Tidigare Nyheter: 2017 2018 2019 2020 2021

2022-12-20
Skinktävling
Tisdagskvällen blev det öppen och spännande skinktävling med inte mindre än fem spelare som hade chansen inför den avslutande ronden att vinna en skinka. De två främst placerade erhöll en skinka medan övriga pristagare mottog en chokladask.
Det var 15 deltagare över de åtta ronderna med Monrads system, nu blev det IM Linus Johansson som segrade på 6 poäng före trio på 5.5 poäng där kvalitetspoängen fick avgöra, GM Stellan Brynell, Martin Ollén och Carlos Törnberg.
På utmärkta 5 poäng kom FM Conny Holst, Johan Weidenståhl och Ulf Karlsson.
Det blev en trevlig kväll i en gemytlig atmosfär med bra spel, god kaka med tillbehör.

2022-12-18
Malmö Open / Mobile Labs Open
Under helgen har 263 spelare deltagit i Malmö Open eller Mobile Labs Open, som spelades i utmärkta spellokalen Rådhushallen. Klubben har haft sexton deltagare medan det kom mer än 60 deltagare från Danmark. Imponerande!
GM Stellan Brynell blev obesegrad och fick ihop 6.5 poäng och det blev en delad andraplats med ytterligare sex spelare.
Vi hade flera spelare i Malmö Open som det gick bra för och vara nära ratingpris, nämligen Ulf Karlsson, Anders Nylén, Martin Ollén, Carlos Törnberg och Martin Andersen.
Våra tre deltagare i Mobile Labs Open hade fullt godkända insatser, Andreas Bjäre samt Sayak Raj Bardhan och Eskil Palomäki som båda är nära att Elo tal i snabbschack.

2022-12-12
Blixt-KM
Under måndagskvällen avgjordes klubbmästerskapet i blixt och det var 14 deltagare.
Det var bra klass och spännande tävlingen, som avgjordes i den sista ronden.
Klubbmästare blev Carlos Törnberg med 11 poäng av 13, före IM Christian Jepson 10,5 poäng, Martin Ollén 10 poäng, FM Conny Holst 10 poäng (inbördes avgjorde tredjeplatsen) och Joel Eklund 8 poäng.
Ratingpriset vanns av Johan Weidenståhl på 7 poäng.

2022-12-11
Allskånskan
Det var ovanligt många återbud till dagens matcher i allskånskan, men med hjälp av några sena hjältar som hoppade in så var det bara en vakant.
Limhamns SK I - Eslövs SK, 5½-2½
En tät match som där vårt förstalag till slut knep en knapp matchseger. Lagkamraterna i danska ligan, Nordkalotten möttes vid första bordet FM Martin Jogstad och GM Stellan Brynell enades om remi strax före tidskontrollen.
Limhamns SK II - Helsingborgs SS, 6-2
En match som både var lång och jämn, som på slutet kunde andralaget knipa några extra halvpoäng. Verkligen imponerande matchseger, samt våra lagledare Johan Weidenståhl och Carlos Törnberg skötte kaffebryggande m.m.
SK Bara Bönder - Limhamns SK III, 3½-1½
Vårt tredjelag var i Dalby och bjöd bra motstånd mot serieledarna.
Ystads SS - Limhamns SK IV, 4-1
Även om fattades en spelare, så bjöd vårt fjärdelag på bra motstånd mot ett starkt hemmalag.

Osmani Peñalver klev över 2300 efter dagens vinst och nu kommer det stå FM på honom. Välförtjänt!!


2022-12-04
Allsvenskan
Idag spelades rond 3 i allsvenskan med fina resultat för våra tre lag.
Oves SK - Limhamns SK II, 2½-5½
Det blev till slut en säker matchseger efter en snabb 2-0 ledning och vid tids kontrollen så hade vi ointagliga 5-2 ledning. Med denna matchseger så övertog vi serieledningen, då Kristineberg SK förlorat klart i sin bortamatch mot Harplinge SS - Halmstad.
Limhamns SK IV - Limhamns SK III, 1½-6½
Det blev en programenlig matchseger för vårt tredjelag och dessutom tvingades fjärdelaget lämna en walk over efter sent återbud p.g.a sjukdom. Båda lagen kämpar vidare med sin mål, tredjelaget för serieseger medan fjärdelaget för nytt kontrakt.

2022-12-04
Ungdomsserien
Lördagens spel i ungdomsserien bjöd på tåg trafikproblem för vår första bordsspelaren Maxim Kochetkov i Limhamns SK I som fick vänta i nästan två timmar på sitt tåg i Furulund. Lunds ASK I visade god vilja och väntade en bra stund innan vår match påbörjades. Matchen slutade med 2-2 och det var ett bra resultat av vårt lag.
Vårt andralag var i Södra Sandby och mötte serieledarna, SK Sandlöparen II, det blev klara 4-0 till oss mot ett försvagat hemmalag.
Våra övriga tre lag spelade två ronder i Svedala och det blev tre matchsegrar av sex möjliga och nu leder Limhamns SK III division 3 med bra marginal.

2022-11-28
Juniorallsvenskan
Klubben har deltagit med två lag under helgen i juniorallsvenskan.
Den spelades på Elite Hotel Ideon med Sveriges SF som arrangör och våra ungdomar fick ett bra träningspass.
Vårt förstalag fick dispens att spela i division 2 och gav våra chans att spela fem ronder långpartier. De fick ingen bra utdelning på sitt goda spel, så det blev en sjätteplats.
Vårt unga andralaget deltog i division 3 och trots två matchsegrar, så blev det åttondeplats i 9-lagsgruppen.
Tävlingen var Elo rankad så det gav säkert några Elo inteckningar i långparti eller snabbschack för våra femton ungdomar.
En nöjd lagledare men mör efter en intensiv helg.

