Joar Ölund, Stockholms SS båda hade 6.5 poäng. Anders Nylén tog 5 poäng efter sina tre förluster mot de spelarna som kom på prispallen. Jonatan Tops kom ungefär i mitten av startfältet.

2020-09-30
Swedish Rapid Chess, div 1
Trots en trög poängstart för våra elva härliga och kämpande spelare, så blev återigen en bronsplats i den hårda konkurrensen. Efter tre etapper av fyra som skall spelas i omgång 3 har vi nu avancerat till en tredjeplats. Just nu leder Eksjö SK före Wasa SK och strax efter oss ligger Gävle SA och SS Seniorerna Uppsala. Ikväll såg vi en som spelade som sitt profilnamn, (Per L) MoveTheWood uppgraderat till extraplus.

2020-09-28
Allskånskan
Efter dagens jämna och spännande kvalmatch till division 1 mellan Limhamns SK II och Lunds ASK II, så är allskånskan 2019/20 färdigspelad.
Förutsättningarna inför matchen var att vårt andralag måste vinna för att avancera till division 1.
Strax före tre timmars spel fick Johan Weidenståhl ett avgörande angrepp mot Ludvig Morell. Nästa parti som blev klart var Pär Träff mot Freddy Ramirez och de enades om remi strax före tidkontrollen. Nu såg det ljust för Limhamns SK med en klar fördel och två partier som var jämna. Efter fyra timmar, behöll Bengt Kvisth sin fördel mot Sven-Ingvar Sundin och vann. Samtidigt fick Karl Ekberg se sig besegrad i ett hopplöst slutspel mot Hampus Bensryd. Karl missade troligtvis någon bra fortsättning i sin tidsnöd.
I det avslutande partiet mellan Magnus Cedervall och Alexander Nord, var en jämn ställning med mer terräng för Nord. Efter nästan fem timmars spel, så fick Magnus ge sig efter pjäsförlust och en kungs ställning i ruin.
Matchen slutade alltså 2.5-2.5 och därmed Lunds ASK II kvalificerad till division 1.

2020-09-20
Portugisiska ligan, div 1
Efter har deltagit i femton veckor i Torres de Loulé, portugisiska ligan så avslutade Limhamns SK med en fjärdeplats och endast två poäng från bronset. Idag var det nio spelare med och nu har jag meddelat tävlingsledaren att Limhamns SK tar en paus från deras liga. Under dessa femton tävlingar har klubben avancerat från division 4 till den högsta ligan. Det har totalt blivit nio medaljer (4 guld och 5 brons) och höjdpunkten var den 9 augusti då det blev GULD i den högsta division.
Tävlingsledaren hälsar till våra spelare för fint uppträdande.

2020-09-20
Skånska Skolmästerskapen
Lördagen den 19 september spelades öppna skånska skolmästerskapet i de fina och rymliga lokalerna i Limhamns Folkets Hus. Det är här förhoppningsvis skol-SM för flickor kommer att spelas i mitten av januari. Tävlingen spelades i fyra åldersklasser i fyra avdelningar och det blev ett prydligt deltagarantal, 63 ungdomar.
Dessa spelare kom från inte mindre tolv klubbar, med spridning från Harplinge SS- Halmstad i norr och Kristianstads SS i öst.
Resultat:
Juniorklassen 1) Isam Kayyali, Helsingborgs ASK 2) Majed Fakhr, Helsingborgs ASK 3) Anton Sigurdson, Limhamns SK,
Kadettklassen 1) Oscar Jönsson, SK Sandlöparen 2) Asker Malmström, Malmö AS 3) Sebastian Olsson, Eslövs SK,
Miniorklassen 1) Elsa Andersson, Eslövs SK 2) Dawen Wang, Lunds ASK 3) Theodor Stedman, Lunds ASK,
Yngre miniorklassen 1) Guanbo Cong, SK Sandlöparen 2) Qianru Zhong, Lunds ASK 3) Ziqian Xu, SK Sandlöparen.
Dessutom var det ett underbart väder, så deltagarna kunde komma ut och få frisk luft. Föräldrarna fick inte gå in i spellokalerna utan var i cafeterialokalen.
Vi i Skånes SF var nöjda med en hellyckad schackdag för våra ungdomar!
Limhamns SK hade 14 deltagare och de skötte sig bra. Ringrostigheten lyste emellanåt och många framskjutna placeringar; Antons brons i juniorgruppen, Elias Seitzberg och Elina Mamadova kampglädje i kadettgruppen, Magnus Sejersböls fjärdeplats och August Ahnfeldt Engdahls sjätteplats i miniorgruppen samt i yngre miniorgruppen hade vi en trio som belade en delad 5-10 plats nämligen, Arthur Klow, Oskar André Ragnarsson och Kaixuan Tang. 2020-09-16
Swedish Rapid Chess, div 1
Onsdagen den 16 september inledde klubben med en sjätteplats, när den tredje omgången inleddes i Swedish Rapid Chess Team. Ikväll var elva spelare och det var en jämn insats av poängplockandet. Denna omgång består av fyra etapper och väl mött nästa onsdag.

2020-09-13
Portugisiska ligan, div 1
Det blev en mycket bra avslutning som gav våra femton spelare ikväll en bronsmedalj i den högsta divisionen. Vi var även och nosade på silvret vid mindre en minut kvar av tävlingen.
Nu på onsdag lite senare starttid kl. 19.30 är det åter dags för den svenska lagtävlingen i snabbschack. Just nu har bara några hört av sig att de vill vara. Behöver lite bättre uppslutning!

