Tidigare Nyheter: 2011 2012 2013 2014 2015

2016-12-21
Skinktävlingen
Skinktävlingen vanns av Stellan Brynell före Lars Åström och Carlos Thörnberg. 16 spelare deltog och det var många intressanta partier att följa.
Resultatlistan visas här.

2016-12-18
Malmö Open och MSF Open
Nyligen avslutades Malmö Open / MSF Open efter två intensiva dygn i Rådhushallen. Klubben hade 14 deltagare, något mindre än vanligt, det var säkert så att våra studenter hade svårt att komma loss.
IM Philip Lindgren ledde inför sista ronden och förlorade mot stormästaren Solodovnichenko, Ukraina efter ett långt och hårt parti. Nu blev det en delad sjätteplats.
Av våra övriga spelare, så blev det delat ratingpris för Patrik Nilsson.
Orankade Max Nimander gjorde en bra turnering och får ett bra Elo-tal nu till 1 januari.

MSF Open kom våra deltagare på nedre halva. Mattias Hult och Lars Eric Boregren fick var sin Elo-inteckning på fyra resp. tre partier.


2016-12-16
Bixt-KM
Det blev ett bra blixt-KM med 15 deltagare och finalspelet blev öppet och spännande. Då två ronder återstod hade fyra spelare tätkänning. Stellan Brynell avslutade starkt med två vinster och vann säkert före Conny Holst, Håkan Tjärnemo (vann både mot 1:an och 2:an) och Patrik Nilsson.
Resultatlistan visas här.

2016-12-04
Allsvenskan
Det blev en bra dag för våra kämpande lagen när den tredje ronden spelades i allsvenskan.

Limhamns SK II - Harplinge SS/Halmstad SS, 6 - 2
Andralaget fick verkligen bra utdelning i den jämna matchen, där vi var lite förarrollen i matchen. Det var två välbehövliga matchpoäng.

Ystads SS - Limhamns SK III, 3½ - 4½
Även denna matchen var en jämn tillställning och där Pär avgjorde till tredjelagets fördel.

Limhamns SK IV - Harplinge SS/Halmstad SS II, 3½ - 4½
Fjärdelaget kämpade i rejäl motvind i början men kom sakta men säkert närmare till 4-4. Det fattades till slut en ynka halva för krysset.

Knislinge SK - Limhamns SK V, 6½ - 1½
Det blev tyvärr endast sex spelare till den svåra bortamatchen i Kristianstad. Tyvärr har vi ett flertal spelare som inte svarar på mailen eller på mobilen. Det är kanske hög tid att klubben skaffar sig några brevduvor!
Det decimerade lag 5 gjorde en bra insats och tog fina 1½ partipoäng.


2016-11-27
Juniorallsvenskan
Juniorallsvenskan har under helgen spelats i Linköping med totalt 29 lag varav två från Limhamns SK.
Division 1 med de sex kvalificerade lagen blev det många hårda och jämna matcher.
Vårt lag bestående av Lars Åström, Joakim Mörling, Martin Ollén och Patrik Liedbeck var en av de tre förhandsfavoriterna. Det blev två knappa förluster mot segrarna, SK Rockaden, Stockholm och tvåan, Stockholms SS och det blev en bronsplats för Limhamn. Det som fattades för våra adepter var den perfekta tävlingsformen, för att kunna ta det härliga SM-guldet.
En överraskning var Västerås SK som verkligen var med och kämpade om medaljerna, de fick nöja sig med en fjärdeplats.
Detta var Rockadens 15:e guld i juniorallsvenskan medan Limhamn står på utmärkta 6 guld efter den trettionde upplagan. Dessa två klubbar har total dominerat i både junior- och kadettallsvenskan sedan starten 1987.

Division 2 spelades det 6 ronder med 23 lag och vårt lag bestod av Karl Ekberg, Carlos Thörnberg, Louise Westin, Adam Sniegon och Saida Mamadova.
Det blev en fin femteplats med fyra segrar och två förluster.
Uppflyttade till division blev SK Team Viking och Örgryte SK.


