Tidigare Nyheter: 2013 2014 2015 2016 2017

2018-12-22
MAS månadsblixt
Carlos Thörnberg gjorde en fin avslutning inför tomtens besök på måndag, då han vann MAS månadsblixt med 11 poäng av 12 möjliga. Detta inbringade honom 87 Elo poäng på blixtratingen och har nu 2061. Blerim Syla och Mladen Gajic tog de andra två pallplatserna i 19-manna startfältet.
Hoppas att du nu kan matcha mot den årliga blixtmatchen mot Tomten!
Här visas tävlingens fullständiga resultatlistan.

2018-12-19
Skinktävling
Under tisdagskvällen spelades Skinktävlingen över 8 ronder och det blev 20 deltagare. Tävlingen var underhållande med många jämna och spännande partier. Tätstriden kämpades av en kvartett och slutligen vann Stellan Brynell på 7 poäng före Joel Hogeman 6½ samt duon Carlos Thörnberg och Joakim Mörling med 6 poäng. Det som extra roligt var att kom deltagare alla våra grupper, schackskolan, veteraner, seniorer och juniorer. Fullständig resultatlista kommer inom kort.

2018-12-16
Malmö Open och MSF Open
Under helgen har Malmö Open och MSF Open spelats i Rådhushallen. Limhamns SK hade totalt 12 deltagare, något mindre än föregående år. Många bra insatser av våra medlemmar och bäst gick det för, Lars Åström med 5½ poäng av 8, Patrik Nilsson med 5 poäng och vann dessutom ett ratingpris samt Can Kabadayi (4½) och Karl Ekberg (4). Karl fick ett rejält plus i sitt Elokonto.

2018-12-16
Bundesligan
Vår kvartett, Linus Johansson, Stefan Schneider, Philip Lindgren och Stellan Brynell har spelat matcher med FC Bayern München och SF Schwerin under helgen. De bidrog bra, så det blev idel matchsegrar för deras klubbar.

2018-12-13
Veteran-KM
Veteran-KM har nu avverkat 9 ronder av 13 och det är ser spännande ut. Det spelas många romantiska och händelserika partier på torsdagkvällarna.
Flera spelare ligger bra till en bra topplacering; Torgny Skogfeldt 6½ (8), Arne Bjuhr 6 (8), Bengt Kvisth 5½ (8), Magnus Cedervall 5 (6), Thomas Svensson 5 (8), Pär Träff 5 (8), Olof Sandström 5 (9) och Sven E Nilsson 4½ (7).
Just nu är det 10 partier som släpar efter och nästa rond spelas den 10 januari, så förhoppningsvis hinner det spelas en del av dessa nu i de närmsta fyra veckorna.
Turneringsledaren önskar Er alla skön jul! /Conny

2018-12-11
Blixt-KM
Under tisdagskvällen avgjordes blixt-KM med 12 deltagare och klubbmästare blev stormästaren Stellan Brynell på 11 poäng av 11 möjliga. Klar tvåa kom Lars Åström på 10 poäng före Carlos Thörnberg, som erhöll 6½ poäng.
Slutresultat visas här.

2018-11-26
Juniorallsvenskan
Det blev en intensiv helg på Limhamns Folkets Hus då juniorallsvenskan båda divisioner spelades med 26 deltagande lag varav Limhamns SK bidrog med tre av dem.
Totalt hade klubben 18 deltagande ungdomar som fick många bra och utvecklande partier.
Vårt förstalag deltog i division 1 och ställde upp med följande kvintett, Joakim Mörling, Carlos Thörnberg, Karl Ekberg, Nathalie Westin och Valentin Ostenfeld. De skötte sig bra och spelade bättre ju längre turnering gick. Med dålig start på fredagskvällen mot Uppsala SSS med förlust på 1-3 och det fanns verkligen goda chanser till oavgjort. Lördagens två matcher mot Lunds ASK (1-3) och Västerås SK (½-3½) slutade med två klara förluster och det fanns några halvor inom räckhåll.
I den avslutande dagen höjde man sig rejält med först en säker vinst mot Kristallens SK (3½-½) och speciellt mot SK Rockaden i den sista ronden. Där lovorden från våra medlemmar strömmade in. Nu blev det en snöplig förlust med (1½-2½) och det saknades en halva för att rädda division 1-kontraktet. Nästa år blir det i den nya division 2, som spelas i en sex bergergrupp.
Vårt andra- och tredjelag hamnade på den nedre halvan och får då spela i division 3 och det kommer göra susen för dem.
Tack alla för en trevlig och intressant helg.
// Conny

2018-11-20
Juniorallsvenskan
Till helgen spelas juniorallsvenskans två divisioner på Limhamns Folkets Hus, Linnegatan 61.
Ta buss 4 från Malmö Centralstation till hpl. Linnéskolan en resa på ca. 22 minuter.
Det är totalt nu 27 lag anmälda från hela Sverige och Limhamns SK ställer upp med tre lag varav ett i division 1. Den startas redan på fredagskväll kl. 18.00 och det blir live på dessa 12 borden.
Rond 1 spelar Västerås SK - SK Rockaden, Stockholm , Limhamns SK - Uppsala SSS och Kristallens SK - Lunds ASK.
Division 2 börjar kl. 13.00 på lördagen och det blir 6 ronder över två dagar.
Arrangör är Sveriges SF i samarbete med Limhamns SK och turneringsledare är Conny Holst med Dragutin Dolenec som domare medan livesändningen sköts av den eminente Anders Hansen, Helsingborg.
Tävlingen kan följas på schack.se

2018-11-18
Allskånskan
Det blev bra resultat för våra tre lag i allskånskan idag.
Limhamns SK I - Eslövs SK, 6 - 2
En match som vår styrka vände underläget till en säker matchseger.
Limhamns SK II - Helsingborgs SA I, 2½ - 5½
Verkligen en bra match av vårt andralag, som dessutom hade mer på gång.
Lunds ASK II - Limhamns SK III, 3½ - 1½
Även tredjelaget hade goda chanser att knipa någon halva till. Bra spel överlag och det lovar gott, nu när kylan närmar sig!

