Gå till huvudsidan Läs de senaste nyheterna! Kan du Limhamns SK's historia? Verksamheten i klubben Spelkalendern! Har du kollat ditt senaste ratingtal? Se senaste partiet! För den resultatsugne! Har du läst de senaste artiklarna i klubbtidningen? Länkar till andra schacksajter! Maila Webmastern!

ROND 8: SK KAMRATERNA - LIMHAMNS SK

SK Kamraterna Limhamns SK 1 - 7
Gösta Svenn 2424 - Jonny Hector2572 0 - 1
Amir Bagheri 2445 - Stellan Brynell2563 ½ - ½
Bengt Svensson 2432 - Johan Hellsten2566 ½ - ½
Lars Madebrink 2331 - Christian Jepson2465 0 - 1
Ingvar Andréasson 2335 - Jacob Aagaard2447 0 - 1
Matti Svenn 2243 - Magnus Eriksson2389 0 - 1
Håkan Winfridsson 2151 - Lars Månsson2266 0 - 1
Amir Mohammadi 2226 - Daniel Carlsson2293 0 - 1
Medelrating: 2323 - Medelrating: 2445
Domare: Sture Hellberg, Göteborg


Jepson om förstalaget
Jag har för avsikt att ge mindre referat från förstalagets matcher under denna rubrik. Tanken med detta initiativ är att klubbens övriga spelare ska kunna ta del av vad som händer i de matcher som medlemmarna av olika anledningar inte har kunnat se. Initiativet är taget av övertecknad och klubbens webmaster och jag börjar direkt.

Förord:
På tågresan upp spelades det oavbrutet blixt från Lund till Göteborg. Johan visade att han hade behållit formen trots en tre veckors semester i Mexico. Hans flyg hade landat bara några timmar före avresan till Göteborg , så där kan vi inte klaga på inställningen i alla fall. Senare i den smått obligatoriska kvällsblixten, åtminstone för en del av oss, visade Johan att han hade saknat spelet då han i hotellmatsalen var den vinnande sittaren i minst 20 tvåminuters! Magnus, Daniel och Christian turades om att bli slaktade alternativt precis förlora på tid. Spelet var igång till klockan 3….

SK Kamraterna - LSK, Göteborg, lördag 3 mars 2001, kl. 11.00:

Det började knackigt och det var nog egentligen bara Mange som kom riktigt bra ur startgroparna. Allt eftersom tyckte jag mig kunna skönja fördelar för Lars, Jacob och mig själv.

1 - 0
Kring tredje speltimmen hade Jonny trollat färdigt med Gösta Svenns MacCutcheon och vi fick en välbehövlig ledning. Ställning var oklar i det längsta enligt mitt tycke och personligen skulle jag föredragit svart en bra bit in i partiet, tills klocka och ställning synkront behövde hjälp.

3 - 0
Strax innan tidsnöden hade både Jacob och Daniel vunnit. Jacob spelade ett till synes gediget parti, vit i fransk Tarrasch, och med fokus på aktivtet och kungsangrepp lyckades han hitta en fin balans och Andréasson fick ge upp då han inte fick ut sin damflygel i tid. Daniel mötte Kamraternas bästa poängplockare hittills, Mohammadi, som svart i en sluten sicilianare. Daniel hittade en mycket bra balans i sitt spel, höll emot i centrum och förhastade sig inte på damflygeln, vilket så småningom resulterade i en pjäsvinst och en säker seger. Jag såg inte slutet men det var ingen som opponerade sig på hans spel i tidsnöden.

4 - 0
Mange spelade utmärkt i inledningen, som svart i Grünfeld, men gjorde en miss kring drag 20 som jag tror kostade två tempi. Men han hade spelat desto bättre tidigare och han behöll ändå sin fördel in i tidsnöden, som avslutades med att svart fick in en gaffel på kung och dam.

5 ½ - ½
Fyra timmar var nu spelade och övertecknad hade precis vid tidskontrollens slut fått till någonting som såg ut att kunna resultera i materialvinst, som svart mot Madebrink i katalanskt. De återstående tre partierna kunde mycket väl sluta med 0-3 för oss så jag fick tips om att inte äventyra för mycket! Det visade sig att min ställning var mycket bra och snart kunde vi kamma hem femman. Minuterna efter hade Stellan, som svart mot IM-iraniern Bagheri i Torre, accepterat eller bjudit remi efter en fyra timmars lång uppförsbacke i en till synes hopplöst passiv ställning. Bra kämpat på den fronten.

7 - 1
Kring fem och halvte speltimmen spikade Lars slutligen igen Winfridssons kista, som vit i Spanskt eller "e4e5-fyrspringarspel", i ett mycket spännande parti där Lars vid något tillfälle nästan släppte greppet, efter att korrekt offrat kvalle i mittspelets inledande fas. I efteranalysen hittade Daniel ett riktigt datordrag, kring drag 25, som packade igen svart helt! Om ni får chansen att spela igenom partiet ska ni leta efter när svart spelade De5 vilket vit läckert kunde motat med Se4!! Sist ut var Jetlag-Johan, vit i en slav, som förlorade en bonde mot Bengan under tredje speltimmen och fick sedan slita kopiöst. Han hittade dock en så fin balans att svart ställde in vinstförsöken cirka tio minuter innan spelstopp, efteranalysen visade att Svensson troligen missade en vinst precis innan slutet. Matchen var nu klar och vi fick precis som sist, borta mot Schack 08, ila iväg utan att få någon vettig mat i kroppen för att hinna med tåget. Nästa gång börjar vi nog en timme tidigare, eller?


Resultat rond för rond:
[ Rond 1 | Rond 2 | Rond 3 | Rond 4 | Rond 5 | Rond 6 | Rond 7 | Rond 8 | Rond 9 | Rond 10 | Rond 11 ]

[ Slutställning ]


Copyright © Limhamns SK 2000-01, all rights reserved