2016-11-25
Juniorallsvenskan
I helgen spelas juniorallsvenskan i Linköping. Division 1 lutar det åt triangeldrama mellan titelförsvararna Limhamns SK, SK Rockaden, Stockholm, som är alltid en aspirant till SM-guldet samt den intressanta nykomlingen, Stockholms SS.

Division 2 är 23 lag anmälda med bl.a. vårt andralag som kämpar om en topp - 6.

För komma till juniorallsvenskans hemsida klicka här.


2016-11-20
Bundesligan
Under helgen spelades rond 3-4 i Bundesligan med Limhamnstrion, IM Linus Johansson, IM Philip Lindgren och Stefan Schneider. De spelar för FC Bayern München och det blev totalt fem remier och en förlust för vår trio.
Det var en klart godkänd insats och nu har laget 3 matchpoäng på 4 matcher. Deras målsättning är säkert att hålla sig kvar.

2016-11-16
Gåsatävling
Det blev 17 deltagare i årets Gåsatävling och vinnare blev Stellan Brynell på 5½ poäng av 6. Tvåa blev Magnus Cedervall på 5 poäng följt av Carlos Thörnberg och Joakim Mörling med 4 poäng.
Slutresultat visas här.

2016-11-03
Caissa Open
Caissa Open spelades i vår klubblokal med totalt 29 deltagare varav 15 från Limhamns SK.
Högstadieklassen blev det trippel till oss genom Johan Waldo, Melvin Olsson och Gunduz Mamadov.
Adam Tsakiris blev trea i mellanstadiet efter särskiljning om silvret.
Lågstadiet slutade Elina Mamadova delad 4-7.
För slutresultat klicka här.

2016-10-30
Allskånskan
Dagens rond i allskånskan bjöd på bra underhållning med kamp och finess. Jag fick nöjet att följa matcherna från cafeterians synvinkel.//Conny

2016-10-23
Allsvenskan
Det var hela 28 återbud till våra lag vid premiärronden allsvenskan. En stor eloge till alla spelarna som deltog, tyvärr saknade vi en i lag 4.

2016-10-16
Elitserien
Det blev både fågel och fisk för vårt förstalag när Elitserien inleddes i helgen i Kosta. Sämre utdelning än väntat, men bronsplatsen finns fortfarande inom räckhåll.

2016-10-16
KM-A
Särspelet i klubbmästerskapet avgjordes under söndagen och det blev två intressanta partier med 1½ - ½ mot Patrik Nilsson blev Conny "Krut" Holst klubbmästare (2015/16).

2016-10-10
Skol-SM
I helgen avgjordes skol-SM för klubbar i Lindesberg och totalt deltog endast 381 elever. Vi hade 11 deltagare och det blev bra resultat med många långa intressanta partier. Med lite extra spets, så hade många extrahalvor höstas in.
Grupp A) Joakim Mörling blev tillslut trea efter två avslutande förluster som svart mot 1:a och 2:an. Både Louise Westin och Adam Sniegon hade flera bra ställningar, som tyvärr inte förvaltades rätt.
Grupp B) Karl Ekberg avslutade bra och blev 9:a medan Saida Mamadova hamnade i mitten av gruppen.
Grupp D) Maja Jepson gjorde en bra turnering och hade bra möjligheter att hamna i topp-12. Nathalie Westin förlorade några halvor i de svåra tidsnöden och det blev en mittenplacering.
Grupp E) Adam Tsakiris och Erik Berggren hamnade båda på utmärkta 4½ poäng och topp-15. Elin Pedersen inledde starkt med två vinster, men fick sen svårt motstånd och i de avslutande ronderna slarvades det bort någon poäng.
Grupp H) Elina Mamadova hamnade exakt i mitten av gruppen efter lite ojämnt spel. Troligtvis var tröttheten en viktig faktor i spelet och det fick vi uppleva på lördagskvällen, (när hon försökte matta med ensam kung mot ensam kung).