2020-09-06
Portugisiska ligan, div 2
Det var tio tappra spelare i vårt klubblag i söndagens division 1 i portugisiska ligan. Det blev en sjundeplats med god marginal till nedflyttningsplats. Denna gång var det Per Lindqvist som var ankaret i vårt jämnstarka lag och Arthur Klow blev vår sjunde bästa poängplockare med nytt rekord. Nästa vecka hoppas vi på en medaljplats.

2020-09-02
Swedish Rapid Chess, div 1
Vi fick en svag start med endast nio spelare och låg efter en timmes spel på den åttonde platsen långt efter de närmsta lagen. Sedan kom en fin spurt och vi närmade oss rejält många lagen framför oss. Det blev dock en åttondeplats för våra 14 spelare idag och en säker bronsplats i totalen för omgång 3. Nästa omgång börjar den 16 september.

2020-08-30
Portugisiska ligan, div 2
Idag var vi ett lite, men tappert gäng (10 deltagare) som kämpade för klubben i division 2. Det blev till slut en härlig bronsmedalj och flyttas vi tillbaka till den högsta divisionen. Man går genom lagkamraternas resultat, så verkar alla har ökat sitt lichessrating. Några intressanta resultat, Arthur (9 år) vann mot en 2200-spelare och är nu på väg mot 1300 och även Martin A fällde de 2250-spelare.

2020-08-26
Swedish Rapid Chess, div 1
Under onsdagskvällen blev det en meriterad seger för klubben i snabbschacks lagtävlingen. Sjutton spelare deltog och vi tog en säker ledning efter halva tiden av turneringen. På slutet närmade sig Eksjö SK och SS Manhem en aning.
Inför nästa onsdag då omgång 3 avslutas har vi avancerat till en säker tredjeplats. Leder gör Eksjö SK strax före Gävle SA.
Vill passa på och tacka alla lagmedlemmar för en härlig kampanda.

2020-08-24
Allskånskan
Efter ett långt uppehåll så avslutades allskånskan i de tre divisionsgrupperna.
I division 1 var tre lag inblandad om vinna guldet, Limhamns SK I mot Lunds ASK I på vår klubblokal. Om oavgjort i denna match så hade Malmö AS chansen att passera båda lagen. Limhamns SK I - Lunds ASK I 2.5-5.5
En lång och jämn match som varade nästan fem och en halv timme. Efter ca. 3 timmar så började det luta över till vår fördel, men inga vinstpartier inkasserades och då blir det svårt att vinna matchen. Lunds ASK lyckade få ett vinstparti vid tids kontrollen och det följdes av fyra remier. Därefter var vi inte riktigt nära att ens att spela oavgjort. Nu blev segersiffrorna för våra gäster något för stora och de tog guldet före Malmö AS och Limhamns SK fick nöja sig med ett brons i årets turnering.
Av de nio planerade matcherna lämnade fyra lag återbud i den sista ronden. Det innebar att vårt andralag vann den ena division 2-gruppen får nu möta Lunds ASK II i en kvalmatch för division 1, på hemmaplan.
Limhamns SK III - Lunds ASK II slutade överraskande 3-2.

2020-08-24
Söndagens blixt
Online schacket i portugisiska ligan var det tolv deltagare från klubben och det blev en snöplig åttonde plats. Nästa vecka får vi återigen spela i division 2.
Det blev en lång dag för en del av klubbens aktiva spelare.

2020-08-19
Swedish Rapid Chess, div 1
Kvällens tävling hamnade klubbens poängskörd strax under 100 poäng och en femteplats. Vår poängskörd den sista halvtimmen var låg, så ramlade ner lite i resultatlistan.
Sexton medlemmar var med och kämpade väl, så jag räknar att det kommer att ge resultat i framtiden.
Hälsningar från en överhettad lagledare, snälla lite regn och åska är mer än välkommet!

2020-08-16
Söndagens blixt
Värmen var en viktig faktor i söndagens lagtävlingar och antalet spelare från klubben var klart mindre än normalt.
Portugisiska ligan hade man utökat till sju poängplockare och vi hade tio kämpar som deltog. Det blev ett brons och endast en poäng från silvret och dagens turnering dominerades av sydamerikanska lag. Dubbel seger till Brasilien och fjärdeplatsen togs av ett lag från Chile. Vår stormästare Stellan Brynell var den som tog klart mest av alla 107 spelarna, IMPONERANDE!

Senare under kvällen var det dax för avslutande omgången i svenska blixtligan och här hade vi 11 deltagare. Gävle SA vann i stor stil och får nu bygga ut sin spellokal, så även de nya spelare får plats. Vi kom på en säker femteplats och vi hade flera bra insatser med många skalper t.ex. av Stefan Schneider, Carlos Törnberg och Bengt Kvisth.

Den här rapporten kom lite senare då man fick njuta av Sevilla FC vinst i semifinalen av Europe League mot något engelskt lag. 2020-08-12
Swedish Rapid Chess, div 1
Idag startade den tredje omgången i svenska snabbschacks lagtävlingen. Det blev ett välförtjänt brons till klubbens sexton kämpar. Det var en jämn och spännande tävling mellan en kvartett, till slut drog Eksjö SK det längsta strået före Gävle SA, Limhamns SK och SS Seniorerna Uppsala.
Det var klubbens 27:e medalj i olika lagtävlingar sedan starten i mars.