2022-11-25
Juniorallsvenskan
Limhamns SK deltar med två lag i helgens juniorallsvenskan på Elite Hotel Ideon i Lund.
Vårt förstalag deltar i division 2 med följande lag; SS Manhem, Kristallen SK II, Harplinge SS - Halmstad, Lunds ASK II och Eslövs SK.
Det blir fem ronder i en Bergergrupp medan andralaget spelar sex ronder Monrads system i division 3. Där har vi följande lag; SS Luleå (imponerande start!), SS Manhem II och III, Kålltorp SS, Team Pelaro Alingsås SS, Lunds ASK III, En Passant, Svedala och SK Sandlöparen II, Södra Sandby.
Det kommer bli en lärorik helg för våra ungdomar och har även chansen att få möta ungdomar med Elotal.
Division 2 är långpartier medan division 3 är snabbschackspartier.

2022-11-20
Allskånskan
Söndagen den 20 november spelades rond 2 i allskånskan och det gick bra för våra lag.
Helsingborgs SS - Limhamns SK, 3-5
Ett slutresultat som inte speglade matchen och vi var verkligen i stor förlustfara. Det blev till slut två vinster och sex remier efter många kämpa vändningar.
Lunds ASK - Limhamns SK II, 6½-1½
Vårt andralag mötte ett klart högre rankat lag och det blev en vinst på förstabordet av Carlos Törnberg och en remi av Maximilian Gaunitz.
Limhamns SK III - Helsingborgs ASK II, 3-2
En knapp och matchseger, där vi hade marginalerna på vår sida. Det var en bra start för tredjelaget i division 2, som hade fri rond i inlednings ronden.
Limhamns SK IV - Lunds ASK IV, 3½-1½
Det blev en säker matchseger för fjärdelaget och det innebär att man leder division 3 efter två raka matchsegrar.

2022-11-14
Allsvenskan
Söndagens tre matcher i allsvenskan gav bra resultat för Limhamns SK med två säkra matchsegrar och en klar förlust.
Limhamns SK II - En Passant, Svedala, 4½-3½
En match som böljade lite för mycket för min smak, men matchsegern var ändå inte i fara. En Passant är ett starkt lag som kommer säkert ta en del matchpoäng som nykomling.
Limhamns SK III - Malmö AS II, 5-3
Var det de två bästa lagen i gruppen som möttes idag? Inte omöjligt, men det gäller att hålla höga nivå för tredjelaget om det skall lyckas med uppflyttningen. Kristineberg SK lurar i vassen och är svår bedömda.
Helsingborgs SS II - Limhamns SK IV, 6½-1½
Det blev en klar förlust för vårt fjärdelag, men de skall har eloge för sin kampanda idag. De mötte ett bra Helsingborg SS II som var svåra att knipa poäng mot. Någon halva till oss hade varit inom räckhåll.

2022-11-14
Ungdomsserien
Ungdomsserien hade full omgång under lördagen och våra fem lag skötte som vanligt bra.
Limhamns SK I spelade 2-2 mot Lunds ASK II en jämn match i division 1, medan vårt andralag förlorade knappt mot Eslövs SK i division 2.
Våra tre lag i division 3 med fem extraspelare tog 3 segrar på de sex matcherna. Just nu leder Limhamns SK III serien efter två ronder.

2022-11-11
Gåsatävlingen
Det blev fjorton deltagare som fick prova på de nya tidshandikappen i Gåsatävlingen. Om två hundra skillnad blev det 7 mot 11 minuter. Många hårda och spännande duster och till slut hade tävlingsledaren Conny Holst segrat med 5 poäng av 6. Om den andra kalkonen fick kvalitetspoäng avgöra med liten marginal tog Martin Ollén andraplatsen före Carlos Törnberg, båda hade 4.5 poäng. Peter Månsson belade fjärdeplatsen med 4 poäng och därefter kom Anton Sigurdson 3.5 poäng samt August Ahnfeldt Engdahl och Ulf Karlsson hade 3 poäng.

2022-11-03
Caissa Open
I Limhamns SK nyrenoverade klubblokal spelades skolturneringen Caissa Open under två dagar på höstlovet.
Under tisdagen var det lågstadiegruppen med 13 deltagare och det blev Max Ljungberg, Limhamns SK som vann på maximala 6 poäng före Zian Atassi, Kristianstads SS med 5 poäng. Sedan kom en trio på fyra poäng, nämligen Hannes Bergh, SK Bara Bönder, Liam Lyngsjö, En Passant, Svedala och Amanda Zhao, Limhamns SK.
Mellanstadiet och högstadiet hade sin turnering under onsdagen med 16 respektive 7 deltagare.
Även i mellanstadiet fick segraren Nathan Preman, Lunds ASK maximala 6 poäng och två på 45 poäng kom Sayak Raj Bardhan, Limhamns SK. Även här blev det en trio på fyra poäng, Zi Qian Xu, SK Sandlöparen, Saad Atassi, Kristianstads SS och Jonathan Kochetkov, Limhamns SK. Högstadiet blev det hård tätstrid mellan Luke Lyngsjö, En Passant, Svedala och Elsa Andersson, Eslövs SK som släppte endast en remi inbördes i Bergergruppen över sju ronder.
Eftersom det inte gick att skilja dem, så var det bara har lottning eller ett armageddon parti. Båda var mycket nöjda efter en lång och lärorik dag, så bestämde de att skulle avgöra guldet med (sten, sax eller påse särskiljningen). Den avgjordes till Lukes fördel och tredjeplatsen tog Hanna Jägare, Lunds ASK på fem poäng.
Totalt deltog 36 ungdomar från 7 klubbar i Skåne och det var trevligt att följa deras spel.