Turneringen spelades i Lindesbergs Arena, som hade gott om utrymme för spelarna. Arrangör var Örebro Läns Schackförbund som skötte tävlingen bra.

För att komma till resultat sidan klicka här.


2016-10-02
Allskånskan
Limhamns SK I förlorade mot Helsingborgs SA med 3½-4½ i Allskånskans andra rond. Lag 2 föll mot Lunds ASK medan tredjelaget vann sin match i andra divisionen.

2016-09-25
Västerås Open
I Västerås Open deltog 5 limhamnare och våra två stormästare Jonny Hector och Stellan Brynell kom med en bra spurt efter ett smyglopp. Det blev delad tredjeplats med 6½ poäng /8.

2016-09-25
Snabbschacks-KM
På söndagen i vår klubblokal avgjordes snabbschack-KM med 13 deltagare och i år vann den som lottade, nämligen Conny Holst (4½ /5) före Osmani Peñalver (4), Lars Månsson (4) och Ulf Karlsson (3½).
De två ratingpriserna delades,
1) Adam Sniegon och Anders Aldin
2) Max Nimander och Robin Svensk.
Slutställningen visas här.

2016-09-25
Skånska skolmästerskapet
Förra lördagen den 17 september avgjordes skånska skolmästerskapet på Mellanhedsskolans matsalar. Limhamns SK hade 9 deltagare, med bl.a. följande resultat Karl Ekberg vann på 4/4 i den sammanslagna kadett- och juniorklassen. Både Erik Berggren i miniorklassen och Elina Mamadova i Yngre miniorklassen blev delad femma på 4/6 och 4½/7.

2016-09-10
Allskånskan
Limhamns SK I besegrade Hässleholms SK med 7-1 i Allskånskans första rond. Lag 2 föll mot Helsingborgs SA.

2016-09-11
Öbromatchen
Det blev en hedersam förlust mot ett starkt Öbro SF, trots att vi hade ledningen med 7-2 på juniorborden och 10½ - 9½ efter ca. 3 timmars spel. Alla deras 23 seniorspelare hade minst 1717 i Elo-tal och det är oftast svårt att vinna en lagmatch om endast tre spelare av 23 lyckas vinna sitt parti.
Lördagens segrar togs av Patrik Nilsson, Anders Aldin och Max Nimander. Nya tag nästa år i Köpenhamn.

Hela matchlistan visas här.


2016-08-31
Inför seriespelet
Många av klubbens medlemmar har värmt upp inför höstens seriespel med bra resultat, t.ex. Jonny Hector delad 3:a i Göteborg Open, Linus Johansson delad 3:a i Lidköping Open och vi hade många deltagare i Parkschacket och Frans G. Bengtsson.

2016-08-09
Cellavision Chess Cup
I den gångna helgen avgjordes Cellavision Chess Cup i Lund. Limhamns SK hade deltog med 15 spelare och det blev överlag många fina insatser.
Trion IM Christian Jepson, GM Jonny Hector och IM Philip Lindgren tog 6 poäng på de åtta ronderna och belade en delad sjätteplats med ett tiotal spelare.
Philip gjorde den förkortade agent Bond varianten (006).
Anders Nylén tog utmärkta 5½ poäng och det blev både ett ratingpris samt plus i Elo.
Tävlingen avgjordes i fina lokaler på Elite Hotel Ideon med en hårt jobbande överledare, Calle Erlandsson.

2016-07-31
Schackfestival i Prag
I den internationella "chess holiday" i Prag blev det fina framgångar för den ungdomliga limhamnskvartetten.
Tävlingen var indelade i 10-manna Bergergrupper och våra spelare var rankade bland de lägre i respektive klass. I Mästargruppen deltog Joakim Mörling och han tog utmärkta 5 poäng och belade en fjärdeplats. Hans ratingprestation låg på 2196, trots förlusten mot stormästaren Kasparov (Sergey) som vann på 8 poäng.