2018-11-11
Allsvenskan
Det blev blandad utdelning för våra lag i allsvenskans matcher. Förstalagets sammandrag i Lidingö slutade med tre matchpoäng och lite för magert med partipoängen, 11 av 24.
Limhamns SK - Farsta SK, 4 - 4
En spännande match och där vårt förstalag fick kämpa för matchpoängen.
Limhamns SK - Wasa SK, 1½ - 6½
Laget fick en dålig start på matchen med ett tidigt underläge med ½-2½ och dessutom flera svåra ställningar. Då är det svårt att skaka seriens storfavoriter Wasa SK, som har fem stormästare i sitt lag. Dock alldeles för stora förlustsiffror, men vår segerherre för dagen var Reynir Helgason med ett fint angreppsparti.
SK Rockaden, Umeå - Limhamns SK, 2½ - 5½
Söndagens match så höjdes våra spelares nivå och det blev en säker matchseger.
Åstorps SS - Limhamns SK II, 2½ - 5½
Andralaget tog kommandot i den svåra bortamatchen med en ledning på 2-1. Därefter bevakade vi försprånget bra och matchsegern var säker, men troligtvis något för stort. Fin start i serien för andralaget med två segrar och en av seriefavoriterna Helsingborgs SA har fått grus i maskineriet med två knappa förluster.
Limhamns SK III - Ystads SS, 4 - 4
Det blev en jämn match mellan två lag som kommer kämpa i den nedre halvan. Tredjelaget hade ett knappt övertag men lyckades inte bibehålla det.
Malmö AS II - Limhamns SK IV, 5 - 3
Det blev en svår bortamatch för fjärdelaget mot det klart bästa laget i gruppen, Malmö AS II. Nu kom man dessutom i klart underläge med 0-3, men hyfsade till siffrorna bra.
Limhamns SK V - Malmö AS III, 1½ - 3½
Det blev en klar förlust för femtelaget, trots hyfsade ställningar. Man behöver lugna ner tempot och inte vara för passiv i sitt spel.

2018-11-07
Gåsatävling
Det blev en intressant Gåsatävling under tisdagskvällen med 19 deltagare och många spännande partier. Det blev samma toppduo som förra årets tävling, Stellan Brynell vann på 5½ poäng av 6 före Joel Hogeman på 5 poäng och de möttes redan i den första ronden som den förstnämnde vann. Därefter följde Lars Åström (4½) före en trio på (4), Joakim Mörling, Patrik Nilsson och Carlos Thörnberg medan Bengt Kvist belade sjundeplatsen med 3½ poäng.
För att komma till resultatlistan klicka här.

2018-11-05
Hänt/kommer att hända
Hasselbacken Chess Open spelades under helgen i Stockholm och limhamnssextetten skötte sig som väntat bra! Flera av våra spelare från representationslaget deltog och de hamnade i topp-10 med 6 poäng nämligen Stellan Brynell, Philip Lindgren och Stefan Schneider. Medan Amir Tadjerbashi (5½), Conny Holst (4½) och Pia Fransson (3). Inga större förändringar i Elo för limhamnsspelarna.

Under lördagen hade Malmö AS sin månadsblixt med Elo-beräkning och från klubben deltog trion, Carlos Thörnberg 3:a på 9 poäng av 12 och ett rejält skutt upp medan Bengt Kvisth (6½) och Valentin Ostenfeld (6) och han fick ett blixt-Elo på 1732.

Nu till helgen är det ett sammandrag i Lidingö för Elitserien och Limhamns SK möter Farsta SK, Wasa SK och SK Rockaden, Umeå. Dessutom är rond 2 för våra övriga lag.


2018-11-01
Caissa Open
Under höstlovet har det spelats Caissa Open för skolungdomar i vår klubblokal.
Lågstadiet vanns av Oscar Morell, Lunds ASK före Malmö AS duon Dani Zeki och Linnea Löfgren. Arthur Klow och Erik Silander från Limhamns SK belade platserna därefter med sämre särskiljning och de spelade bra under tisdagen. Kristinebergs SK hade fem unga deltagare och den klubben är på frammarsch.
På onsdagen var det dags för mellan- och högstadiet och det blev många fina resultat från klubbens åtta deltagare.
Mellanstadiet vanns för dagens suverän, Noah Gebre-Hiwot Malmö AS före Elina Mamadova, Limhamns SK, Elsa Andersson Eslövs SK och Gustav Arvidsson, En Passant. Medan i högstadiet var MAS duon, Asker Malmström och Christian Zeman i egen klass.
31 deltagare från sju klubbar deltog totalt.
Slutresultat visas här.

2018-10-28
Allskånskan
Idag spelades den andra ronden i division 2-grupperna i allskånskan. På klubblokalen spelades matchen Limhamns SK III - Ystads SS I (2 - 3) och det blev en säker bortaseger efter en snöplig matchstart. Efter det tidiga 0-1 underläget, så var det kämpande tredjelaget inte riktigt nära att knipa en matchpoäng.

2018-10-21
Allsvenskan
Idag började allsvenskan för division 1-3 och våra tre lags resultat speglade matcherna rätt väl, trots att tomten kom tidigt i år.
Lunds ASK II - Limhamns SK II, 3 - 5
En knapp men säker seger, trots bortskänkta poäng från båda lagen. Vår bredd avgjorde matchen idag med imponerande 3½ poäng på de fyra nedre borden.
Limhamns SK III - Kristinebergs SK, 3 - 5
Tredjelaget förlorade klart mot ett starkt gästande lag från Oxie, trots att våra spelare kämpade på bra.
Limhamns SK IV - Lunds SK, 2½ - 5½
Överraskande starkt motstånd för vårt fjärdelag, om tomten hade varit närvarande så hade ytterligare någon halva ramlat in på partikontot.

2018-10-14
Skol-SM
Nu under helgen har det spelats skol-SM i Lidköping med endast 341 deltagare.
Är Sveriges Schackförbund på väg att nedlägga denna traditionella breddskoltävling med sin dåliga ekonomiska strategi?
Vissa i tävlingskommittén verkar har visst svårt med siffror och årets höjning av startavgiften var än en gång alltså från 210:- till 400:- om man anmälde i sig i tid annars var det från 280:- till 500:- vid senare anmälan.
Matpriserna för lunchen och middagen var 90:-, t.ex. på lördagskvällen fick spelarna efter lång dags spelande, en styck kycklingfilé med brynta potatisar och chiliyoghurt samt mjölk eller vatten. De äldre fick inte ens ta en liten extra omgång!!
Tävlingen har funnits i över 60 år sedan starten 1956.
Över till våra duktiga ungdomars fina insatser.
Carlos Thörnberg som var rankad åtta i den äldsta gruppen gjorde en jättefin turnering med en imponerande fjärdeplats. Han mötte flera av topprankade och hade en prestationsperformans över 2100 samt fick han ett rejält plus Elo. Fina förberedelser och god form var Carlos nyckelord.
Nathalie Westin tog utmärkta 4 poäng i grupp B och även hon fick ett rejält Eloplus.
Den övriga limhamnskvartetten, Kalle J. Stjernström, Ellen Wennhall, Elina Mamadova och Adam Boijertz kämpade storstilat och hamnade på strax under 50%-strecket.
Vi bodde bra på hotell Läckö och resan med hyrda bussen med övriga Skåneklubbar gick smärtfritt. Det var två nöjda reseledare (Kenneth och Conny) som anlände till Limhamnstorg på söndagskvällen med limhamnsungdomarna.

