Gå till huvudsidan Läs de senaste nyheterna! Kan du Limhamns SK's historia? Verksamheten i klubben Spelkalendern! Har du kollat ditt senaste ratingtal? Se senaste partiet! För den resultatsugne! Har du läst de senaste artiklarna i klubbtidningen? Länkar till andra schacksajter! Maila Webmastern!

ROND 11: WASA SK - LIMHAMNS SK

Wasa SK Limhamns SK 3½ - 4½
Ferdinand Hellers 2652 - Jan Timman2670 1 - 0
Tom Wedberg 2592 - Ivan Sokolov2661 0 - 1
Simon Webb 2407 - Johan Hellsten2566 ½ - ½
Teodor Hellborg 2352 - Stellan Brynell2563 ½ - ½
Oskar von Bahr 2347 - Christian Jepson2465 0 - 1
Staffan Olsén 2231 - Magnus Eriksson2389 ½ - ½
Frans Andersson 2225 - Stefan Schneider2378 0 - 1
Felix Nordström 2208 - Daniel Carlsson2293 1 - 0
Medelrating: 2377 - Medelrating: 2498
Domare: Dragutin Dolenec


Jepson om förstalaget

Förord:
Vi spelade för bronspengen, några hade nog hoppats på mer inför fredagens rond, och som väntat blev det ingen av våra bästa matcher. Vi hade tagit in Daniel i laget igen på bekostnad av Jonny, men vår snittranking var ändå klart högre än våra motståndares.

Wasa SK - Limhamns SK, i Lund söndag 18 mars 2001, kl. 10.00:

1½ - 1½
Mange var först ut med en remi som svart i en phillidor mot Olsén. Spelet var jämnt hela tiden och det var endast svart som försökte krydda upp spelet men vit satsade på att hålla emot och hans terrängfördel säkrade halvan. Timman som vit i en avbytesspanjor satte huvudet i armhålan mot Hellers 5.-Le7 och var nog bara med i matchen de första 20 dragen och sedan rann det iväg och vi kom i underläge. Sokolov var mycket laddad på alla sätt och vis och hade inte mycket beröm över till Wedbergs hanterande av de vita pjäserna i en för mig okänd spanjor. Ivan hade nog bestämt sig för att matta vits kung denna söndagsförmiddag och till slut brakade Wedbergs övergarderingar ihop och vi hade utjämnat.

2½ - 2½
Daniel hade ett gäng begåvade möjligheter att rulla igång en attack på Nordströms kung men hittade inte rätt och fick smaka på samma medicin själv strax i slutet av tidsnöden. Precis tvärtom gick det för Jepsonpågen som sent omsider vann en bonde och kunde börja hoppas på att få lite spel. Som vit i en slav mot von Bahr utkristalliserades ingen fördel men en miss av svart i tidsnöden ödelade ytterligare en bonde och vi hade utjämnat i matchen igen. På de kvarvarande partierna var samtliga av våra spelare i material övervikt så det såg mycket ljust ut!

3½ - 2½
Stefan fortsatte att briljera i ytterligare en rond och tog en säker vinst som vit i en damgambit mot Frans Andersson. Matchvinnare som så många gånger förr! Stefans 7 av 9 under säsongen imponerar.

4½ - 3½
Både Stellan, som svart mot Hellborg i en nimzoindier, och Johan, som vit mot Webb i damgambit försökte vad som gick utan att pressa fram det lilla extra som alltid finns ifall det hade gällt matchpoäng. Båda tog alltså remi och matchen var vunnen och därmed även tredjeplatsen. Vilken är ett bevis på att Limhamn genomfört sin bästa säsong på mången år. Bättre kan det ändå bli, då två uddamålsförluster i mitten av säsongen saboterade för en ännu ståtligare avslutning i Lund, men sånt är schacklivet. Ivans 5½ av 6 imponerade samt att både Johan och Stefan genomförde hela säsongen utan nederlag, och dessutom med flera vinster var. Säsongen 2001/02 kommer elitserien att ha en helt ny seriesegrare, tro mig, hoppas nu bara att det blir vi…


Resultat rond för rond:
[ Rond 1 | Rond 2 | Rond 3 | Rond 4 | Rond 5 | Rond 6 | Rond 7 | Rond 8 | Rond 9 | Rond 10 | Rond 11 ]

[ Slutställning ]


Copyright © Limhamns SK 2000-01, all rights reserved