Gå till huvudsidan Läs de senaste nyheterna! Kan du Limhamns SK's historia? Verksamheten i klubben Spelkalendern! Har du kollat ditt senaste ratingtal? Se senaste partiet! För den resultatsugne! Har du läst de senaste artiklarna i klubbtidningen? Länkar till andra schacksajter! Maila Webmastern!

ROND 10: LIMHAMNS SK - SK ROCKADEN

Limhamns SK SK Rockaden 4 - 4
Jan Timman 2670 - Jaan Ehlvest2678 ½ - ½
Ivan Sokolov 2661 - Jonas Barkhagen2541 1 - 0
Johan Hellsten 2566 - Lars Karlsson2562 ½ - ½
Jonny Hector 2572 - Patrick Lyrberg2530 ½ - ½
Christian Jepson 2465 - Robert Bator2476 1 - 0
Stellan Brynell 2563 - Erik Hedman2420 0 - 1
Magnus Eriksson 2389 - Emil Hermansson2519 0 - 1
Stefan Schneider 2378 - Mats Sjöberg2382 ½ - ½
Medelrating: 2533 - Medelrating: 2514
Domare: Tapio Tikkanen


Jepson om förstalaget

Limhamns SK - SK Rockaden, i Lund lördag 17 mars 2001, kl. 13.00:

Mange E kom trångt men vi visste att han rett ut värre ställningar genom åren. Stefan, Stellan, Jonny och även Timman fick bättre ställningar ganska omgående medan Johan och undertecknad inte såg ut att ha några större problem. Det kändes att det var vår match.

Knocken: 1 - 0
Ivan slaktade Barkhagens grunfeldindiska försvar. Det kändes redan i inledningen att detta parti skulle vara ett av våra bästa. Ryktena gick efteråt att Ivan använde sig av Kramniks uppställning mot grunfeld vilket i mina öron låter gediget. Protokollen signerades innan drag 25 efter en rejäl uppvisning av världsspelaren Sokolov, hatt av.

Deffen: 2½ - 1½
Johan utjämnade enkelt mot Karlssons Sf3, g3, Lg2 genom att ställa sin vitfältare på g4 och sedan utveckla sig på normalt manér. Timman, som svart i slaviskt, delade poängen med Ehlvest efter att ha pressat vit dels till tidsnöd och dels på brädet i en ställning som till slut var något sämre för Janne efter ungefär tre och halv timmes spel. Jonny vann enkelt en bonde i begynnande mittspel som vit i franskt mot Lyrberg och såg ut att gå mot en säker seger. Lyrberg kämpade på bra och Jonny fick inte riktigt någon harmoni mellan pjäserna vilket medförde att mittspelet mynnade ut i en dragupprepning, vilken skulle ha kostat partiet för den som försökte smita undan.

Tidsnöden: 2½ - 2½
Mange blev som svart tillbakapressad av Hermansson i sedvanlig Philidor. I tidsnöden gick vår man på för hårt och förlorade direkt. Med en bättre disposition skulle vit ha fått en del problem på klockan enligt säkra källor, men när man har varit pressad i cirka fyra timmar tar man gärna chansen när den kommer att få göra något aktivt och även denna gång var det ödesdigert. Detta var Magnus första förlust för säsongen!

Ödesstunden: 2½ - 3½
Stellan fick som vit i franskt mot Hedman tidigt ett litet grepp. Svart lyckades utjämna och något senare även erövra vits damflygel efter missräkning av vit. Stellan lyckades ändå hålla stången och en remi kändes inte helt främmande när vår gubbe satte en pjäs och det var uppgivet direkt.

Finishen: 4 - 4
Stefan hade inga problem inledningsvis som vit i bogoindiskt mot Sjöberg, men efter ett tag fick svart en del attackmöjligheter och Stefan var tvungen att förbruka en del tid. Med tungan i rätt mun visade vit fin känsla och det var utmärkt kämpande av Stefan. Själv, som svart i en benoni mot Bator, blev jag sist kvar med en bonde mer i ett springarslutspel efter fyra timmar. Den fördelen förvaltade jag fint sedan Robban gjort sig skyldig för ett grovt praktiskt misstag. Vi hade slutligen knipit en matchpoäng och det var bra då vi nu fortfarande låg trea inför finalronden.


Resultat rond för rond:
[ Rond 1 | Rond 2 | Rond 3 | Rond 4 | Rond 5 | Rond 6 | Rond 7 | Rond 8 | Rond 9 | Rond 10 | Rond 11 ]

[ Slutställning ]


Copyright © Limhamns SK 2000-01, all rights reserved