Tidigare Nyheter: 2018 2019 2020 2021 2022

2023-03-27
Allskånskan
Allskånskans rond 6 spelades under söndagen med fyra intressanta matcher.
Helsingborgs ASK - Limhamns SK, 1½-6½
En match som länge var jämn, men strax före tidskontrollen var matchsegern i hamn och det blev klara siffror.
Malmö AS - Limhamns SK II, 4½-3½
Vårt kämpaglada andralaget bjöd på bra motstånd och det var inte långt borta att en matchpoäng kunde bärgas.
Limhamns SK III - Malmö SS, 1-4
Tredjelaget mötte ett starkt Malmö SS som kämpar om seriesegern i division 2. Det blev en klar förlust och kanske någon halva var inom räckhåll.
Limhamns SK IV - Ystads SS, 2-3
Seriesegraren i division 3 var på besök och det var väldigt nära oavgjort i matchen. Två av våra orankade spelare knep två remier mot högrankade elospelare och nu fortsätter jakten på ett Elo - tal.

2023-03-27
Ungdomstävlingar
Under lördagen arrangerade schacksektionen i FC Bayern München den årliga onlinetävlingen för barn, Rött mot Rasism och i år deltog 13 lag från hela världen. Det var nästan 300 deltagare och Limhamns SK hade 38 deltagare i tävlingen som spelades under en timme på Lichess.
Det blev en fin femteplats strax efter fjolårets vinnare, Rosario Argentina och knappt före arrangörsklubben, Bayern München.

Vår yngre minior, Michael Gurevich, deltog SM i snabbschack i Västerås och det blev en fin femteplats med 6 poäng av 8, i det stora 55 deltagare gruppen.


2023-03-20
Allsvenskan
Limhamns SK III vann sin division 3 - grupp med dagens klara seger, så var det åttonde i raka (100%). Även tvåan Malmö AS II hade en bra turnering med endast en förlust.
Kristineberg SK - Limhamns SK II, 5-3
Det var en jämn match där hemmalaget knep en knapp seger i deras trånga spellokal och samtidigt vann Harplinge SS - Halmstad sin match mot Malmö AS. De var vår division 1 grupp bästa lag och får nu kvalspela mot Kristallen SK till Superettan.
Limhamns SK III - Helsingborgs ASK III, 7-1
Vårt tredjelag fick ihop 50.5 partipoäng på de åtta ronderna, vilket visar att de kommer sköta sig bra i nästa års division 2 spel.
Limhamns SK IV - En Passant II, 2½-5½
Denna division 3-grupp med nio lag blev vårt fjärdelag åtta med tre partipoäng. Eftersom efterfrågan är stor att spela långpartier, så är det möjligt att vi anmäler ett lag till.

2023-03-12
Elitserien
Limhamns SKs förstalag gjorde en stark insats i de tre avslutande ronderna under helgen och knep välförtjänt bronsmedaljen! Lagledaren Philip Lindgren kan stolt sträcka på sig för den fina säsongen med sina adepter.
Limhamns SK - Kungstornet, 5-3
Det var en jämn match och oavgjort låg länge inom räckhåll för våra motståndare. Men efter tidsnöden knep vi två extra halvor och därmed två värdefulla matchpoäng.
Farsta SK - Limhamns SK 1½-6½
Lördagens eftermiddags underhållning bjöd på en säker och stor matchseger mot ett av de tre nedflyttnings kandidaterna.
LimhamnsSK - Västerås SK, 6-2
Med dagens matchseger så bronset i hamn, då Wasa SK förlorade klart mot elitseriens suveräna seriesegrare, SK Rockaden, Stockholm.
17.5 partipoäng på tre matcher visar vilket starkt lag klubben har för tillfället, både Ruben Domingos Nuñez och Stefan Schneider gjorde ett äkta hattrick i helgen.

