Tidigare Nyheter: 2019 2020 2021 2022 2023

2024-02-18
Allskånskan
Idag har våra fem lag varit igång med jämna och bra resultat.
Helsingborgs ASK I - Limhamns SK I, 4-4
Det var två jämnstarka lag som möttes och vi hade knapp fördel under matchen. Det blev endast två remier och de partierna avslutade matchen. Vårt förstalag har bättre partipoäng inför seriefinalen mot Lunds ASK I, som spelas i slutet av april.
Lunds ASK I - Limhamns SK II, 5-3
Klubbens andralag gjorde en bra match mot ett bra lag och har räddat kontraktet i division 1.
Limhamns SK III - Helsingborgs ASK II, 3-2
Det blev en riktig lång och jämn match, där det sista räddade två matchpoäng till tredjelaget. Nu får de spela i B-finalen mot SK Sandlöparen och Malmö SS och man har med sin vinst mot Lunds ASK III.
Malmö AS II - Limhamns SK IV, 2½-2½
Stark match av fjärdelaget som behåller serieledningen i denna jämna division 3-grupp.
Lunds ASK IV - Limhamns SK V, 3 - 2
Ännu en gjorde vårt femtelag en jämn match i samma division 3-grupp.

2024-02-16
Veteran-KM
Särspelet mellan Arne Bjuhr mot Magnus Cedervall är färdigspelat,
Parti 1) Arne Bjuhr - Magnus Cedervall. 1-0
Parti 2) Magnus Cedervall - Arne Bjuhr. 1-0
därefter blev det ett parti i taget och
Parti 3) Magnus Cedervall - Arne Bjuhr. 1-0
därmed blev Magnus Cedervall klubbmästare för Veteraner med 2-1

2024-02-12
Elite Hotels Open
Nu under helgen har Elite Hotell Open spelats i Växjö med 225 deltagare, ett nytt rekord.
Limhamns SK hade åtta deltagare med och alla var på den övre halvan i startlistorna.
Det gick bra för dem och det blev en kvintett som vann på 6.5 poäng av 8, varav vår limhamnsduon IM Christian Jepson och IM Linus Johansson.
Övriga fyra i huvudgruppen fick ett bra träningspass och det lovar gott inför allsvenskans avslutningen.
I den lilla gruppen under 1600, fick Sriyansh Hari och Andreas Bjäre utmärkta 5 poäng.

2024-02-04
Allsvenskan
Trevligt att alla våra fyra lag vann i den femte ronden av allsvenskan!!
Limhamns SK II - Malmö AS, 5½-2½
Ännu en match som var jämnt och oklart, där vi lyckades ruffa åt oss någon extra halvpoängare. Jag tyckte det såg ut som MAS tog initiativet i matchen, men det lite Redhawks sisu som gjorde att vi kunde bärga två viktiga matchpoäng.
Kristineberg SK har en uppskjuten match mot Växjö SK II vid nästa spelomgång. Nu är det en trio, Limhamns SK II, Lunds ASK II och Kristineberg SK som kämpar om den åtråvärda kvalplatsen.
SK Mumien - Limhamns SK III, 3-5
Stark insats av vårt tredjelag som tog två sköna matchpoäng mot serieledarna. Publiken som följde livematchen berättade att vårt lag hade lite flyt under matchen, men var absolut värda minst oavgjort. Nu ljusnade läget för tredjelaget och kontraktet är nästan säkrat.
Limhamns SK IV - Helsingborgs ASK III, 5½-2½
Vårt fjärdelag tog sin fjärde raka matchsegern mot ett ungdomligt HASK III, som har ett klart utvecklingsbart lag. Med denna matchseger så har de tagit ledningen i division III, men skuggas av favoriterna Kristineberg SK II.
En Passant III, Svedala - Limhamns SK V, ½-4½
På förhand var det enligt prognoserna en jämn match, hemmalaget hade en spelare som inte kom. Matchsegern var rätt klar, men nog med lite för stora segersiffror.

Tack alla klubbvänner för den fina insatsen under söndagens spel.


2024-02-04
Masken/Ålen
Under lördagen spelades ungdomsturneringen Masken / Ålen i Södra Sandby med 82 deltagare i de fyra åldersgrupperna.
Limhamns SK hade tjugotre deltagare i denna snabbschackstävlingen över 7 ronder.
Kadettklassen var Elorankad och Noa Koppardal, Antonia Ungureanu och Julian Dymling fick både Elo inteckning och förbättra sina Elo-tal nu till den 1 mars, då Fide kommer att höja den nedre gränsen till 1400.
Miniorgruppen vanns av Sriyansh Hari, som är på stark uppgång på sistone både i lagmatcher samt individuella turneringar. På en femteplats kom Isabella Zhao och våra femton deltagare i Yngre Miniorklassen kämpade på bra och många positiva överraskningar.
Det har varit en trevlig och lång dag för både deltagarna och medföljande supportrar.

2024-01-29
Skåneblixten
Det var många fina insatser av limhamnsspelare i Skåneblixten som spelades under helgen i LASK klubblokal, Limhamns SK hade fjorton blixtglada spelare som deltog.
Seniorklassen som var den största med 40 deltagare vanns av vår medlem Daniel Carlsson på 9 poäng av 11. Dessutom tog han första priset i veteran +50 och i +65 segrade Magnus Cedervall.
Carlos Törnberg blev fyra i seniorklassen med 8 poäng på de elva ronderna.
Under lördagen avgjordes de tre yngre juniorklasserna, med en dubbelseger i Miniorklassen genom Sriyansh Hari och Daniel Vaccino.
Michael Gurevich vann den Yngre Miniorklassen på bättre särskiljning för den kvartett som tog 7 poäng av 9.
I Kadettklassen blev Mattias Langhals fyra på 10 poäng av 13 och kom strax före Noa Koppardal i den 13 mannatruppen.