2022-10-30
Allskånskan
Söndagen den 30 oktober inleddes allskånskan med fina resultat för våra lag.
Limhamns SK I - Limhamns SK II, 4½-3½
Det blev en jämn och bra match, där vårt förstalag inte var direkt nära att tappa någon matchpoäng. Ledning med 2.5-1.5 utökades till 4.5-2.5 vid tids kontrollen. Efter flera sena återbud och besked så fick Jörgen Ahr och födelsedagsbarnet, Eskil Palomäki kallas in till bord 8 uppgörelsen. Det blev ett välspelat parti på 45 drag, då Jörgens remianbud antogs och då var i praktiken matchsegern hemma för vårt förstalag.
Malmö AS II - Limhamns SK IV, 1½-3½
Rapporten från matchen på Ahlmansgatan förtäljer att vi hade lite stolpe in på slutet, då oavgjort resultat var väldigt nära.
Limhamns SK III hade fri rond i division 2.

2022-10-23
Allsvenskan
Dagens två hemmamatcher i allsvenskan slutade med två matchsegrar.
Limhamns SK II - Malmö AS, 5 - 3
Det blev som väntat när två topplag möts en mycket jämn och lång match. Efter tids kontrollen stod 1.5-1.5 och det var väldigt oklart hur matchen skulle sluta. Ju längre matchen led så fick vi ett lite grepp och det slutade med att Osmani vann ett svårspelat slutspel efter nästan 100 drag.
Limhamns SK IV - Helsingborgs ASK III, 6 - 2
Våra motståndare kom med en man kort och vårt fjärdelag tog tidigt kommandot i matchen med 3-0. Strax före tids kontrollen stod det 5-1 och vårt tredjelag hade fri rond idag, så bra inledning i allsvenskan för oss.

2022-10-23
Ungdomsserien
Lördagens ungdomsmatcher för våra två lag i division 1 och division 2, blev inte var jag hade hoppats på.
Limhamns SK - En Passant 2 - 2 och
Helsingborgs ASK II - Limhamns SK II 3 - 1
Mina förhoppningar är att våra ungdomar utvecklas vidare med både nya Elotal inteckningar.

2022-10-18
Klubbmästerskapet
Finalerna är nu färdigspelad i årets klubbmästerskapet och det blev Carlos Törnberg som är den nya klubbmästaren.
Det blev han efter att har vunnit finalspelet mot Ronny Kirppo med 3-1 och bronset togs av Patrik Nilsson efter vinst med 3-2 mot Anders Nylén.
Maximilian Gaunitz vann KM B finalen mot Andreas Bjäre med 2.5-1.5.

2022-10-17
Allsvenskan
För vårt representationslag inleddes med ett sammandrag på Hotel Marina Plaza vid Knutpunkten i Helsingborg. De fick möta tre toppkandidater från Stockholm och jag hade tippat på två matchpoäng som utmärkt.
Efter söndagens spel, så kändes det som att vårt lag hade mer på gång. Vår nya klubbkamrat, Rubén Domingo Nuñez, visade ett starkt och kreativt spel under helgen. Det blev tre remier mot bl.a. två starka stormästare och där fanns verkligen mer poäng.
Limhamns SK - SK Rockaden, Stockholm, 3 - 5
En bra match, men under fredagskvällen kändes det som vi hade absolut en matchpoäng inom räckhåll.
Stockholms SS - Limhamns SK, 3.5 - 4.5
Efter en lång kamp så kunde Jonny Hector säkra matchsegern med sin vinst i ett svårbehandlat dam och tornslutspel. Den här meriterade matchsegern mot fjolårets Svenska Mästarna var inte alls oförtjänt.
Wasa SK - Limhamns SK, 5.5 - 2.5
Förlusten var inte mycket att diskutera om, men laget gjorde flertal stora misstag. Var det tröttheten efter två hårda matcher som satt i benen?
Nästa sammandrag spelas på Limhamns Folkets Hus i januari och då räknar jag helt klart på fler matchpoäng till laget.

Helsingborgs SS II - Limhamns SK III 2.5 - 5.5 och
Lunds ASK V - Limhamns SK IV 4 - 4
Division 3:7 tjuvstartade då det är nio lag i denna grupp. Man märkte att våra spelare hade verkligen längtat efter nya lagmatcher och det blev två bra resultat för våra lag.


2022-10-02
Snabbschacks-KM
Under söndagen spelades snabbschacks KM med 17 deltagare över fem ronder Monrad. Årets klubbmästare med bättre kvalitetspoäng blev Piotr Terochin före Stellan Brynell med 4.5 poäng. Tredjeplatsen togs av Patrik Nilsson medan ratingpriserna belades av Piotr Terochin och i grupp 2 blev det en trio som delade, nämligen Arthur Klow, Sriyansh Hari och Emil Borgström med 2 poäng.

2022-10-02
Kvibergspelen
Kvibergspelen har spelats under weekenden med bl.a. två limhamnare, Andreas Bjäre i den lilla och han slocknade lite på slutet. Han tog 4 poäng medan Jonny Hector tog imponerande 7 poäng av 8 och det blev en trio på segersumman. Jonny delade med Petro Golubka (Växjö SK) och Kaan Küçüksari (Lunds ASK). Notera att det var inga remier från våra spelare i helgen.