2023-03-06
Allsvenskan
Det har varit en intensiv helg för Limhamns SK med 51 deltagande spelare. Allsvenskan spelade under söndagen den näst sista ronden med fina insatser av våra tre lag.
Limhamns SK II - Lunds ASK III, 5½-2½
Vi hade väntat oss en hård match mot LASKs tredjelag och det blev en lång kampmatch där vi lyckades krama fram några extrahalvor. Nu ligger vi tvåa efter Harplinge SS - Halmstad och även Malmö AS och Lunds ASK II har chans till gruppsegern, som innebär kvalspel i slutet av mars.
Lunds ASK V - Limhamns SK III, 2½-5½
Det blev en säker matchseger mot ett lågrankat LASK-lag som hade många ungdomar som är under stark utveckling. Seriesegern i division 3:7 är nu verkligen inom räckhåll, då man har två matchpoäng och fyra partipoäng före farliga Malmö AS II.
Skromberga ASS - Limhamns SK IV, 6-2
Trots en klar förlust så var lagledare Mårten nöjd med våra spelares insats och någon partipoäng till var verkligen nära.

2023-03-06
2023-03-06
Ungdomsserien
Ungdomsserien avslutades under lördagen och våra 26 ungdomar fördelade på våra sex lag skötte sig riktigt bra. Vi hade några av de äldre och rutinerade spelare borta, men de nya skötte sig suveränt med bl.a. 2-2 för vårt andralag mot topplaget i division 2, Kristianstads SS. Dessutom blev det en serieseger för vår vårt tredjelag i division 3. En annan glad nyhet är att så många av våra yngre kadetter för protokoll i fin stil.
Reseledare och coacher var Mårten och Conny.

2023-02-25
Veteran-KM
Säsongens veteranmästare blev Magnus Cedervall efter att ha vunnit båda partierna i särspelet mot Arne Bjuhr.
Både Magnus och Arne tog 7 poäng av 9 i tävlingen, en halvpoäng före trean Torgny Skogfeldt. För att komma till rondlistan klicka här.

2023-02-25
Allsvenskan
Idag var det extra speldag för vår division 3 grupp med två hemma matcher. Det blev bra resultat för oss och mer fanns.
Limhamns SK III - En Passant II, 7-1
Vårt tredjelag vann klart i en viktig match för toppstriden. Nu är nästan seriesegern i hamn, trots två ronder återstår med två matchpoäng samt väldigt bra partipoäng till godo.
Limhamns SK IV - Kristineberg SK II 2½-5½
Trots flera sena återbud så fanns det möjlighet till oavgjort för vårt fjärdelag. Vi hade fyra orankade spelare och nu tog några av dem poäng, så nu börjar jakten efter ett Elo tal. 2023-02-19
Allskånskan
Våra fyra lag hade en bra dag med tre matchsegrar och en knapp förlust.
Limhamns SK I - Malmö AS I, 6½-1½
Det blev en säker matchseger, men vi hade medvind att det blev så stora segersiffror. Daniel Wakeham hade hittat tillbaka till klubben och vann säkert.
Limhamns SK II - Lunds ASK II, 3½-4½
En jämn match och det fanns möjligheter till oavgjort. Nu för att vara på den säkra sidan, så krävs det ytterligare en matchpoäng.
SK Sandlöparen - Limhamns SK III, 2-3
Viktiga två matchpoäng för vårt tredjelag i nedflyttningsstriden och våra motståndare var klart försvagad idag.
Lunds ASK IV - Limhamns SK IV, 1½-3½
I denna jämna division 3 grupp, så har vårt fjärdelag lite häng på seriesegern efter dagens matchseger.


2023-02-05
Allsvenskan
Klubben hade två lag igång söndagens allsvenska rond och det var riktigt bra resultat.
Lunds ASK II - Limhamns SK II, 3-5
Det fungerade väldigt bra med vår matchplan, tre vinster med de vita pjäserna. Endast en förlust i matchen som var det sista avslutade partiet. Nu ligger i tvåa efter Harplinge SS - Halmstad, som leder klart på partipoäng.
Skromberga ASS - Limhamns SK III, ½-7½
Denna vanskliga bortamatchen löste vårt tredjelag med bravur och har fortfarande serieledning med två matchpoäng. Nästa rond möter man tvåan i gruppen, En Passant II, en intressant och svår match.

