Gå till huvudsidan Läs de senaste nyheterna! Lite om Limhamns SKs historia? Verksamheten i klubben Spelkalendern! Har Du kollat ditt senaste ratingtal? Se senaste partiet! För den resultatsugne! Har du läst de senaste artiklarna i klubbtidningen? Länkar till andra schacksajter! Maila Webmastern!

Reportage från Flicklandskampen mellan Norge och Sverige
Skänninge 20-22/9 2002
Flicklandslagets match mot Norge slutade med en säker seger för de duktiga svenska flickorna, 31,5 - 16,5.

Matchen var indelad i tre grupper, bord 1-4, födda 1982 och senare, bord 5-8, födda 1986 och senare samt bord 9-12, födda 1989 och senare. Alla flickor spelade mot motståndarnas fyra flickor i sin grupp.

Rondresultaten blev; 8,5 - 3,5, 8,5 - 3,5, 8 - 4 samt 6,5 - 5,5.
Betänketiden var samma som i allsvenskan (2 h för 40 drag, ytterligare 1 h till drag 60 och ytterligare 30 min för resten av partiet).

Vår duktiga flicka, Kamelia Tadjerbashi, gjorde en mycket bra debut med 3 poäng av 4!!

Matchen startades med en halvtimmes försening på fredagskvällen och spelplats var det välkända stadshotellet i Skänninge. Arrangör av landskampen SS Allians med Stephan Lindberg som domare.

Rond 1. Kamelia Tadjerbashi - Rannveig Blikra-Vea 1 -0
Det blev avbytesvarianten i Caro-Kann och en finurligt spelande norska vann bonde efter 19 drag. Kamelia kämpade vidare och vid tidskontrollen vann hon tillbaka bonde med mersmak och den högrankade norskan Rannveig hade chansen att ta ut remischackar i drag 41. Hon ville ha mer och det resulterade i ett damslutspel med merbonde för Kamelia. När hon sen lyckades lura till sig ett dambyte, så förvaltade hon bondeslutspelet till en säker vinst efter 64 drag och 5 timmars spel.

Lördagen spelade man två ronder och det märktes på spelkvalitén.

Rond 2. Silje Totland - Kamelia Tadjerbashi 0 - 1
I italienskt parti tog Kamelia fräckt en bonde tidigt i öppningen och efter ett dambyte i 9:e draget, så hade hon fördel. När hon sen vann en pjäs, så gav norskan upp några drag senare. Partiet varade i 25 drag och tog lite mer än 2½ timme.

Rond 3. Ellisiv Reppen - Kamelia Tadjerbashi remi
Även detta parti blev italienskt och Kamelia fick den bättre ställningen efter 15 drag. Sen började det hända saker, först förlorade Kamelia pjäs och då motståndaren inte lyckades få samspel med sina pjäser. Resulterade i att pjäsen återvanns i Kamelias tidsnöd och i det uppkomna torn- och springarslutspelet med merbonde, kantbonden, för norskan. Norskan spelade alldeles för snabbt och partiet ebbade ut i en remi efter 62 drag och nästan fyra timmars spel. Bra kämpat!

Rond 4. Kamelia Tadjerbashi - Maria Pitz-Jacobsen remi
Kamelia vann en bonde i sjökadetten i spelöppningen och forcerade sedan för snabbt innan utvecklingen var färdig. Det innebar att hon förlorade bonden och iniativet. I mittspelet spelade båda spelarna utan en plan och norskan fick in ett dubbelhot som innebar pjäsvinst. Kamelia kunde återvinna en kvalité och i det uppkomna slutspelet med springare och löpare mot torn samt vardera tre bönder, kunde Kamelia i rätt ögonblick offra sitt torn mot motståndarens fribonde samt byta av den sista bonden. Trots några försök att matta med springare och löpare så enades man om remi efter 76 drag och nära 6 timmars spel.

En stolt Conny kan konstatera att våra flickor är på frammarsch och nu har Kamelia visat vägen!?


Copyright © Limhamns SK 2002, all rights reserved