Gå till huvudsidan Läs de senaste nyheterna! Lite om Limhamns SKs historia? Verksamheten i klubben Spelkalendern! Har Du kollat ditt senaste ratingtal? Partihörnan För den resultatsugne! Har du läst de senaste artiklarna i klubbtidningen? Länkar till andra schacksajter! Maila Webmastern!

Limhamns Schackklubbs klubbtidning "Limhamns Schackmagasin" utkommer med två nummer per år. För nr 1 och 2 - 1998 var (Dan Östergaard) redaktör.Nummer 1 1998

Ordförandespalten och Redaktörens ruta

Öppna SM 1997
Det kom ett fax från Anders Nylén innehållande ett något försenat reportage om öppna SM på Gotland. Nu gör det ingenting. För vem om inte Anders, är bättre kvalificerad att skriva om turneringen på den gröna ön. Dessutom vann ju Stellan titeln.

Attack i schack
I Miniorserien skapade Shervin (som svart) ett briljant angreppsparti mot Anahita från Lunds ASK. Tänk om schack alltid vore så enkelt!

KM 1997/98
Det är jämnt i toppen. Tre man på tre poäng efter fyra ronder och det beror på att spelarna tar poäng av varandra. Hellsten vann över Brynell, Schneider vann över Hellsten o.s.v. En dramatisk upplösning väntar.

Malmö Open 1997
Några funderingar kring Malmö Open och hur irriterande svårt det är med snabbschack. Varför hinner man aldrig spela färdigt ett tvåtimmarsparti utan att drabbas av tidsnöd?

VISA Grand Prix Finalen 1997
Jonny Hector (Välkommen till klubben, Jonny!) presterade ett av sina allra främsta resultat genom att komma tvåa i VISA GP Finalen (hade även status som Nordiska mästerskapet) i Reykjavik på Island. Jonny kommenterar vinsten mot Ralf Åkesson från denna turnering.

Gudmundur Arason International Chess Tournament 1997
Stellan Brynell tar sin andra stormästarinteckning. Vi lyfter på hatten och bugar och bockar! Här förklarar han hur man gör och vad som krävs.

Karlstad Open 1997
Limhamnstrion Martin Gentili, Lars Månsson och Conny Holst deltog traditionsenligt i den 19:e upplagan av Karlstad Open.

Rilton Cup 1997/98
Fyra limhamnare slöt upp till Sveriges starkaste och största öppna turnering. Hellsten slogs om en stormästarinteckning i sista ronden, medan övriga belade framskjutna placeringar.

Problem och studier
Bengt Christiansson ger er tolv nya uppgifter.


Copyright © Limhamns SK 1998, all rights reserved