Tidigare Nyheter: 2018 2019 2020 2021 2022

2023-12-20
Skinktävlingen
Under tisdagskvällen den 19 december var det hård kamp om skinkorna till de två främsta i klubbens Skinktävlingen. Det var en stark trio Lars Åström, Stellan Brynell och Carlos Törnberg som fightades om topplatserna och de berömda skinkorna. Nu hade Lars en ynka halv poäng bättre kvalitetspoäng än Stellan medan Carlos med riktig bra kvalitetspoäng men dock halv poäng fick nöja sig med en guldaktig chokladask för tredjeplatsen.
Årets tävling hade 20 deltagare, då en del av våra medlemmar hade insjuknat efter den nyligen spelade Malmö Open.
Tack alla för en trevlig kväll!
Slutresultat visas här.

2023-12-18
Malmö Open och MSF Open
Årets upplaga (den 52:a) hade 312 anmälda och vilket var inte långt från rekordet på 319. Trevligt att det var många från Danmark och från Limhamns SK hade vi totalt 18 deltagare.
Tyvärr fick både Martin Ollén (5/7) och Mattis Olofsson Dolk (4/6) bryta p.g.a sjukdom.
Våra två stormästare Jonny Hector och Stellan Brynell blev delad andraplats med ytterligare fem spelare på 6.5 poäng av 8. Det var många bra resultat av våra medlemmar utan att nå ett ratingpris.
I MSF Open låg Mattias Langhals med i tätstriden med 4.5 av 5, sen tappade han under söndag.

2023-12-12
KM i blixt
Under måndagskvällen spelades KM i blixt med 22 deltagare som avgjordes över 13 Monrad med betänketiden 3+2. Det blev en lång kväll för de yngre och nästan fyra timmars spel.
Årets klubbmästare blev Carlos Törnberg med 12 poäng på de tretton ronderna, släppte två remier med stolpe in, därefter följde Stellan Brynell strax före Anders Nylén och Conny Holst. Ratingpriserna togs av Johan Weidenståhl, Andreas Bjäre och Sriyansh Hari.
Resultatlistan visas här

2023-12-10
Allskånskan
Det var en intressant dag för våra lag med en del bortamatcher.
Limhamns SK I - Lunds ASK II, 7½-½
Våra lågrankade motståndare kom endast med sju spelare, men de bjöd på bra motstånd. Några halvor till var absolut inom räckhåll och med dagens klara seger har vi både en matchpoäng och klart bättre partipoäng än LASK I.
Limhamns SK II - Helsingborgs ASK I, 3-5
Vårt andralag bjöd på bra motstånd och det var inte långt borta att de knep en matchpoäng.
Ystads SS - Limhamns SK III, 4-1
Det var starkt motstånd för vårt tredjelag, men de skall har en eloge bra kamp. Lång dag för dem utan den riktiga belöningen i ruskvädret.
Lunds ASK IV - Limhamns SK IV. 1-4
En match som blev sönderryckt med att de hade två man kort på lördagen och sedan på söndagsmorgon var vår första bordsspelare nerbäddad. Det blev endast två spelade partier och en rätt så snabb match.
Malmö AS II - Limhamns SK V, 3-2
Vårt ungdomliga lag och orutinerat kämpade på bra, och dagens lagledare Adam Oliv avslutade matchen med en vinst.

2023-12-04
Allsvenskan
Vilken fin söndag det blev för våra lag i allsvenskan, idel matchvinster och viktiga matchpoäng både i toppstriden och vid nedflyttningsstrecket.
Limhamns SK II - Kristineberg SK, 5-3
En lång och jämn match, som var viktigt för toppstriden. Vi fick tidigt ledningen på ett mobilsignal, inget trevligt men nödvändigt. Trots en ledning vid tids kontrollen på 3½-1½, så var det inte givit att det skulle bli två matchpoäng. Nu är vi verkligen med i racet om seriesegern.
Kristianstads SS - Limhamns SK III, 3-5
Två viktiga matchpoäng för tredjelaget för att undvika nedflyttning. Enligt rapporterna så var det en knapp men säker matchseger.
Helsingborgs SS II - Limhamns SK IV, 2-6
Imponerande matchseger av fjärdelaget i den svår bedömda bortamatchen och nu ligger man i mittskiktet av division 3-gruppen.
Limhamns SK V - Kristineberg SK III, 4-1
Klart överraskande att det blev en sådan säker matchseger.

2023-12-04
Ungdomsserien
Ungdomsserierna spelades under lördagen för våra sex lag och det var bra insatser för lagen, de tog utmärkta 12 matchpoäng på de tolv matcherna. Denna gång hade vi några extraspelare, så det skiftningar i lag 5 och 6 mellan ronderna.
Division 3 och 4 hade sitt sammandrag i Svedala på Aggarpshallen. Nästa sammandrag den 13 januari spelas i våra klubblokaler.

2023-11-19
Allsvenskan
Det var verkligen fina insatser av våra fyra lag under helgen i allsvenskan.
Limhamns SK II - Växjö SK II, 6-2 En jämn och hård match där vårt andralag hade väldigt bra utdelning mot ett starkt lag.
Limhamns SK III - Malmö AS II, 3½-4½ Denna hemmamatch spelades i MAS klubblokal och det kändes som tredjelaget släppte onödigt en matchpoäng. Som nykomling så bör det snart höstas in några matchpoäng för att undvika nedflyttning.
Limhamns SK IV - Skromberga ASS, 4½-3½ Fjärdelaget gjorde en stark och gedigen insats mot ett topplag i denna division 3-grupp. Det blev två välbehövliga och viktiga matchpoäng för fjärdelaget. En skräll som gurun inte var nära på i sitt tips!
Kristineberg SK IV - Limhamns SK V, 2½-2½ Denna division 4 spelades under lördagen och det blev tre timmars underhållning som slutade oavgjort. Om något lag skulle vunnit matchen, så var femtelaget närmast.

2023-11-12
Allskånskan
Det blev bra resultat för våra lag i söndagens spel i allskånskan.
Eslövs SK - Limhamns SK I, 0-8
Under lördagen fick vi ett meddelande från lagledaren i Eslöv, att de hade stora svårigheter att få ihop spelare till deras lag. Att de nödgades att lämna lag walk over, inget roligt för något av lagen.
Lunds ASK II - Limhamns SK II, 1-7
Överlag blev det väldigt stora matchresultat i division 1 och att vårt andralag skulle vinna med så stora siffror var helt överraskande.
Limhamns SK III - Malmö AS I, 2½-2½
En lång match och där vårt tredjelag överraskade stort med en mycket bra insats.
Limhamns SK IV - Malmö AS II, 2½-2½
Även i denna matchen tog fjärdelaget en viktig matchpoäng, mot ett bra lag.
Limhamns SK V - Lunds ASK IV, 1-4
En svår match för vårt femtelag mot för dagen ett klart bättre lag.