2018-10-10
Skol-SM
Nu till helgen spelas skol-SM i Lidköping och Limhamns SK har deltagare på plats samt ledarna Kenneth och Conny. Våra ungdomar är; Carlos Thörnberg (grupp A), Nathalie Westin (grupp B), Kalle J. Stjernström (grupp D), Ellen Wennhall (grupp E), Elina Mamadova (grupp F) och Adam Boijertz (grupp G). Det kommer bli intressant att följa våra ungdomar och de kommer säkert lära sig mycket under helgen.
Det verkar bli rekordlågt deltagande, under 350 elever och det beror säkert riksförbundets felaktiga satsning på skolklubbar istället för att hjälpt de utsatta traditionella klubbarna. Dessutom lyckas tävlingskommittén höja startavgiften från 210:- till 400:- endast tre dagar efter kongressen klara besked - inga fler höjningar. Måltidspriserna är inte heller speciellt diskreta och för lunch eller middag ligger den på 90:-, för dessa unga spelare.

2018-10-07
Allskånskan/Ungdomsserien
Idag spelades första ronden i allskånskan och i lördags var det ungdomsserien rond 1.
Limhamns SK I - Limhamns SK II, 6½ - 1½
Det blev som väntat en hård match för förstalaget och dess spelstyrka avgjorde slutligen till en bekväm seger.
Limhamns SK III - Kristinebergs SK, 4½ - ½
Kristineberg kom med ett ungdomslag som behöver skaffa sig matchträning. Även vårt tredjelag hade två debutanter, Valen Ostenfeld och Peter Persson, som båda vann efter säkert spel. En gedigen seger för laget och där de övriga tre erfarna spelarna var Bo Gentili, Daniel Peñalver och Jonny Pennsäter.

Ungdomsserien
Lördagens ungdomsmatch mellan Limhamns SK - Helsingborgs ASK 2 - 2. Matchen böljade lite fram och tillbaka, men slutresultater speglade den bra.


2018-09-30
Helgs tävlingar
Västerås Open avgjordes under helgen med limhamnsduon, GM Jonny Hector och IM Linus Johansson. Båda två låg med i toppstriden under hela turneringen och det blev delad tredjeplats för dem på fina 6½ poäng av 8. Segrade gjorde GM Solodovnichenko, Ukraina och FM Dagur Ragnarsson, Island på 7 poäng.

Klubbmästerskapets särspel mellan Patrik Nilsson och Conny Holst avgjordes under lördagen med två partier. Det blev två intressanta och oklara partier, där den sistnämnde lyckades vinna med 1½-½, med remi som vit och vinst som svart.

Idag (30/9) var det dags för snabbschacks-KM med tretton deltagare, som dessutom Elorankades. Det var hög kvalité på spelet samt verkligen en bra genomkörare till höstens lagmatcher. Mästare blev IM Stefan Schneider, som vann på 5 poäng av 5 före GM Stellan Brynell, 4 poäng och Patrik Nilsson, 3½ poäng.
Ratingpriset blev delat mellan Johan Weidenståhl och Valentin Ostenfeld med utmärkta 2½ poäng.
Resultat från vårt snabbschacks-KM visas här.

MAS månadsblixt med vanns säkert av IM Roland Ekström, Lunds ASK på 11½ av 14 följt av en trio på 9½, Can Kabadayi och Carlos Thörnberg samt Martin Silwer, Malmö AS.


2018-09-23
Mumien Open
SK Mumien har under helgen arrangerat en Open turnering över fyra ronder och i tre grupper. Totalt deltog 40 spelare och för limhamnskvartetten gick det bra för. Ulf Karlsson segrade i grupp 1 med 3 poäng med bättre kvalitetspoäng före Anders Sandström, SK Mumien.
Grupp 2 kom limhamnsduon, Christer Wahlgren trea på 2½ poäng och Max Nimander fyra på 2 poäng och gruppen vanns av Hampus Bensryd, Lunds ASK på 3 poäng. Pia Fransson segrade i grupp 3 med imponerande 3½ poäng. Bra genomkörare inför nästa helgs KM i snabbschack

2018-09-16
Veteran-SM i snabbschack
Lunds ASK har under helgen arrangerat Veteran-SM för (+50-klassen) i snabbschack.
Det blev totalt 30 deltagare som fick sig en bra genomkörare med 11 ronder över två långa dagar. Stormästaren Jonny Hector, Limhamns SK vann till slut säkert på 9 poäng, efter en del omväxlande partier. Tvåa blev IM Roland Ekström, Lunds ASK, 7 poäng följt av FM Gösta Svenn, SK Kamraterna, Göteborg med 7 poäng.
Den resterande limhamnskvartetten hamnade på den undre halvan i resultatlistan, Magnus Cedervall med 5½ poäng, Ronny Kirppo på 5 poäng,
Pia Fransson på imponerande 4 poäng samt Bengt Kvisth på 3½ poäng.
Snabbschacks Elo-talet gick både Ronny och Pia ett rejält plus medan Magnus höll sitt tal och Bengt hade en besvärlig helg och tappade något. Den här helgens turnering kommer säkert gynna höstens lagturneringar.

2018-09-16
Skånska skolmästerskapen
Lördagen var det åter dags för öppna skånska skolmästerskapet på Olympiaskolan i Helsingborg. Årets deltagare var 99 och Limhamns SK hade imponerande 15 ungdomar med, så tidigt på säsongen. Det blev många fina resultat för våra spelare. Carlos Thörnberg blev fyra i juniorklassen, Nathalie Westin blev delad fyra med 3 poäng av 4 och i miniorklassen våra spelare på 50% eller strax där under på de sex ronderna. I yngre minorklassen fick både Magnus Yttri Sejersböl och Dante Evenäs på en delad tiondeplats med 4 poäng av 7. Det var minst 30 spelare i varje klass förutom juniorgruppen hade 7 deltagare. Alla var nöjda och trötta vid hemkomsten!

2018-09-09
Vänskapsmatch mot Österbro SF i Limhamn
Det blev en knapp förlust för Limhamns SK i den årliga vänskapsmatchen mot Österbro SF.
Matchen spelades på Limhamns Folkets Hus i de fina lokalerna och det en god lunch med rostbiff, kalkon, potatissallad samt mycket frukt. Trots hemmaplan och fina inramningen, så förlorade vi med klara 14-20 och i seniormatchen över 24 bord blev det en överraskande förlust med 11½-12½. Här förde matchen säkert och det kändes som 13-11, men tidsförbrukningen kostade en del på slutet. Vårt glada juniorgäng förlorade med 2½-7½ mot ett erfaret danskt lag med bl.a. en spelare över 1700 i rating.
Slutresultat visas här.

2018-08-27
Välkommna till en ny säsong
Nu är den nya tävlingssäsongen igång och under helgen har det varit många aktiviteter.
SM i snabbschack för veteraner, (+65-klassen) har spelats i Lund med 18 deltagare. Turneringen vanns i säker stil av Magnus Wahlbom, Rödeby SK på 8 poäng av 11 utan förluster före Kurt Ekelund, Upsala ASS och Lennart Fransson, Majornas SS på 7½ poäng. Klubbens enda representant var Lars Grahn som belade en fin fjärdeplats på 7 poäng.