2022-09-25
Klubbmästerskapet
Under helgen har klubbmästerskapet inletts med 13 deltagare i två grupper.
A-gruppen som kämpar om bl.a. en gravyrplåt på klubbmästartavlan blev en välspelad helg över tre ronder. Nu blev det en trio på 2 poäng och med bättre särskiljning kommer Carlos Törnberg och Ronny Kirppo spela om titeln. Medan bronsmatchen spelas mellan Patrik Nilsson (2) och Anders Nylén (1.5) och två kämpar var Ulf Karlsson (1) och Max Nimander (0.5).
B-gruppen hade sju deltagare och deras final kommer avgöras mellan Maximilian Gaunitz (2.5) och Andreas Bjäre (2.5). Övriga fem deltagare var Omar Mahdi (2), Arthur Klow (2),Lukas Akimov Marin (1), Lakshita Yadav (1) och Sayak Raj Bardhan (1).
En bra uppvärmning inför höstens seriespel och en hel del nya lärdomar kunde inmundigas.

2022-09-18
Skånska skolmästerskapet
Under lördagen spelades skånska skolmästerskapet i Mariahallen bredvid Helsingborgs ASK nya klubblokal.
Det blev 59 deltagare och Limhamns SK hade fjorton tävlingssugna ungdomar. Det blev överlag lärorikt för dem samt riktigt fina resultat.
Junior och kadettgruppen slogs ihop och där tog både Maxim Kochetkov (junior) och Elina Mamadova (kadett) en snygg bronspokal. Denna gruppen var dessutom snabbschacks Elo rankad och våra fyra deltagare hade positiva resultat samt Elo inteckningar för Magnus Sejersbøl och Lukas Akimov Marin.
Även i miniorgruppen deltog en kvartett från klubben och de hamnade omkring 50%-strecket, sjundeplatsen togs av Arthur Klow. Övriga tre Isabella Zhao, Lakshita Yadav och Eskil Palomäki använde 25+5 tiden bra Yngre miniorer spelade med 15+5 och där var det tyvärr många i det stora 22 deltagare fältet som drog alldeles för snabbt.
Där gäller det att vår sextett får mer tävlingsvana och lär sig att tiden är hyfsat mycket. Av vår sextett blev Sayak Raj Bardhan fyra medan Amanda Zhao tia. Strax därefter kom Jonathan Kochetkov, Gustav Tops, Svante Palomäki och Lukas Fussenegger Lindgren.
Dessutom bör nämnas att Mårten Ihd hade tagit till Helsingborg och hjälpa till som domare. Strongt! En lång och lärorik dag är mitt slut omdöme. (Conny)

2022-09-04
Vänskapsmatch mot Öbro SF
Under lördagen den 3 september spelades den årliga vänskapsmatchen mot Öbro Skakförening i Köpenhamn och det blev en knapp förlust med 17-14. Vi spelade med samma betänketid som vid starten år 1953, nämligen 2 timmar per spelare och parti. Efter ca. en och halv timmes spel, så stannades klockorna och det var då dags för matpaus. Vid matcherna bjuds på danska smörrebröd med varierat påläggs alternativ samt grönsaker. Dessutom kunde de vuxna ta en god kall Carlsberg medan barnen fick en "brus på burk".
Barnen hade dubbla partier och den första omgången blev det klar förlust med 1-5 medan revanschen togs i andra med 3½-2½. På seniorborden blev det i år 9½-9½ och våra yngre ungdomar spelade verkligen bra på slutborden utan få resultatet med sig.
Slutresultat visas här.

2022-07-26
Nordiska mästerskapet för veteraner
Grattis till FM Conny Holst - Nordisk mästare i klass S65!
Det blev en andra plats för FM Conny Holst i den ihop slagna seniorgrupperna samt en säker seger i +65-klassen. Det var ett bra arrangemang här i mellersta Finland, Jyväskylä och Finlands SF har 100 års jubileum. Tyvärr fick Ronny Kirppo bryta efter fyra ronder, då hans rethosta var ihärdig.
Hitta fiskaredraget som gav Conny guldet.

Mellan 18-25/7 spelas "Nordic Championship 2022, Senior S50 & S65" i Jyväskyla, Finland. FM Conny Holst och Ronny Kirppo deltar i tävlingen.
Följ deras resultat på Chess-Results.com.


2022-07-11
Jonny Hector - Sverigemästare!!
Schack-SM avslutades under söndagen och det blev en klar och välförtjänt segrare i SM-klassen, nämligen vår stormästare Jonny Hector.
Det har under veckan varit ett nöje att följa hans färgglada spel och underbara slutspelsteknik. Klubbkamraterna på Vasagatan har verkligen följt med och inspirerats av partierna.
En annan känd limhamnare, stormästare Thomas Ernst, segrade i Mästar-Elit klassen i stor stil med 7 poäng av 9. Thomas avslutade med fyra briljanta vinster, så det började likna den gamle Ernst på 80 och 90-talet.
Även IM Linus Johansson spelade i SM-klassen och inledde med bra och hade (+1 efter sex ronder). Tyvärr verkade han få lite grus i spelet i den avslutande tredjedelen och det blev till slut sjätteplats.
Våra två övriga deltagare, Pia Fransson (klass III) och Gustav Tops (knatteweekend) gjorde bra resultat och fick en bra genomkörare till höstens tävlingar.
En mycket nöjd Conny Krut på huvudgatan på Limhamn

2022-06-25
Pula Open
Det blev en fin tredjeplats efter särskiljning för IM Philip Lindgren med 7 poäng av 9 i den internationella turneringen i Pula. Det var sex spelare som delade förstaplatsen och hade bra särskiljning, var bara en halva och en hela för de två främsta placeringarna.
Vinnare blev GM Nikcevic, Montenegro före IM Zufic, Kroatien, IM Philip Lindgren, Limhamns SK, IM Mäki-Uuro, Finland, FM ZR Lim, Malaysia och FM Pastar, Bosnien och Hercegovina.
Totalt deltog 163 spelare från 25 länder.