I Kandidatmästarklassen deltog både Adam Sniegon och Karl Ekberg i var sin grupp, de var lägst resp. näst lägst rankad sina grupper. Adam tog 3 poäng efter att bl.a. vunnit över WIM Tatiana Kasparova, alltså 1-1 för Limhamns SK mot familjen Kasparov! Karl avslutade starkt med tre vinster och tog imponerande 5½ poäng, det blev ratingtillskott på 108!

I huvudgruppen deltog Caroline Lindberg Hansen och efter en mager avslutning med 1 poäng av 4, så blev det 3½ poäng och lite minus i Elo.


Rostock Open
I Rostock Open med totalt 61 deltagare, så gjorde limhamnsduon GM Stellan Brynell och Bengt Kvisth en godkänd insats med 5 resp. 3 poäng. Turneringen vanns av Stellans lagkamrat i arrangörsklubben SSC 07 Rostock, IM Marcin Szelag med 6½ poäng av 7.

Våra ungtuppar IM Philip Lindgren och IM Linus Johansson har varit på träningsläger med Stefan Schneider i deras nya klubb i Bundesligan, Bayern Munchen.
Gratulerar till framgången och nästa svåra steg är att få representera Sevilla FC berömda schacklag.


2016-07-25
SM i Uppsala
Det blev blandat resultat för klubbens åtta deltagare i årets SM.
GM Jonny Hector hamnade på 4½ poäng av 9 efter två avslutande förluster i SM-gruppen. Han var inblandad i många intressanta partier och belönades med några extrapriser.
Lars Åström tog 5 poäng av 9, utan några remier och det symboliserade hans spel. Det var för mycket upp och ner, men han var verkligen inte långt ifrån en bronsplats. Både Anders Nylén och Patrik Liedbeck kämpade väl i den nedre halvan i mästarklassen. Anders hann med remitåget i slutet och tog nödvändiga 4 poäng för att hålla sig kvar medan Patrik fick nöja sig med 3½ poäng.
I klass-grupperna hade klubben fina framgångar. Joel Hogeman vann sin klass I med 5 poäng av 7 och uppflyttas till mästarklassen.
I klass III vann Carlos Thörnberg sin grupp på 6 poäng av 7, blir därmed klass II-spelare. Medan Pia Fransson tog imponerande 5 poäng i sitt dispens spel i klass III.
Patrik Nilsson hade det svårt i weekend 2.
Dessutom hade vi två medlemmar med imponerande insatser, GM Stellan Brynell partikommentator och dessutom väldigt hög tippningsprocent av SM-gruppens partier. IA Johan Berntsen som blev inkallad sent som domare tillsammans med Tapio Tikkanen, alltså endast två domare på tre våningar.
Det blev många kilometer i benen!

2016-07-19
Juli-tävlingar
Vi har många medlemmar som spelar turneringar nu i den andra halvan av juli.

SM i Uppsala Följande spelare deltar från klubben.
GM Jonny Hector, SM-gruppen, 1½/3
Lars Åström, Junior SM, 1/3
Anders Nylén, Mästarklass, 1½/3
Patrik Liedbeck, Mästarklass, 1/3
Joel Hogeman, Klass 1, 1/1
Carlos Thörnberg, Klass 3, 1/1
Pia Fransson, Klass 3, 1/1
Patrik Nilsson, Weekend 2
Joel, Pia och Carlos deltog i weekend 1 som uppvärmning och hade godkända resultat totalt.

Schackfestival i Prag startar nu på söndag den 24/7 med fyra limhamnsspelare. De är Caroline Lindberg Hansen, Joakim Mörling, Karl Ekberg och Adam Sniegon.
Hemsidan www.schach-prag.cz.

I Schackopen i Rostock med start den 27/7 deltar GM Stellan Brynell och Bengt Kvisth. Hemsidan www.ssc07.de/ssc_open.html

Najdorfs minnesturnering i Warszawa är nyligen avslutad och våra ungdomar, IM Linus Johansson och IM Philip Lindgren hade det svårt i det tuffa sällskapet (4½ resp. 3½ av 9).


