Gå till huvudsidan Läs de senaste nyheterna! Kan du Limhamns SK's historia? Verksamheten i klubben Spelkalendern! Har du kollat ditt senaste ratingtal? Se senaste partiet! För den resultatsugne! Har du läst de senaste artiklarna i klubbtidningen? Länkar till andra schacksajter! Maila Webmastern!

ROND 9: FARSTA SK - LIMHAMNS SK

Farsta SK Limhamns SK 1 - 7
Niclas Hjelm 2409 - Ivan Sokolov2661 0 - 1
Lars Degerman 2485 - Jan Timman2670 ½ - ½
Rikard Backelin 2390 - Johan Hellsten2566 0 - 1
Björn Jäderberg 2307 - Jonny Hector2576 0 - 1
Kezli Ong 2175 - Stellan Brynell2563 0 - 1
Alexander Brontz 2176 - Christian Jepson2465 ½ - ½
Ingemar Delveborn 2201 - Stefan Schneider2378 0 - 1
Kevin Ong 1952 - Daniel Carlsson2293 0 - 1
Medelrating: 2268 - Medelrating: 2522
Domare: Stephan Lindberg


Jepson om förstalaget

Förord:
Det var nu dags för slutspel. Laget var antagligen bättre än någonsin, med de i Nederländerna bosatta stormästarna Timman och Sokolov på bord ett och två. Mest glädjande för oss var att vi även i övrigt var fulltankade. Jonny, Johan och Stellan på bord tre till fem ingav respekt! Vi hade en tredjeplacering att bevaka och vi hade förhoppningarna i att vi skulle kunna vinna med större marginal än normalt för att få fräs på partipoängen vid en eventuell särskiljning. Förutsättningarna fanns där för att kunna knipa en andraplats ifall resultaten gick vår väg. Farstas flyg blev försenat med en timme och matchen började lika mycket senare, vilket inte kändes som en perfekt uppladdning en fredagkväll. Slutligen kom el stockholmos, utan Ahlander, och de trodde precis som vissa lottningstabeller angav att de skulle vara bortalag. Lyckligtvis hade vi inom laget rett ut detta misstag innan fredagen! Jag undrar vad lottningskommitéen sysslade med här, information var sämre än bristfällig.

Farsta SK - Limhamns SK, i Lund fredag 16 mars 2001, kl. 19.00:

Det började som vanligt knackigt. Timman hade hållit sin Wijk-form intakt, tyvärr, och kom snabbt pjäs under för två bönder. Stellan kontrade balansen med att tidigt få ett litet grepp. Av övriga hade nog Sokolov mycket liten fördel men bättre meriter och Stefan såg tidigt ut som en vinnare. Kanske ska även Daniel räknas in här, men han offrade material, till synes mycket lovande, men hade en säkrare väg mot vinsten och det fanns lite orosmoment som kunde rubba oss.

2½ - ½
Klang och jubel. Timman fick remi efter dragupprepning tursamt medan Stellan och Ivan säkert pressade ner sina motståndare. Stellan som vit i en avbytesspanjor mot lillebror Ong och Ivan som vit i en antagen damgambit mot Hjelm. Timman var svart i en damindier som haltade redan vid drag 15 mot Degerman. Efter pjäsvinsten var bägge spelarna så skärrade att ingen av dem kunde göra något vettigt i det närmaste och remin blev oundviklig.

5½ - ½
Tidnöden var över och allting hade mer eller mindre gått vår väg. Daniel med dam och nära hundra bönder för två torn och springare och tidsnöd för motståndare filade slutligen hem hela poängen om än inte så imponerande. Johan malde sakta ner Backelin som vit i en öppning som valsade mellan flera olika dito. Här missade jag vad som hände sista halvtimmen men jag tror Johan erövrade en kvalle och sedan slaktade….. Typiskt Johan-parti alltså. Stefan sin vana trogen väntade till tidsnöden innan han gjort färdigt med Delveborn och vann på tid i en totalvunnen ställning som vit i en krånglig slav.

7 - 1
Jag hittade en remivända strax vid tidsnöden mot Brontz som svart i en fyrbondesbenoni. Jag kände mig aldrig riktigt hemma i mittspelsställningen och behövde förbruka mycket tid för att behålla balansen. Ett dåligt kvalleoffer i den begynnande tidsnöden gjorde att min motspelare fick vinstchanserna i ett annars helt jämnt parti. Men med en springare och tre bönder mot torn och två bönder hade jag enkel remi på slutet. Det började gå mot första småtimmen och endast Jonny och Stellan, som lagledare, var kvar i lokalen och såg hur Jonny vände partiet efter att som svart i en modifierad slav ha varit pressad i tre-fyra timmar. Segersiffrorna skrevs till 7-1. Om 12 timmar väntade serieledarna SK Rockaden, och LSK hade tänkt att mönstra sin, per ranking, starkaste startåtta någonsin, och det behövdes säkerligen.


Resultat rond för rond:
[ Rond 1 | Rond 2 | Rond 3 | Rond 4 | Rond 5 | Rond 6 | Rond 7 | Rond 8 | Rond 9 | Rond 10 | Rond 11 ]

[ Slutställning ]


Copyright © Limhamns SK 2000-01, all rights reserved