I Stockholm spelades Pia Cramlings Ladies Open, en snabbschacksturnering med 39 deltagare. Limhamns SKs representant var Pia Fransson som tog utmärkta 3½ poäng på de sju ronderna. Turneringen vanns WIM Inna Agrest, Malmö AS på 6 poäng före en trio på 5½ poäng, Jessica Bengtsson, SS Manhem, WIM Cristine Rose Mariano-Wågman, SK Rockaden, Umeå och WGM Dana Reizniece-Ozola, Wasa SK.

Dessutom har klubbens representanter varit på plats i Jägersro och följt travderbyt i söndags. Limhamns Schackklubb har deltagit i Klubbhästens finaldag. Vår utlottade häst, Son of God körd av Johan Untersteiner belade en fin tredjeplats. Den vinnande hästens förening erhöll en fin prischeck på 15.000:-.


2018-08-15
Veteran-EM, Conny rapporterar
Senior-EM avslutades i söndags i Drammen, Norge med elva svenska deltagare varav två från Limhamns SK. Det var en välarrangerad turnering i en god social stämning mellan turneringsledarna och spelarna. 119 deltagare från 16 nationer i de fyra tävlingsklasserna. Det gick bra för Limhamns duon Ronny Kirppo och Conny Holst, som deltog i +50-klassen. Ronny belade en 15:e plats med utmärkta 5 poäng och hade mer på gång, så målet med en topp-10 placering var verkligen inom räckhåll. Jag hade bibehållit min lag-VM form från Radebeul och då brukar man ha de små marginalerna med sig. Blev obesegrad och trots flera svåra ställningar. Efter vinsten i rond 5 mot stormästaren Simen Agdestein, Norge så var man het som ett grytlock. Två taktiska remier i rond 6 och 8 mot Lars Blomström och Grayson, England för att bevaka en meriterad topp-3 plats. Agdestein fortsatte vinna sina partier, trots flera svåra ställningar och blev Europamästare med 8 poäng. Jag lyckades hålla spänningen vid liv och med tre remier och sex vinster, så blev det silver eller som de vid prisutdelningen nämnde det som vice europamästare!
Dessutom erhöll jag och trean Gayson varsin IM-inteckning, överraskande!
Nu har Norge tre tunga världsmästare samtidigt, Aryan Tari (junior), senior och Magnus Carlsen, så det går verkligen bra för dem. Övriga europamästare blev, i +50 damer WIM Brigitte Burchardt, Tyskland, i +65 damer GM Nona Gaprindashvili, Georgien samt i +65 herrar GM Vladislav V Vorotnikov, Ryssland.

2018-08-07
Cellavision Chess Cup
Under helgen spelades Cellavision Chess Cup i Lund och totalt deltog nio limhamnsspelare. Vår stormästare Jonny Hector gjorde en jättefin turnering med 7 vinster och en förlust mot GM Shirov och de delade därmed förstaplatsen. Många bra resultat av våra medlemmar och alla gick plus Elo eller lika.
Per Lindquist vann sin ratinggrupp och tog ett rejält kliv på Elo-listan. Imponerande resultat!

2018-07-31
Juli-tävlingar
I helgen avslutades flera intressanta turneringar och arrangemang.
Konventum i Helsingör avslutade Xtracon Chess Open 2018 under söndagen. Med nästan 400 deltagare varav en kvintett från Limhamns SK spelades det många intressanta partier. Arrangemanget var som väntat superutmärkt med den vältrimmade arrangörstaben från Köbenhavns Skak Union.
Nytt för i år var att vår titeltrio, Linus, Christian och Philip hjälpte till under hela tävlingen. De var nöjda och trötta vid hemkomsten på söndagskvällen. Tävlingen var stark med nästan 30 stormästare och dessutom deltog många unga duktiga juniorer samt den extrema värmen. Tävlingen vanns av GM Jon Ludvig Hammer, Norge och GM Dmitry Andreikin, Ryssland på 8½ poäng av 10. De följdes av en sextett med bl.a. svenskettan GM Nils Grandelius, som avslutade starkt med två vinster. Limhamnskvintetten skötte sig bra och både IM Linus Johansson och IM Christian Jepson satt i finrummet i den avslutande ronden, men tyvärr blev det förlust för dem mot starka stormästare. De fick 7 poäng och gick dessutom lite plus i Elo. GM Jonny Hector (6½), IM Philip Lindgren (6) och Martin Sandberg (4½), hade mer på gång men saknade det lilla flytet.

Vår ungdomstrio Joakim Mörling, Adam Sniegon och Karl Ekberg har spelat i Chess Holiday i Prag. De hade alla bra resultat och dessutom bra påökning i deras Elo-tal.

Under juli månad har ca. 30 av våra medlemmar deltagit i olika schackturneringar och det är positivt att de sköter sin sommarträning.

Under Hamnfestivalen på Limhamn arrangerade MKB och klubben simultan med Stellan Brynell (lördagen) samt fritt spel (söndagen). Det var ett lyckat arrangemang, trots att öronen blev för mycket lingonfärgade.

Närmast på tur står GP-turneringen Cellavision Chess Cup i Lund, den 3-5 augusti spelas på Elite Hotel Ideon.
Våra "juniorseniorer" Ronny och Conny kommer spela i det individuella senior-EM i Drammen med start den 4 augusti.


2018-07-17
Lag-VM för seniorer
Under måndagskvällen kom en nöjd limhamnskvartett hem från seniorlag-VM i Radebeul, strax utanför Dresden.
Årets VM, den sjätte upplagan, deltog 128 lag från 26 nationer som var ett nytt prydligt rekord. Alltså nästan 600 deltagare varav inte mindre 165 titelspelare är minst sagt imponerande.
Limhamnskvartetten Conny Holst, Ulf Karlsson, Ronny Kirppo och Magnus Cedervall deltog i +50-klassen under namnet Sweden South. Laget var rankat som nr. 50 av de 67 deltagande lagen och efter en formidabel tävling blev vi 27:a. Dessutom inkasserade laget ett rejält Elo-plus på 87 poäng, trots att Ronny inte hade flytet och den bästa formen. Det hade däremot de tre andra spelarna med dessa fantastiska siffror; Conny +5 =3 -1, Ulf +2 =5 -2, Magnus +4 =4 -1.
Slutresultatet:
1. Team USA 16 mp. 28 pp.
2. Team England I 15 mp. 26.5 pp.
3. Lasker Schachstiftung, Tyskland 15 mp. 26 pp.
27. Sweden South 10 mp. 18 pp.
29. Sweden North 10 mp. 18 pp
En nöjd kapten Krut för Sweden South som vill passa på och tacka för stödet hemifrån och den trevliga atmosfären mellan spelarna i detta stora världsmästerskapet! 2018-07-10
SM i Ronneby
SM avslutades i söndags med många bra resultat av vår kvintett.
Jonny Hector började bra i SM -gruppen med tre poäng på de fyra första ronderna och slutade femma.
Lars Grahn blev tvåa i veteranklassen +65 efter stormästaren Juan Bellon medan Patrik Nilsson blev fyra i +50- klassen.
Bengt Kvisth och Pia Fransson hade det lite mer motigt.