2020-08-09
Söndagens blixt
Idag har många av klubbens medlemmar hållit värmen med flera lagtävlingar! Det blev ett efterlängtat GULD i den bästa divisionen i Portugisiska ligan. Det var en hård kamp och Limhamns SK lyckades hålla undan med några poäng före ett lag från Almendralejo i Spanien. Därefter kom lag från Venezuela, två lag från Brasilien och övriga nationer i gruppen var Chile, Angola, Sudan och Portugal. Trevligt att få nya motståndare och resekostnaderna är väldigt låga. Femton stolta limhamnare kunde gå och lägga sig med ett leende på läpparna.
Strax därefter var det dags för svenska blixtligan och här hade vi 14 spelare och vi lyckades knipa bronset i slutsekunderna. Tävlingen vanns av Team Pelaro Alingsås SS före Gävle SA.
Sedan avslutade några limhamnare med spel i Quarantäneligan och där har några av mina schackkompisar börjat spela för den ungdomliga ryska laget från Novosibirsktrakten, Chess Club For All. De vann i stor stil sin division 12-grupp.En stor hjälte var Carlos, som tog 76 poäng på två timmar!

2020-08-02
Söndagens blixt
Först ett avancemang till division 1 i portugisiska ligan efter en knapp seger men klart avstånd till fjärdeplatsen. En ny guldmedalj till dagens 14 deltagare och strax därefter var det svenska blixtligan med 13 deltagare.
Här var det hård kamp om guldet, Gävle SA gick förbi oss i slutsekunderna. Även SK Rockaden, Umeå och SS Manhem var med och kämpade om pallplatserna.
En spännande tävling och ytterligare två medaljer till klubben.
Vår stormästare, Stellan Brynell spelade nonstop i fem och en halv timme. Då han avslutande med spel i den tyska ligan med sin klubb, Schachfreunde Schwerin och totalt samlade han in den nätta summan 106 poäng under sitt träningspass!!

2020-07-27
Copenhagen Chess Challenge
Idag (26/7) avslutades GM och IM tävlingarna i Ballerup efter fem intensiva dagar med nio ronder. Det var sex spelare från den skånska myllan av naturliga orsaker.
GM-gruppen vanns i stor stil av GM Nils Grandelius på 8 poäng. Tvåa på 6.5 blev IM Linus Johansson efter en slutspurt med fyra vinster och tog därmed sin andra stormästarenorm. Efter den mindre bra starten med endast en halv poäng på de två första ronderna, det är bra virke i den pågen från fiskeläget i Malmö. GM Jonny Hector belade en tredjeplats med 5,5 poäng och låg länge i delad ledning med Grandelius. Den fjärde spelaren med anknytning till skånskt schack var IM Martin Haubro och hemmaspelare i BMS och dessutom tillhörde han i arrangörsstaben. Tyvärr kom han inte in i tävlingen så bra, men har tidigare visat sitt stora fighter hjärta vid lagmatcher med Limhamns SK.
I IM-gruppen deltog två erfarna titelspelare från oss, GM Stellan Brynell och IM Christian Jepson. De blev obesegrade och belade andra- respektive fjärdeplatsen med 6 och 5.5 poäng. Turneringen vanns av FM Hilmer Freyr Heimisson, Island på suveräna 7 poäng och tog nu sin andra IM inteckning.

2020-07-27
Söndagens lagtävlingar
Dagens två lagtävlingar hade klubben det lite motigt, trots en härlig kampanda från våra 12 resp. 13 deltagare.
I den portugisiska ligan hamnade vi på förrädiska åttondeplatsen och det innebär att nästa vecka får vi deltaga i division 2. Första gången på 34 tävlingar som klubben blev nedflyttad, bara det inte blir en ful ovana.
I den nya svenska blixtligan blev det en femteplats. En hel del pjäser sattes bort ikväll och det kan säkert ha sin naturliga förklaring att minst ett öga följde Linus parti i Copenhagen Chess Challenge. Dagen slutade lyckligt med hans GM-norm

2020-07-22
Swedish Rapid Chess, div 1
Det blev en spännande tävling både för Limhamns SK och för totalstriden, vi hade sexton spelare som deltog för oss.
Idag var det många nya som klev in och hjälpte laget rejält, då vi har en kvintett som deltager i BMS GM- och IM turneringar i Köpenhamn.
Det blev en fin bronsmedalj och totalt hamnade vi på en säker fjärdeplats.
Klubben har under dessa knappa fyra månader erövrat inte mindre än 22 medaljer (6 guld, 5 silver och 11 brons) och mer kan det bli.
Dagens etapp vanns av Eksjö SK före Gävle SA och det innebar att Eksjö gick förbi SS Manhem med ynka 6 individuella poäng

2020-07-19
Söndagens blixt
Portugisiska ligan i division 1 med lag från sju länder är starkt besatt och Limhamns SK höll sig kvar med en liten marginal på vår sjundeplats. Turneringen startade lite senare idag, då Chile hade ett lag med. Det var tretton spelare som deltog från klubben i det fina sommarvädret.
Strax därefter var det dax för den nya svenska blixtligan och här deltog det arton lagmedlemmar, som bidrog till en stark slutspurt. Det resulterade till en härlig turneringsvinst före SK Rockaden, Umeå och Team Pelaro, Alingsås.

2020-07-15
Swedish Rapid Chess, div 1
Idag fick Limhamns SK laget verkligen visa sina hörntänder och kämpa med en tunn och ung trupp, endast 15 deltagare. Det blev till slut en femteplats efter att länge har legat på en pallplats. Det märks att nu är semesterperioden igång och många har svårt att komma loss. Nu ligger vi på en fjärdeplats inför den avslutande etappen med häng på Eksjö SK och Gävle SA. SS Manhem vann dagens etapp klart och leder väldigt klart.