2023-11-12
Ungdomsserien
Under lördagen spelades det full omgång i ungdomsserien och där det blev tyvärr många sena återbud, så vi saknade ett helt lag (vårt sjättelag) i division 4. Våra två lag i division 2 vann säkert sina bortamatcher i Ystad och Eslöv. Våra övriga tre spelande lagen skötte sig utmärkt.

2023-11-06
Gåsatävlingen
Gåsatävlingen blev en spännande tävling med 22 deltagare över de sex ronderna.
Vinnaren blev Kenneth Westin som inledde med en förlust och sedan visade goda snickeritakter med fem raka vinster. Delad tvåa kom en trio på 4.5 poäng och kvalitetspoäng fick avgöra, Martin Ollén före Sten Wilhelmson Andén och Carlos Törnberg. Därefter följde Ulf Karlsson, Patrik Nilsson och Magnus Cedervall med 4 poäng.
Turneringen spelades med den totala betänketid på 18 minuter per parti och tidshandicapet var i intervallet 4-14 till 9-9.
Sju av klubbens juniorer var med och visade goda takter.
Slutresultat visas här.

2023-10-29
Allskånskan
Under söndagen startade allskånskan och det var bra insatser från våra fem lag.
Limhamns SK II - Limhamns SK I, 2-6
Det blev en välspelad match och en lång match, där andralaget kämpade på väl.
Lunds ASK III - Limhamns SK III, 1-4
Det blev en säker matchseger för vårt tredjelag mot ett lågrankat LASK-lag. Var det den friska havsluften i Lomma som gjorde susen?
Limhamns SK IV - Limhamns SK V, 3-2
Riktig bra derbymatch av våra deltagare idag.
Överlag en bra söndag och flera av våra spelare närmar sig ett Elo-tal.

2023-10-23
Allsvenskan
Idag spelades den första ronden i allsvenskan och det blev idel förluster för våra lag mot några seriefavoriter.
Ronneby SK - Limhamns SK II, 4½-3½
Enligt ratingen var det två jämnstarka lag och vi fick tidigt kommando i matchen. Vid tidsnöden då vi redan hade tre vinster så såg det svårt ut på de övriga med undantag av mitt parti. Min känsla efter 25 drag var att remi mitt parti hade räckt till matchseger och plötsligt krävdes det vinst för en matchpoäng. Det blev ett riktigt långt parti med 113 drag där jag hade möjligheter att pressa ut vinsten, men på slutet tog jag del risker innan remin var i hamn. En jämn match men där vi tappade minst en matchpoäng.
Limhamns SK III - Helsingborgs SS, 2-6
Tredjelaget mötte ett bra topplag som är en favoriterna i gruppen och vi hade möjlighet till någon poäng till.
En Passant II - Limhamns SK IV, 5½-2½
Vårt fjärdelag gjorde bra motstånd mot favoritlaget i denna division 3 - grupp.
Limhamns SK V - Malmö SS, 1-4
Även vårt femtelag hade i distriktsserien en motståndare, som kommer kämpa om segern. Det kommer förhoppningsvis bli en lärorik säsong för våra två breddlag.

2023-10-23
Ungdomsserien
Under lördagen spelades ungdomsserien och våra två lag möttes i division 2. Det slutade med en knapp seger för vårt förstalag, samt vi hade ytterligare tre extrapartier för sex juniorer.
Det ser lovande ut för våra ungdomar.

2023-10-15
Elitserien
Under helgen har ett sammandrag i Elitserien spelats i Norrköping och vårt ungdomliga lag inledde med tre förtroende givande matchsegrar. I mitt tips inför seriestarten så låg jag medvetet lite lågt i mina matchresultat. Jag hade på känn att det kunde bli sex match poäng, ville störa vårt lag och lagledaren Philip med för höga krav. Men inte denna imponerande höga partipoängs skörd och på den tiden som när Stellan var lagledare, då hade säkert ljudit efter helgens spel att nu är kontraktet himma.
Under lördagskvällen restaurang besök med god mat, så delade jag ut fjolårets bronsmedaljer och nu är siktet att det eventuellt kommer bli bättre i år.
Limhamns SK - Stockholms SS, 5 - 3 den spelades under fredagskväll och det kändes som vi hade initiativet i matchen. Vi hade en ledning på 3-2 strax före tids kontrollen och kunde meddela de intresserade ungdomarna som skulle lämna träningen på klubben, att det lutade åt en matchseger.
Örgryte SK - Limhamns SK, 1½ - 6½ vårt lag var på hugget och tog efter några timmar en klar 4-0 ledning. Det blev till slut nästan full utdelning, så var det dax för en god måltid.
Limhamns SK - Västerås SK, 1.5 - 6.5 en match som länge såg rätt jämn ut, men de spelare som var pressade undvek förluster. Plötsligt stod det 3-0 till oss när jag anlände till Malmö efter helgens upplevelse i Norrköping.
Jag hade kontakter med några glada medlemmar per telefoni och vi pratade om att det blir nog fem avslutande remier. Hinner knappt innanför lägenhetsdörren, så kommer det samtal från en av våra kunniga medlemmar att det hade slutat med några extra halvor. Hoppas att vårt lag kan hålla formen till nästa sammandrag, dessutom har ju laget blivit toppbreddad. Njut i kväll men i morgon är det måndag igen!!
Conny

2023-10-08
Skol-SM
Skol-SM spelades i Uppsala med 290 deltagare i de nio åldersgrupperna varav duo <>Sriyansh Hari och Michael Gurevich från klubben. De hade en bra helg med varierad rondresultat, Michael spelade i den näst yngsta gruppen och fick ihop 7.5 poäng på de elva ronderna. Det blev en fin tredjeplats medan Sriyansh i två åldersgrupper äldre, låg länge med i toppen. En avslutning med tre förluster och en vinst innebar slutligen en tolfteplats med 6 poäng av 11.

2023-10-08
KM i snabbschack
Under söndagen spelades KM i snabbschack med inte mindre än 22 deltagare över de fem ronderna med Monradslottning. Stormästaren Stellan Brynell vann på 4.5 poäng knappt före duon Conny Holst och Patrik Nilsson. Delad fjärdeplats kom trion Ulf Karlsson, Daniel Wakeham och Jonatan Tops med 3.5 poäng.
Ratingpriserna vanns av Maximilian Gaunitz och Adam Oliv. Flera av våra duktiga får nu till månadsskiftet ett Elo tal i snabbschack.