2018-06-28
SM i Ronneby
I fredags startade SM i Ronneby och följande kvintett deltager, GM Jonny Hector (SM-gruppen), Patrik Nilsson, Bengt Kvisth (båda i +50 i veteran-SM), Lars Grahn (+65 i veteran-SM) och Pia Fransson (weekend 1 och klass III).
Tävlingen kan följas via schack.se med både livepartier och resultaten.

2018-06-28
Lag-VM för seniorer
Lördagen den 7 juli börjar lag-VM för seniorer i Radebeul en förort till Dresden. Sverige deltager med fyra lag, två lag i vardera klass (+50 och + 65). I +50-klassen deltager limhamnskvartetten, Conny Holst, Ulf Karlsson, Ronny Kirppo och Magnus Cedervall i Sweden South. De rankad som nummer 52 av 70 lag, så en topp 40-placering är det första delmålet samt en rejäl dos av Elopoäng inkasseras.
Tävlingens hemsida är http://www.schachfestival.de/

2018-06-21
Amatör-EM
Idag avslutades amatör-EM i Niksic, Montenegro och Pia Fransson tog imponerande 4 poäng i gruppen under 2000 där hon var lägst rankad. Det blev ett rejält plus (+45) i Elo medan hennes resekompis Anna Lindgren, Lunds ASK fick ihop 2 poäng på de nio ronderna.

2018-06-17
Växjöspelen
Den 57:e upplagan av Växjöspelen avgjordes under helgen och Limhamns SK hade fem spelare med.
I ungdomstävlingen som spelades under lördagsförmiddag deltog vår trio Marcus Andersson, Ellen Wennhall och Elina Mamadova i mellanstadieklassen. Marcus vann med utmärkta 5 poäng av 5 medan Elina tog bronset knappt före Ellen. Det delades ut fina glaspriser samt den berömda tröjan "Vinnare - Växjöspelen".
Nu på söndagskvällen avslutades de 15 stycken fyrmanna Bergergrupperna. Våra deltagare var Ulf Karlsson blev fyra i sin jämnstarka grupp medan Jörgen Ahr segrade i sin grupp med imponerande 2½ poäng av 3. Jörgen, njut av hemresan med två andra kända Vinnare från Malmö AS, Joakim Wahlström (hans tredje raka seger i Växjöspelen) och Håkan Willard.
Helsingborgs ASK hade också en lyckad helg med sin deltagande duo som båda blev Vinnare, Patrik Nilsson (grupp 1) och Stefan Håkansson (grupp 6).
Var de dopade av den friska skogsluften i Småland?

2018-06-10
KM
Det avslutande partiet mellan Max Nimander - Patrik Nilsson spelades idag och det slutade 0-1. Det innebär att särspelet om KM-titeln spelas mellan Patrik Nilsson och Conny Holst medan bronsmatchen blir mellan Joel Hogeman och Ronny Kirppo.

Under helgen har klubbmästerskapets gruppspel spelats med 6 deltagare och ett parti återstår. Nu väntas final- och bronsspel senare i sommaren.
Resultatlistan efter inlottningsnumren -
1) Bengt Kvisth 0-½-0 = ½ poäng,
2) Conny Holst 1-½-½ = 2 poäng,
3) Joel Hogeman 0-1-1 = 2 poäng,
4) Patrik Nilsson 1-½-1= 2½ poäng,
5) Ronny Kirppo 1-½-½ = 2 poäng och
6) Max Nimander 0-0-0 = 0 poäng.
Turneringen spelades över 3 ronder Monrad.


2018-05-13
TePe Sigeman & Co Chess tournament
I tisdags avslutades klubbens internationella arrangemang, TePe Sigeman Chess Tournament på Hipp. De sex intressanta inbjudna spelarna bjöd på fin underhållning och i år hade Stellan Brynell fått den välkände och duktiga stormästaren Yasser Seirawan vid kommentatorrummet. Turneringen vanns Nils Grandelius och Vidit Gujrathi på 3½ poäng av 5 och vår egen ungdom, IM Linus Johansson, gjorde bra ifrån sig. Detta gav honom säkert mycket inspiration och kunskaper för framtida tävlingar!

2018-05-13
Deltalift Open
Nu under veckoslutet har Deltalift Open spelats i Tylösand med sju limhamnsspelare i startfältet. GM Jonny Hector visade fin form och som vanligt mycket god kampmoral, blev delad etta på 6½ poäng. Övriga tre vinnare var Hans Tikkanen, Tiger Hillarp och Ralf Åkesson.
Pia Fransson avslutade årets GP-serie starkt med en fin turneringsseger på 6½ poäng i den lilla gruppen, Harplinge Mini Open och övriga fem limhamnsspelare hade bra resultat.

2018-05-06
Köbenhavn Open
I lördags spelades den 10:e upplagan av Köbenhavn Open i skoleskak i det fina Rådhuset på Frederiksberg. Nu blev det ett nytt deltagarrekord på 270 varav inte mindre än 57 från de fyra skånska ungdomsklubbarna, Eslövs SK, Helsingborgs ASK, Malmö AS och Limhamns SK.
Limhamns SK hade inte mindre än 37 elever med varav 12 i basisgruppen och 24 i begyndergruppen samt Max Anderssons lillebror Felix i klar-parat-gruppen. Alla deltagare erhöll välförtjänst en snygg medalj och om man lyckades komma i toppen sin grupp med ca. 28 deltagare blev det även en eftertraktad pokal.
I basisklassen vann Axel Thorén sin grupp med 6 poäng av 7 och andra pokalvinnare var Marcus Andersson och Elina Mamadova. Våra pokalvinnare i begyndergrupperna var Svea Ganrot och Magnus Yttri Sejersböl.
Adam Sniegon och Conny Holst tillsammans med 18 föräldrar höll vår stora trupp ihop. Våra elever skötte sig som vanligt på ett exemplariskt med gott humör och bra kamratskap.

2018-05-01
TePe Sigeman & Co Chess tournament
Nu på onsdag är det simultangivning av den indiska superstormästaren Vidit Gujrathi på Malmö Live med start vid 17-tiden. Motståndet är tio välkända profiler från skåneschacket, bl.a. Joel Eklund (TePe), Johan Sigeman (Sigeman) och Eskil Åkesson från Limhamns SK.

Mellan 4-8/5 spelas årets upplaga av TePe Sigeman & Co Chess tournament. Det är ett ungt startfält där vi kan följa vår IM Linus Johansson.