2020-07-12
Söndagens blixt
Det blev två fina placeringar för Limhamns SK idag. Portugisiska ligan division A, blev det en säker tredjeplats och det innebär att vi även nästa söndag får spela i den högsta ligan. Vi hade tolv deltagare och våra motståndare kom från Kuba, Portugal, Spanien och Frankrike m.fl.
Swedish Chess Team Battle spelades den avslutande etappen i omgång 2 och det blev en fjärdeplats för oss. Totalt blev det en silverpokal efter suveräna Västerås SK. Här deltog sjutton spelare för oss och återigen många bra insatser samt lärdomar för framtiden.

2020-07-08
Swedish Chess Team Battle
Det blev bra kväll för Limhamns SK i Swedish Chess Team Battle i snabbschack. Vi fick en bra start med en klar ledning och höll det bra under hela tävlingen. 19 spelare deltog i den andra av fyra etapper och tvåa blev Eksjö SK före SS Manhem, Gävle SA och Lunds ASK. Det var även denna vecka sju lag inom små poängmarginaler.

2020-07-05
Söndagens blixt
Vädret var inte så bra, men klubbens spelare var bättre idag.
Division 2 i portugisiska ligan blev det en bronsplats och det innebär att vi nästa söndag spelar i den högsta ligan. Stort grattis till dagens sexton hjältar och vår yngste spelare (ca. 1150 i rating) öppnade med en vinst efter matt i fyra drag mot en 2100-spelare, premovedrag kostar ibland!
Kvällens Swedish Chess Team Battle blev det åter igen fin prestation med tredjeplatsen efter suveräna vinnarna SK Rockaden, Stockholm och Västerås SK. Klubben deltog med 17 spelare och nästa söndag avslutas omgång 2 och silverplatsen verkar vara i Limhamns SK ägor.
Johan Hellsten skall ha en stor eloge som hjälper oss och höjer spelglädjen för många av oss.
Tack alla för dagens insatser.
// Conny

2020-07-01
Swedish Rapid Chess Div 1
Det blev en jämn tävling i kvällens etapp med de nya reglerna, ingen berserk och ingen flamma vid flera vinster. Dessutom gäller det de tolv bästa poängplockarnas resultat. Vi blev tillslut 18 spelare och det var verkligen viktiga poäng som togs. SS Manhem vann klart före en sextett som var inom nio poängs marginal. Bäst av sextetten och på andraplats kom Gävle SA före Farsta SK, Eksjö SK, Limhamns SK, Lunds ASK och Wasa SK.

Nu på fredag spelas blixtturneringen Champion of Champions och klubben har en duo med, Malmömästaren Carlos hade kvalat medan FM Krut har fått ett wildcard. Ta gärna kontakt med någon av dessa om du vill bra sittplatser.


2020-06-28
Söndagens blixt
Division B i den portugisiska ligan blev en jämn tävling mellan många bra lag från tio olika länder. Det blev en fin fjärdeplats för Limhamns SK och väldigt nära till en uppflyttning för våra 15 deltagare. Turneringen vanns av Colegas de Kike (Spanien) före det kubanska laget, Ciego de Avila och AXSAk från Kap Verdiöarna, de hade några spelare från Cuba. Dessa tre lag uppflyttas till division A och vi får göra ett nytt försök kommande söndag.

Kvällens Swedish Chess Team Battle blev det klar seger till Västerås SK, före Örgryte SK som gled förbi oss i slutsekunderna. Limhamns SK hade 21 deltagare och ligger troligtvis kvar på andraplatsen i totalen. Återstår två etapper i den andra omgången. Ett extra beröm får Arthur, 9 år, som debuterade för oss i Portugiska ligan med utmärkta 8 poäng (+3,=2,-14) och nu tog han ett bra skutt över 1100-strecket. Det känns som många av lagen i denna ligan låter sina yngre juniorer vara med.


2020-06-22
Midsommablixten
Det blev en spännande och givande Midsommarblixten som avgjordes över nio ronder med schweizerlottning.
Tävlingsledaren Mårten Ihd hade fixat alla viktiga detaljer inför starten.
Det kom 15 spelare till start och tävlingen vanns av Philip Lindgren med 8 poäng och en halva före Stellan Brynell. Bronsplatsen tog Conny Holst på bättre särskiljningspoäng än Osmani Peñalver och båda hade 6.5 poäng.
Många bra insatser av de övriga deltagarna och fortsatt en skön sommar.

2020-06-21
Söndagens vinster
Under eftermiddagen blev det hård kamp med det brasilianska laget, Duelo deTitans Chess i den portugisiska ligan och vår segermarginal var endast två poäng. Båda dessa två blir nu uppflyttad till division B nästa söndag. Klubben hade 11 spelare med och som bidrog till guldet.

På kvällen spelades division 1 i Swedish Chess Team Battle och här spurtade vår lagledare in två viktiga poäng, när det återstod endast 8 sekunder. Nu kom Limhamns SK och Västerås SK på lika poäng, men våra tolv bästa poängplockares prestationsrating var 469 mer än deras, d.v.s. 39 poäng mer per spelare. 21 spelare deltog i kvällens tävling och det var skönt med de dubbla Guldpokalerna idag!


2020-06-17
Swedish Chess Team Battle
I den avslutande etappen i lagtävlingen i snabbschacket gjorde klubbens tolv deltagare en fin insats. Det blev till slut en fjärdeplats efter att har legat och nosat på silvret. Totalt innebar det en bronsplats och nästa omgång börjar den 1 juli.