2023-09-24
Skånska skolmästerskapet
Det blev till slut 116 deltagare fördelat på fyra åldersgrupperna i skånska skolmästerskapet som spelades i fina Aggarpshallen. En Passant var arrangören och skötte det bra, men lite fler stolar till supportrarna och ledarna hade inte skadats.
Limhamns SK hade 31 ungdomar med och de skötte sig mycket i den högkvalitativa tävlingen.
Juniorklassen (födda 2003-06) hade 9 deltagare, tyvärr ingen från oss och den vanns av Sigge Johansson, En Passant före Haider Al-Sherufi, Helsingborgs ASK båda hade 5 poäng på de sex ronderna.
Kadettklassen (födda 2007-10) deltog 39 ungdomar varav 11 från Limhamn, det blev fyra spelare på 5 poäng av 6. Kvalitetspoäng fick avgöras och den som hade bäst var Elsa Andersson, Eslövs SK före Marcus Nordin, En Passant, <>Mattias Langhals, Limhamns SK och Egil Berling, Helsingborgs ASK. Denna grupp var Elo registrerat för snabbschack och det gav Mattias nästan +57. Dessutom och mycket glädjande lyckades sju av våra kadetter erhålla en Elo-inteckning, några partier till så är Ni på Elo-listan.
Miniorklassen (födda 2011-12) deltog 26 ungdomar och Limhamn hade åtta deltagare, alla var under turneringen uppe och spelade på toppborden! Sriyansh Hari, Limhamns SK vann på utmärkta 5.5 poäng före Nathan Preman, Lunds ASK på 5.0 poäng och Vihaan Angara, Helsingborgs ASK på 4.5 poäng. Därefter kom en sextett på 4.0 varav fyra från klubben, Noa Vaccino (4:a), Lakshita Yadav (5:a), Dante Dahlberg (8:a) och Isabella Zhao (9:a).
Yngsta klassen, Yngre Miniorer hade 42 deltagare varav 12 knattar från Limhamns SK. Gruppen vanns av Qianru Zhong, Lunds ASK med full pott 7 poäng av 7, före Sion Nivstrand Wikdahl, Helsingborgs ASK 6 poäng och sedan kom en duo på 5.5 poäng, Minh Thuc Le Doan, Lunds ASK och Michael Gurevich, Limhamns SK. Även Amanda Zhao tog 5 poäng och blev sjua och Emil Mamadov kom på femtonde plats med 4 poäng. En viktig detalj i denna grupp är de hör att de blev schackad så ett gott råd från Conny Krut, 1) ta den som schackar och det brukar smaka bra 2) ibland kan det vara härligt att sätta något i vägen och helst om det är låg poängsfigur 3) tyvärr det vanligaste och som ibland görs på två sekunder är att man flyttar kungen.
Fyra gruppsegare från fyra olika klubbar varav det var två pojkar och två flickor, vilket visar den goda utvecklingen här i Skåne. Dessutom deltog inte mindre än sexton tradionella klubbar. Alla var nog nöjda efter dagens schackäventyr och dessutom lite trötta.

2023-09-20
GP tävling
Fina resultat av limhamns kvartetten i helgens GP tävlingen i Kviberg.
Martin Ollén tog fina 5.5 poäng av 8 med två remier mot stormästarna Ralf Åkesson och Sune Berg Hansen. Angelina Fransson tog utmärkta 5 poäng, trots förlust i avslutande ronden och belönades med ett ratingpris.
I den lilla turneringen under 1600, blev Andreas Bjäre sjua med 5.5 poäng samt Adam Oliv tog fina 3.5 poäng i sin turneringsdebuten och Elo inteckning i klassiskt över tre partier.

2023-09-05
Helgaktiviteter
Den första helgen nu i september var klubben involverad i många aktiviteter, vänskapsmatchen mot Öbro SF, Klubbens häst på Derbyt och club 64 var på Eleda Stadion.
Det blev som väntat en jämn match mot Öbro under lördagen, 16-15 till oss och det som avgjorde till vår fördel var våra miniorers goda spel. Matchlistan finns här.

Under söndagen var det dags för klubben häst, vi hade ett trevligt sällskap på plats och vår häst deltog i Derbystoet, Mahala. Hon hade fått ett besvärligt startspår, med en riktigt stark avslutning så blev det en sjätteplats.
Klubbens club 64 sponsorer var på fotbollsmatchen, Malmö FF mot IFK Göteborg, efter att har först intagit en god måltid på Limhamns Pizzeria.


2023-08-27
Tävlingar i Ballerup
Under fem intensiva dagar har klubben BMS i Ballerup arrangerat både en GM-turnering och IM-turnering med en tio manna Bergergrupp. Det var två jämna och hårda turneringar, så inte lätt att ta en norm, FM Viktor Haarmark, Öbro lyckades det att ta en IM - norm.
Limhamns SK hade en kvintett som deltog varav fyra i GM - gruppen, IM Martin Haubro tog 4.5 poäng medan övriga tog 4.0 poäng - nämligen GM Jonny Hector, IM Ruben Domingo Nunez och GM Stellan Brynell.
Ruben har under sommaren erhållit sin IM-titel, Grattis!
IM Christian Jepson spelade i IM - gruppen och blev delad trea med 5.5 poäng.
Det lovar gott inför höstens seriespel att vår starka kvintett har visat god form.

2023-08-01
Sommartävlingar m.m.
Öbro SF arrangerade en stark öppen tävling Øbro CXU International, 32 deltagare över 9 ronder på en vecka och det gick bra för klubbens trio. IM Martin Haubro vann obesegrad med 6.5 poäng av 9, men det räckte inte till en stormästarnorm. Sedan följde en kvintett på 6 poäng med bl.a. GM Stellan Brynell och även GM Jonny Hector hade ett bra och ovanligt resultat med två vinster och sju kampremier.

IM Linus Johansson spelade i Czech Open, Pardubice och efter en svår inledning med 50% i den första halvan av turneringen så slutade det med 6 poäng av 9 efter en stark spurt. Det blev en 40:e placering i det stora startfältet med nästan 300 spelare.

Under helgen spelades Lilla Alingsåsspelen, för spelare under Elo 1600 och vår klubbmedlem Andreas Bjäre hamnade på 4 poäng av 8. Det var riktigt bra kontantpriser till de fem främsta placerade Elo spelarna, 5:e plats gav 1.500:-.
Dessutom har klubben som vanligt haft schack under den fyra dagars långa Limhamns Hamnfestivalen. Det var nästan fullsatt kontinuerligt på våra tio spel och där var många nya ungdomar och vuxna som visade stor spelglädje. Det skulle inte förvåna mig om några hittar till vår klubblokal på Vasagatan 9E, nu i början av augusti så kommer toaletten och köket renoveras några dagar.
Vill även passa på att tacka av våra hjälpsamma medlemmarna, Martin Andersen, Mattias Langhals, Dante Dahlberg m.fl.