2016-07-05
Juni-tävlingar
I Vismachess i Växjö skötte våra ungdomar sig bra.
IM Philip Lindgren tog imponerande 5½ poäng av 9 i GM-gruppen och var endast en halva från sin första GM-inteckning.
IM Linus Johansson tog 3½ poäng i samma grupp och det är godkänt med plus i kanten.
Nya äventyr väntar för dem i Najdorfs minnesturnering i Polen i mitten av juli.

I lag-VM för veteraner i Radebeul strax utanför Dresden debuterade limhamnsspelarna Conny Holst och Ronny Kirppo. De spelade i Sverige I (+50 klassen) och laget hamnade på 50%, som motsvarade startnumret. Det blev en bra debut för oss med (+1), 7½ av 14.
"I min 50-åriga långa schack karriär så har jag inte upplevt ett bättre arrangemang. Troligtvis kommer de arrangera lag-VM även 2018. Boka resan dit!!" //Conny


2016-05-30
GP-finalen
I helgens GP-final, som avgjordes i våra klubblokaler, var 10 limhamnare kvalificerad och sex deltog.
Kadettklassen blev det direkt avgörande match mellan Karl Ekberg och Carlos Thörnberg om bronsplatsen i den sista ronden. Karl vann partiet och blev både trea i finalen och den totala GP. Både i minior och yngre miniorklassen kom våra adepter strax utanför pallplatserna.

2016-05-22
4-klubblagsturneringen
Den 22 maj arrangerade Malmö AS den årliga 4-klubblagsturneringen. Även detta år (3:e gången) blev det jämna matcher och SK Sandlöparen vann på bättre partipoäng före Malmö AS. Båda hade 4 matchpoäng medan Helsingborgs ASK och Limhamns SK fick två matchpoäng. En trevlig träningsturnering!

2016-05-16
Kadettallsvenskan
Det blev klart godkända insatser av våra två lag i kadettallsvenskans kval, som spelades på Olympiaskolan i Helsingborg. Efter att vi hade tappat 5 duktiga spelare från bronsgänget ifjol (åldersstrecket), så var det väntat att ett nytt finalspel skulle krävas något extra ordinärt. Förstalaget tog tre segrar på de sex ronderna medan vårt decimerat andralag fick ihop en oavgjord.

2016-05-08
Deltalift Open
Deltalift Open och dess Mini Harplinge Open avgjordes i lördags och det var det 14 Limhamnare med. Det var bra insatser av spelare. Jonny Hector förlorade finalen mot Hans Tikkanen, Lunds ASK och belade en delad 2-5 plats med Stellan Brynell, Philip Lindgren och Kristian Stuvik Holm, Norge. Linus Johansson och Christian Jepson kom strax bakom.

Vi hade dessutom en trio som erhöll ratingpris nämligen, Patrik Nilsson, Magnus Cedervall och Karl Ekberg. Karl tog dessutom två stycken rondens skrällpriser - Grattis!

I mini open kämpade vår ungdomliga tjejtrio fint och Pia Fransson blev totaltvåa i Grand Prix.


2016-05-08
Flick-NM
I skol- NM för flickor i Norge blev det blygsamma placeringar för Louise Westin och Saida Mamadova.
Tävlingen spelades i Nordnorge, Alta och lagkapen var Stellan Brynell. Resultat visas via hemsidan bergensjakk.no

2016-05-08
Skolschacksturnering
På Valborg spelades en skolschacksturnering i fina rådhuset i Frederiksberg, Köpenhamn. Limhamns SK ställde upp med 16 elever fördelade i de tre klasserna, mästar-, allmän- och nybörjare. Det blev en trevlig schackutflykt med ledarna, Caroline och Conny, dessutom erhöll deltagarna en snygg medalj.