2020-06-14
Helgens skörd
Vi börjar med Offerspills invitational där Linus tog sin femte raka vinst i det starka norska sällskapet. Berömmen haglar in till vårt kansli och vi är så glada och stolta över ditt imponerande spel IM Linus.

Under eftermiddagen debuterade klubben i den portugisiska lagligan med spel i division 4 (D1) och vilken start med en klar seger, så blir vi troligtvis uppflyttad till division 3. Klubben hade 12 spelare som bidrog till denna turneringsvinst.

Nu på kvällskvisten, så var det dags för omgång 2 i Swedish Chess Team Battle och här hade 20 spelare. Det blev en bronsplats med mersmak och tyvärr hade vi några starka spelare som satt fast i dåliga internets uppkopplingsområde. Detta visar att våra medlemmar verkligen sköter sin sommarträning.
En mycket nöjd Krut!


2020-06-10
Swedish Chess Team Battle
Ikväll avgjordes den tredje och näst sista etappen i snabbschacket för lag. Efter att vi har legat och skuggat ledarlaget, så blev det en säker bronsplats. Dagens tävling vann Wasa SK klart före Gävle SA och vi hade imponerade 20 deltagare ikväll. br>Nu på söndag blir det dubbla lagtävlingar för klubben, kl. 16.00 inleds Portugiska ligan och det spelas med betänketiden 4 minuter plus 2 sekunder.
Kl. 18.15 är det dags för omgång 2 i Swedish Chess Team Battle division 1. Nyheten är att nu räknas de tolv bästa poängplockarna i laget. Anmälan sker via klubbens lichessida.
Välkomna!

2020-06-03
Swedish Chess Team Battle
Dagens tävling blev en spännande race om silvret mellan fyra lag efter suveräna Gävle SA som vann med 17 poängs marginal. Både vi och Wasa SK tog lika många poäng och de placerades före oss, oklart varför. Blixttävlingen avgörs det till fördel för det laget med flest spelare. Vi var femton spelare idag och många bra resultat av våra spelare.

2020-06-03
Vårsnabben
Tisdagen den 2/6 spelades vårsnabben online med 24 deltagare från klubben. Den spelades över 9 ronder med schweizerlottning och betänketiden var 3 minuter plus två sekunders tillägg per drag. Det blev en trevlig tävling med en del intressanta tillrop och alla är säkert lite missnöjda med vissa resultat utslag. Det man vinner på gungorna förlorar på karusellerna!
IM Linus Johansson vann med ett fint nyoljat staket på 9 poäng före GM Stellan Brynell på 8 poäng och före en trio på 6 poäng; FM Conny Holst, IM Philip Lindgren och Carlos Törnberg. Många av spelarna tyckte att det var en trevlig upplevelse, så varför inte ha midsommarblixten efter den helgen.

2020-05-31
Swedish Chess Team Battle
Idag (31/5) spelades den femte och sista omgången i division 1. Det blev en säker femteplats med våra tjugotvå spelare och det innebar en fjärdeplats i totalen. Nu flyttas Stockholms SS och Kungstornet ner och de ersätts av Farsta SK och Solna SS.

2020-05-27
Swedish Chess Team Battle
Återigen en fin insats av Limhamns SK och det blev ett silver efter fin slutspurt och endast två från poäng från guldet. Nu väntas ytterligare tre omgångar i division 1 innan man kora medaljlisterna. Idag var vi 18 spelare i det 114 stora startfältet, så vi dominerar verkligen breddmässigt vecka efter vecka.

2020-05-24
Swedish Chess Team Battle
När man går igenom vilka fina resultat som många av våra breddspelare har gjort i dagens Swedish Chess Team Battle i blixten. Då blir man verkligen imponerad av deras viktiga insats och poäng tagande. Vi var totalt 29 spelare och det gäller att kämpa och ha roligt ända in i kaklet. Lars Åström hade tungt i mitten av dagens tävling med sju raka förluster, men vänder på skutan och tar hela 43 poäng. Nu hoppas jag att den fina bronsmedaljen är på ingående! En nöjd lagstridigt Conny!

2020-05-20
Swedish Chess Team Battle
Det blev en fin silverplats i kvällens tävling och det var hård kamp med Wasa SK om guldet. De smet förbi oss den sista halvtimmen och nu väntas fyra omgångar med division 1 spel. Poängberäkning per omgång är 12-10-8-7-6-5-4-3-2-1 och de tio lagen är Wasa SK, Limhamns SK, Eskilstuna SK, Farsta SK, SK Rockaden Stockholm, Gävle SA, Linköpings ASS, Kristallens SK, SS Manhem och Team Pelaro Alingsås. Dagens poängplockare i Limhamns SK blev Carlos, som dessutom hann med sjutton snabbschacks partier på två timmar.

2020-05-17
Swedish Chess Team Battle
Ännu en fin insats av Limhamns SK i kvällens omgång! Det blev en fjärdeplats och laget låg väldigt nära både en silver- och bronsplats. 25 glada klubbmedlemmar deltog och alla har inga problem att hitta till vår klubblokal. Snabbschack på onsdag kl. 19.30 med betänketiden 10 minuter plus 2 sekunder i tillägg.
// Conny och Philip

2020-05-13
Swedish Chess Team Battle
Då var den första lagtävlingen i snabbschack avgjord. Limhamns SK stod som klar vinnare efter en formidabel slutspurt och ikväll deltog 11 spelare från klubben. Nu är Guldpokalen på väg till klubblokalen och mina knattar som stöttade mig den första halvtimmen, sover nu gott i sina sängar. Tack alla, Ni som deltog, och Ni som följde oss online samt Ni knattar som var i klubben.
//Conny

2020-05-10
Swedish Chess Team Battle
Kvällens tävling var rekordjämn och där alla tio lagen tog 200 poäng eller mer. Limhamns SK belade denna gången en sjätteplats med 28 deltagare och ligger sammanlagt på en femteplats. Trots några av våra toppspelare, så kliver andra fram och skördar. Efter dagens tävling får jag väl ligga lite lågt efter har vunnit mot både mormor och farfar, så passpaa för PRO.