2023-07-10
SM i Helsingborg
Årets schack - SM i Helsingborg hade 50% deltagare ökning jämfört fjolårets SM i Uppsala. Limhamns SK med 35 starter av klubbens 28 deltagande medlemmar och dessutom var Johan Berntsen, tävlingsdomare samt Stellan Brynell, som skötte livekommenteringen.
Klubben hade många fina resultat av spelsugna medlemmar och här kommer en kort sammanfattning.
Sverigemästarklassen deltog GM Jonny Hector och IM Linus Johansson, de låg länge bra med i pallplatsstriden men de fick några förluster på slutet.
Anders Nylén deltog i Mästarklassen och hade svårt att vinna partier, så han slutade på nedre halvan.
Det gällde även för FM Conny Holst i Veteran-SM +65 klassen och det blev en bit från topp-5.
I Veteran-SM +50 klassen skördades stora framgångar med fyra spelare i toppstriden, Patrik Nilsson (2:a), Ronny Kirppo (3:a), Ulf Karlsson (5:a) och Tommy Nurmi (6:a). Dessutom så gjorde Martin Andersen (vår sekundärmedlem) och Pär Träff fina insatser med mittenplaceringar.
I ungdomsklasserna deltog fem juniorer, Mattias Langhals spelade riktigt bra i Kadett-SM samt i Minior-SM blev Dante Dahlberg (7:a) och Sriyansh Hari (10:a). De belönades med en stor pokal och tur att de hade vuxna vänner med, som kunde hjälpa dem att få hem de till Limhamn. Även Sayak Raj Bardhan kämpade på bra i klassen och kom på placering strax därefter.
Klassgrupperna III och IV deltog en kvartett från klubben, här spelades det både Bergergrupper och Schweizergrupper. Svetoslav Reinsch, vann sin klass IV-grupp och Olof Sandström (klass III), Christer Wahlgren (klass III) och Nathalie Westin (klass IV) hamnade strax efter prispallen.

Under schack-SM spelades det två intensiva weekend turneringar och under första helgen var det stora framgångar, Anton Sigurdson vann sin grupp, Andreas Bjäre blev tvåa, Maxim Kochetkov blev trea och Bengt kom i mitten av en tolv manna grupp.
Sista helgen hade vi åter en kvartett som deltog, där
Maxim Kochetkov (2:a) och trion Eric Borgkvist, Anton Sigurdson och Andreas Bjäre blev placerad i mitten av sina grupper.
Flera av våra spelare gjorde ett rejält lyft på sitt Elo-tal, Maxim Kochetkov (passerade 1800), Anton Sigurdson (närmade sig 1650) och Andreas Bjäre (är på väg mot 1400 med stormsteg). Dessutom får tre av våra duktiga ungdomar Elotal den 1/8, Svetoslav Reinsch, Mattias Langhals och Sriyansh Hari. Härligt och trevligt med många nya Elo-spelare i klubben.

Under torsdagskvällen spelades blixtturnering med nästan 200 deltagare, nio av klubbens medlemmar deltog. IM Christian Jepson förlorade snöpligt i den avslutande ronden och blev fyra, Jonatan Tops vann i sin ratinggrupp.

Schack SM spelades i utomordentligt goda spelförhållande, med bra luft, bra utrymme, stora och välskötta toaletter. Dessutom var vår klubbkamrat Ari Ziegler på plats med Schackbutiken, där fanns det många goda köp och inte minst Jonny Hectors trevliga boken, Tusen och en Schack.
Nästa sommar spelas SM i Växjö och då hoppas jag att nivån på cafeterian kan höjas rejält. En intensiv och trevlig vecka i Helsingborg.
Conny


2023-06-30
SM i Helsingborg
Mellan 30/6-9/7 spelas SM i Helsingborg.
I Sverigemästarklassen är klubben representerad av regerande mästaren GM Jonny Hector och IM Linus Johansson.
För att komma till resultatsidan klicka här.
Länk till aktuella live-sändningar hittas på SSF-hemsida.

2023-06-19
Klubbmästerskapet
Under söndagen har klubbmästerskapet klass A färdigspelats och två bra partier, så blev GM Stellan Brynell klubbmästare med 1.5-0.5 (remi - 1-0) mot Ulf Karlsson.
Bronsmatchen mellan Patrik Nilsson och FM Conny Holst slutade 1-1 (1-0 - 0-1).

2023-06-19
Helgtävlingar
Lunds ASKs weekendturnering deltog Filip Sniegon och Mattias Langhals, de behövde fler Elo partier. Båda fick oturligt vinna varsitt parti på walk over, Filip blev tvåa i sin grupp med 2/3 och har troligtvis Elo den 1/7. Medan Mattias tog 1/3 och blev trea, saknar nu ett parti för att erhålla Elo, då hans walk over vinst var mot en Elo spelare.

Växjöspelen hade klubben endast en deltagare p.g.a. de dåliga tågförbindelser under helger. Vår representant var Jörgen Ahr, som fick möta tre orankade spelare och det blev en remi.


2023-06-11
Klubbmästerskapet
KM A,var indelad i två fyramannagrupper och vinnarna spelar om KM-titeln medan tvåorna spelar om bronset.
Grupp 1)
1. Stellan Brynell 2.5 poäng
2. Conny Holst 2.0 poäng
3. Maxim Kochetkov 1.0 poäng
4. Bengt Kvisth 0.5 poäng,
Grupp 2)
1. Ulf Karlsson 2.5 poäng
2. Patrik Nilsson 2.0 poäng
3. Pär Träff 1.5 poäng
4. Johan Weidenståhl 0 poäng
I KM B, deltog 13 spelare varav fyra med Elotal och denna gruppen var Elo registrerad. Det blev två bra träningsdagar och chans till att komma igång att jaga Elo.
1. Anton Sigurdson 3.0 poäng
2. Andreas Bjäre 30 poäng
3. Sriyansh Hari 2.0 poäng
4. Elina Mamadova 2.0 poäng
5. Sayak Raj Bardhan 2.0 poäng
6. Lakshita Yadav 1.5 poäng
7. Said Rudic 1.5 poäng
8. Mattias Langhals 1.5 poäng
9. Eskil Palomäki 1.5 poäng
10. Dante Dahlberg 1.0 poäng
11. Kacper Grzegorczyk 1.0 poäng
12. Filip Sniegon 1.0 poäng
13. Arthur Klow 0 poäng.
Det var verkligen många intressanta och bra partier under helgen med ett fåtal remier. Glädjande var att våra duktiga ungdomar visade goda intentioner och använde betänketiden på ett bra sätt i sina partier.

Nu kommer ett tjugotal av våra medlemmar spela i tävlingar under sommaren, schack-SM i Helsingborg, weekend hos Lunds ASK och Lang weekend i Köge.


2023-06-05
Rolf Martens Minnesturnering
Under söndagen spelades Martens Minnesturnering i LASK klubblokal med snabbschack över 8 ronder och 36 deltagare. Årets vinnare blev klubbens IM Christian Jepson med 7 poäng av 8 före trion IM Isak Storme, Lunds ASK, GM Axel Smith, Lunds ASK och Nedzad Neretljak, Växjö SK på 6 poäng.
Detta var den 15:e upplagan och enligt kändis så har både Axel Smith och Christian Jepson vardera fem segrar!