2022-06-05
Kval till Superettan
Under lördagen spelade seriesegrarna Limhamns SK II sin kvalmatch till Superettan mot SK Kamraterna i Göteborg.
Det blev en lång match och vi besegrades klart med 6-2. Men våra kämpade storstilat och hade flera goda möjligheter till några extra halvor.
Kamraterna vann helt rättvist och kommer att bli ett starkt lag nästa år i Superettan.

2022-05-30
Deltalift Open/Copenhagen Chess Challenge Under Kristi himmelsfärds helgen arrangerades Deltalift Open i Tylösand med 143 deltagare i de två grupperna och Limhamns SK hade elva taggade spelare med samt domaren Johan Berntsen.
Turneringen WST 1600 hade vi en kvintett och det blev många fina resultat, Andreas Bjäre blev fyra med 5.5 poäng och tog dessutom ett ratingpris. Övriga fyra hamnade väldigt nära 50% och placerades i mitten av tävlingen.
Även i den stora gruppen blev det överlag bra resultat för limhamnsspelare och mer var på gång. Nu blev GM Jonny Hector sexa med 6 poäng och hade behövt ytterligare en halva till för totalen i Grand Prix. En bra genomkörare för oss inför kommande tävlingar.

I Köpenhamn arrangerades två titelturneringar, Copenhagen Chess Challenge med tio spelare per grupp. Limhamnsduon IM Martin Haubro i GM-turneringen och GM Stellan Brynell i IM-turneringen hade det kämpigt med 9 ronder på fem dagar. De hamnade båda i mittskiktet i respektive grupp.


2022-05-23
GP-finalen/Lund Blitz Open
Det var mycket glädjande att klubben hade inte mindre än tretton ungdomar till finalen. Tyvärr var det fyra som fick lämna återbud, men övriga skötte sig riktigt bra.
Nathalie Westin har lyft sitt sin spelstyrka rejält och hade fem intressanta partier i juniorklassen och även August Ahnfeldt Engdahl och Magnus Sejersböl visade goda takter i kadett och miniorklassen. Denna helgs spel kommer de säkert har nytta i kommande tävlingar.
I yngre miniorklassen tog vår sextett deltagare Sayak Raj Bardhan, Eskil Palomäki, Sriyansh Hari, Isabella Zhao, Lilian Fan och Amanda Zhao tog imponerande 50% tillsammans.

Carlos Törnberg blev tvåa i Lund Blitz Open med 10.5 poäng av medan Max Nimander knep ett ratingpris i den stora 28-manna fältet.


2022-05-15
Helgens tävlingar
Nathalie Westin tog silver i Nordiska mästerskapet för flickor i den äldsta gruppen. Den spelades i Oslo och med utmärkta 3.5 poäng på de fem ronderna samt ett prestationsrating nära 1800. Detta gav Nathalie ett rejält Elo plus. Julia Östensson från Uppsala vann i denna grupp med 4.5 poäng.

Under lördagen avgjordes den södra riksfinalen i schackfyran i Helsingborgs Arena och Limhamns Schackklubb hade en sextett funktionärer som hjälpte till med stor entusiasm.

Elitserien avslutades under helgen med ett sammandrag i Södertälje. Det blev tre matchpoäng för vårt förstalag, något mindre än våra förhoppningar.
Limhamns SK - Västerås SK, 4-4
Den här matchen var inte på livesändningen och det var nog bra för oss följde laget. Vi hade en ledning på 3.5-1.5 och så väntade man bara att två matchpoäng skulle bärgas.
Kungstornet - Limhamns SK, 5-3
Även denna matchen hade en del tvära omkastningar, så det blev kostsam förlust och topplaceringen försvann denna lördag eftermiddag.
Wasa SK - Limhamns SK, 3½-4½
Helgens klart bästa match och fin avslutning på årets elitseriespel. Under söndagen avslutades övriga divisioner och vårt andralag hade en klar serieledning.
Limhamns SK II - Oves SK, 6½-1½
En match som vi säkrade hem säkert med bl.a. genom två walk over vinster. Nu väntar kvalspel till Superettan lördagen den 4 juni och det blir på bortaplan mot SK Kamraterna, Göteborg.
En trevlig och inspirerande utmaning!
Limhamns SK III hade frirond i den avslutande ronden och resultaten gick helt emot oss. Tre lag passerade oss och vi blir nerflyttad till division 3 med en partipoängs marginal.


2022-05-08
Allsvenskan
Idag hade både andralaget och tredjelaget spel i allsvenskan i våra klubblokaler.
Limhamns SK II - Lunds ASK II, 4½-3½
Seriefinal med hårt och bra spel och vi tog ledningen med 2-0 men vid tidsnöden ledde våra gäster med 3.5 - 2.5. Då lutade det lite åt oavgjort eller vinst för oss, men det krävdes ytterligare en och halv timmes spel. En riktig bra laginsats!! Nu behövs det nog ytterligare matchpoäng nästa söndag i hemmamatchen mot Oves SK för seriesegern.
Limhamns SK III - Kristianstads SS, 2½-5½
Tredjelagets sista seriematch i årets allsvenskan blev förlust mot ett starkt motstånd. Ytterligare någon partipoäng var verkligen inom räckhåll och nu får vänta på nästa veckans resultat, om vi stannar kvar.

Under lördagen kom Skåne schackets trollkarl, stormästaren Jonny Hector till TePe Sigeman turnering för simultangivning mot 37 deltagande barn. Det blev en trevlig och lärorik stund på två och en halv timme.