2020-05-10
Nordisk damlandskamp
Idag (10/5) spelades nordisk damlandskamp på Lichess och i Sveriges lag deltog en trio från klubben, Caroline Lindberg Hansen ( blev tredje bäst av svenskorna efter en fin slutspurt), Nathalie Westin (gjorde en bra debut) och Pia Fransson, som hoppade in i slutskedet av den tre timmar långa tävlingen. Det är bra träning och nästa gång, så hoppas jag på fler flickor från klubben.
//Conny

2020-05-03
Swedish Chess Team Battle
Man blir imponerad av klubbens framfart med både poängskörden och deltagarantalet, 31 deltog idag av 164 totalt. Det blev en fin femteplats och när man går igenom våra spelare, så ser man många fina prestationer.
Dessutom var det extra roligt att GM Johan Hellsten var med oss och det kan komma ytterligare någon kändis nästa vecka.
Tack och välkommen åter samt sköt om Er!

2020-04-26
Swedish Chess Team Battle
Ni (28 spelare) kan vara stolta över dagens insatser och det blev en fin femteplats. Klubbens spelare samlade ihop, 588 poäng ( medelpoäng ca. 21 per spelare) på endast 90 minuters spel. Det är trehundra poäng mer än segrande laget, Wasa SK. Nedflyttade blev nu Schack 08, Norrköping och Örebro SS och de två nyuppflyttade från division 2 blev Örgryte SK och Stockholms SS.
Hälsningar från en nöjd ledartrio.

2020-04-19
Swedish Chess Team Battle
Kvällens spel i division 1 hade kvaliten höjts rejält med de två starka nykomlingarna, Wasa SK och Västerås SK. De tog nu guldet och bronset medan Stockholms SS knep silvret och Limhamns SK blev fyra med bara några ynka poäng från pallen. Även idag var uppslutningen mycket bra med 27 spelare från klubben och alla dessa har inga problem att hitta till vår klubblokal.
En stolt Conny.

2020-04-12
Swedish Chess Team Battle
Den spelas imorgon, söndagen den 12 april kl. 18.15 - 19.45 och nya samt de har deltagit tidigare. Blir det ny medalj till Limhamns SK, så kan det bli Bundesliga spel nästa vecka.
Vill också berätta att klubbens blixtorakel, Osmani Peñalver blev delad trea i den nyss avslutande Påskturneringen. I den första etappen 2+1 tog han ledningen med imponerande 42 poäng på en timme.
GLÖM INTE skriva ert namn på profilen i Lichess, så Ni blir spelklara.
Fortsatt trevlig Påsk och lagom med ägg både vid brädet och vid matbordet.

2020-04-08
Landskampen Sverige mot Tyskland för klubblag
Det var en bra och trevlig kväll för Limhamns SK i division 1. Klubben ställde upp med tjugoåtta spelare, som var pigga på att få lite landskamper. Man låg hela i topp-3 striden och efter en fantastisk slutspurt, så var man bara några poäng från guldet.
Imponerande insatser av klubbens spelare och det blir en ny lagtävling på söndag den 12 april i division 1, Swedish Team Chess Battle. Matchstart kl. 18.15

2020-03-01
Allsvenskan
Det blev som väntat två hårda särspel partier mellan Bengt Kvisth och Magnus Cedervall. Den sistnämnda vann det andra partiet medan det första slutade remi. Totalt spelades det nästan 120 drag, så det är två möra veteraner.
Grattis Magnus!

2020-04-05
Swedish Chess Team Battle
Det blev återigen en mycket bra insats av Limhamns SK i division 1. Det blev brons efter suveräna vinnarna, Stockholms SS och förra veckans segrare, Växjö SK.
Denna gången var det 31 spelare, varav elva debutanter från klubben - en imponerande insats av hela laget.
Nu blir det landskamp på onsdag den 8 april mot fem tyska klubblag och de fem främsta från dagens tävling. Matchstart kl. 20.01-21.31 så det gäller att man har varit ute med hunden och druckit kvällskaffet innan. Det är samma betänketid 3 minuter plus 0. Alla är välkomna och nu gäller det de tio främsta resultaten.
Tack för idag hälsar Philip, Maria och Conny.

2020-03-29
Swedish Chess Team Battle
Idag avgjordes Swedish Chess Team Battle på lichess.org.
Det var tio klubbar som deltog under en och halv timmes intensivt spel online. Växjö SK tog guldet före Limhamns SK och Stockholms SS.
Vi i ledarstaben (Philip, Maria och Conny) är väldigt nöjda med dagens insatser från klubbens tjugofyra hjältar.

2020-03-15
Malmömästerskapet
Nu är särspelet om MM-titeln klar. Efter två särspels partier, så blev det ny Malmömästare nämligen Carlos Törnberg, Limhamns SK. Han höll remi i det första och ett väldigt långt parti som svart. Andra partiet var han verkligen illa ute, men lyckades vända och vinna partiet mot fjolårets mästare, Martin Silver, Malmö AS.
Alltså 1.5-0.5 till en av de yngsta Malmömästare genom tiderna.