2023-02-05
Masken/Ålen
Under lördagen spelades Masken/Ålen i Södra Sandby och det var fina 83 deltagare fördelade i de fyra åldersgrupperna och det spelades över 7 ronder snabbschack. Klubben hade ett stort spelsugna ungdomar med, nämligen 25 stycken.
I den yngsta gruppen, Masken B, hade 38 deltagare och klubben deltog med tolv spelare. Många nya som hade sin första tävling och det gick för oss. Vinnare på 6 poäng av 7 efter inledande förlust blev Michael Gurevich från Limhamns SK. Därefter följde en trio på 5.5 poäng varav två limhamnare, Sayak Raj Bardhan och Sriyansh Hari. Ytterligare fem från kom på prisplats.
Masken A hade vi en sextett spelare och Arthur Klow blev sexa med 4 poäng i det tjugotvå stora gruppen.
Ålen B deltog en kvintett från klubben och både Filip Sniegon och August Ahnfeldt Engdahl tog 4 poäng och belade platserna 6 och 7 i 15-manna fältet.
Jag (Conny) var väldigt nöjd med våra ungdomars spel och inställning att vilja bli bättre samt gott uppförande under dagen. Mårten Ihd, från klubben hjälpte till som tävlingsledare i yngsta gruppen och det skötte han som vanligt utmärkt.

2023-01-29
Flick-SM
Det har varit en intensiv schackhelg för våra sju flickor som deltog i flick - SM. Totalt deltog 59 flickor indelad i fyra åldersgrupper. Arrangemanget skötes utmärkt av SS Manhem med överledaren Harald Berggren Torell. Goda våfflor med tillbehör, livesändning som fungerade bra, flera tävlingsledare som skötte grupperna. Klubbens flickor gav verkligen allt under helgen både vid spelet och en härlig positiv atmosfär, trots en del snöpliga motgångar.

I Grupp A deltog fyra bra gymnasieflickor som fick spela dubbelrondigt över sex ronder. Nästan alla partierna i denna grupp var långa och hård kamp, tillslut hade limhamnsduon Emelie Månsson och Nathalie Westin intagit de två främsta platserna med 4.5 poäng av 6. Emelie tog guldet då hon hade inbördes resultat mot Nathalie och nu är båda kvalificerade till NM för flickor senare i vår.

Elina Mamadova var vår enda representant i högstadiet, som hade tolv deltagare och det blev en femteplats med 5 poäng av 8. Elina hade två förluster som kunde gett henne 1.5 till 2 poäng. Gruppens suveräns vinnare var Elsa Andersson, Eslövs SK, som tog imponerande 7 poäng av 8. Därefter kom Harshavardhini, Falu SK och Alice Zhong, Västerås SK, det var dessa två som Elina hade riktigt goda möjligheter att ta poäng mot. Denna åldersgrupp hade överlag en hög spelnivå.

Grupp C, mellanstadiet var störst med 27 deltagare och vår trio, Ellen Sargéus, Isabella Zhao och Miriam Fernlund, kändes som de blev bättre ju längre turneringen varade. De hade många långa och lärorika partier och Isabella blev nia med 5 poäng av 8 efter en bra spurt med tre vinster, medan Ellen och Miriam hamnade på strax under 50%.

Grupp D. Amanda Zhao blev vår enda deltagare, då sjukdom stoppade en spelsugen Molly Warnolf från spel. Amanda blev femma med 7 poäng på de elva ronderna och hon hade några tråkiga poängtapp. Bronsplatsen var inte långt borta, så har vi nya utmaningar för våra flickor.