2016-04-28
Vårsnabben
Tisdagen den 26 april spelades Vårsnabben med 16 deltagare. Tävlingen vanns av Christian Jepson på 6½ poäng före en trion, Conny Holst, Magnus Cedervall och Adam Sniegon på 5 poäng.
Slutresultat visas här.

2016-04-17
Helgens tävlingar
Landskampen mot Norge i Stavanger och i den öppna klassen debuterade våra ungdomar Linus Johansson och Philip Lindgren. De gjorde det bra och hade vardera två intressanta partier mot något högre rankade, Torbjörn Ringdahl Hansen och Johan Salomon. Det blev 1½-½ och 1-1 och man är stolt som limhamnare att de verkligen spelade partierna och inte doppade rumpan i sittdynan och tog någon snabb dragupprepning!

Copenhagen Chess Challenge har också avgjorts idag och Jonny Hector vann på imponerande 7½ poäng av 9. Även Ulf Karlsson hade en bra weekends tävling med fina 4 poäng och bra plus på Elo-kontot.

I lördags spelades Schackåttan i Bara med 13 deltagande lag och Limhamns SK deltog med ett decimerat lag. Tyvärr ställde sjukdom till det och våra sex miniorer stred tappert med 24,5 poäng på 45 spelade partier. Maja Jepson fick bordspris med utmärkta 6 poäng av 7. Tävlingen vanns av SS Manhem I stor stil före Lunds ASK I.


2016-04-10
Limhamns SK - skånska mästare
Det blev en bra avslutning för våra lag i den avslutande ronden. Tre segrar trots en oavgjord, då förstalaget tog hem titeln efter en spännande match mot Lunds ASK med fina 4-4. Fjärde raka GULDET!
Andralaget blev 6:a. Tredjelaget belade bronset i division 2.

2016-03-21
Elitserien
En godkänd helg för förstalaget med två segrar och en förlust.
Limhamns SK tog fyra matchpoäng i helgens sammandrag i Västerås och upprepade fjärde platsen från förra säsongen. SK Rockaden blev Sverigemästare följd av Team Viking SK och Lunds ASK.

2016-03-14
Allsvenskan
Det blev blandade resultat för våra lag i den sista ronden. Viktigast var att fjärdelaget höll sig kvar i division 2. Nu får vi hoppas att klubbens spelare utvecklas ytterligare och bättre uppslutning nästa säsong.

2016-03-07
Öppna MalmöMästerskapet
Årets öppna Malmömästerskapet hade 21 deltagare med både juniorer och seniorer, 9 resp. 12. Deltagarna kom från sex olika klubbar.
Segrade gjorde Aref Vasli (Köpenhamn) på imponerande 6½ poäng på de sju ronderna. Tvåa blev Ulf Karlsson med 5½ poäng och därmed blev han Malmömästare. Delad tredjeplats på 5 poäng kom Martin Jogstad (Eslövs SK) och Conny Holst.
Ratinggrupp 1 segrade Jacob Jönsson (SK Sandlöparen) 4½ poäng medan grupp 2 blev det tredelad seger mellan Malmö AS juniorerna Asker Malmström och Christian Zeman samt Jonny Pennsäter på fina 3½ poäng.
Från klubben deltog 9 spelare.

2016-02-21
Helgens tävlingar
Fina framgångar för limhamnsspelarna i helgens tävlingar.
IM Linus Johansson vann Västgöta Open med 7 poäng av 8, en halv poäng före en stark kvartett.

I Elite Hotels Open i Växjö vann Hans Tikkanen, Lunds ASK medan GM Jonny Hector belade en delad 8:e plats med 6 poäng av 8. Angelina Fransson vann dampriset med utmärkta 5 poäng. Även Magnus Cedervall hade en bra turnering med fina 4½ poäng.
I den lilla gruppen fick Pia Fransson ihop 5 poäng.