2022-05-01
Allskånskan
Under söndagen den 1 maj spelades den sista ronden i allskånskans tre divisioner. Ibland har man stolpe in/ut och det var två av våra lag inblandade.
Malmö AS - Limhamns SK, 3½-4½
En match som såg länge ut att bli jämn, men efter tidsnöden så hade en komfortabel ledning på 4.5-1.5. Ju längre matchen pågick så kröp MAS närmare oss, kändes lite onödigt att vi inte tog 5 till 5.5 poäng. Samtidigt vann Lunds ASK sin match säker och vann Guldet välförtjänt och vi fick nöja oss med silvret.
I vår klubblokal spelades en viktig match i nedflyttningsstriden i division 1,
Limhamns SK II - Eslövs SK 3½-4½
Eslöv var en spelare kort, men hade ett bra lag mot vårt något försvagat lag. När det återstod ett parti, så var Anton Sigurdson pressad att vinna sin fördelaktiga slutspelsställning. Han skötte det snyggt och efter ca. 55 drag. Detta slutresultat innebar att både vi och Lunds ASK II hamnade på samma matchpoäng och partipoäng. Nästa särskiljning var inbördes och där hade vunnit klart i början av mars.
Limhamns SK IV - Kristianstads SK 1½-3½
Fjärdelaget fick möta ett bra motståndarlag, man lyckades spräcka nollan och dessutom ta 1.5 partipoäng. Limhamns SK III hade frirond, men det blev en fin tredjeplats i division 3. Även här hamnade tvåorna SK Sandlöparen på samma matchpoäng och partipoäng och inbördes mötet avgjorde till deras fördel.

Överlag en bra säsong för våra fyra lag och många nya Elo-spelare i klubben.


2022-04-24
Öppna DM
Under helgen arrangerade Lunds ASK distriktets öppna DM (Skåne Open) i Katedralskolans matsal och det deltog 66 spelare i de fem olika klasserna.
Seniorklassen vanns säkert av vår stormästare Stellan Brynell på 6.5 poäng av 7. Duon Alexander Nord, Lunds ASK och Jacob Mejvik, Oves SK som erhöll 5.5 poäng. Jonatan Tops avslutade bra på söndagen med tre vinster och med sina 4 poäng blev det en delad sjundeplats i 24-manna fältet.
Övriga sex limhamnsdeltagare deltog i den stora Yngre miniorklassen (27 deltagare), som avgjordes under lördagen. Där skötte sig våra ungdomar bra och det blev en bronspokal till Sriyansh Hari med utmärkta fem poäng. Vi hade en trion som låg länge nära till en pallplats, nämligen Sayak Raj Bardhan 4.5 poäng, Amanda Zhao 4 poäng samt systern Isabella Zhao 3.5 poäng.

2022-04-24
Allskånskan
Under söndagen hade våra två lag i allskånskans division 3 bortamatcher mot Kristianstads SK och Malmö AS IV. Det blev två klara matchvinster och nu på söndag avslutas årets allskånska serien.

2022-04-17
Martin Haubro - dansk mästare!
Vår klubbkamrat IM Martin Haubro vann idag (17/4) den avslutande ronden i Danmarks Mästerskapet och det innebar en odelad förstaplats med 7 poäng av 9!!
Martin inledde mästerskapet med en förlust mot huvudkonkurrenten GM Jesper Söndergaard Thybo, men radade sedan upp sex raka vinster. Förlusti den nästa sista ronden mot trean GM Jonas Buhl Bjerre, så låg han och Jesper Thybo lika inför dagens rond. Martin vann ett snyggt angreppsparti som vit strax före tidskontrollen och efter en väntan på mer än en timme blev Thybos parti remi.
Förutom titeln så tog Martin sin första stormästarnorm Stora gratulationer från klubblokalen på Vasagatan.

2022-04-10
Allsvenskan
Under lördagen spelades elitserien matchen Limhamns SK I - Lunds ASK I, 4-4 och det var på SK Mumiens hemmaborg, ProCivitas i Lund. Eftersom domaren spelade där och det var en jämn match där vårt förstalag hade chans att vinna och på slutet även förlorar den.
Limhamns SK II - Malmö AS, 5-3 Andralaget kämpar för att vinna sin division 1 grupp och hade dubbla matcher i helgen. Lördagens match blev en knapp men säker matchseger.
Harplinge SS - Halmstad - Limhamns SK II, 5.5-2.5
Söndagens match bjöd på för många missar av vårt andralag, så trots att man hade ett lite grepp i början av matchen, 1.5-0.5. Vi var inte nära att vinna matchen, men till oavgjort tappades strax före tidskontrollen. Nu återstår ytterligare två matcher och andralaget behåller serieledningen på bättre partipoäng.
Helsingborgs SS - Limhamns SK III, 4.5-3.5
En väl genomförd match av tredjelaget och var mycket nära att knipa minst en matchpoäng. Kontraktet känns som det är nästan i hamn.
Distriktsserien avslutades med Limhamns SK VI - Limhamns SK V , 2-2 och den slutade med att våra tre lag kom på 4 matchpoäng efter fyra ronder. Nästa säsong bör minst ett av våra lag flyttas upp i allsvenskans division 3.

2022-04-04
Masken/Ålen och Allsvenskan
Under lördagen den 2 april spelades ungdomstävlingen Masken/Ålen på Killebäckskolan i Södra Sandby med 57 deltagare. Limhamns SK deltog med tio spelare och det gick mycket bra för dem. Det blev två bronspokaler till klubben genom Noah Micheletti Edberg i Ålen A och Sayak Raj Bardhan i Masken B. Det blev en skön bussresa hem och kommer det säkert bli fler i framtiden, då man har blivit pensionär. Dock får man inte åka gratis vid rusningstiderna!???

På söndagen var det en ny rond i allsvenskan och det blev två viktiga matchsegrar.
Limhamns SK II - Helsingborgs ASK II, 4½-3½
Väldigt jämn och oklar match, där vi efter en del marginaler på vår sida tog en klar ledning efter tids kontrollen med 3.5-0.5. Sedan var det inte så långt borta att HASK kunde knipa en matchpoäng. Fortfarande en säker serieledning, men nästa helg (9-10 april) blir det två nya matcher.
Lunds ASK IV - Limhamns SK III, 2-6
Ett något försvagat lundalag, så kunde vårt tredjelag ta två viktiga matchpoäng i den jämna division 2 gruppen. Nu känns det som att kontraktet är i hamn.


