Tidigare Nyheter: 2012 2013 2014 2015 2016

2017-12-20
Skinktävlingen
Idag (19/12) spelades skinktävlingen med imponerande 24 deltagare. IM Linus Johansson vann på 8 poäng, full poäng och knep den ena skinkan och tvåa blev Osmani Penalver på 6½ poäng. Därefter kom GM Stellan Brynell - 6 poäng, Lars Åström - 5½ poäng och Max Nimander - 5 poäng.
Resultatlistan visas här.

2017-12-17
Malmö Open MSF Open
Under helgen har Malmö Open/MSF Open spelats i Rådhushallen och i år deltog totalt 249 spelare Lite mindre än de senaste åren och en av orsakerna var att det spelades full omgång i danska ligan på söndagen. Limhamns SK hade totalt 21 deltagare, med många bra och varierade resultat!
I Malmö Open inledde både IM Linus Johansson och Conny Holst bra i de fem snabbschackspartierna med 5 resp. 4½ poäng. Sedan tappade mark i de tre avslutande långpartierna och det blev 6 resp. 5 poäng. Våra pristagare var Finn Broman och Bengt Kvisth som tog var sitt ratingpris. Andra bra insatser gjorde Carlos Thörnberg och Per Lindquist som fick ett rejält plus i Elo.
I MSF Open för spelare under 1600, blev Pia Fransson delad etta med utmärkta 7 poäng. Även Daniel Peñalver hade en lyckad helg med sina fina 5 poäng.

2017-12-13
Blixt-KM
Under tisdagskvällen den 12 december avgjordes blixt-KM. 10 spelare deltog och man spelade dubbelrondigt, så det blev en bra genomkörare inför helgens Malmö Open. Blixtmästare blev GM Stellan Brynell på imponerande 17 poäng av 18 möjliga, tappade endast två remier. Därefter följde Lars Åström 14 poäng före Conny Holst och Joakim Mörling 11½ poäng.
Slutresultat visas här.

2017-12-12
Veteran KM
Måndagskväll avslutades veteran-KM, då partiet Arne Bjuhr mot Eskil Åkesson spelades. Det blev ett långt parti på 3½ timme och ca. 55 drag och Arne vann tog därmed titeln på fina 8 poäng av 9. Eskil bjöd verkligen upp till kamp och ett tag såg det ut som han skulle fixa en remi, vilket hade inneburit ett särspel på tre spelare. Conny Holst och Magnus Cedervall delade andraplatsen på 7½ poäng medan Gunnar Wickström (6 poäng) och Eskil Åkesson (4½ poäng) belade platserna därefter.

2017-12-12
Stefan Schneider över 2400
Idag (11/12) hände det (!!), Stefan Schneider vann sitt parti i Stockholms lag-DM och det innebar att han gick över sin drömgräns 2400. Nu kommer att tilldelas IM-titeln vid nästa FIDE-mötet. Grattis Stefan! önskar dina klubbkamrater.

2017-12-10
Chess Classic Open
I Chess Classic Open hade GM Jonny Hector hade en bra vecka i London och efter åtta ronder hade han imponerande 6 poäng. Med endast en förlust mot turneringsvinnaren, GM Melkumyan, men i den avslutande ronden fick han möta den andra svensken GM Nils Grandelius. Otur i lottningen att de fick mötas och efter några bondeoffer, så föll Jonnys ställning ihop. Nils blev delad 4:a och Jonny kom på en delad 24:e plats i det 279 stora startfältet och Jonny fick några Elo-poäng.

2017-12-10
Bundesligan
Bundesligan hade två ronder i helgen och det blev trea sköna matchpoäng till FC Bayern München. IM Philip Lindgren vann ett viktigt parti på lördagen och räddade en matchpoäng till laget och hade även en klar fördelaktigt ställning under söndagen, men satte bort den. Han har nu 2 poäng av 4 mot starkt motstånd medan IM Linus Johansson har haft det magert med utdelningen, 1 poäng av 4, men halvan på söndagen var superviktig för det innebar en knapp matchseger. Nu har laget fyra matchpoäng och ligger på rätt sida om nedflyttningsstrecket!

2017-12-10
Allskånskan
Allskånskan spelades på söndag och det blev en mager utdelning för våra spelande lag.
Lunds ASK I - Limhamns SK I, 5½-2½
I denna matchen så tappade vi onödiga poäng. Trots den dåliga starten med tidigt 0-2 underläge, så fanns det fortfarande chans till oavgjort.
Limhamns SK II - Kristinebergs SK, 8-0
, vår motståndares lagledare lämnade tidigt på fredagen en lag-walk over. Tråkigt!?
Limhamns SK III - Malmö AS II, 3-5
Motståndarna jämnhet avgjorde matchen till en knapp matchseger.

2017-12-03
Allsvenskan
Dagens rond för limhamnslagen blev tre väldigt jämna matcher medan femtelaget förlorade klart. Vill börja och tacka torsdagsgrabbarna för en bra uppslutning och med ett bra resultat i den svåra situationen klubben var med att inte mindre tio saknade spelare i torsdagskväll. Nu blev alla lag fullsatta, men det är verkligen tråkigt att många av våra medlemmar inte har bättre framför hållning. Vill man inte spela lagmatcher under t.ex. hösten, så är det bättre att man säger till vid planeringsstarten än alla dessa tyvärr och dessvärre beskeden sent i veckan.
Limhamns SK II - Lunds ASK II, 4½-3½
En jämn match som väntat och där vårt lag hade ett litet grepp. När Joel kunde vinna sitt parti, så var segern i hamn.
Kristinebergs SK - Limhamns SK III, 4½-3½
En lång match och det var väldigt nära att tredjelaget knep en matchpoäng.
Limhamns SK IV - Lunds SK, 5-3
Det lutade åt oavgjort, då formspelaren Wahlgren räddade sitt parti till vinst och därmed två matchpoäng till fjärdelaget.
Lunds ASK VI - Limhamns SK V, 4½-½
Vårt lag i distriktsserien hade säkert någon halvpoäng på gång, men det har inte lossnat för dem än.

2017-11-26
Malta Open / Juniorallsvenskan
Klubben har haft fina framgångar under veckohelgen!
I Malta Open spelade vår stormästare Stellan Brynell verkligen bra under veckan. Han belade en delad andraplats med klart bäst särskiljning på 7 poäng av 9. Han hade fem vinster och fyra remier och det blev ett rejält plus i Elo-kontot. Segrade på strålande 8 poäng var stormästarkollegan Simen Agdestein från Norge. De två hade en hård dust i den näst sista ronden och det remi efter inte mindre än 137 drag.