2018-05-01
Flick-NM
Louise Westin deltog i flick-NM på Island i grupp A, där det var endast åtta deltagare och man spelade fem ronder. Louise hade flera intressanta partier - helst mot den starka norsktrion, men lite missflyt med lottningen. Nu blev det en beskedlig femteplats för Louise med sina 2½ poäng. Det kändes som att med hennes spel, så var det värt minst en bronsplats.

2018-05-01
Bundesliga
Bundesligans avslutades idag med ett sammandrag i Berlin och Bayern München med limhamnstrion IM Linus Johansson, Stefan Schneider och IM Philip Lindgren blev det en klar degradering. Förhoppningsvis har våra spelare fått lite skinn på näsan i den här hårda ligan.

2018-05-01
Copenhagen Chess Challenge
Copenhagen Chess Challenge spelades med ett intensivt program med nio ronder på fyra dygn!? 64 deltagare varav inte mindre än 32 titelspelare och från Limhamns SK deltog trion, GM Jonny Hector, GM Stellan Brynell och IM Martin Haubro. Turneringen vanns av IM Jesper Söndergaard Thybo (19 år) på imponerande 7½ poäng av 9 före Jonas Bjerre (13 år) 7 poäng och vårt nytillskott Martin Haubro på 6½ poäng. Jesper tog sin första GM-norm medan Jonas tog sin fjärde IM-norm. Det går verkligen bra för Danmark, som får fram många starka ungdomar.
Där har vårt riksförbund något att lära sig!? Danmark snackar man inte bara utan det arrangeras massa intressanta turneringar.
Jonny tog utmärkta 6 poäng efter bl.a. en vinst i rond 6 mot segraren medan Stellan fick ihop 5½ poäng efter en svag inledning.

2018-04-25
Vårsnabben
Ikväll spelades Vårsnabben med 14 deltagare över 7 ronder Monrad. Det blev en spännande upplösning, där fem spelare hade chansen att vinna den berömda fyllda picknick korgen. Årets segrare blev Max Nimander med 5½ poäng före duon Joakim Mörling och Carlos Thörnberg som hade 5 poäng.
Slutresulytat visas här.

2018-04-22
Veckans tävlingar
Den sjunde deltävlingen i GP-serien har spelats i Göteborg, Kvibergspelen. GM Jonny Hector, GM Stellan Brynell och Pia Fransson saknade nog minst en halva för att vara riktigt nöjda med poängskörden. Det positiva var att alla tre fullföljde turneringen, ett känt typiskt limhamnsdrag!?

Lars Grahn har under veckan spelat i lag-EM för seniorer i Walbrzych, Polen och satt på bord 1 i Sverige II i +65-klassen. Lars gjorde en prestation med fina 4½ poäng av 9 mot ett snitt bra bit över 2100.

Dessutom spelade Bengt Kvisth i Köges vårweekend över fem ronder, men efter godkänd start med 1 poäng av 3, så bröt han tyvärr turneringen.


2018-04-18
Kadettallsvenkan, kval
Under helgen har kadettallsvenskans kval spelats på två orter, Göteborg och Stockholm.
I Göteborg blev det spännande avslutningsrond med fem lag som hade chansen kvalificera sig till final via en topp -3 plats. SS Manhem mot Linköpings ASS, där sistnämnda laget behövde en matchseger och det blev 3-3. Örgryte SK mot Lunds ASK, där det förlorande laget riskerade att bli passerad av Linköping eller SK Sandlöparen och matchen slutade 3-3. Det femtelaget var SK Sandlöparen som avslutade med tre raka storsegrar på 6-0, men man blev fyra före Linköping.
Limhamns SK ställde upp med ett ungt och oerfaret lag, med målsättningen att utvecklas under turnering. Trots tre matchpoäng, så var det bra genomförd turnering för septett, Nathalie Westin klippan i laget med bra spel på förstabordet, Marcus Andersson, Elina Mamadova, Axel Thorén och Kalle J. Stjernström kämpade på bra och skaffade sig rutin inför kommande tävlingar medan debutanterna Molly Holgersson och Svea Ganrot visade med stor glädje och energi i sitt framgångsrika spel. Kenneth assisterade en nöjd lagledare, Conny.

2018-04-08
Öppna DM
Under helgen har öppna DM spelats i Lund med fem deltagande limhamnare. I seniorklassen vann GM Stellan Brynell säkert med 6 poäng av 7. Tvåa blev Jacob Mejvik, Oves SK följt av Drazen Dragicevic, Lunds ASK båda tog 5 poäng. Pär Träff och Max Nimander hamnade på 50% i det 18-manna stora startfältet.
Carlos Thörnberg tog silvret i juniorklassen med 5½ poäng, sämre kvalitetspoäng än segraren Filip Jonsson, Helsingborgs ASK.
I yngre miniorklassen deltog Arthur Klow, endast 7 år. Han kämpade på bra i sin debuttävling.

2018-04-08
Finansschack
Under lördagen spelades en Finansschackturnering i Stockholm över åtta ronder blixt. Vår medlem Stefan Schneider vann på fina 7 poäng före Martin Lokander på 6½ poäng.

2018-04-06
Påsken 2018
Under påskhelgen har klubben haft sju medlemmar ute på turneringar.
I Norrköping spelades b>Påskturneringen med skiftande resultat för vår kvartett. Amir Tadjerbashi tog utmärkta 5½ poäng av 8 och det blev delad ratingpris, men han åkte dit på fler remier. Även Ulf Karlsson låg bra till i sin ratinggrupp, men en förlust i den avslutande ronden grusade alla förhoppningar. Pia Fransson i den lilla och Conny Holst i den öppna hade ingen bra helg med poängskörden.

Under måndagen arrangerade Åstorps SS snabbschacksturnering med tidshandicap och vår trio hade en intressant eftermiddag. Carlos Thörnberg blev delad trea på 6 poäng av 8 och erhöll ett ratingpris medan Max Nimander och Daniel Peñalver hamnade i mitten av det 25 stora startfältet.


2018-03-25
Malmömästerskapet 2018
Årets öppna MM deltog 22 spelare och det blev intensiv helg med intressanta och många långa kamppartier, trots den höga remiandelen med 24 partier av 77. Inför slutronden var det sex spelare som hade möjlighet att bli Malmömästare. Nu gick resultaten i Conny Holsts, Limhamns SK väg och vann på 5½ poäng av 7 före duon Anders Nylén, Limhamns SK och Patrik Nilsson, Limhamns SK som hade 5 poäng. På 4½ poäng kom Joel Hogeman, Limhamns SK och Ulf Karlsson, Limhamns SK och de tre ratingpriserna vanns av Patrik Nilsson, Limhamns SK, Joakim Wahlström, Malmö AS och Linus Eisele, SK Bara Bönder.
Bra atmosfär präglade turneringen!
Slutresultat visas här.