2020-03-07
Ungdomsserien
Under lördagen avslutades Skånes SF sina ungdomsserier med hela 34 lag från 12 klubbar i de fem divisioner och den spelades på Olympiaskolan i Helsingborg.
I division 1 blev det en direkt avgörande match mellan Lunds ASK och Limhamns SK. Där Limhamn låg en matchpoäng efter inför den avslutande ronden. Det var två bra lag som hade en lång och spännande match. Limhamn lyckades vända den svåra matchbilden till en knapp matchseger och nu kan sista års juniorerna, Joakim Mörling, Carlos Törnberg och Adam Sniegon samt Karl Ekberg (som har ett år kvar) njuta av titeln "Skånska lagmästare".
Skånsk ungdomsschack har för tillfället många starka och talangfulla spelare. Bronset tog arrangörsklubben, Helsingborgs ASK, som hade en fin lördag med många framskjutna placering för sina fem lag.
Övriga seriesegrare blev, Eslövs SK (division 2), Limhamns SK II (division 3), SK Sandlöparen II (division 4) och Kristianstads SS II (division 5).

2020-03-05
Veteran-KM
Idag spelades sista ronden i veteran-KM. Det blir alltså särspel mellan Bengt Kvisth och Magnus Cedervall över två partier. Trea blev Arne Bjuhr, fyra Torgny Skogfeldt och femma Thomas Svensson.

2020-03-01
Allsvenskan
Idag spelades den näst sista ronden i allsvenskan och det blev två intressanta matcher mot LASK-lag.
Lunds ASK II - Limhamns SK II, 4 - 4
Trots en ledning på 3-0, så fick vårt andralag kämpa för att knipa en matchpoäng. I ishockey brukar man säga att 3-0 är den svåraste ledningen att ha och det stämde bra idag för Limhamnslaget. Nu ligger man på en tredjeplats inför den avslutande ronden.
Limhamns SK III - Lunds ASK III, 2 - 6
Det blev en klar förlust trots att poängplockaren Carlos tog sin sjätte raka vinst i årets allsvenskan. Man hade chans på ytterligare någon halva.

Det blev en lååång och trevlig dag.


2020-03-01
Skollags-DM
Skollags-DM spelades i Svedala under lördagen med fyra limhamnslag och våra arton ungdomar skötte sig bra.

2020-02-16
Malmömästerskapet
Det blev en omväxlande turnering med tyvärr endast 14 deltagare.
Till slut blev det en fyrdelad turneringseger för Martin Silwer (Malmö AS), Alexander Nord (Lunds ASK), Carlos Törnberg (Limhamns SK) och Jean-Clément Ulles (Lunds ASK) på 5 poäng av 7.
Ratingpriset delades mellan juniorerna, Damian Mora (Malmö AS) och Theodor Stedman (Lunds ASK) på utmärkta 3 poäng.
Övriga fyra limhamnare hade många fina partier t.ex. Max Nimander blev femma på 4½ och Lars-Eric Boregren som fick ett fint Elo-tal i snabbschack på över 1420.
Det var en trevlig helg i en god atmosfär.
Slutresultat visas här.

2020-02-10
GP-tävling
Under helgen har den femte GP-tävlingen spelats i Växjö med 219 deltagare och från Limhamns SK deltog åtta spelare.
Vår stormästare Jonny Hector belade en delad förstaplats med 6,5 poäng de åtta ronderna. Segrare blev Baduur Jobava med bäst kvalitetsboende och han har även bra smak angående SHL-hockeyn. Malmö Redhawks är bra, men Rögle BK gillar jag inte var hans kommentar efter tävlingen.
Dessutom lyckades både Patrik Nilsson och FM Conny Holst vinna var sitt ratingpris med de utmärkta 5.5 poäng. Många bra partier från de övriga limhamnsspelarna och Per Lindquist höstade in rejält med Elo i regnkaoset idag.

2020-02-02
Allsvenskan
Det blev hyfsade resultat för förstalaget trots bra spel under minisammandraget i Lund medan nästan full pott för våra övriga i klubblokalerna och vi fick totalt fem walk over vinster på de fyra matcherna, inte så roligt.
Limhamns SK - Lunds ASK, 3-5
Ett resultat som inte speglade matchen helt. Med några direkta drag i rätt läge, så hade 4-4 varit hamn.
Limhamns SK - Eksjö SK, 5-3
En viktig matchseger på den nedre halvan och den var dessutom säker.
Limhamns SK - Växjö SK, 3½-4½
En knapp förlust mot den stora överraskningen i elitserien och det kändes som onödigt. Nu krävs det ytterligare två matchpoäng för att stanna kvar i elitserien på de tre avslutande matcherna.
Limhamns SK II - Rödeby SK, 5½-2½
Två härliga matchpoäng och är kontraktet säkrat, så kan sikta på silvret i division 1.
Limhamns SK III - Åstorps SS, 6-2
Även tredjelaget har säkrat kontraktet efter en fin och imponerande matchseger mot ett jämnstarkt Åstorp.
Limhamns SK IV - Malmö SS II, 4½-½
Med den här klara matchseger, så har fjärdelaget vunnit den färdigspelade distriktsserien före vårt femtelag.
Limhamns SK V - Kristinebergs SK IV, 2-3
Årets säsong för vårt femtelag har varit en succé med en fin andraplats efter vårt fjärdelag.
Nästa säsong blir det division 3 igen för Limhamns SK IV.

