Gå till huvudsidan Läs de senaste nyheterna! Lite om Limhamns SKs historia? Verksamheten i klubben Spelkalendern! Har Du kollat ditt senaste ratingtal? Partihörnan För den resultatsugne! Har du läst de senaste artiklarna i klubbtidningen? Länkar till andra schacksajter! Maila Webmastern!

Ordförandespalten
av Stellan Brynell

I och med detta nummer har klubbtidningen fått en ny redaktör. Dan Östergaard har gjort ett strålande jobb med tidningen under fyra år, men en ändrad familjesituation och mycket arbete med "Schacknyheter" på Internet har gjort att tiden inte riktigt har räckt till.

Jag tackar Dan för det fina arbete han lagt ner och önskar den nye redaktören lycka till.


Redaktörens ruta
av Henrik Paulsson

Så var det då äntligen dags för mitt första nummer som redaktör för "LIMHAMNS SCHACK magasin". Det tog längre tid än jag trodde och det gör Dan Östergaards långa och förtjänstfulla arbete än mer beundransvärt. Det känns ärofullt att få ta över uppdraget som redaktör efter honom.

Limhamns Schackklubb är en av Sveriges bästa schackklubbar, på Internet tillhör vår hemsida en av de bästa och klubbtidningen har länge varit ett mycket snyggt och informativt medlemsorgan. Det är min absoluta ambition att fortsätta tillverka en klubbtidning i Sverigetoppen.

Men allt beror på er medlemmar. Jag kan inte, som jag planerar, ge ut fyra nummer per år utan hjälp. Jag måste få in bidrag från er som aktivt deltar i alla schacktävlingar världen runt och framförallt från klubbens juniorer, oavsett spelstyrka. Limhamns SK är främst en juniorklubb, men i magasinet är just den delen av klubben i stor minoritet. Eliten är väl representerad, men tidningen är till för alla. Även ni med lägre ratingtal spelar partier med underhållningsvärde, även om de inte alltid är otroligt välspelade. Det är jag personligen ett strålande exempel på. Och som Dan Östergaard många gånger poängterat: "Alla har en schackjournalist inom sig".

Bidragen kan antingen ges direkt till mig eller så kan de skickas per e-mail: henrik.paulsson@swipnet.se. Samma sak gäller om ni har synpunkter eller frågor angående tidningens innehåll eller layout. All kritik är välkommen, även negativ.

Orkar ni inte vänta på att magasinet ska utkomma så är det Internet som gäller. På Limhamns SKs hemsida rapporteras det dagligen om limhamnarnas framgångar och sidan innehåller även mycket annat skoj, såsom en partihörna och Conny Holsts "objektiva" analyser inför varje elitserieomgång. Här läggs också en del av artiklarna för klubbtidningen in så fort de är skrivna och redigerade. Adressen är som tidigare: http://www.limhamnssk.m.se

Som ni kommer märka har jag inte experimenterat speciellt mycket varken när det gäller tidningens layout eller dess upplägg. Dan har gjort en mycket snygg tidning och det finns ingen anledning att ändra på det.

Den enda märkbara förändringen i tidningen är att jag kommer ha med fler bilder. En bild säger mer än tusen ord, är en bevingad mening i tidningskretsar och den har även jag tänkt tillämpa.

En ny avdelning är "Porträttet" där jag intervjuar en av klubbens många kanonspelare i varje nummer. I det här första numret utfrågas Lars Månsson, som berättar om schack i allmänhet och sin egen schackkarriär i synnerhet.

Slutligen hoppas jag att vi även i framtiden fortsätter visa varför Limhamns SK är en av Sveriges bästa klubbar. Kör hårt!


Copyright © Limhamns SK 1999, all rights reserved