Gå till huvudsidan Läs de senaste nyheterna! Kan du Limhamns SK's historia? Verksamheten i klubben Spelkalendern! Har du kollat ditt senaste ratingtal? Se senaste partiet! För den resultatsugne! Har du läst de senaste artiklarna i klubbtidningen? Länkar till andra schacksajter! Maila Webmastern!

Ordförandespalten
av Stellan Brynell

En hektisk schacksommar är över. Sigemanturneringen blev en succé med än mer kompromisslöst spel än tidigare och vår juniorturnering blir allt mer etablerad och lockar nu starka juniorer både från Sverige och utlandet.

I SM hade vi stora framgångar speciellt bland juniorerna. Drazen Dragicevic vann miniorklassen, John Berntsson segrade i juniorkvalet och Lars Månsson låg länge med i toppen i JSM-gruppen. Det ser bra ut inför framtiden!

När ni läser det här har de första matcherna i elitserien redan spelats. Jag sticker ut hakan och säger att jag räknar med att vi har full poäng efter första sammandragningen. Med två starka nyförvärv, Ferdinand Hellers och Björn Ahlander, har vi nu en så bra uppställning att vi även med två-tre återbud bör ha goda chanser att vinna våra matcher.

Pär Träff slutar i och med detta nummer som redaktör för klubbtidningen. Han har gjort ett strålande jobb, men nytt arbete och studier gör tyvärr att han inte har tid att fortsätta med tidningen. Tillbaka på redaktörsposten kommer i stället Dan Östergaard. Apropå honom vill jag göra lite reklam för hans nyöppnade schackbutik på Fersens väg. Besök den!


Redaktören har ordet
av Pär Träff

Hur står det till efter sommarens schackliga eskapader? Sommaren är den årstid då schacket lever upp som mest. Det är då de flesta turneringarna hålls och då går även givetvis Svenska Mästerskapet i schack.

För Limhamns Schackklubbs del har sommaren varit mycket bra med ett flertal framgångar och inte minst en del turneringsvinster.

Nu är hösten här och snart är vi i full gång med de allsvenska serierna. Ja, när ni läser detta har allsvenskan redan satt igång.

I år har Limhamns Schackklubb ett oerhört starkt förstalag. Det här betyder givetvis att de andra lagen också blir starkare. Limhamns Schackklubb kan se fram emot en mycket bra säsong 2001/2002 i alla serier.

Limhamns Schackklubb har sedan länge varit känd som en klubb med en stark laganda och dessutom en klubb som verkligen tar hand om sina medlemmar på ett mycket bra sätt - inte minst barn och ungdomar men även övriga. Träningen och stämningen i Limhamns Schackklubb är något vi kan vara stolta över!

Det finns alltid tränare och andra som leder ungdomsverksamheten. Det är de som lägger grunden till en schackkarriär. Spetsen kan ges av personliga tränare när tiden är inne. I Limhamns Schackklubb finns det goda möjligheter att finna starka spelare som säkert vill ställa upp som personliga tränare. Vi har också en utmärkt ungdomsverksamhet och en ungdomsledare som klubben helt enkelt aldrig hade klarat sig utan. Limhamns Schackklubb har en bredd och tillika en spets som många klubbar saknar. Dessutom har Limhamns Schacklubb en tradition av starka klubbtränare.

Juniorer, kadetter och miniorer får hos oss tillfälle att träna med några av de bästa schackinstruktörerna i Sverige!

Limhamns Schackmagasin är ett språkrör för Limhamns Schackklubb och är viktigt inte bara för medlemmar i Limhamns Schackklubb. I egenskap av officiellt organ för just Limhamns Schackklubb utgör den en vital del av klubbens totala verksamhet samt är en för många kanske första kontakt med Limhamns Schackklubb.

Det här blir tyvärr det sista numret jag, Er Redaktör, håller i Limhamns Schackmagasin. På grund av arbete på heltid och studier på kvällstid har jag helt enkelt inte längre tid att avsätta för denna eminenta schacktidskrift. Det är med saknad jag lämnar över redaktörsskapet. Tiden som Er Redaktör har varit intressant, oerhört givande och rolig, och samarbetet med övriga aktiva i Limhamns Schackklubb och alla Er som skickat in material och bidragit till framväxten av tidskriften, har fungerat bra.

Den nygamle redaktören heter Dan Östergaard och han återkommer som redaktör från och med nästa nummer.

Dan har varit Limhamns Schackmagasins redaktör under många år och har fortfarande många järn i elden med sin schackaffär på Fersens väg samt en hel del andra engagemang. Jag hoppas och tror att Limhamns Schackmagasin kommer att växa med honom.

Nog om detta! En ny säsong ska ta sin början - säsongen 2001/2002. Det här blir en bra säsong för Limhamns Schackklubb och Er Redaktör önskar Er alla ett gott schackår! Och Du, som den gode medlem Du är i Limhamns Schackklubb: Glöm inte att skicka in Ditt bidrag till Limhamns Schackmagasin! Limhamns Schackklubb behöver Dig!


Copyright © Limhamns SK 2002, all rights reserved