Juniorallsvenskan har under helgen spelats på Rudbeckianska gymnasiet i Västerås. Limhamns SK med nästan ett helt nytt lag, har kämpat i den högsta divisionen. Laget bestod av Joakim Mörling, Karl Ekberg, Adam Sniegon, Carlos Thörnberg och Louise Westin. De klarade målsättningen att hålla sig kvar efter två spännande avslutningsronder under söndagen, genom att knipa de tre nödvändiga matchpoängen. Louise räddade en ytterst viktig remi i ett svårt slutspel mot Uppsala SSS, det blev 2-2. Inför avslutande ronden mot Wasa SK krävdes det minst en matchseger för att kunna passera Örgryte SK. Matchen började verkligen svajigt för vårt lag och ett tidigt underläge såg det besvärligt ut. Ju längre matchen led så började det ljusna för oss och när Karl knep den avslutande remin så var kontraktet klart. Örgryte SK förlorade samtidigt mot SK Rockaden, så vårt lag hade bättre partipoäng. Förhoppningsvis tar vårt lag ytterligare ett steg i utvecklingen inför nästa års division 1-spel.
Slutresultat
1. Västerås SK, 10 (16)
2. SK Rockaden, 7 (13.5)
3. Uppsala SSS, 5 (9.5)
4. Limhamns SK, 4 (8.5)
5. Örgryte SK, 4 (7.5)
6. Wasa SK, 0 (5)


2017-11-21
Artikel i tidningen Hallå
Limhamns SK uppmärksammades i senaste nummer av lokaltidningen hallå!. För att läsa artikeln klicka här.

2017-11-19
Allskånskan
Idag har det spelats den tredje ronden i division 1 och rond 2 i andra divisionen. V i hade bekymmer att fylla våra lag, men den ungdomliga gänget ställde upp fint! Det blev en varierande rond för våra lag, en seger och två förluster i det besvärliga höstrusket.
Kristinebergs SK - Limhamns SK I, 2-6
Vi fick kämpa hårt mot ett tappert kämpande hemmalag i Oxie och matchen tog nästan 5½ timme.
Limhamns SK II - Eslövs SK, 2½-5½
Andralaget fick möta ett ovanligt starkt Eslövslag, men bjöd på bra motstånd.
Lunds ASK II - Limhamns SK III, 7-1
En väntad för förlust för vårt starkt reservbetonade tredjelag. Vår assisterande lagledare på bord 1, Wahlgren, vann nu igen! Tredje raka partivinsten - blåser det mycket i Landskrona?

2017-11-19
Danska ligan och Malta Open
Danska ligan inleddes i helgen och limhamnsspelarna GM Jonny Hector, IM Christian Jepson och IM Philip Lindgren hade skiftande resultat.

På söndagskvällen startade Malta Open med bl.a. följande kvartett från klubben, GM Stellan Brynell, Bengt Kvisth, Anders Aldin och Pia Fransson. Inga resultat inkomna och inga remianbud antagna än.


2017-11-12
Allsvenskan
Det blev en svår rond för våra lag och glädje beskedet var att fjärdelaget tog sina första matchpoäng.
Helsingborgs SA - Limhamns SK II, 5-3
En lång och jämn match, där vårt andralag hade möjligheter att kunna ta en matchpoäng. Helsingborg är klara seriefavoriter och kämpar hårt för komma till superettan.
Limhamns SK III - Lunds ASK III, 3-5
Tredjelaget kom i klart underläge och hade sedan svårt att nå oavgjort mot ett lite bättre lundalag.
Malmö AS III - Limhamns SK IV, 3½-4½
Efter att ha fått en klar ledning med 3½-½ med bl.a. w.o.-vinst, så kontrollerade vårt fjärdelag matchen. Det blev en knapp seger och två välbehövliga matchpoäng.
Limhamns SK V - Lunds ASK V, 1-4
Vårt femtelag förlorade klart, trots lagledaren Mårtens partivinst.

2017-11-12
Bundesligan
Bundesligan har spelat två ronder under helgen och våra kämpar, IM Linus Johansson och IM Philip Lindgren hjälpte sitt lag FC Bayern München till en viktig matchpoäng i lördags. Idag blev det storstryk mot serieledarna OSG Baden Baden och superstormästarna Michael Adams och Etienne Bacrot blev för svåra för limhamnskillarna.

2017-11-12
Lag-EM
Lag-EM som spelades på Kreta hade klubben en spelare med, IM Mads Hansen, som representerade Danmark. Han tog fina 3 poäng av 6. Danmark var rankad 32:a av de 40 deltagande lagen.
Sverige deltog inte, vilket är ett stort fiasko. Pengarna går väl istället till kanslikostnaderna.

2017-11-07
Gåsatävling
Det blev 16 deltagare i årets Gåsatävling och vinnare blev Stellan Brynell på 6 poäng av 6. Tvåa blev Joel Hogeman på 4½ poäng följd av Patrik Nilsson, Carlos Thörnberg och Daniel Wakeham med 4 poäng.

2017-11-05
Hasselbacken Chess Open
Under helgen har GP-turneringen, Hasselbacken Chess Open, spelats med 189 deltagare varav trion
GM Stellan Brynell, IM Philip Lindgren och Pia Fransson från Limhamns SK. Det blev lyckad helg för Philip som segrade på imponerande 7 poäng av 8, efter att har vunnit i en direkt final mot Martin Lokander, Stockholms SS, i sista ronden. Även Stellan hamnade på en bra prisplats, delad sjätteplats med 6 poäng. Pia blev delad nia i den lilla gruppen med 5 poäng.

2017-11-01
Caissa Open
Under höstlovet har Caissa Open, en skoturnering spelats på vår klubblokal.
Tisdagen var det lågstadiet som spelade sex ronder med totalt 9 deltagare från fyra klubbar varav fem från Limhamns SK. Den vanns av Oscar Morell, Lunds ASK före Adam Boijertz, Limhamns SK, Luke Lyngsjö, En Passant och Desirée Peñalver, Limhamns SK.
Onsdagen var det 20 deltagare från både mellanstadiet och högstadiet som spelade sju ronder. Det var inte mindre än sju klubbar representerade! Limhamn hade sex ungdomar som spelade och de hade bra resultat.
Mellanstadiet vanns av Asker Malmström, Malmö AS före Ludvig Morell, Lunds ASK, Christian Zeman, Malmö AS och vår egen Kalle J. Stjernström blev delad fyra.
Tomasz Szczepanowski, Helsingborgs ASK segrade i högstadiet före sin klubbkamrat Haider Al-Sheruti och limhamnsspelarna Anton Jaretun och Phong Vu. Onsdagens tävling kännetecknades av bra klass och många intressanta partier. Jag blev också imponerad av spelarna från SK Halör och SK Bara Bönder. Det visar ån en gång att skånsk schack står stark!! Conny

2017-10-29
Allskånskan
Idag spelades den andra ronden i division 1 medan division 2 startade. Det blev tre intressanta matcher för våra lag idag. Våra lagledare hade en dålig dag, tre förluster för dem.
Limhamns SK - Eslövs SK, 5½ - 2½
Det var en säker matchseger, men spelet var inte på toppen i några av partierna.
Malmö AS - Limhamns SK II, 5 - 3
Andralaget gjorde en bra match och hade goda möjligheter att knipa en matchpoäng.
Limhamns SK III - Helsingborgs SA II, 3½ - 4½
En match som hade kunnat slutat hur som helst, speciellt 4 - 4 var nog det logiska resultatet.