2018-03-19
Elitserien
Det blev tre matchpoäng i de tre avslutande ronder. Matchresultaten varierade kraftigt men vårt ståtliga representationslag belade en fin fjärdeplats. Laget har en stor potential att utvecklas mer och nästa sikta man säkert på en topplacering.
SK Team Viking - Limhamns SK, 6½-1½
Förlustsiffrorna rann onödigt i höjden och speglade inte alls matchen.
Limhamns SK - Kungstornet, 6½-1½
Om vi hade lite missflyt i fredagens match, så fick förstalaget tillbaka lite i lördagens match.
Farsta SK - Limhamns SK, 4-4
En match där vi hade ledningen med 2½-1½, men får ändå vara nöjd med matchpoängen. Det var lagledaren Philip som fick avsluta säsongen med ett vinstparti.

2018-03-19
Ungdomsserien
Ungdomsserien avslutningen i Dalby spelades under lördagen i det skånska snökaoset. Våra sju lag avslutade årets serie bra och många sköna vinstpartier och dessutom inte mindre än tre remipartier! Det lovar gott inför framtiden.

2018-03-11
Allsvenskan
Inför den avslutande ronden i allsvenskan var våra lag på säker mark och det blev intressanta resultat för dem.
En Passant I, Svedala - Limhamns SK II, 4-4
En lång match där det kändes som vårt andralag styrde matchen, men det svängde rejält över till Svedalalaget. Efter avklarad tidskontroll så ledde de med 3½-1½, men det fanns möjlighet för oss att ta ytterligare 2-2½ partipoäng. I mitt parti fick jag kämpa i ett sämre torn och springarslutspel medan Joel kunde vinna sitt slutspel. Kvar var då Magnus som hade kvalité över mot ett starkt löparpar och det var ingen klar vinst. Det blev en fin tredjeplats i division 1 och nästa säsong skall vi försöka förbättra den placeringen.
Harplinge SS - Halmstad II - Limhamns SK III , 4½-3½
En man kort efter ett sent återbud, så kämpade tredjelaget på bra och hade liten chans att knipa en matchpoäng. Laget har gjort det bra med säker marginal till nedflyttningsstrecket och bör kunna utvecklas ytterligare till nästa säsong.
Malmö SS - Limhamns SK IV, 3½-4½
En jämn match där fjärdelaget lyckades knipa båda matchpoängen efter en rysare. Nu blev det en fin tredjeplats för laget.
Limhamns SK V - SK Sandlöparen, 1-4
Vårt femtelag har haft det svårt i årets distriktsserie och när dessutom uppslutningen bland breddspelarna inte varit bra. Har det tyvärr inte trillat in någon matchpoäng.

En bra sommarperiod, så spänner vi bågen högt! En nöjd överlagledare Conny.


2018-03-04
Allskånskan
Idag avslutades allskånskan med dubbla möten mot Malmö AS.
Limhamns SK I - Malmö AS I, 6½-1½
En spännande match där våra segersiffror sköts i höjden på slutet och det speglade absolut inte matchbilden. Vår målsättning var att bärga de två matchpoäng och inte försöka knapra in de 2½ partipoängen efter serieledarna, Lunds ASK I. Nu vann de mot Helsingborgs SA I med 5½-2½ och är därmed allskånska mästare 2018.
Malmö AS II - Limhamns SK III, 4½-3½
En jämn match där vårt tredjelag hade bra chanser att knipa en matchpoäng och då krävs det bl.a. att man "vilar på hanen" i de uppkomna slutspelen.

Bra avslutning på seriespelet med två jämna matcher för laget.


2018-02-25
Allsvenskan
Idag spelades den näst sista ronden i allsvenskan och det blev varierande resultat för våra lag. Det var svårt att få ihop fulla lag och det berodde bl.a. på sjukdomar och sportlovsresenärer. Den sista spelaren som ställde upp var Erik Berggren i lag 4, hemkommen på lördagskvällen från en skön skidresa!
Harplinge SS Halmstad - Limhamns SK II, 3½-4½
Det blev en jämn och hård match med endast ett remiparti. Tommy Nurmi lyckades avgöra matchen efter att motståndaren spelade för hårt på vinst. Båda lagen har klarat kontraktet och vårt andralag har en liten chans till en bronsplats.
Limhamns SK III - SK Mumien, 4-4
Även denna matchen var jämn och på slutet var vårt tredjelag väldigt nära att knipa bägge matchpoäng. Glädjande var att kontraktet är nu i hamn!
Limhamns SK IV - SK Bara Bönder, ½-7½
Ett väldigt starkt motståndare lag på besök samt att vårt fjärdelag var något försvagat , så förlustsiffrorna rann i höjden.
Malmö AS IV - Limhamns SK V, 5-0
Även lag 5 mötte ett starkt lag i division 4 och trots många bra försök, så lyckades man inte spräcka nollan.

2018-02-18
Elitserien
Dagens skånederby mellan Limhamns SK - Lunds ASK 5-3 blev en lång och jämn match som väntat. Vi fick lite grepp om matchen via Mads Hansens och Martin Haubros vinster. Även om Jonny Hector förlorade vid tidskontrollen, så stod det 3-2 till oss.
Kvar var Philip Lindgren i ett svårt dubbel tornslutspel mot Drazen Dragicevic, Stellan Brynell hade offrat damen och fått torn och springare samt en farlig fribonde för den. Det såg lovande ut medan Christian Jepson hade dam och springare mot dam och torn samt tre mot två bönder utspridda över brädet. Det lutade då åt en knapp matchseger.
Drazen spelade för hårt och tappade ställningen samt två bönder och då var det 4-2 till Limhamn. Både Axel Smith och Hans Tikkanen kämpade väl mot Stellan respektive Christian, efter mer än 5½ timmes spel ebbade båda partierna ut i remi. Man kunde nästan ta på spänningen när dessa två partier höll på i slutet. En riktig publikmatch live i klubblokalen. En bra helg för vårt starka representationslag!

Malmö AS - Limhans SK. Dagens bortamatch mot Malmö AS slutade med en förlust på 3-5 och det var hård kamp på över fem timmar. Vi hade både fler och mindre halvor på gång, så Malmö AS vann rättvist. Vårt lag skall eloge för en väl genomförd match. Imorgon i vår klubblokal kommer Lunds ASK på besök.

Limhamns SK - Eksjö SK. Matchen slutade med en 5½-2½ seger efter mer än 5 timmar och ca. 85 drag innan Jonny fick kapitulera mot Heberla. En bra laginsats med lite medvind i det kritiska läget strax före tidsnöden. Det var trevligt att danskduon Mads Hansen och Martin Haubro fick vinna sina partier i sin debut i vår klubblokal. Lagledaren Philip var nöjd och ser fram mot kommande matcher i helgen.