2023-05-29
GP-finalen
GP-finalen spelades i klubbens lokaler och endast 33 deltog av 60 inkvalade finalister. Limhamns SK hade 15 ungdomar som var inkvalade och 12 deltog med bra spel och resultat.
I Kadettklassen deltog Mattias Langhals och hade fyra intressanta partier, dessa kunde inbringat mer poäng än de 2 poäng av 5 han tog. Det var fem spelare i gruppen liksom i juniorklassen.
I Miniorklassen deltog tio spelare, fördelade jämnt mellan SK Sandlöparen och Limhamns SK. Dante Dahlberg tog utmärkta 3.5 poäng av 5 och belade silverplatsen. Våra övriga fyra spelare, Lakshita Yadav, Arthur Klow, Eskil Palomäki och Isabella Zhao gjorde många partier i den jämna gruppen. Yngre miniorklassen spelade endast lördagen med 6 ronder och det var verkligen hög nivå på våra spelare. Sriyansh Hari och Sayak Raj Bardhan tog båda 4.5 poäng och belade silver- och bronsplatsen. Fyra blev Michael Gurevich med fyra poäng och strax därefter kom, Joel Bauer, Noa Vaccino och Amanda Zhao.
Tävlingen sköttes Stellan och Conny med hjälp av Filip Sniegon under lördagen.

2023-05-22
Deltalift Open
Även i år hade klubben bra trupp med nio spelare och två av våra titelspelare, GM Jonny Hector och IM Christian Jepson blev delad etta med 6.5 poäng av 8. Sextetten som belade den delade fick särskiljas med kvalitetspoäng, så det blev en tredje- och en fjärdeplats.
Segrare blev GM Tiger Hillarp medan i GP totalen blev en delad seger för Jonny Hector och Kaan Küçüksari.
Av de fyra övriga i den stora tävlingen hade Ulf Karlsson fin avslutning i långpartierna med fyra remier och bra plus i Elo.
I den lilla tävlingen blev det fina framgångar för vår trio, Elina Mamadova, rejält plus i både snabb- och långpartier, medan Emelie Månsson och Andreas Bjäre hade bra plus i snabbschacket.
Strax över 170 deltagare i tre intensiva dagar.

2023-05-15
Schackåttan
Efter några års paus så var det åter dags för den traditionsrika ungdomslag tävlingen Schackåttan under SK Bara Bönders regi.
Det blev endast tio lag under lördagens spel, men Limhamns SK deltog med tre lag. Dessutom hade vi extraspelare i varje lag, så 27 hungriga spelare varav nästan hälften var deras första tävling. Det var riktigt bra resultat för våra lag!
Lunds ASK tog 38 poäng på sex ronderna, Limhamns SK I tog silvret med 33 poäng före SK Sandlöparen 28 poäng.
Limhamns SK II blev fyra på 27 poäng och dessutom klart bästa andralag. Limhamns SK III blev åtta på fina 18.5 poäng.
Det är många skånska ungdomsklubbar som har fått en rejäl skjuts fram med många nya "online" ungdomar.

2023-05-15
TePe Sigeman & Co Chess Tournament
I onsdags (10/5) avslutades klubbens internationella arrangemang, TePe Sigeman Chess Tournament på Hipp. De åtta intressanta inbjudna spelarna bjöd på fin underhållning och i år hade Stellan Brynell fått den välkände stormästaren Erwin L'Ami vid kommentatorrummet.
Turneringen vanns Peter Svidler på 4½ poäng av 7.
Övriga resultat m.m. visas på tävlingens hemsida.

2023-05-02
Flick-NM
Under helgen har flick - NM spelats på Scandic Nord i Helsingborg med tre deltagande flickor från klubben, Nathalie Westin, Emelie Månsson och Elina Mamadova. Det var en lärorik helg för dem, men tyvärr tappades några onödiga halvpoängare för dem.
Grupp A (födda 2003 - 06) vanns av Livia Lindstad, Norge på 4.5 poäng av 5 medan Nathalie blev sexa och Emelie sjua i det starka åttamannalag fältet.
Grupp B (födda 2007 - 09) blev Elina sexa av tio deltagare och den vanns av Idunn Helgadottit på 4.0 poäng.
Lagkapten för Sverige var Stellan Brynell, men i år blev det inga medaljer till hemmanationen, trots bra spel och god kämpamoral.
Nästa år är det Island som står för arrangemanget.

2023-05-01
TePe Sigeman & Co Chess Tournament
Nu på torsdag startar TePe Sigeman & Co Chess Tournament. Tävlingen spelas på Elite Plaza Hotel i centrala Malmö mellan 4-10 maj.
Startfältet i rankingordning:
1. Dommaraju Gukesh, Indien
2. Arjun Erigaisi, Indien
3. Vincent Keymer, Tyskland
4. Jorden Van Foreest, Holland
5. Peter Svidler, FIDE
6. Boris Gelfand, Israel
7. Nils Grandelius, Sverige
8. Abhimanyu Mishra, USA
Ronderna startar kl. 15 med undantag av sista ronden (kl. 12).
Tävlingen kan följas på http://www.tepesigemanchess.com.

2023-04-26
Flick-NM
Scandic Nord i Helsingborg startar flick-NM på fredagkväll med tre grupper och totalt 34 deltagare varav Sverige har tio deltagare.
Sveriges lagkapten är klubbens stormästare Stellan Brynell och kommer inte känna sig som limhamnare. Då vi har tre uttagna flickor med Emelie Månsson och Nathalie Westin i grupp A och Elina Mamadova i grupp B.
Tävlingen kan följas via följande länk https://schack.se/tavlingar/resultat/flick-nm/.

2023-04-24
Vårsnabben
Vårsnabben spelades över 7 ronder med tidshandicap och det var 18 deltagare. Max Nimander vann på maximala 7 poäng, därefter följde Johan Weidenståhl 5 poäng, Ulf Karlsson och Bengt Kvisth tog 4.5 poäng samt en kvartett bestående av Andreas Bjäre, Magnus Cedervall, Daniel Wakeham och Eric Borgkvist med 4 poäng.