2024-01-22
Elitserien
Under helgen har det både varit ett sammandrag i Elitserien samt flick - SM med många framgångar. Elitseriens minisammandrag spelades på Stadshotellet i Eksjö och vårt förstalag gjorde det riktigt bra.
Lunds ASK - Limhamns SK, 4-4
Det blev som väntat en jämn och lång match. Vi tog initiativet i matchen och hade dessutom en ledning med 4-3 på slutet, men det blev förlust i det sämre slutspelet.
Eksjö SK - Limhamns SK, 2-6
Under lördagen blev det en klar matchseger mot Eksjö, som kämpar för att undvika nedflyttning.
Växjö SK - Limhamns SK, 3½-4½
Även denna matchen blev jämn, efter en ledning med 3.5-1.5 så lyckades våra tre toppbordsspelare ta två viktiga remier. Lagets fina bredd gav många sköna partipoäng på de nedre borden!

Nu ligger vi bra till inför slutsammandraget i början av mars, den kommer spelas i Stockholm. SK Rockaden, Stockholm har 12 matchpoäng och 35.5 partipoäng följt av Limhamns SK och Wasa SK som har 11 matchpoäng samt 32.5 partipoäng.


2024-01-22
Flick-SM
På Elite Plaza Hotel, Malmö spelades flick - SM med 72 deltagare i de fyra åldersgrupperna. Klubben hade 22 flickor med och de kämpade på storstilat samt man imponerades av deras uthållighet att kunna hålla nivån i denna långa helg. Tävlingsledarna var Mårten Ihd, Adam Sniegon, Petra Olsson och Conny Holst, vi vill gärna än en gång tacka för den goda servicen från hotellet samt ge alla deltagande flickorna MVG (mycket väl genomförd turnering.
Gymnasiet och högstadiet var sammanslagna, Emelie Månsson blev tvåa i gymnasiegruppen och är därmed kvalificerad till skol-NM för flickor som spelas på Island. Vår högstadieflicka Antonia Ungureanu gjorde också ett bra resultat.
I de två andra grupperna deltog tio flickor från klubben per grupp. Lakshita Yadav blev delad trea på 5.5 poäng på de åtta ronderna och efter särskiljning så blev det en fin sjätteplats. Även Isabella Zhao låg bra med, men efter förlusten i sista ronden blev hon tolva med 4.5 poäng.
I lågstadiegruppen kom Myrah Maheshwari på en niondeplats med 6.0 poäng av 11.

2024-01-14
Allsvenskan
Allsvenskans rond 4 spelades under söndagen med våra fyra lag, med många positiva insatser.
Lunds ASK III - Limhamns SK II, 3-5
Lagmatcher har bland annat den tjusningen att man spelar och kämpar som en enhet. Det visade verkligen vårt andralag idag, som fick möta ett ovanligt toppat LASK III, men vann ändå säkert på ren vilja och spelstyrka. Dessutom belönades man med att ta serieledningen!
Limhamns SK III - Helsingborgs ASK II, 3½-4½
Ännu en jämn match som tredjelaget tappade till en knapp förlust. Nu behövs det verkligen har marginalerna på rätt sida i serie avslutningen för att undvika nedflyttning.
Lunds ASK V - Limhamns SK IV, 2½-5½
Trevligt att vårt fjärdelag går bra serien och ligger nu på en fin tredjeplats. Efter en jämn, hård och lång match mot Lunds ASK.
Limhamns SK V - Malmö AS III, ½-4½
Vårt ungdomliga lag fick idag spela utan sin rutinerade lagledare, Andreas Bjäre, på grund av sjukdom. De kämpade på bra mot det starka serieledare laget.

2024-01-14
Ungdomsserien
Under lördagen var det full omgång i ungdomsseriens fyra divisioner och klubben hade inte mindre än 31 deltagande ungdomar! Våra två lag i division 2 ligger kvar på pallplatserna två och tre, det innebär att Limhamns SK I är klara för division 1-spel nästa säsong!?
Division 3 tog våra lag lite mer än 50% i deras två spelade ronder Medan division 4 var det riktigt bra utdelning för våra lag. Denna omgång hade klubben sammandraget i både division 3 och 4 i våra två klubblokaler.
Det var bra stämning hos spelarna och vår ledartrion Mårten Ihd, Johan Weidenståhl och Conny Holst skötte som väntat det utmärkt!

2024-01-07
Allskånskan
Idag var division 1 spellediga, då den spelas över fem ronder medan övriga divisioner spelar 7 respektive 6 ronder.
Helsingborgs SS II - Limhamns SK III, 1½-3½
Det var en jämn och lång match, där vårt tredjelag hade knappt övertag under matchens gång.
Limhamns SK V - Limhamns SK IV, 2-3
Vårt femtelag bestående av orankade spelare bjöd bra motstånd och som kuriosa så vann alla vitspelarna.

Gå till senaste nyhet


Copyright © Limhamns SK 2024, all rights reserved