2017-10-22
Allsvenskan - omgång 1
Det blev en bra helg för Limhamns SK när den allsvenska serien startade.
Limhamns SK - Stockholms SS, 5½ - 2½
Vår nye lagkaptenen Philip Lindgren fick en bra debut med en säker matchseger.
SK Rockaden, Stockholm - Limhamns SK, 5 - 3
En klar förlust, trots bra kampanda mot ett revanschsuget motståndarlag.
Limhamns SK - Upsala ASS, 5½ - 2½
Även dagens match var en säker seger och det fanns lite mer. Våra övriga lag spelade idag.
Limhamns SK II - SA Mark, 6½ - 1½
Det blev en klar seger för andralaget mot ett decimerat lag.
Helsingborgs SA II - Limhamns SK III, 2½ - 5½
En jämn och lång match, där lag 3 vann knappt med lite flyt.
Limhamns SK IV - Ystads SS, 1½ - 6½
Vårt fjärdelag hade det besvärligt mot seriefavoriten, men knep 1½ på slutet av matchen.
SK Halör - Limhamns SK V, 4 - 1
En konstig match, där vårt femtelag ledde med 3-0 och förlorade ändå med 4-1. Hur gick det till lagledare Jonny?

2017-10-08
Skol-SM
Skol-SM avslutades vid middagstiden idag och våra sju ungdomar hade en bra helg i Katrineholm. I den äldsta gruppen blev det ett limhamnsmöte i den sista ronden mellan Louise Westin och Carlos Thörnberg. Carlos vann till slut efter ett hårt parti och fick förnäma fem poäng av 8. Det innebar en 11:e plats medan Louise tog 4 poäng.
I C-gruppen kämpade Nathalie Westin och Maja Jepson och båda låg hela tiden på den övre halvan. Efter en riktig bra avslutning med tre vinster blev Nathalie 8:a med 5½ poäng medan Maja tog fina 4 poäng och hade mer på gång.
Erik Berggren och Elin Pedersen spelade i D-gruppen och tog lite mindre än 50%, men det var säkert en lärorik turnering för dem.
Vår yngste deltagare var Marcus Berggren i den näst yngsta gruppen, där man spelade 11 partier. Hans debut i skol-SM var bra och han tog utmärkta 5 poäng.
Reseledarna Christian, Kenneth och Anna Karin var nöjda med ungdomarnas insatser, som vanligt, både vid och bredvid schackbrädet.
Trevlig hemresa! Glöm inte bytet i Hallsberg.

Resultat Skol-SM i Katrineholm


2017-10-08
Europacupen
Idag startades Europacupen för klubblag i Antalya, Turkiet med 36 lag. K lubbens stormästare Stellan Brynell spelar med det danska laget, Nordkalotten. Deras snittrating är 2301 liksom det isländska laget Fjölnir Chess Club. Nu vann Fjölnir lottdragningen och får möta det toppseedade ryska laget Globus med snittrating på 2772. Nordkalotten får möta ett turkiskt lag, som är lägst rankad. Chansen finns fortfarande att de får möta Globus med bl.a. superstormästarna Kramnik, Mamedyarov, Grischuk, Karjakin, Giri och Nepomiachtchi. En stark kandidat till segern i tävlingen.

2017-10-01
Västerås Open
Idag avslutades Västerås Open med sju deltagare från Limhamns SK. Det blev en hyfsad helg för våra. Bäst lyckades GM Jonny Hector som blev delad trea på 6½ poäng av 8. Turneringen vanns av GM Georg Meier och GM Tiger Hillarp Persson, Malmö AS på 7 poäng. GM Stellan Brynell och IM Philip Lindgren hamnade strax utanför topp-7. Av de övriga limhamnare så tog Magnus Cedervall ett rejält Elo-skutt medan Maja Jepson fick en bra Elo-inteckning i den Lilla Västerås Open.

2017-10-01
Mumien Open
I Lund arrangerade SK Mumien en intressant Open med fyra Elo-rankade långpartier under lördagen och söndagen. Man hade delat upp de 32 deltagarna i tre grupper. Från Limhamns SK deltog Olof Sandström, som tog 2½ poäng i grupp 3.

2017-10-01
4-klubblags turnering
Malmö AS arrangerade idag den årliga 4-klubblags turnering över 10 bord. Det blev som väntat jämna matcher. I år segrade SK Sandlöparen före Malmö AS. De övriga två klubbarna var Helsingborgs ASK och Limhamns SK. Vårt lag bestod av tretton ungdomar, som var motiverade att få lite träningspartier inför kommande ungdomsserien. En trevlig schack stämning under Olle Perssons ledning.

2017-09-24
Allskånskan
Dagens match i allskånskan mellan Limhamns SK II hemma mot Limhamns SK I blev en bra genomkörare. Förstalaget tog kommandot i matchen och vid tidskontrollen avklarad, så stod det 5-0. Andralagets spelare kämpade på bra och när matchen färdigspelats efter ca. 5 timmar, så var slutresultatet 2-6.

2017-09-24
Ungdomsserien
Lördagens ungdomsmatch mot Eslövs SK slutade 2-2 och där våra juniorer var närmast till segern. Karl Ekberg var bra med i partiet, men Martin Jogstad räddade en matchpoäng till våra gäster.

2017-09-17
Helgns schacktävlingar
Idag avgjordes snabbschacks-KM på klubblokalen med 14 deltagare över fem ronder Monrad. Klubbmästare blev IM Philip Lindgren före GM Stellan Brynell och Håkan Tjärnemo. Ratingpriserna togs av Patrik Nilsson medan Max Nimander och Carlos Thörnberg delade på det ena.
Slutresultat visas här.

Öppna snabbschack-SM har spelats i Stockholm med 129 deltagare under helgen. GM Nils Grandelius, Malmö AS vann övertygande på 9½ av 11 före en trio på 8½ poäng. Limhamnsspelarna FM Stefan Schneider blev 6:a på 8 poäng medan GM Jonny Hector erhöll 7½ poäng. Bra resultat våra spelare.

Skånska skolmästerskapet spelades under lördagen i Olympiaskolan matsal i Helsingborg. 115 deltagare var en bra siffra och tävlingen arrangerades av Helsingborgs ASK. Tio limhamnsjuniorer deltog med fina insatser och bäst lyckades Marcus Andersson i miniorklassen.


2017-09-10
Bengt Ekenbergs minnesturnering
Idag spelades Bengt Ekenbergs minnesturnering i Helsingborg SA:s klubblokal och totalt deltog 36 spelare varav 4 från Limhamns SK. Snabbschackstävlingen med tidshandicap spelades över 8 ronder och vanns av hemmaspelaren Tomas Rosell på 6½ poäng. Sedan följde en trio på 6 poäng Jonny Hector, FM Tom Rydström, Växjö SK och Shayar Laibi.