2023-01-22
Elitserien
Under helgen har de fyra sydligaste lagen, Eksjö SK, Helsingborgs ASK , Lunds ASK samt Limhamns SK haft ett sammandrag. Klubben har haft om arrangörsskapet med flera duktiga medhjälpare, Johan, Mårten, Max och undertecknad. Många av spelarna har haft bra logi på Elite Plaza Hotel vid Gustav Adolfs torg. Claes Fransson skötte som vanligt livesändningen briljant. De två domarna var Håkan Winfridsson och Johan Berntsen, det gick bra utan incidenter.
Lunds ASK - Limhamns SK, 3 - 5
En match där vårt förstalag tog kommandot och spelade verkligen bra, det hade kunnat bli större segersiffror för oss. En fin start på helgen för våra klubbsupportrar och på lördagen var det dax för ett nytt Skånederby.
Limhamns SK - Helsingborg ASK, 5 - 3
En match där vi var verkligen under stor press, strax före tidsnöden så hade man varit nöjd om vi hade fixat oavgjort. Sedan började det hända flera positiva ställnings förändringar för oss och det blev en skön matchseger. Denna matchen var HASK bästa under helgen med flera bra spelarinsatser och det behövs fler sådana om de skall rädda kontraktet.
Limhamns SK - Eksjö SK, 6 - 2
Den avslutande matchen i helgens sammandrag blev till slut en säker matchseger. Lagledare Philip Lindgren kan nöjt konstatera att sex viktiga matchpoäng kunde inkasseras. Nu har laget en bra möjlighet att komma upp på pallen, när de tre avslutande matcherna spelas i mitten av mars i Södertälje. En nöjd åskådare både online och på plats.
Conny

2023-01-15
Allsvenskan
Det blev stora siffror för våra tre lag i dagens matcher i allsvenskan.
Limhamns SK II - Harplinge SS - Halmstad, 2-6
Det blev alldeles för stora förlustsiffror för andralaget mot ett riktigt formstarkt lag. I denna svåra division 1-grupp, så är det fem lag som har möjlighet att vinna den.
Limhamns SK III - Kristineberg SK II, 6½-1½
Tredjelaget gjorde en riktig bra match idag, meddelade lagledaren Johan Weidenståhl mot ett annat bra topplag i divisionen. Nu är det fyra lag som kämpar om åtråvärda seriesegern och Limhamns SK III har ett lite grepp om den.
Malmö AS II - Limhamns SK IV, 6-2
En bra kampinsats av vårt decimerat lag, då vår lagledare fick lämna återbud p.g.a. sjukdom. Roligt att både Eric och Daniel vann mot två högre rankade spelare, samt våra ungdomar kämpade på bra mot starka spelare.

2023-01-15
Ungdomsserien
Under lördagen var det full omgång i ungdomsserien i våra klubblokaler.
Limhamns SK I tog en knapp men viktig seger i division 1 och ligger just nu trea före de båda LASK - lagen.
Andralaget förlorade klart mot Bara Bönder medan division 3 spelade i Västra Kalkbrottsgränds klubblokal.
Det var 37 ungdomar på plats med ett tjugotal medföljande. Trots förlusten mot Ystads SS så ligger vårt tredjelag i en säker serieledning inför den avslutande ronden.

2023-01-08
Allskånskan
Idag var det dags för fjärde ronden i allskånskan, det blev en lärorik och spännande dag.
Lunds ASK II - Limhamns SK I, 3-5
En match som vårt förstalag hade bra kontroll på och våra motståndare lyckades sätta rejäl press på i slutet. Maxim Kochetkov säkrade matchpoängen genom ett väl fört slutspel.
Eslövs SK - Limhamns SK II, 4-4
En jämn match och båda lagen var nog nöjda med det oavgjorda resultatet. Nu har vårt andralag kammat in tre matchpoäng och snart är kontraktet hemma.
Limhamns SK III - Lunds ASK III, 1-4
Det blev en klar matchförlust för vårt tredjelag, men någon halva till var klart inom räckhåll.
Limhamns SK IV - Malmö AS II, ½-4½
Fjärdelaget med kapten Mårten hade en svår match, men kämpade på bra och hade säkert mer på gång.

Gå till senaste nyhet


Copyright © Limhamns SK 2023, all rights reserved