Gå till huvudsidan Läs de senaste nyheterna! Lite om Limhamns SKs historia? Verksamheten i klubben Spelkalendern! Har Du kollat ditt senaste ratingtal? Partihörnan För den resultatsugne! Har du läst de senaste artiklarna i klubbtidningen? Länkar till andra schacksajter! Maila Webmastern!

Ordförandespalten
av Stellan Brynell

När ni läser detta vet ni om Limhamns SK fortfarande är ett elitserielag. Jag hoppas verkligen att så är fallet. Säsongen hitintills har varit dålig - flera matcher har förlorats onödigt. Som tur är består föreningens verksamhet av mycket mer än förstalagets matcher...

I slutet av maj spelas årets upplaga av Sigemanturneringen. Denna gång får vi extra fint besök: världens starkaste kvinnliga spelare genom tiderna, Judit Polgar, kommer. Missa inte detta!

Detta nummer är Henrik Paulssons sista som redaktör. Tyvärr har han inte längre möjlighet att fortsätta sitt fina arbete. Jag tackar honom för ett strålande jobb! Kanske får du nu möjlighet att spela lite mer, Henrik.


Redaktörens ruta
av Henrik Paulsson

Det här blir mitt sista nummer som redaktör. Tyvärr, måste jag säga. Min ambitioner har inte gått att förverkliga och då ser jag ingen anledning att fortsätta. Främst finns det tre orsaker till mitt avhopp:
1) För lite tid i samband med utökade studier och andra engagemang.
2) Allt mindre intresse för schack och därmed tappat kunnande.
3) Dåligt engagemang bland klubbens medlemmar att lämna in artikelbidrag.
Jag hoppas någon tar över tidningen, det skulle vara sorgligt om den lades i graven.

Nog om det. I detta nummer finns som vanligt en del kul. I artikeln om Elitseriesammandraget i Malmö i höstas finns partiet mellan Ulf Andersson (SK Rockaden) och Einar Gausel (Skara SS) kommenterat av just Gausel. Naturligtvis får ni referat även från senare ronder.

Mathias Johansson bjuder på andra delen av sina intressanta åsikter om schack och psykologi. Missa inte det.

Johan Hellsten porträtteras i det här numret. Bland annat berättar han vad han tycker om elitseriens internationalisering.

Jag tackar för mig, det blev kortare tid som redaktör än jag hade trott. Hoppas min eventuella efterträdare för fram tidningen ytterligare och framförallt att engagemanget för att få fram en tidning höjs väsentligt bland medlemmarna. Annars går det inte, tro mig.

Vi ses förhoppningsvis nere på klubben!


Copyright © Limhamns SK 2000, all rights reserved