2023-04-23
Öppna DM i snabbschack
Öppna DM i snabbschack har spelats i LASKs klubblokal och under två dagar, då intresset har varit stort.
Lördagen var det kadetter, miniorer och yngre miniorer med 81 spelare medan idag var det juniorklassen och seniorklassen med 51 spelare.
Tävlingen spelades över 7 ronder med betänketiden 15 minuter plus 10 sekunder i tillägg per drag. Limhamns SK hade totalt 23 deltagare fördelade över de fem grupperna. Klubben hade många bra resultat under helgen och speciellt under lördagen.
Yngre Miniorklassen deltog nio av våra ungdomar och här kan resultaten skifta från dag till dag. Det beror om vem som kan använda sin betänketid på ett bra sätt, tyvärr har flera av våra adepter i denna klass mer tid kvar än de hade från starten när partiet slutar. Liknar alldeles för mycket blixt med betänketiden 3+2, men både i miniorklassen och kadettklassen hade vi några spelare som använde sin bra. T.ex. Dante Dahlberg (minior) och Mattias Langhals (kadett).
Här följer en liten sammanfattning av resultatlistorna:
Yngre Minior - 1:a Michael Gurevich 6 poäng, 3:a Sriyansh Hari 5½ poäng, 4:a Sayak Raj Bardhan 5 poäng och 9:a Amanda Zhao 4½ poäng (31 deltagare)
Minior - 2:a Dante Dahlberg 6 poäng och 12:a Lakshita Yadav 4 poäng (32 deltagare) Kadett - 5:a Mattias Langhals 4 poäng (han fick elointeckning på fyra partier nära 1300), 11:a Julian Dymling 3 poäng och 12:a Adrian Lindberg 3 poäng (16 deltagare i en grupp med stark nivå)
Junior - Svetoslav Reinsch 2½ poäng har nu ett Elo i snabbschack strax över 1600
Senior - 5:a Stellan Brynell 5 poäng, och vann säkert veteranpriset i +50 (38 deltagare).
Turneringen sköttes på ett utmärkt under dessa två dagar av inarbetad kvintett, Sven-Ingvar, Petra, Björn, Kjell och Nejib.

2023-04-16
Allskånskan
Idag spelades den sista ronden i både division 1 och 2 i allskånskan med tre hårda matcher för våra lag.
Lunds ASK I - Limhamns SK I, 5½-2½
Det var en ren final, där Lunds ASK hade fördelen med bättre partipoäng. Matchen stod länge och vägde om vilket lag som skulle ta kommandot. Efter tids kontrollen så stod 2.5 - 2.5 och då var det tre svåra ställningar för våra lagkamrater. Siffrorna blev helt klart för stora, då det togs lite risker för att eventuellt kunna skapa lite kaos i matchen. Som vanligt när man spelar på LASKs klubblokal, så var den trevliga duon Sven-Ingvar Sundin och Kjell Peterson som höll trådarna!
Limhamns SK II - Helsingborgs ASK 2½-5½
Vårt andralag fick tidigt ett underläge med 3-0 efter bl.a. en onödig walk over och det var tråkigt för motståndaren. Det blev en säker matchseger för våra gäster och det behöver de säkert lite framgång i dessa fotbollstider.
Engelholms SK - Limhamns SK III, 1-4
Överraskande bra resultat över ett jämnstarkt motståndarlag.

2023-04-16
Öppna Malmömösterskapet
Efter två tuffa särskiljnings partier under torsdagskvällen, så blev FM Mladen Gajic, Malmö AS årets Malmömästare. 2-0 blev resultatet mot Limhamnsspelaren Carlos Törnberg.

2023-04-13
Påskturneringen
Under de avslutande dagarna under påsklovet spelades Påskturneringen i Norrköping och Limhamns SK hade en kvartett på plats. Stormästaren Jonny Hector blev tvåa med 7 poäng av 8, han inledde med en förlust i ett av de två snabbschackspartierna. Påskturneringen kör med det ovanliga att toppriserna delades inte vid lika poäng utan skulle avgöras med kvalitetspoängen. Jonny hade klart sämre särskiljning och fick verkligen jobba in de två sista vinsterna.
Nu vanns turneringen av Gustav Törngren på 7.5 poäng, en överraskning men välförtjänt turneringsvinst.
Andreas Bjäre deltog i lilla Påskturneringen och med 4.5 poäng på de åtta ronderna gav bra plus på Elo talet.
FM Conny Holst och Ronny Kirppo, hade ingen direkt lyckad tävling med en del onödiga tappade halvor. Båda ligger i hårdträning inför de kommande och uttagna internationella tävlingarna.

2023-04-03
Öppna Malmömösterskapet
Årets öppna Malmömästerskapet spelades i i vår klubblokal på Vasagatan med imponerande 30 deltagare. Tävlingen genomfördes i god atmosfär och många intressanta partier över 7 ronder med betänketiden 45 + 10.
Efter två intensiva dagar stod duon Mladen Gajic, Malmö AS och Carlos Törnberg, Limhamns SK som slutsegrare på imponerande 6.5 poäng av 7. Särspel väntar om titeln troligtvis kommande helg.
Guangbo Cong, SK Sandlöparen och Svetoslav Reinsch, Limhamns SK delade tredjeplatsen med 5 poäng.
Förutom de två ovannämnda så gick ratingpris till Sebastian Olsson, Eslövs SK och Jonatan Eckeskog, Eslövs SK.
Totalt var åtta klubbar representerade och femton spelare från Limhamns SK.
Våra orankade Elospelare gjorde en bra insats med många läroriks partier och till den 1 maj, så har några fått Elo-tal i snabbschack. Min schackvän och ungdomsledare i Malmö AS, Olle Persson, hälsade på under söndagen och då firade vi 136 år tillsammans!
Conny
För att komma till resultatlistan klicka här.

2023-03-27
Allskånskan
Allskånskans rond 6 spelades under söndagen med fyra intressanta matcher.
Helsingborgs ASK - Limhamns SK, 1½-6½
En match som länge var jämn, men strax före tidskontrollen var matchsegern i hamn och det blev klara siffror.
Malmö AS - Limhamns SK II, 4½-3½
Vårt kämpaglada andralaget bjöd på bra motstånd och det var inte långt borta att en matchpoäng kunde bärgas.
Limhamns SK III - Malmö SS, 1-4
Tredjelaget mötte ett starkt Malmö SS som kämpar om seriesegern i division 2. Det blev en klar förlust och kanske någon halva var inom räckhåll.
Limhamns SK IV - Ystads SS, 2-3
Seriesegraren i division 3 var på besök och det var väldigt nära oavgjort i matchen. Två av våra orankade spelare knep två remier mot högrankade elospelare och nu fortsätter jakten på ett Elo - tal.

2023-03-27
Ungdomstävlingar
Under lördagen arrangerade schacksektionen i FC Bayern München den årliga onlinetävlingen för barn, Rött mot Rasism och i år deltog 13 lag från hela världen. Det var nästan 300 deltagare och Limhamns SK hade 38 deltagare i tävlingen som spelades under en timme på Lichess.
Det blev en fin femteplats strax efter fjolårets vinnare, Rosario Argentina och knappt före arrangörsklubben, Bayern München.

Vår yngre minior, Michael Gurevich, deltog SM i snabbschack i Västerås och det blev en fin femteplats med 6 poäng av 8, i det stora 55 deltagare gruppen.


