Gå till huvudsidan Läs de senaste nyheterna! Lite om Limhamns SKs historia? Verksamheten i klubben Spelkalendern! Har Du kollat ditt senaste ratingtal? Partihörnan För den resultatsugne! Har du läst de senaste artiklarna i klubbtidningen? Länkar till andra schacksajter! Maila Webmastern!

Ordförandespalten
av Stellan Brynell

Sitter i solen och funderar på att sommaren inte längre är en period då klubbens verksamhet ligger nere. Sigeman-turneringen, en internationell juniorturnering och ett läger för klubbens juniorer skall arrangeras innan höstsäsongen sätter igång.

Det blev nya framgångar i lagspelet. En tredjeplats i elitserien följdes upp med seger i Svenska Cupen, vilket kvalificerade oss till Europacupen. Elitserien nästa år blir stentuff. Det värvas hejvilt i flera klubbar, bland annat kommer både danska och norska stormästare att återfinnas i de olika laguppställningarna. Jag är dock inte orolig - vi har ganska bra spelare redan…….

Glöm inte att använda parasoll i sommar så att solen inte blänker för mycket i brädet!


Redaktörens ruta
av Henrik Paulsson

En vis person har sagt: "Alla kan ha nybörjartur, det är andra gången talangen visar sig." I er hand har ni nu nummer 2/99 och förhoppningsvis blir den inte fullständigt sågad. Kritiken efter första numret har i alla fall bara varit god och det är en viktig sporre för att fortsätta skriva och redigera.

En mycket positiv sak de senaste månaderna har varit den ständigt flödande ström av bidrag som har kommit in. Inte bara antalet inskickade artiklar har ökat utan också antalet medlemmar som har bidragit. Bra, men det kan alltid bli bättre. Så tveka inte om ni har gjort någonting bra (eller dåligt för all del) på schackbrädet. Skicka det till mig: henrik.paulsson@swipnet.se

Sen förra numret har det hänt en hel del. Förstalaget slutade trea i elitserien, ett strålande resultat. Och för bara någon vecka sedan tog klubben för andra året i rad hem Svenska Cupen. Och som vanligt snurrar våra titelspelare runt i världen och snor åt sig allehanda prisplatser i olika turneringar.

Nyligen vann också limhamnslaget från Djupadalsskolan skollags-SM i Norrtälje. Ytterligare svenska mästare i klubben alltså. Roligt, roligt!

Limhamn Open spelades i ny regi och där tog dansken Peter Heine Nilsen hem segern. Och turneringen alla schackvänner väntar på närmar sig med stormsteg. Den åttonde juni startar årets upplaga av Sigeman & Co Chess Tournament, med bland andra världskändisarna Boris Gelfand och Jan Timman, samt limhamns egen GM Jonny Hector.

Snart sommar, men glöm för all del inte alla trevliga arrangemang i sommar. Nämnda Sigeman-turneringen, Limhamns Internationella Juniorturnering, SM och många fler. Det blir en hektisk schacksommar.

Ta vara på er och njut av sommarvärmen!


Copyright © Limhamns SK 1999, all rights reserved