2017-09-10
Öbro-matchen
Igår lördagen den 9 september spelades den 64:e vänskapsmatchen mellan Österbro SF och Limhamns SK i Köpenhamn. Den spelades över 25 seniorbord och dubbla ronder på de 5 juniorborden. Det blev en säker seger för Öbro på 21½ - 13½ och den grundlades av deras klara 7-3 seger i juniormatchen.
På seniorborden blev det 14½-10½ för danskarna, men det var ett bra resultat av limhamnsspelarna. De hade ett snitt på de första 24 borden på 1725 i Elo. Topp-10 var deras snitt 2168 medan vårt låg 2087, de vann där med 5½-4½. Bord 11-21 blev det 5½-5½ och det var ett fint resultat av våra kämpande spelare (snitt:1770) medan Öbro hade 1944.
Det bjöds på god dansk smörgåsbord vid lunchpausen, en kall dryck samt underhållning både i spellokalen och via TV-skärmen från World Cup. Hemresan i ösregnet var flertal av våra spelare på glad humör och emellanåt hörde man "springaren x f2!?

Matchlistan visas här.


2017-09-06
Det är med sorg i hjärtat att informera om två av våra medlemmar har gått bort i mitten av augusti, Sven Oskar Nilsson och Lars Crone Nielsen.
Sven var en aktiv veteran, som spelade regelbundet på torsdagskvällarna och även deltog flitigt i lagmatcher.
Lars var en medlem som hade ett stort hjärta för klubben. Han spelade i det berömda laget (5:an) "dreamteam" och även hjälpte klubben vid olika arrangemang, lagmatcher m.m.
Våra tankar går till nära och kära.

2017-08-27
Augusti-tävlingar
Idag (27/8) spelades Frans G. Bengtssons minnesturnering för 49:e gången och spelsugen GM Stellan Brynell vann säkert på suveräna 7 poäng av 8. Närmast följdes han av Drazen Dragicevic, Lunds ASK och Ritvars Reimanis, Malmö AS som tog 6½ poäng. Totalt deltog ytterligare fem limhamnare och bäst av dem gick det för Anders Nylén som med utmärkta 5½ poäng belade sjätteplatsen.

Under Manhems veckan så gjorde IM Linus Johansson ett imponerande resultat i GM-turneringen. Han blev tvåa på 5½ poäng av 9 med två vinster och sju remier. Tävlingen vanns av Jonathan Westerberg, SK Team Viking på 6 poäng medan Oskar von Bahr, Kungstornet blev trea med samma poäng som Linus.

Senior-EM spelades i Sabadell, en stad med trehundratusen invånare, som ligger några mil utanför Barcelona. Limhamnsduon Conny Holst och Ronny Kirppo hade en lärorik tid i Spanien och kunde dessutom inkassera ett bra plus på Elo-kontot. De fick även vara med i den minnesvärda prisutdelning då Nils-Gustaf Renman mottog guldet i senior +65 -klassen!!
För att komma till tävlingens hemsida klicka här.

Malmö AS arrangerade i mitten av augusti en snabbschacksturnering över 7 ronder och fem limhamnare deltog. Max Nimander tog ett av ratingprisen på fina 4½ poäng och tävlingen vanns av Mladen Gajic, Eksjö SK på 6 poäng.


2017-08-15
Cellavision Open
Under helgen 4-6/8 har Cellavision Open spelats i Lund med ett nytt prydligt deltagarrekord på 286. Årets tävling var extrem stark med många utländska stormästare och dessutom ett tjugotal deltagare från t.ex. Ryssland, Indien och Kina.
Klubben deltog med tio spelare varav två i den lilla gruppen. Bäst gick det för GM Jonny Hector med 5½ poäng på de åtta ronderna. Joakim Mörling, Magnus Cedervall och Finn Broman blev alla delade etta i sina respektive ratinggrupper. Pia Fransson hamnade tillslut på 5 poäng efter två avslutande förluster i den Lilla Cellavision Open.
En väl genomförd tävling av våra spelare!

2017-07-30
Rostock Open och Xtracon Chess Open
Idag avslutades både den 16:e Rostock Open och Xtracon Chess Open. GM Stellan Brynell blev med en avslutande remi delad 2-7:e plats på 5½ poäng av 7. Han hade den bästa särskiljningen och turneringen vanns av den tyske stormästaren, René Stern.

I Helsingör deltog sex limhamnsspelare och GM Jonny Hector tog 7½ poäng på de tio ronderna. Han kom på en 18:e plats och därmed den bäst placerade svenskspelaren. IM Christian Jepson tog 7 poäng efter en bra spurt medan övriga limhamnare hade det bekymmersamt.


2017-07-28
Chess Holiday i Prag
Idag avslutades den internationella turneringen, Chess Holiday i Prag. Klubbens ungdomliga kvartett hade verkligen imponerande resultat efter en veckas spel. Tävlingen var indelad i 10-manna Bergergrupper. I Mästargruppen deltog Joel Hogeman och med utmärkta 3½ poäng belade han en delad sjundeplats. Det blev en lärorik vecka för Joel mot starkt motstånd. Joels resultat motsvarade till hans Elo-tal. Gruppen vanns av FM Tomas Vojta, Tjeckien med 7½ poäng knappt före duon GM Sergej Kasparov, Vitryssland och FM Martin Lokander, Stockholms SS som hade 7 poäng.
Kandidatmästarklassen var indelad i två grupper och den starkaste deltog både Joakim Mörling och Karl Ekberg. Den vanns av WIM Tatiana Kasparova, Vitryssland på 7 poäng före Joakim som tog 6½ poäng (bl.a. vinst mot segrarinnan) medan Karl tog 4½ poäng. Båda erhöll ett rejält till i Elokassan, ca. 36 plus.
I den andra gruppen var Adam Sniegon klart lägst rankad. Trots en svår start med två förluster, så blev Adam delad 2-4 plats med excellenta 5½ poäng. Den här gruppen vanns av tysken Mathias Philipp på det suveräna resultatet, 8½ poäng av 9. Adams fina resultat belönades med ett rejält plus i Elo, nämligen 130!!
Trevlig hemresa och tappa inte bort de ca. 200 intjänade Elo-poängen önskar mer än nöjd Conny Krut.

2017-07-16
SM i Stockholm
Idag avslutades schack-SM i Eriksdalshallen i Stockholm. Från klubben deltog fyra spelare och det är inte konstigt att många av våra medlemmar deltar mer i utomlands t.ex. ExtraCon Chessopen i Helsingör eller Schackfestivalen i Prag. Det är billigare och man får möta nya motståndare i en skön internationell miljö. Årets SM var inte så bekvämt för spelarna, verkligen dålig kvalité på stolarna och livesändningen blev många dagar förstörd av Jesper Halls onödiga variantanalyser i högt tempo enligt många klubbspelare.
Denna chans att bredda schacket och ev. få in nya sponsorer försvann med superfart.
Det är som vanligt inget Sveriges Schackförbund bryr sig om. Bara man får intäkterna från klubbspelarna till den höga personalkostnaden, så är man nöjd på förbundet!? Vem är till för vem?
Jonny Hector hade det besvärligt i SM-gruppen och tog 3 poäng av 9. Medan Anders Nylén i mästarklassen (5/9) och Patrik Nilsson i weekend 2 (3/5) gick det bra för. Även kämpen Pia Fransson deltog blandat resultat i weekend 1 (4/5!) och klass III (2/7).
En annan kämpe Jörgen Ahr deltog i weekend 1 (1½/5).