2018-02-04
Allsvenskan
Idag spelades den femte ronden i allsvenskan och det blev lite "hemma bra men borta bäst" för våra lag.
Limhamns SK II - Åstorps SS, 2½-5½
Det blev en rättvis seger för våra gäster, men alldeles för stora segersiffror för dem. Vi hade svårt att pressa våra serieledarna och vinner man endast ett parti, så är det svårt att ta matchpoäng.
Knislinge SK - Limhamns SK III, ½-7½
Dagens stora glädjeämne när vårt tredjelag tog en säker storseger mot ett av topplagen och nu har vårt tredjelag nästan räddat kontraktet.
Lunds ASK IV - Limhamns SK IV, 2½-5½
Även fjärdelaget gjorde en bra match och har fast grepp om andraplatsen i serien.
Limhamns SK V - Ystads SS II, 1-4
Det såg länge ut som vårt femtelag skulle knipa sin första matchpoäng idag. Gunnars parti på förstabordet var värd ett bättre öde.

2018-01-28
Allskånskan
Limhamnslagen stod för tre välspelande matcher i den nästsista ronden i allskånskan.
Limhamns SK I - Helsingborgs SA I, 5-3
En lång och spännande match, där vi tog kommandot med både 1-0 och 3-2. Efter ytterligare 1½-2 timmars spel, så kunde segersiffrorna klara.
Lunds ASK I - Limhamns SK II, 5½-2½
Ett bra resultat av vårt andralag, som mötte ett Lundalag med ca. 200 mer i medelrating.
Limhamns SK III - Lunds ASK II, 4-4
Även tredjelaget tog kommandot i sin match och hade verkligen goda chanser att bärga båda matchpoäng.

2018-01-21
Skåneblixten
Skåneblixten avgjordes under två dagar på Katedralskolan i Lund. Under lördagen var det individuellt med totalt 63 deltagare i fem olika klasser. Limhamnsduon GM Stellan Brynell och Bengt Kvisth deltog i seniorklassen. Den vanns av Drazen Dragicevic, Lunds ASK med 11½ poäng av 12 före Stellan Brynell på 11 poäng medan Bengt hamnade på den nedre halvan.
Det innebar för Stellan att han fick även mottaga två priser, andraplatsen plus vinnare i veteran +50-gruppen, hans första i sin karriär.
Under söndagen spelades lagblixten för 4-manna och det blev sex lag. Man spelade dubbelrondigt och det blev en jämn turnering. Limhamnslaget bestod av idel starka blixtspelare, Conny Holst, Lars Åström, Carlos Thörnberg och Bengt Kvisth. Inför dubbelmötet mot Lunds ASK i rond 7 och 8, så hade både Limhamns SK och Helsingborgs ASK full matchpoäng. De senare hade vunnit mot Lunds ASK med 2 x 2½-1½, så det gällde att ta några matchpoäng mot Lunds ASK. Efter två spännande matcher där båda slutade 2-2, så hade vi allt under kontroll. Inför mötet med Helsingborgs ASK, så behövdes det endast tre matchpoäng. Den första matchen slutade med en knapp matchseger, 2½-1½, och nu räckte 2-2 med råge. Det blev en jämn match och Lars var då tvungen att nobba de haglande remianbuden, då vi låg under med 1-2. I en klar remiställning, så blev han mattad.
Slutställningen: 1) Helsingborgs ASK 18 mp 31 pp 2) Limhamns SK 16 mp 29 pp 3) Lunds ASK 14 mp 30 pp 4) Ystads SS 6 mp 16½ pp 5) SK Bara Bönder och 6) SK Sandlöparen.

2018-01-21
Skol-SM för flickor
Flick-SM har spelats i Västerås och Limhamns SK deltog endast med tre spelare, för att man hade radikalt skurit ner betänketiden i mellanstadieklassen. Vi i Limhamns SK satsar inte så hårt på sten, sax och påsepartier!? Klubben kommer att söka sig över sundet för att hitta något intressant turnering för vår stora grupp flickor i mellan- och lågstadiet. Klubben har nästan 200 flickor i dessa två klasser och är säkert störst i Sverige och dessa vill ju utveckla sig. Gymnasieklassen blev det en trio som tog 6 poäng av 7 och bäst särskiljning så segrade Louise Westin från klubben före Elizabeth Johansson, Eslövs SK och Brandy Paltzer, Täby SK. Saida Mamadova hamnade i mitten bland de nio deltagarna.
Nathalie Westin tog 4½ poäng av 7 och blev delad trea i högstadieklassen. Efter särskiljning blev det en femteplats för henne i den stora 16 spelare gruppen.

2018-01-14
Allsvenskan
Det blev en lyckad helg för Limhamnsspelarna både i allsvenskan och danska ligan! (klappande händer)
Malmö AS II - Limhamns SK II, 2½-5½
En spännande match där vårt andralag tog befälet efter ca. 3½ timmars spel, 1-1 blev 3½-1½. Dessutom hade vi lite mer på gång, så en säker matchseger med något för stora segersiffror.
Limhamns SK III - Oves SK, 4-4
En väl genomförd match av tredjelaget och slutresultatet speglade nog matchen, en viktig matchpoäng till kassan!
Limhamns SK IV - En Passant II, 5-3
Även denna matchen jämn och spännande efter 4 timmars spel stod det 2½-2½. En stark avslutning av trion, Lindquist, Kvisth och Wahlgren säkrade två sköna matchpoäng.
En Passat III - Limhamns SK V, 4-1
En klar förlust efter ett tidigt underläge för femtelaget.

I Danska ligan hade vi sex limhamnsspelare igång i tre olika lag och de hade bra resultat under helgens två ronder, fyra vinster och åtta remier och det lovar gott inför februaris minisammandrag i Elitserien.


2018-01-07
Allskånskan
Idag var det åter dags för en ny rond i allskånskan. Det blev dåligt betalt för våra två lag som spelade mot Helsingborgs SA. Förstalaget hade fri rond i division 1.
Helsingborgs SA I - Limhamns SK II, 4½ - 3½
Vårt andralag hade verkligen bra chanser att knipa minst en matchpoäng efter en spännande match.
Helsingborgs SA II - Limhamns SK III, 6½ - 1½, tyvärr släppte laget några halvor i onödan. Det blev en bra genomkörare inför nästa helgs matcher i allsvenskan.

2018-01-04
Mellandagstävlingar
Öbro Nytårs turnering spelades i mellandagarna och GM Jonny Hector vann återigen i det starka startfältet med utmärkta 6 poäng av 7. Våra nya danska spelarna i förstalaget, IM Mads Hansen och IM Martin Haubro hamnade strax därefter med 4½ poäng.

Skrombergas mellandagsturnering hade i år ett 45-års jubileum och den vanns av Anders Nilsson, Helsingborgs ASK med 7 poäng av 8. Fyra limhamnsspelare deltog och GM Stellan Brynell förlorade i sista rondens finalparti. Han fick därmed 5½ poäng och hamnade utanför prislistan medan Carlos Thörnberg avslutade starkt och tog 6 poäng samt ett ratingpris.
Tidshandicapen var verkligen inte att leka med.


Gå till senaste nyhet


Copyright © Limhamns SK 2018, all rights reserved