2022-03-28
Allskånskan
Det var en ren seriefinal om Skånetiteln i division 1 som spelades i vår klubblokal mellan våra förstalag Limhamns SK och Lunds ASK. Det blev en lång match på nästan sex timmar innan vår kämpe Joel Hogeman fick ge upp sitt vinstförsök och ta remi mot deras lagledare Kjell Petersson, därmed fastställdes slutresultat till 3.5 - 4.5. Lunds ASK hade kommandot under matchen med både 3-1 och 4-2 ledning, vann knappt med rättvist och behöver nu ytterligare en matchpoäng mot Helsingborgs ASK i den avslutande ronden.
Division 3 hade våra två lag dubbla matcher under helgen med inte mindre än fem inkasserade matchpoäng enligt följande;
Lunds ASK IV - Limhamns SK III, 2-3
Kristianstads SS II -Limhamns SK IV, 2½-2½
Limhamns SK III - Malmö AS IV 4½-½
Limhamns SK IV - Lunds ASK IV 0-5
På dessa fyra matcher så kunde jag använda inte mindre än nitton spelare och det visar att vi har många och intresserade spelare.

2022-03-21
Allsvenskan
Elitserien hade ett sammandrag i Helsingborg och vårt förstalag hade en hyfsad helg, med en seger och två förluster.
Limhamns SK - Stockholms SS 2.5-5.5
En match där våra spelare hade ovanligt många viktiga misstag, Ett oavgjort resultat var verkligen inom räckhåll och en av anledningar var att man tog endast en remi på de fyra vitpartierna.
Limhamns SK - SK Rockaden, Stockholm 2.5-5.5
Klart bättre spel under lördagen och man bjöd på bra motstånd, men det räckte inte riktigt till att knipa en matchpoäng.
Limhamns SK - Team Pelaro Alingsås SS 5.5-2.5
En säker matchseger mot ett lag som kämpar i nedflyttningsstriden och Christian Jepson samt Philip Lindgren hade vardera två vinster under helgen. Nu återstår singelmatch mot Lunds ASK samt ett sammandrag i Södertälje och en topp - 3 placering bör vara ett rimligt mål enligt fansen!
Lunds ASK III - Limhamns SK II 2.5-5.5
Det var en lång och jämn match, där vi knep extra halvor i viktiga skeden. Karl Ekberg var en av våra hjältar, som hoppade in med kort varsel och tog en seger och matchen var då hemma. Jag tyckte att strax före tids kontrollen lutade det åt 4-4. Nu leder vi gruppen med full poäng, men det återstår fem viktiga matcher.
Limhamns SK III - En Passant, Svedala 2.5-5.5
Även den här matchen hade helgens slutresultat! Våra motståndare stora seriefavoriterna hade över 300 poäng mer i medelrating, så det var mycket bra spelat av vårt försvagat tredjelag. Nu gäller det att uppslutningen blir bättre så vi kan undvika en onödig nedflyttning.
Limhamns SK V - Limhamns SK IV 3-1
Utan remier även i denna matchen för våra duktiga distriktsserie spelare.

2022-03-21
Ungdomstävlingar
Lördagen den 19/3 spelades FC Bayern München tävling, Red-against- Racism-2022 online på Lichess.
Limhamns SK kadetter skötte sig mycket bra med 118 insamlade poäng av våra 21 deltagare. Tävlingen vanns av ett lag från Rosario i Argentina före ett lag från östra England och ett tyskt från Werder Bremen och vi blev sjua strax efter arrangörsklubben FC Bayern München. Resultat visas på https://lichess.org/tournament/UMkmWa90.

Förra lördagen den 12 mars avslutades Skånes SF ungdomsserie i Helsingborg och våra fem lag skötte sig bra! Med många bra laginsatser och det lovar gott inför framtiden konstaterar en nöjd Conny Krut


2022-03-17
Swedish Rapid Chess, div 1
Säsong 13 avslutades under onsdagen den 16 mars och Limhamns SK gjorde det storstilat med en förstaplats.
I totalen blev det en tredjeplats och nu på måndag den 21 mars så spelar vi semifinal mot Örebro Läns SF, Södra SASS och Täby SK mellan kl. 19.00 - 21.30.
Lyckas vi komma i topp-2 så blir det finalspel på onsdagen den 23 mars.
Tack alla lagkamrater för den fina avslutningen!

2022-03-06
Allskånskan/Elit Hotels Open
Skollags-DM

Idag spelades den femte ronden i allskånskan och det var överlag bra resultat för klubben.
Lunds ASK II - Limhamns SK I, 2 - 6
En säker matchseger med fyra släppta remier och Anton Sigurdson och Eric Borgkvist gjorde en säker debut för vårt förstalag.
Malmö AS I - Limhamns SK II, 7 - 1
Andralaget mötte ett starkt MAS i Södervärn, men ytterligare en partipoäng var verkligen inom räckhåll.
Våra division 3 spelade i våra klubblokaler och det var fina resultat för dem.
Limhamns SK III - Kristianstads SS II, 3 - 2
Limhamns SK IV - Helsingborgs SS II, 2.5 - 2.5
och våra två lagledare Mårten Ihd och Noah Micheletti Edberg visade fina takter både vid brädet med vinster samt skötte fikaservicen galant!!