2017-07-12
Blixt-SM
Idag avgjordes blixt-SM med 138 deltagare. Det blev en delad seger på 9½ poäng av 11 mellan vår egen Stefan Schneider och IM Michael Wiedenkeller, SK Rockaden, Stockholm. Den senare hade bättre kvalitetspoäng och titeln. Även Anders Nylén deltog och tog 6 poäng.

2017-07-07
SM i Stockholm
Mellan 7-16/7 spelas SM-tävlingar i Stockholm. Limhamns SK är representerad med GM Jonny Hector i Sverigemästarklassen, Anders Nylén i Mästarklassen och Pia Fransson i Klass 3.
Live-sändningar visas här.

Pia Fransson deltog i weekendtävling grupp W1_9 och tog 4 poäng av 5. Pia delade första platsen men blev trea på kvalitetspoäng.


2017-07-03
Nordiska mästerskapet i Växjö
Efter sju intensiva dagar på Elite Stadshotellet i Växjö, så har Nordiska mästerskapet avgjorts. Tävlingen var indelad i fyra klasser med totalt 121 deltagare varav 9 från Limhamns SK.
Klubben hade många bra resultat!
I den öppna klassen, där vinnaren kvalificerade sig till World Cup. Den spelas i september i Georgien. GM Johann Hjartason, Island och GM Nils Grandelius tog imponerande 7½ poäng av 9, den förstnämnde hade bättre kvalitetspoäng. Våra duktiga spelare gjorde överlag bra resultat, IM Linus Johansson blev fyra på 6½ poäng samt Stefan Schneider kom åtta på 6 poäng. Dessutom tog han återigen en IM-inteckning, 5-6 gången? Nu behövs det bara tio ytterligare Elo-poäng. GM Stellan Brynell hade det lite motigt i turneringen, men visade i den avslutande ronden briljans i slutspelet. Även Philip Lindgren och Ulf Karlsson hade många bra partier, men poängen ramlade tyvärr inte in.

Damklassen hade 16 deltagare och Pia Fransson tog 3½ poäng på de sju ronderna segrade gjorde WGM Lenka Ptacnikova, Island med 6 poäng.

I seniorklasserna deltog tre vältränade limhamnsspelare. Lars Grahn deltog i +65-gruppen som verkligen var jämn med sex spelare, som hade chansen att ta titeln inför de två avslutande ronderna. Hans parti i den sista ronden mot Åke Westin var verkligen intressant, där båda spelade hårt på vinst. Partiet slutade med remi, efter 1,2,3 (dragupprepning) och en kall ÖL. Weine Nilsson och Rolf Lekander delade titeln på kvalitetspoäng, remi inbördes o.s.v. Det var fyra spelare på 5½ poäng av 8 medan Westin och Grahn hade 5 poäng.
I +50-gruppen deltog Ronny Kirppo och Conny Holst, som trots man är i en hård träningsperiod hade en bra turnering. Gruppen vanns av Einar Lauritzen, Norge på 6½ poäng av 8 före Askell O. Karason, Island 6 poäng före Conny Holst på 5½ medan Ronny Kirppo blev delad fyra på 5 poäng.

Arrangemanget var bra och vädret var ett riktigt schackväder!


2017-06-19
Växjöspelen
Med kort varsel, så blev det Växjöspelen för 56:e gången. Limhamnsduon Ulf Karlsson och Patrik Nilsson hamnade i samma grupp nr. 3. Det blev gruppseger för Ulf med 2 poäng medan Patrik belade en fjärdeplats med ½ poäng.

2017-06-11
LSK-pokalen
Idag hade klubben sin avslutning för våra ungdomar på Mellanhedsskolan. Det kom 72 elever fördelade från förskolan, låg-, mellan- och högstadiet.
Slutställningen i topp-3 blev Nathalie Westin, Maja Jepson och Gunduz Mamadov i högstadiet, medan i mellanstadiet Erik Berggren, Harry Green och Marcus Andersson. I lågstadiet var det Elina Mamadova, Elias Seitzberg och Dante Evenäs.

2017-06-05
Klubbmästerskapet
KM-särspelen avgjordes under lördagen den 10 juni och klubbmästare blev Philip Lindgren efter 2-0 mot Joel Hogeman medan Conny Holst tog bronset efter 1½-½ mot Max Nimander.

Under helgen har klubbmästerskapet med två kvalgrupper avgjorts. Nu kommer klubbmästartiteln spelas mellan Joel Hogeman och Philip Lindgren medan bronspengen avgörs mellan Max Nimander och Conny Holst.
Ronlistor visas här.


2017-05-28
Deltalift Open
Deltalift Open avslutades på lördagskvällen i Hotel Tylösands fina lokaler. I den 14:e upplagan blev det femdelad seger, GM Tiger Hillarp Persson, GM Ralf Åkesson, GM Hans Tikkanen, GM Maxim Turov och IM Jonathan Westerberg på 6½ poäng av 8 möjliga.
Limhamnsstormästarna Stellan Brynell och Jonny Hector möttes i den sista ronden och efter lång kamp slutade partiet remi, vilket innebar en delad sjätteplats på 6 poäng.
Av övriga nio limhamnare, så utmärkte sig Patrik Nilsson med att knipa ett välförtjänt ratingpris med sina 5 poäng.

2017-05-26
GP-finalen
Under helgen 20-21 maj avgjordes Skånes SF´s GP-final i våra klubblokaler. Totalt var 55 ungdomar kvalificerade till de fyra åldersklasserna varav 37 deltog. Limhamns SK hade tre deltagare av de sju kvalificerade, som hade lämnat återbud av olika skäl.
Både Karl Ekberg och Nathalie Westin deltog i kadettklassen med bra resultat. Karl blev tvåa i finalen och belade en tredjeplats i totalen. Medan Nathalie blev fyra i finalen och även Elina Mamadova blev fyra i sin Yngre Miniorklassen.
Fina resultat av vår trio!

2017-05-15
Kadettallsvenskan kval
Under helgen har kadettallsvenskans kval spelats både i Västerås och Lund med endast 21 lag totalt. Efter flera års motarbete av riksförbundet gentemot de traditionella schackklubbarna, så är det absolut inte förvånande att siffrorna är så låga. Limhamns SK deltog med ett mycket ungt och talangfullt lag i Lund. Nio lag deltog på Katedralskolan och våra ungdomar vann två matcher, en oavgjord samt tre förluster. Det känns som de lärde sig en hel del i helgen! Laget bestod av 9 spelare, varav fem var flickor! En nöjd lagledare, Conny Krut.

2017-05-14
TePe Sigeman & Co Chess Tournament Nils Grandelius och Baadur Jobava delade seger med 3 poäng av 5.
Turneringen har startat och Nigel Short var enda vinnare i första ronden.
För att komma till live-sändning klicka här. Mellan den 10-14/5 spelas TePe Sigeman & Co Chess Tournament på HIPP i Malmö. Info om tävlingen kan läsas här eller på tävlingens hemsida.