2023-03-20
Allsvenskan
Limhamns SK III vann sin division 3 - grupp med dagens klara seger, så var det åttonde i raka (100%). Även tvåan Malmö AS II hade en bra turnering med endast en förlust.
Kristineberg SK - Limhamns SK II, 5-3
Det var en jämn match där hemmalaget knep en knapp seger i deras trånga spellokal och samtidigt vann Harplinge SS - Halmstad sin match mot Malmö AS. De var vår division 1 grupp bästa lag och får nu kvalspela mot Kristallen SK till Superettan.
Limhamns SK III - Helsingborgs ASK III, 7-1
Vårt tredjelag fick ihop 50.5 partipoäng på de åtta ronderna, vilket visar att de kommer sköta sig bra i nästa års division 2 spel.
Limhamns SK IV - En Passant II, 2½-5½
Denna division 3-grupp med nio lag blev vårt fjärdelag åtta med tre partipoäng. Eftersom efterfrågan är stor att spela långpartier, så är det möjligt att vi anmäler ett lag till.

2023-03-12
Elitserien
Limhamns SKs förstalag gjorde en stark insats i de tre avslutande ronderna under helgen och knep välförtjänt bronsmedaljen! Lagledaren Philip Lindgren kan stolt sträcka på sig för den fina säsongen med sina adepter.
Limhamns SK - Kungstornet, 5-3
Det var en jämn match och oavgjort låg länge inom räckhåll för våra motståndare. Men efter tidsnöden knep vi två extra halvor och därmed två värdefulla matchpoäng.
Farsta SK - Limhamns SK 1½-6½
Lördagens eftermiddags underhållning bjöd på en säker och stor matchseger mot ett av de tre nedflyttnings kandidaterna.
LimhamnsSK - Västerås SK, 6-2
Med dagens matchseger så bronset i hamn, då Wasa SK förlorade klart mot elitseriens suveräna seriesegrare, SK Rockaden, Stockholm.
17.5 partipoäng på tre matcher visar vilket starkt lag klubben har för tillfället, både Ruben Domingos Nuñez och Stefan Schneider gjorde ett äkta hattrick i helgen.

2023-03-06
Allsvenskan
Det har varit en intensiv helg för Limhamns SK med 51 deltagande spelare. Allsvenskan spelade under söndagen den näst sista ronden med fina insatser av våra tre lag.
Limhamns SK II - Lunds ASK III, 5½-2½
Vi hade väntat oss en hård match mot LASKs tredjelag och det blev en lång kampmatch där vi lyckades krama fram några extrahalvor. Nu ligger vi tvåa efter Harplinge SS - Halmstad och även Malmö AS och Lunds ASK II har chans till gruppsegern, som innebär kvalspel i slutet av mars.
Lunds ASK V - Limhamns SK III, 2½-5½
Det blev en säker matchseger mot ett lågrankat LASK-lag som hade många ungdomar som är under stark utveckling. Seriesegern i division 3:7 är nu verkligen inom räckhåll, då man har två matchpoäng och fyra partipoäng före farliga Malmö AS II.
Skromberga ASS - Limhamns SK IV, 6-2
Trots en klar förlust så var lagledare Mårten nöjd med våra spelares insats och någon partipoäng till var verkligen nära.

2023-03-06
Ungdomsserien
Ungdomsserien avslutades under lördagen och våra 26 ungdomar fördelade på våra sex lag skötte sig riktigt bra. Vi hade några av de äldre och rutinerade spelare borta, men de nya skötte sig suveränt med bl.a. 2-2 för vårt andralag mot topplaget i division 2, Kristianstads SS. Dessutom blev det en serieseger för vår vårt tredjelag i division 3. En annan glad nyhet är att så många av våra yngre kadetter för protokoll i fin stil.
Reseledare och coacher var Mårten och Conny.

2023-02-25
Veteran-KM
Säsongens veteranmästare blev Magnus Cedervall efter att ha vunnit båda partierna i särspelet mot Arne Bjuhr.
Både Magnus och Arne tog 7 poäng av 9 i tävlingen, en halvpoäng före trean Torgny Skogfeldt. För att komma till rondlistan klicka här.

2023-02-25
Allsvenskan
Idag var det extra speldag för vår division 3 grupp med två hemma matcher. Det blev bra resultat för oss och mer fanns.
Limhamns SK III - En Passant II, 7-1
Vårt tredjelag vann klart i en viktig match för toppstriden. Nu är nästan seriesegern i hamn, trots två ronder återstår med två matchpoäng samt väldigt bra partipoäng till godo.
Limhamns SK IV - Kristineberg SK II 2½-5½
Trots flera sena återbud så fanns det möjlighet till oavgjort för vårt fjärdelag. Vi hade fyra orankade spelare och nu tog några av dem poäng, så nu börjar jakten efter ett Elo tal. 2023-02-19
Allskånskan
Våra fyra lag hade en bra dag med tre matchsegrar och en knapp förlust.
Limhamns SK I - Malmö AS I, 6½-1½
Det blev en säker matchseger, men vi hade medvind att det blev så stora segersiffror. Daniel Wakeham hade hittat tillbaka till klubben och vann säkert.
Limhamns SK II - Lunds ASK II, 3½-4½
En jämn match och det fanns möjligheter till oavgjort. Nu för att vara på den säkra sidan, så krävs det ytterligare en matchpoäng.
SK Sandlöparen - Limhamns SK III, 2-3
Viktiga två matchpoäng för vårt tredjelag i nedflyttningsstriden och våra motståndare var klart försvagad idag.
Lunds ASK IV - Limhamns SK IV, 1½-3½
I denna jämna division 3 grupp, så har vårt fjärdelag lite häng på seriesegern efter dagens matchseger.

2023-02-05
Allsvenskan
Klubben hade två lag igång söndagens allsvenska rond och det var riktigt bra resultat.
Lunds ASK II - Limhamns SK II, 3-5
Det fungerade väldigt bra med vår matchplan, tre vinster med de vita pjäserna. Endast en förlust i matchen som var det sista avslutade partiet. Nu ligger i tvåa efter Harplinge SS - Halmstad, som leder klart på partipoäng.
Skromberga ASS - Limhamns SK III, ½-7½
Denna vanskliga bortamatchen löste vårt tredjelag med bravur och har fortfarande serieledning med två matchpoäng. Nästa rond möter man tvåan i gruppen, En Passant II, en intressant och svår match.

2023-02-05
Masken/Ålen
Under lördagen spelades Masken/Ålen i Södra Sandby och det var fina 83 deltagare fördelade i de fyra åldersgrupperna och det spelades över 7 ronder snabbschack. Klubben hade ett stort spelsugna ungdomar med, nämligen 25 stycken.
I den yngsta gruppen, Masken B, hade 38 deltagare och klubben deltog med tolv spelare. Många nya som hade sin första tävling och det gick för oss. Vinnare på 6 poäng av 7 efter inledande förlust blev Michael Gurevich från Limhamns SK. Därefter följde en trio på 5.5 poäng varav två limhamnare, Sayak Raj Bardhan och Sriyansh Hari. Ytterligare fem från kom på prisplats.
Masken A hade vi en sextett spelare och Arthur Klow blev sexa med 4 poäng i det tjugotvå stora gruppen.
Ålen B deltog en kvintett från klubben och både Filip Sniegon och August Ahnfeldt Engdahl tog 4 poäng och belade platserna 6 och 7 i 15-manna fältet.
Jag (Conny) var väldigt nöjd med våra ungdomars spel och inställning att vilja bli bättre samt gott uppförande under dagen. Mårten Ihd, från klubben hjälpte till som tävlingsledare i yngsta gruppen och det skötte han som vanligt utmärkt.