2020-02-02
Masken/Ålen
Under lördagen spelades Masken/Ålen i Södra Sandby med ca. 60 deltagare. Tävlingen gick bra för vår yngreminior trio, som kom på den övre halvan. Magnus Sejersböl 4,5/7, Arthur Klow 4/7 och Erik Silander 3,5/7, de var nöjda med arrangemanget som sköttes av SK Sandlöparen.

2020-01-26
Allskånskan
Det blev en bra dag för våra tre lag i allskånskan.
Limhamns SK - Helsingborgs SS, 7½-½
En klar matchseger men det var hård kamp om alla viktiga partipoäng.
Inför den avslutande ronden har vi tre lag på sex matchpoäng och där leder Limhamns SK med 1,5 partipoäng före Lunds ASK och 7,5 partipoäng före Malmö AS. Den avslutande och högintressanta ronden möts Limhamns SK och Lunds ASK medan Malmö AS spelar borta mot Helsingborgs SS.
Lunds ASK III - Limhamns SK II, 2-3
En knapp, skön och viktig bortaseger för vårt andralag. Nu får man spela en direkt seriefinal mot Ängelholms SS på bortaplan i mars.
Limhamns SK III - Klippans SK, 2½-2½
Bortalaget fick lämna två walk over p.g.a sjukdomar, men var ändå nära att vinna matchen.

2020-01-25
Ungdomsserien
Idag spelades den näst sista omgången i ungdomsserien. Trots stor frånvaro i förstalaget så blev det en bra dag för våra lag. Limhamn I ligger på en säker silverplats och har möjlighet att vinna division 1 Division 3 är ett getingbo med fyra lag inblandad i uppflyttnings striden, däribland vårt andralag.
Division 4-gruppen med alla tio lagen spelade i vår klubblokal på V.Kalkbrottsgränd.
Det är utvecklande att möta nya spelare från när och fjärran i Skåneland. Tack alla för en trevlig förmiddag.

2020-01-22
Skåneblixten
Under lördagen spelades individuella Skåneblixten och det blev en stor dominans från våra spelare. Seniorgruppen blev det en dubbelseger med IM Christian Jepson före GM Stellan Brynell och det blev fina 11½ av 13 för dem. Valentin Ostenfeld vann i den kombinerade junior/kadett klassen i stor stil med 12 poäng på de tretton ronderna.
Lagtävlingen avgjordes på söndagen med 8 lag och blev det ett silver för Limhamns SK. Då laget coachades fel, man hårdbevakade Helsingborgs ASK och glömde bort Malmö AS som slank förbi.

2020-01-22
Skol-SM för flickor
Klubben hade 30 deltagare i helgens tävlingar. Flick-SM som spelades i fina lokaler på MyOffice deltog 14 flickor från Limhamns SK och det var den klart största truppen av de 30 deltagande klubbarna.
Årets tävling hade samlat 86 deltagare och det var överlag bra prestationer från våra flickor.
I Gymnasieklasser tog Nathalie Westin bronset med 6½ poäng av 10. Kajsa Nilsson, Nolereds SK segrade före sin klubbkamrat Johanna Nabbing.
I högstadiet spelade Ellen Wennhall bra med många långa duster på den nedre halvan i tjugotvåmannafältet. Gruppen vanns av Linnea Johansson-Öhman från Järfälla SS.
Mellanstadiets segrarinnan var Alva Ling Tran, Trojanska hästen med 7 poäng av 7. Den gruppen hade vi tio deltagande flickor, här var många med och kämpade om en topp-10 plats. En lite sämre slutrond, så grusades dessa planer och ett tag var mitt tränarjobb i fara. Efter en lång hemresa så var man återanställd av flickgänget. Elina Mamadova, Svea Ganrot och Desirée Peñalver var de som kom närmast målet.
Miriam Fernlund och Siri Rosenqvist var våra deltagare i lågstadiet. De var lite ovan vid tempot i början, men blev bättre och bättre ju längre tävlingen gick. Sol Andersson från Örgryte SS vann i den yngsta gruppen. Under lördagskvällen blev det besök i vattenpalatset "Lost City" eller Prisoner Island och alla somnade snabbt och lätt den kvällen.
Nästa års tävling blir förhoppningsvis på det välkända Limhamns Folkets Hus.

2020-01-13
Allsvenskan
Det blev flera fina resultat i dagens rond för våra fyra lag trots det ihärdiga regnandet.
Karlshamns SS - Limhamns SK II, 4½-3½
Det lutade åt en säker matchseger för andralaget och efter 3,5 timmes spel, så ledde man med 3,5-1,5. De tre återstående partierna lutade åt minst 1,5 partipoäng till oss. Tyvärr blev det tre överraskande förluster och en knapp matchförlust.
En Passant, Svedala - Limhamns SK III, 3½-4½
Tredjelaget stod för en skrällseger mot serieledarna och den var inte oförtjänt. Imponerande coachseger och det visar att tredjelaget hög kapacitet.
Kristinebergs SK III - Limhamns SK IV 2½-2½
Dagens viktiga matchpoäng för fjärdelaget att seriesegern är i Limhamns ägo. Trots att laget fick ett sent återbud på lördagskvällen, men minioren Elina Mamadova ställde upp kort varsel!
Malmö SS II - Limhamns SK V ½-4½
Även vårt femtelaget imponerar och är det enda laget som kan hindra vårt fjärdelag från seriesegern. Dagens match spelade tre av dreamteams lagledare genom tiderna, Lars Eric (Karpov) Boregren, Mårten Ihd och nuvarande Jörgen Ahr.

Gå till senaste nyhet


Copyright © Limhamns SK 2020, all rights reserved