2017-05-07
Kvibergspelen
Det blev en lyckad helg för vår deltagartrio i GP-tävlingen i Kvibergspelen, Göteborg. Vår duktige stormästaren Jonny Hector vann ensam på utmärkta 7 poäng av 8, alltså ingen förlust! I sista ronden försökte Hans Tikkanen via vinst mot Jonny knipa förstaplatsen. Jonny spelade verkligen inte defensivt i det intressanta partiet. Både Ulf Karlsson och Pia Fransson (den lilla gruppen) vann sina ratinggrupper klart. Ulf tog 5½ poäng och kom på en topp-20 plats samt rejält plus i Elo-påsen; medan Pia slutade också på 5½ poäng och spelade en direkt avgörande final i sista ronden, som hon dock förlorade.
Grattis och en trevlig hemresa!

2017-05-02
Senior lag-VM
Senior lag-VM avslutades på tisdagen i Kreta och det gick bra för de sju svenska lagen med en fin bronsplats för Sverige I (grupp 65+). Det var de verkligen värda efter fjolårets snöpliga bronsmiss i Tyskland. Laget bestod av IM Nils-Gustaf Renman, Dan Uddenfeldt, FM Nils-Åke Malmdin, Gunnar Hedin och lagkapten FM Bengt Hammar.
Sverige II i (grupp 50+) med Skånespelarna, Lars Grahn och Bengt Kvisth från Limhamns SK samt Torgny Olsson och Erik Andersson från En Passant, Svedala gjorde en bra turnering. De fick ihop 7 matchpoäng och inte mindre än 16 partipoäng! Dessutom tog flera av lagets spelare ett rejält skutt på Elo-listan.
Det har varit ett stort nöje att har följt Sverige-lagen i med och motgång.
Vi ses i Radebeul 2018!!
Conny "Krut" Holst

2017-05-02
Flick-NM
I helgen spelades flick-NM i Stockholm med Louise Westin i klass A. Louise kom på tredje plats med 3 poäng av 5; den enda svenska medalj i tävlingarna.

2017-05-02
Köpenhamn Skoleskak
Trots ruggigt och kallt vårväder i helgen, så värmdes man av många fina framgångar från klubbens medlemmar.

Under lördagen arrangerade Köpenhamn Skoleskak en ungdomstävling, Köpenhamn Open, i en trevlig och härlig atmosfär på det flotta Rådhuset i Frederiksberg.
Självklart så var även borgmästaren på plats och delade ut medaljer till de 215 deltagarna varav 19 från Limhamns SK (se bilden ovan).
Man hade fyra klasser, (Klar Parat) för de yngre 5 år - och man spelade med få pjäser per match. (Begynder) - för de som har spelat en tid och kan pjäsernas gång, (Basis) - för de som tidigare har deltagit i turneringar med klocka samt (Mester) - för de som vill spela om titeln mästare i Köpenhamn Open. För några år sedan tog Shayar Laibi denna fina titel! I år hade från klubben den välspelande Nathalie Westin.
Limhamns SK fick med sig ett guld och fyra brons i begynderklassen medan i Basisklassen blev det två snöpliga fjärdeplatser.


2017-05-02
Bundesligan
Under helgen avslutades den starka Bundesligan i Berlin. Vår starka och ungdomliga trio i FC Bayern München fick under lördagens spel bara "en sölle remi" i den viktiga nedflyttningsmatchen mot MSA Zugzwang 82. Det blev förlust med 3-5 efter sex remier.
Men på Valborgsafton visade vår trio en helt annan sida!! Två vinster av Philip och Stefan, deras första i årets serie (Grattis!) medan Linus räddade en viktig halva i matchens slutskede mot DJK Aufwärts Aaachen.
Man vann matchen med 5-3 och ligger nu på rätt sida om nedflyttningsstrecket inför måndagens spännande rond.
Trots dagens förlust för FC Bayern Munchen mot SG Trier med 3½ - 4½ och närmaste konkurrenten MSA Zugzwang 82 vann sin match och passerade dem. Blir man trots detta kvar i Bundesligan, då dagens motståndare hade meddelat att man drar sig ur division 1. Både Linus och Philip fick idag sitta på bänken medan Stefan förlorade. De var alla jättenöjda med vistelsen i Berlin och det bidrog bl.a. det underbara 5-stjärniga hotellet. 2017-05-01
Vårsnabben
Tisdags spelades Vårsnabben i vår klubblokal, snabbschacksturnering med tidshandicap. Stellan Brynell segrade säkert på 6½ poäng av 7 före för dagen en välspelande Carlos Thörnberg som hade 5 poäng.
Nu väntar vi bara på våren, så Stellan kan njuta i värmen med sin vunna picknickkorg.
Slutresultat visas här.

2017-04-22
Lag-VM för veteraner På måndag startar lag-VM för seniorer på Kreta och Sverige har totalt sju lag varav två i +50 - klassen. Sverige II består av fyra erfarna skånska spelare och det är bl.a. Lars Grahn och Bengt Kvisth från Limhamns SK. Det skall bli intressant att följa deras framgångar!
För att komma till tävlingens hemsida klicka här.

2017-04-17
Påsktävlingar
Under fyra dagar har Påskturneringen spelats i Norrköping med tre limhamnsspelare.
GM Stellan Brynell blev delad tvåa med 6½ poäng av 8 och hade goda chanser att ta ytterligare en halva i sista ronden. Turneringen vanns av Hans Tikkanen, Lunds ASK. Vår andre spelare i huvudgruppen var Ulf Karlsson, som tog utmärkta 4 poäng med ett bra Elo-plus.
Pia Fransson deltog i den lilla gruppen och hade en hyfsad helg resultatmässigt.

Påsksnabben spelades idag (17/4) i Kristianstad med Knislinge SK som arrangör. Även här hade klubben tre deltagare. Turneringen spelades över 10 ronder med blixtpartier. Både Carlos Thörnberg och Max Nimander tog fina 6 poäng, den förstnämnde erhöll ett ratingpris. Mårten Ihd gjorde också en bra insats.


2017-04-09
Bundesligan
Våra ungdomar IM Linus Johansson och IM Philip Lindgren har i helgen spelat två matcher i Bundesligan med sitt FC Bayern München.
I den 12:e ronden som spelades idag, så såg de till att laget fick två nya och viktiga matchpoäng i nedflyttningsstriden. Linus vann och Philip säkrade matchsegern med sin remi, stod minimalt bättre.
Med sin vinst har Linus tagit 6 poäng på de 10 spelade matcherna mot idel stormästare. Han har just nu en prestationsrating på 2623. Grattis Linus, till den första GM-normen!!
Den avslutande sammandraget spelas i slutet av april.

2017-04-02
Vårdraget
Idag den 2 april spelades ungdomstävlingen Vårdraget på Malmö AS´s klubblokal. Totalt deltog 31 elever i de två åldersgrupperna, mellan- och lågstadiet. Limhamns SK hade 16 deltagare med och det blev många fina prestationer.
Erik Berggren knep silvret medan Harry Green blev fyra i mellanstadiet.(11 deltagare)
Lågstadiet hade (20 deltagare) och Elina Mamadova tog bronset medan Elias Seitzberg blev fyra.
Det var en trevlig turnering i en härlig atmosfär.
Två nöjda ungdomsledare, Olle Persson (MAS) och Conny Holst kunde njuta av sin födelsedag.

