Gå till huvudsidan Läs de senaste nyheterna! Kan du Limhamns SK's historia? Verksamheten i klubben Spelkalendern! Har du kollat ditt senaste ratingtal? Se senaste partiet! För den resultatsugne! Har du läst de senaste artiklarna i klubbtidningen? Länkar till andra schacksajter! Maila Webmastern!

Ordförandespalten
av Stellan Brynell

Det räckte alltså inte med nio vunna och två oavgjorda matcher i årets elitserie. Sollentuna lyckades ta lika många matchpoäng och några partipoäng mer än vad vi klarade och därmed fick vi nöja oss med andraplatsen. Snöpligt, men vi kommer igen nästa säsong.

I skrivande stund håller startfältet till årets Sigemanturnering på att ta form. Det ser ut att kunna bli en riktigt intressant turnering. Rankingsnittet blir över 2570 och det är ju rätt hyfsat. Kämpa, Jonny!

Jag önskar alla en skön sommar!


Redaktören har ordet
av Pär Träff

Er Redaktör, Pär Träff, är efter diverse turer åter tillbaka som redaktör för Limhamns Schackmagasin, Er eminenta tidskrift. Er Redaktörs uppgift är nu som alltid att, förgyllande Er tillvaro bespetsad med fyndigheter och liv, tillföra den grå vardagen en nyans av dräglighet som bara kan fås genom läsandet av just Limhamns Schackmagasin. Liksom solen bryter igenom molnen med ljus och värme bringar Limhamns Schackmagasin som alltid schackligt gemyt till de hungrande massorna.

Inledningen av denna spalt är påbörjad med salvelse, ett gigantiskt överdåd och en hel del svammel och vi kan konstatera att ännu en allsvensk säsong har gått till vila. Limhamns Schackklubb är silvermedaljörer i schack! Att ta en silvermedalj i schackets elit-division är oerhört svårt, i synnerhet när serien är så jämn och samtliga lag i toppen så starka. Svenska mästare blev Sollentuna SK som liksom Limhamns Schackklubb under den gångna säsongen spelat övertygande. Seriesegern har hela tiden sett ut att stå mellan dessa båda giganter. Kampen var jämn in det sista.

Flerfaldiga svenska mästarna SK Rockaden från Stockholm har varit en joker i leken och även de har haft goda chanser att vinna i år. SK Rockaden är en av landets ekonomiskt starkaste klubbar och nästa år får vi säkert se en ännu bättre satsning av dem. De låter kanske till och med sin toppspelare, Vasilij Ivanchuk, spela några matcher?

I den sista ronden mötte vi just SK Rockaden som långt ifrån gett upp kampen. De ställde upp med ett mycket starkt lag. Guldmedaljörerna in spe, Sollentuna SK, mötte Lunds Akademiska Schackklubb. Det är inte många elitserielag som ställer upp i ett slutspel med spelare som har under 2000 i rating, men det var vad LASK i det här skedet satsade på. Resultatet blev inte överraskande en jordskredsseger för Sollentuna som därmed tog hem de avgörande partipoängen. Sollentuna klädde under matchens gång av LASK fullständigt och där stod de sedan med byxorna nere och visade talangen.

Chansen att få se Lunds ASK med sina akademiska rumpor bara på det sättet får vi kanske vänta på ända till nästa elitserieslutspel?

Vi får suga på den här karamellen ett tag till men sedan är det dags för en ny säsong och eftersom vi går från brons till silver återstår bara ett litet steg.

Men här tappas inga sugar! Här deppas inte ihop! Vi ger inte upp! Manchetten sitter som berg och vi är uppryckta, har tagit oss i kragen och hostat upp oss ytterligare till säsongen 2002/2003. Efter denna salva av floskler kan Er Redaktör nöjt konstatera att vi får se Limhamns Schackklubb spela i schackets Europacup. Det är bara första- och andrapristagarna i Elitserien förunnat.

Vårt andralag har enligt regelverket inte rätt att gå upp en division till eftersom det, med all rätt, inte är tillåtet för en klubb att ha två lag i den högsta serien. De kämpade sig upp till en klart godkänd fjärde plats i division ett. Prispallen nästa år?

Tredjelaget förlorade sin plats i division två och blev nedflyttade. Den seriesegern gick som väntat till Kirsebergs SK som spelar i division ett nästa säsong.

Skåne har blivit ett eldorado av bra schack. Starka turneringar, initiativ av enskilda och olika klubbar, flera skånska lag i den högsta divisionen och ett schackligt kunnande som sprider sig. Det finns så oerhört mycket bra schack här och Stockholmsdominansen i övrigt kanske även den är på väg att brytas.

Så spela schack i sommar och glöm heller inte bort att ta del av Limhamns Schackklubbs megafon i cyberspace, http://www.limhamnssk.m.se. Där finns också denna tidskrift i elektronisk form - i alla fall några nummer. Inom en snar framtid kommer Er Redaktör att se till att alla nummer ska vara webmaster tillhanda i textform. Er Redaktör har dessvärre inte förrän nu vaknat upp ur sin tankemässiga stiltje och funderat ut möjligheten att själv ordna detta extrajobb så att webmaster slipper. Sedan kan Ni, kära läsare, avnjuta denna delikatess vid Era datorskärmar.

Limhamns Schackmagasin kommer snart till en dator nära dig!

Dessvärre har e-postadressen till Limhamns Schackmagasin varit satt ur spel på grund av att Er Redaktör ändrat lite på saker och ting (läs krånglat och glömt bort. Red anm). Det har inneburit att Er Redaktör tyvärr inte fått Era e-brev, om Ni nu skickat sådana till mig via schackmagasinet@limhamnssk.m.se. Det här ska nu vara åtgärdat.

Er Redaktör vill tacka för alla bidrag som inkommit och samtidigt önskar jag Er den bästa av somrar med mycket schack.

Nästa nummer är Er, de stora schackmassorna, tillhanda någon gång i framtiden med nytt ljus i det eviga schackmörkret.

Limhamnare! Fråga inte vad Limhamns Schackmagasin kan göra för dig. Fråga vad Du kan göra för Limhamns Schackmagasin och sänd in dina partier, gärna kommenterade, till mig på ovanstående e-postadress.

Ta till Er av den här säsongens framgångar och styrk Er. Insup dess sötma och ta del av dessa visdomsord av Boudelaire. "Berusen eder!". Av framgångarna förstås.


Copyright © Limhamns SK 2002, all rights reserved