Malmö AS arrangerade ungdomstävlingen Vinterdraget under söndagen med 20 deltagare. Från klubben deltog fem juniorer och Marcus Andersson belade andraplatsen i mellanstadiet. Det var bra insatser för våra övriga adepter, som hamnade på ca. 50%.


2016-02-14
DM i Lund
I helgen har öppna DM spelats på Katedralskolan i Lund, med över 100 deltagare. Tyvärr deltog endast 4 spelare från klubben, men de som deltog skötte sig alldeles utmärkt.
Kadettklassen blev Karl Ekberg trea på 5½ poäng av 7, medan Adam Tsakiris och Liam Biglari tog 4 poäng i miniorklassen och blev 4:a och 5:a.
Kevin Petersson tog 5 poäng i yngre miniorklassen och blev fyra i den 46-manna stora gruppen. Han blev tvåa av distriktets spelare eftersom juniorer från Ronneby och Manhem belade de två främsta placeringarna.

2016-02-07
Allskånskan
Limhamns SK I besegrade Helsingborgs SA I med 5½-2½ i Allskånskans sjätte rond. Lag 2 föll mot Lunds ASK och lag 3 vann mot Ystads SS.

2016-01-31
Allsvenskan
Tappra insatser av limhamnslagen mot starkt motstånd i dagens rond i allsvenskan. Det är lärorikt att spela lagmatcher.

2016-01-24
Flick-SM på Limhamns Folkets Hus
Det blev tre intensiva dagar med 78 deltagare från 25 klubbar. Det blev många fina resultat från klubbens 21 deltagare,
Klass A vanns av Louise Westin före Rina Weinman, Sollentuna SK.
Klass B vann Lina Cao-Zhang, Stockholms SS efter särspel mot Elizabeth Johansson, Eslövs SK. Det blev 2-0 i särspelet.
På fina 5½ poäng på tredjeplats kom i Saida Mamadova före Kajsa Nilsson, Nolereds SK och Alexandra Golubenko.
Klass C vanns av Margo Zarytovskaya, Västerås SK före Agnes Ng, Örgryte SK.
På en fin fjärdeplats kom vår Nathalie Westin och både Sara Morén och Maja Jepson kom i topp-12 i den stora gruppen.
Klass D vanns klart av Linnea Johansson-Öhman, Järfälla SS före Elina Mamadova och Ebba Geisler-Kågström, Kristallens SK. Ariana Muric kom på en utmärkt topp-10 placering.

Våra övriga tretton flickor genomförde också tävlingen på ett mycket bra sätt.

Vill passa på tacka alla som bidrog till den trevliga schackhelgen.

Klubbens första lina under tävlingen bestod av,
målvakt - Conny Krut (tävlingsledare)
backar - Stellan (överdomare) och Caroline (domare i klass D)
center - Anders Hansen (liverapportör)
yttrar - Carlos Thörnberg och Adam Sniegon (cafeteriapersonal)

Dessutom hade vi bra uppbackning av de övriga linorna.

För att komma till tävlingens hemsida klicka här.


2016-01-12
Rilton Cup
I Rilton Cup så tappade både Linus och Philip rytmen i den avslutande andra halvan, det blev 4½ resp. 5 poäng.

2016-01-10
Allskånskan
Limhamns SK I besegrade Hässleholms SK med 6-2 i Allskånskans femte rond. Lag 2 föll mot Helsingborgs SA I och lag 3 spelade oavgjort mot Helsingborgs SA II.

2015-12-31
Rilton Cup
I Rilton Cup deltar IM Linus Johansson och FM Philip Lindgren. Både Linus och Philip har inlett tävlingen med 3 poäng av 4.

2016-12-31
ØBRO Nytår 2015
GM Jonny Hector delade första platsen i turneringen "CXU Nytår 2015 (ØBRO)" med IM John Arni Nilssen (FO). De tog 6 poäng av 7. Tävlingen anordnades av Skakforeningen ØBRO och samlade 65 spelare. För slutresultat klicka här.

Gå till senaste nyhet


Copyright © Limhamns SK 2016, all rights reserved