2017-03-26
Elitserien
Sammandraget i Elitserien har avslutas under helgen i Västerås. Det blev en fjärdeplats för Limhamns SK efter en tam avslutning i rond 9.
Eksjö SK - Limhamns SK, 4 - 4
En jämn match som väntat och hade vi haft marginalerna på vår sida, så hade blivit en knapp matchseger.

Kungstornet - Limhamns SK, 3½ - 4½
Matchhjälte blev Linus medan övriga sju spelade remi och det borde har blivit ytterligare någon halva.
Linus Johansson tog imponerande 7½ av 9 i årets elitserie och hade ett prestationsrating på 2631. Tyvärr mötte han endast två stormästare. så det blev ingen GM-norm.

Limhamns SK - Farsta SK, 4 - 4
Våra spelare verkade inte vara på hugget i matchens början och det såg inte bra ut. Trots det var laget väldigt nära att vinna matchen. Nu hade det behövts en seger på 5½-2½ för att säkra bronsmedaljen.

Under säsongen har vårt förstalag haft följande statistik, +23 =35 -14. Alltså man spelar väldigt mycket remier och är svårslagna.


2017-03-26
Öppna MM
Under helgen har även särspelet i öppna MM avgjorts mellan Joel Hogeman och Conny Holst. Den sistnämnde vann med 2-0 efter två riktigt hårda bataljer.

Joel har imponerat under årets seriespel med lag II i allsvenskan och lag I i allskånskan. Han hade 11 vinster och två remier på sina 13 partier!!


2017-03-19
Allsvenskan
Det blev en bra avslutning för lag 2 och 3 medan lag 4 och 5 hade det svårt idag.

Limhamns SK II - Helsingborgs SA, 5 - 3
Det blev en hård kamp mellan seriens två bästa lag och det första färdiga partiet blev klar efter mer än 3 timmars spel. Trots att det stod 2½-2½ efter tidskontrollen, så hade andralaget övertaget i matchen.

Limhamns SK III - SK Mumien, 4 - 4
En jämn match och oavgjort speglade matchen bra. Tredjelaget har stark spelnivå vid god uppslutning.

Ystads SS - Limhamns SK IV, 7 - 1
Vårt ungdomliga fjärdelag hade svårt motstånd idag. Någon eller några halvor var inom räckhåll.

Malmö AS III - Limhamns SK V, 7½ - ½
Femtelagets motståndare slog ett snitt i årets serie med över 50 poäng, så det blev en klar förlust. Lagledare Bengt knep en halva med mersmak.


2017-03-12
Allskånskan
Det blev bra resultat trots många återbud för våra lag i den avslutande ronden i allskånskan.
Limhamns SK - Lunds ASK, 4 - 4
En jämn match som väntat och där vi hade både chanser att både vinna och förlora den.

Malmö AS II - Limhamns SK II, 1 - 7
Starkt gjort av vårt andralag att vinna med så klara vinstsiffror mot Malmös aktivaste klubb!?

Helsingborgs SA II - Limhamns SK III, 4½ - 3½
Lagledare Mårten mottog två återbud på morgonkvisten, men tredjelaget visade fin kampglöd. Det var inte långt borta att man tog en matchpoäng.


2017-03-12
Stockholm Chess Challenge
Stockholm Chess Challenge avslutades på lördagen med dubbelrond och Philip Lindgren, låg bra till. Två förluster mot två starka stormästare så försvann chansen till en GM-norm. Nu blev det utmärkta 5 poäng av 9.

Stockholm Chess Challenge spelas under denna vecka med 9 ronder och det går bra för vår IM Philip Lindgren som har 3½ poäng efter rond 5.
För att komma till tävlingens hemsida klicka här.


2017-03-05
Skollags-DM
Lördagen 4 mars spelades skollags-DM i Södra Sandby. Mellanhedsskolan kom på en fin tredjeplats i mellanstadiet, 10 lag deltog. Laget bestod av Marcus Andersson, Neo Bjelvebo, Axel Thorén och Ellen Unbeck.

2017-03-05
Allsvenskan
Det blev en besvärlig dag för våra lag.
Åstorps SS - Limhamns SK II, 4 - 4
En match där båda lagen spelade på matchseger. När tre partier återstod efter tidskontrollen, så hade vi ett lite grepp med 3-2. Joel, helgens segernamn (Hogeman) manövrerade in vinsten (4-3) så behövdes bara en remi. Magnus hade chanser, men med knapp någon tid kvar mot ca. 10 minuter, så föll försvaret samman.

Harplinge SS/Halmstad II - Limhamns SK III, 4½-3½
Även i denna matchen hade vårt lag inte marginalerna på sin sida. Det fanns bra chanser att både knipa en eller två matchpoäng.

Limhamns SK IV - Lunds ASK III, 1½-6½
Det blev en klar förlust för vårt fjärdelag, men det var mer partipoäng på ingående. Godkänd match mot ett motstånd med ca. 225 mer i genomsnitt.

Limhamns SK V - En Passant II, Svedala, 1-7
Även lag 5´s motständare hade ett klart högre snitt, ca. 310 poäng. Daniel spräckte nollan med sin vinst och laget kämpade på bra.


2017-03-04
Elitserien/Allsvenskan
Limhamns SK representationslaget hade en svår bortamatch i dagens rond i Elitserien. Man mötte serieledarna Lunds ASK i skånederbyt, som hade fem stormästare och exakt 100 Elo mer i genomsnittratingen. Trots det var våra kämpande spelare närmast att vinna i 4-4 matchen med inte mindre än sex kampremier.
Det var en stor glädje att se Philip och Linus verkligen har höjt sig ytterligare ett snäpp. Gratulerar hela laget för en väl genomförd match!
//Conny Krut

2017-03-01
Malmömästerskapet
I helgen har öppna Malmömästerskapet avgjorts i vår klubblokal och det blev 18 deltagare.
Det blev en hård och intressant tävling och där David Lundberg, Lunds ASK segrade på 6 poäng av 7. Delad tvåa på 5 poäng kom limhamnsspelarna Joel Hogeman och Conny Holst med samma kvalitetspoäng, samma antal vinster och remi inbördes.
Ratingpriserna togs av Carlos Thörnberg, Limhamns SK och Christian Zeman, Malmö AS.
Den unga kvartetten från Malmö AS kämpade på bra och tog dessutom många fina vinster.
Fullständig resultatlistan visas här.
Det kommer att bli ett särspel om MM-titeln, då det gick att skilja på Joel och Conny.

2017-02-19
Skol-NM
Under helgen avgjordes Skol-NM i Drammen, Norge. Den ende skånska representanten i den 10-manna svenska truppen var vår Joakim Mörling i den äldsta gruppen. Det blev endast tre remier på de sex partierna, ringrostigheten lyste igenom.