Dessutom har Elit Hotels Open spelats i Växjö med en deltagande trio från klubben. GM Jonny Hector belade en delad förstaplats med 6.5 poäng av 8 med bl.a. vår tidigare medlem GM Thomas Ernst och även IM Christian Jepson hade en bra helg med 6 poäng, varav fyra remier!?
I den lilla tävlingen blev Pia Fransson med 6 poäng delad tvåa med En Passant duo.

Under lördagen spelades Skollags-DM för lågstadiet i vår klubblokal med fem deltagande lag. Härligt att de yngre miniorerna fick chansen att spela träningspartier.


2022-02-27
Allsvenskan
Efter över två månaders uppehåll, så var det dax för en rond i allsvenskan. Det blev tre hårda och spännande duster för våra lag.
Limhamns SK II - SK Mumien, 6.5-1.5
Det var en jämn match trots de stora segersiffrorna. Vi tog tidigt vem ledning med 1.5 - 0.5 efter knappt två timmars spel. När det började närma sig tids kontrollen, så var jag lite orolig om det skulle bli en matchseger. Med bra kampanda och marginalerna på vår sida så rann segersiffrorna iväg. Nu har vårt andralag tagit kommandot i vår division 1 grupp, men det återstår många svåra matcher.

Harplinge SS - Halmstad II - Limhamns SK III, 4.5-3.5
Tredjelaget kämpade i underläge med både 0-2 och 2-4, men var inte långt borta från att ta en matchpoäng. Våra chaufförer Max och Johan lyckades både vinna sina partier och lotsa hem kämparna efter en lång dag. Tredjelagets mål är att komma i mitten av division 2 serien.
Dessutom spelade två av våra lag i vår interna distriktsserien och efter fyra ronders spel, så kom den första remin. Dessa matcher ger våra spelare en bra träning.


2022-02-24
Swedish Rapid Chess, div 1
Onsdagen den 23/2 spelades den tredje etappen av sex och det blev ytterligare en medalj, brons. Nu har Limhamns SK ett silver och två brons samt ligger i en knapp ledning i sammandraget!
Mycket bra gjort och dessa tävlingar utvecklar våra spelare, så det ser ljust inför vårens spel i allsvenskan och allskånskan.
En mycket nöjd lagledare (Conny).

2022-02-21
Öppna Malmömästerskapet
Under helgen spelades återigen öppna Malmömästerskapet i våra klubblokaler, eftersom det var ett högt deltagare antal. 28 deltagare med bla. gäster utanför vårt distrikt, nämligen från Ljungby SK, Helsingborgs ASK, SK Sandlöparen och Lunds ASK.
Malmö AS har du fått igång bra verksamhet för vuxna och hade inte mindre än nio deltagare, även Kristineberg SK hade en trio med och Limhamns SK hade tolv spelare med. Trevligt var att många unga spelare var med och kämpade i dessa två långa dagarna.
Sju ronder snabbschack med betänketiden 45 minuter plus 10 sekunder i tillägg per drag är krävande.
Det var ett starkt startfält med många möjliga segerkandidater, tillslut stod Adnan Abedinov, Kristineberg SK som segrare på 6 poäng efter att har vunnit mot Patrik Nilsson, Limhamns SK i finalronden. Nu klev Martin Ollén, Limhamns SK in på en silverplats med 5.5 poäng medan Patrik Nilsson och Carlos Törnberg, Limhamns SK blev delad treor.
John Nord, Malmö AS och Anton Sigurdson, Limhamns SK delade ratingpriset i grupp 2 medan en trio delade priset i ratinggrupp 1, nämligen Kayyali, Helsingborgs ASK, Max Nimander, Limhamns SK och Kristian Berg, Malmö AS.
Tävlingen sköttes förtjänst fullt av Conny Holst och Noah Micheletti Edberg, Limhamns SK.

2022-02-11
Swedish Rapid Chess, div 1
Det blev en bra start för Limhamns SK i den första etappen av sex i säsong 13. Vi hade fjorton spelare med och det blev till slut ett silver!
Eksjö SK passerade oss i slutminuterna medan Örebro Län SF tog bronset.
Både Osmani Peñalver och Bengt Kvisth fick utmärkta 11 poäng, den sistnämnde hade inte mindre än sex remier!

2022-02-07
Allskånskan
Det var hårda duster i våra klubblokaler idag när den fjärde ronden i allskånska serien spelades.
Vårt förstalag mötte ett bra Helsingborgs ASK, som kämpar på bra i superettan i allsvenskan. Vi var knappa favoriter och efter lite mer än fem timmarsspel, så fastställdes slutresultatet till 5-3 till vår fördel. Carlos var en glad påg efter matchen då hans Elo har passerat 2000 gränsen. Nytt mål på gång om två veckor, då öppna Malmömästerskapet spelas.
Även vårt andralag hade en bra dag mot Lunds ASK och det slutade med en knapp förlust 3.5-4.5. Det var en bra kamp av andralaget och ett oavgjort resultat låg bara runt hörnet.
Vårt tredjelags bortamatch mot Helsingborgs SS II är framflyttad till den 13 mars.
I Malmö AS klubblokal gästade vårt fjärdelag för match mot Malmö AS III och det blev en klar förlust med 1.5-3.5. En av våra spelare dök inte upp och tyvärr förlorade en på tid efter endast 22 drag.

2022-01-18
Ungdoms- och Distriktserien
Under lördagen spelades näst sista ronden i ungdomsserien med många bra resultat. Våra fem lag har utvecklats mycket under säsongen, så det finns goda möjlighet att något av våra lag blir en uppflyttad.
Sedan på söndagen spelades andra ronden i distriktsserien med två av våra limhamnslag. Trevligt för våra spelare att de fick en bra genomkörare inför Allskånskan den 6 februari.

Gå till senaste nyhet


Copyright © Limhamns SK 2022, all rights reserved