2023-01-29
Flick-SM
Det har varit en intensiv schackhelg för våra sju flickor som deltog i flick - SM. Totalt deltog 59 flickor indelad i fyra åldersgrupper. Arrangemanget skötes utmärkt av SS Manhem med överledaren Harald Berggren Torell. Goda våfflor med tillbehör, livesändning som fungerade bra, flera tävlingsledare som skötte grupperna. Klubbens flickor gav verkligen allt under helgen både vid spelet och en härlig positiv atmosfär, trots en del snöpliga motgångar.

I Grupp A deltog fyra bra gymnasieflickor som fick spela dubbelrondigt över sex ronder. Nästan alla partierna i denna grupp var långa och hård kamp, tillslut hade limhamnsduon Emelie Månsson och Nathalie Westin intagit de två främsta platserna med 4.5 poäng av 6. Emelie tog guldet då hon hade inbördes resultat mot Nathalie och nu är båda kvalificerade till NM för flickor senare i vår.

Elina Mamadova var vår enda representant i högstadiet, som hade tolv deltagare och det blev en femteplats med 5 poäng av 8. Elina hade två förluster som kunde gett henne 1.5 till 2 poäng. Gruppens suveräns vinnare var Elsa Andersson, Eslövs SK, som tog imponerande 7 poäng av 8. Därefter kom Harshavardhini, Falu SK och Alice Zhong, Västerås SK, det var dessa två som Elina hade riktigt goda möjligheter att ta poäng mot. Denna åldersgrupp hade överlag en hög spelnivå.

Grupp C, mellanstadiet var störst med 27 deltagare och vår trio, Ellen Sargéus, Isabella Zhao och Miriam Fernlund, kändes som de blev bättre ju längre turneringen varade. De hade många långa och lärorika partier och Isabella blev nia med 5 poäng av 8 efter en bra spurt med tre vinster, medan Ellen och Miriam hamnade på strax under 50%.

Grupp D. Amanda Zhao blev vår enda deltagare, då sjukdom stoppade en spelsugen Molly Warnolf från spel. Amanda blev femma med 7 poäng på de elva ronderna och hon hade några tråkiga poängtapp. Bronsplatsen var inte långt borta, så har vi nya utmaningar för våra flickor.


2023-01-22
Elitserien
Under helgen har de fyra sydligaste lagen, Eksjö SK, Helsingborgs ASK , Lunds ASK samt Limhamns SK haft ett sammandrag. Klubben har haft om arrangörsskapet med flera duktiga medhjälpare, Johan, Mårten, Max och undertecknad. Många av spelarna har haft bra logi på Elite Plaza Hotel vid Gustav Adolfs torg. Claes Fransson skötte som vanligt livesändningen briljant. De två domarna var Håkan Winfridsson och Johan Berntsen, det gick bra utan incidenter.
Lunds ASK - Limhamns SK, 3 - 5
En match där vårt förstalag tog kommandot och spelade verkligen bra, det hade kunnat bli större segersiffror för oss. En fin start på helgen för våra klubbsupportrar och på lördagen var det dax för ett nytt Skånederby.
Limhamns SK - Helsingborg ASK, 5 - 3
En match där vi var verkligen under stor press, strax före tidsnöden så hade man varit nöjd om vi hade fixat oavgjort. Sedan började det hända flera positiva ställnings förändringar för oss och det blev en skön matchseger. Denna matchen var HASK bästa under helgen med flera bra spelarinsatser och det behövs fler sådana om de skall rädda kontraktet.
Limhamns SK - Eksjö SK, 6 - 2
Den avslutande matchen i helgens sammandrag blev till slut en säker matchseger. Lagledare Philip Lindgren kan nöjt konstatera att sex viktiga matchpoäng kunde inkasseras. Nu har laget en bra möjlighet att komma upp på pallen, när de tre avslutande matcherna spelas i mitten av mars i Södertälje. En nöjd åskådare både online och på plats.
Conny

2023-01-15
Allsvenskan
Det blev stora siffror för våra tre lag i dagens matcher i allsvenskan.
Limhamns SK II - Harplinge SS - Halmstad, 2-6
Det blev alldeles för stora förlustsiffror för andralaget mot ett riktigt formstarkt lag. I denna svåra division 1-grupp, så är det fem lag som har möjlighet att vinna den.
Limhamns SK III - Kristineberg SK II, 6½-1½
Tredjelaget gjorde en riktig bra match idag, meddelade lagledaren Johan Weidenståhl mot ett annat bra topplag i divisionen. Nu är det fyra lag som kämpar om åtråvärda seriesegern och Limhamns SK III har ett lite grepp om den.
Malmö AS II - Limhamns SK IV, 6-2
En bra kampinsats av vårt decimerat lag, då vår lagledare fick lämna återbud p.g.a. sjukdom. Roligt att både Eric och Daniel vann mot två högre rankade spelare, samt våra ungdomar kämpade på bra mot starka spelare.

2023-01-15
Ungdomsserien
Under lördagen var det full omgång i ungdomsserien i våra klubblokaler.
Limhamns SK I tog en knapp men viktig seger i division 1 och ligger just nu trea före de båda LASK - lagen.
Andralaget förlorade klart mot Bara Bönder medan division 3 spelade i Västra Kalkbrottsgränds klubblokal.
Det var 37 ungdomar på plats med ett tjugotal medföljande. Trots förlusten mot Ystads SS så ligger vårt tredjelag i en säker serieledning inför den avslutande ronden.

2023-01-08
Allskånskan
Idag var det dags för fjärde ronden i allskånskan, det blev en lärorik och spännande dag.
Lunds ASK II - Limhamns SK I, 3-5
En match som vårt förstalag hade bra kontroll på och våra motståndare lyckades sätta rejäl press på i slutet. Maxim Kochetkov säkrade matchpoängen genom ett väl fört slutspel.
Eslövs SK - Limhamns SK II, 4-4
En jämn match och båda lagen var nog nöjda med det oavgjorda resultatet. Nu har vårt andralag kammat in tre matchpoäng och snart är kontraktet hemma.
Limhamns SK III - Lunds ASK III, 1-4
Det blev en klar matchförlust för vårt tredjelag, men någon halva till var klart inom räckhåll.
Limhamns SK IV - Malmö AS II, ½-4½
Fjärdelaget med kapten Mårten hade en svår match, men kämpade på bra och hade säkert mer på gång.

Gå till senaste nyhet


Copyright © Limhamns SK 2023, all rights reserved