2017-02-19
Bundesliga
Bundesligan har haft dubbla ronder i helgen och IM Linus Johansson tog sin första vinst medan IM Philip Lindgren fick nöja sig med en remi. Linus har nu +1 =3 -2 medan Philip +0 =4 -2 på de sex spelade matcherna för FC Bayern Munchen. Det är hårt men utvecklande för våra ungtuppar!!

2017-02-19
Skåne Open
Skåne Open spelades i Lund under helgen och endast två deltagare från klubben och det var juniorerna, Carlos Thörnberg och Daniel Peñalver. Det blev sju träningspartier och det blev bra resultat för dem.

2017-02-13
Veteran-KM
Årets veteranmästare blev Magnus Cedervall med imponerande 10½ poäng av 11. Arne Bjuhr tog andra platsen med 9 poäng före Sven E Nilsson (8½ poäng). För att komma till rondlistan klicka här

2017-02-13
Elite Hotels Open
GP-turneringen Elite Hotels Open i Växjö spelades under helgen med 12 deltagare från Limhamns SK.
Det blev många bra resultat av våra spelare utan att få den riktiga pricken över I:et. Både GM Stellan Brynell och IM Christian Jepson fick ihop 6 poäng av 8 och hamnade strax utanför prisbordet.
Patrik Nilsson fick ett ratingpris och flera av våra spelare skänkte tyvärr bort några onödig halvor i den sista ronden.
Flera av våra spelare gjorde ett bra Elo-resultat och Bengt Kvisth fick ett bra tillskott på sitt tal. Pia Fransson blev bäste dam i den Lilla Open med 5½ poäng och gav verkligen bort poäng. Två grova missar förstörde för en riktig bra topplacering.
Både Maja Jepson och Jonny Pennsäter gjorde bra turnering och har säkert fått en bra Elo-inteckning.

2017-02-05
Elitserien/Allsvenskan
Det blev bra resultat och fin uppslutning för våra lag i helgens matcher.
Malmö AS - Limhamns SK, 3½ - 4½
En jämn match med tillknäppt spel och endast med tre vinstpartier vid lördagsmatchen. Den viktigaste tog Stefan Schneider, som avgjorde matchen.
Limhamns SK - SS Manhem, 6½ - 1½
Både lag 1 och 2 spelade sina hemmamatcher på söndagen i Limhamns Folkets Hus. Det bjöds på bra spel av våra lag och dessutom fanns det nybakade kakor i cafeterian. Tack Maria! En väl genomförd match och nu "nosar" förstalaget på medaljerna i elitserien.
Limhamns SK II - SS Manhem III, 6 - 2
Även andralaget är med i racet om seriesegern och det märktes i spellokalen att många var rörda och imponerad av lagets framfart!
Limhamns SK III - En Passant, Svedala, 3 - 5
Lag 3 bjöd serieledarna på en motstånd och man ligger i mitten av gruppen.
Limhamns SK IV - Oves SK, ½ - 7½
Oves SK har bäddat för en ren seriefinal mot En Passant medan vårt kämpande fjärdelag får räkna med en nedflyttning till division 3.
SK Bara Bönder - Limhamns SK V, 5½ - 2½
En klar förlust för lag 5, som hade spelare som avböjde remianbud i damslutspelet. Det visar att man vill utvecklas och nästa år är det spel i distriktsserien.

2017-01-29
Allskånskan
Det blev omväxlande resultat i dagens allskånskans matcher.
Eslövs SK - Limhamns SK I, 2 - 6
En säker matchseger för förstalaget och det blev lite slarvigt spel på några bord.
Limhamns SK II - Malmö AS I, 3 - 5
Andralaget bjöd på bra motstånd och hade möjligheter på mer.
Lunds ASK II - Limhamns SK III, 6½ - 1½
Det blev en klar förlust för tredjelaget, men vi gav flera spelare chansen till lite matchrutin.

2017-01-22
Flick-SM
Louise Westin tog 8½ poäng av tio och blev segrare i Klass A. Saida Mamadova blev 4 med 5½ poäng.
I klass B tog Nathalie Westin fjärde platsen med 5 poäng av 8. Maja Jepson slutade strax efter med 4½ poäng.
Bäst placerade limhamnare i Klass C blev 12. Elin Pedersen med 5 poäng av 8. Ellen Unbeck och Ellen Wennhall slutade på nedre halvan i tabellen.
I Klass D slutade Elina Mamadova i mitten av tabellen med 5½ poäng av 11.

För att komma till tävlingens hemsida klicka här.

Denna helg spelas flick-SM i Torslanda. Limhamns SK är representerade med 8 flickor.
Klass A: Louise Westin och Saida Mamadova
Klass B: Nathalie Westin och Maja Jepson
Klass C: Ellen Unbeck, Ellen Wennhall och Elin Pedersen
Klass D: Elina Mamadova


2017-01-22
Skåneblixten
GM Stellan Brynell vann seniorklassen i Skåneblixten med 11½ poäng av 13. I samma grupp spelade 9. Anders Nylén (7½), 13. Magnus Cederwall (7) och 17. Bengt Kvisth (6).
I juniorklassen slutade Carlos Törnberg på andra plats med 9½ poäng av 11.
För att komma till resultatsidan klicka här.

2017-01-15
Allsvenskan
Det blev omväxlande resultat för våra lag i söndagens allsvenska rond.
Hisingsalliansen - Limhamns SK II, 2½ - 5½
Det var en hård match, där vi var länge under bra press. Efter 4-timmars spel stod det 1½-1½ och då började luta över till oss. Slutligen blev det klara 5½-2½, den så kallade "ketchupeffekten".
Oves SK - Limhamns III, 5 - 3
En bra match av tredjelaget och det fanns möjligheter till lite mer.
SK Mumien - Limhamns SK IV, 8 - 0
Otroligt att det blev full pott för SK Mumien och vårt fjärdelag bjöd verkligen på många onödiga och slarviga drag. Normal resultatet för denna match ca. 6-2.
Limhamns SK V - Lunds ASK IV, 1½ - 6½
En lärorik match för vårt orutinerat lag 5 och det finns chans till någon halva extra.

2017-01-08
Allskånskan
Det gick bra för våra tre lag i dagens rond i allskånskan.
Malmö AS II - Limhamns SK I, 0 - 8
Det blev en lång match och där vi lyckades vinna några klara remiartade ställningar efter fem timmars spel.
Eslövs SK - Limhamns SK II, 4 - 4
Det var en jämn match och Eslöv fick tyvärr lämna en walk over. Andralaget har med denna välbehövliga matchpoäng troligen säkrat kontraktet.
Limhamns SK III - Ystads SS, 2½ - 5½
Förlustsiffrorna för tredjelaget blev något förstora och speglade inte riktig matchen.

2017-01-08
ØBRO Nytår 2016
GM Jonny Hector vann turneringen "CXU Nytår 2016 (ØBRO)" med 6½ poäng av 7 före IM Kassa Korley (DEN). Tävlingen anordnades av Skakforeningen ØBRO och samlade 70 spelare.
För slutresultat klicka här.

Gå till senaste nyhet


Copyright © Limhamns SK 2017, all rights reserved